ieri 21.08 am "lansat" prima mea racheta impreuna cu un veteran al rachetelor(Radu)care a lansat shi el o racheta shi s-a intamplat cam asha:
prima racheta a fost a mea avea o lungine de 70cm diametrul 5cm am folosit un motor cu combustibil dulce(60%KNO3+40% zahar) din pacate am pus putzin prea multa cordita in partea de sus a motorului(pt ca de acolo se aprind astea) shi cand am declanshat capsa a sarit dopul (care nici asta nu era fixat prea bine) otushi fortza exploziei a aruncat racheta de pe rampa a spart tubul shi motorul a ars jos facand muuuuul fum
racheta doi (cea a lui Radu) avea diametrul de 4cm shi lungime cu putzin peste un metru shi ce sa intamplat :
racheta a plecat de pe rampa shi fiindca era prea lunga s-a invartit de trei ori in aer (cam ca shi un rollercoaster) shi a cazut la pamant
Pagina 1 din 1
Prima lansare primul crash
Postat 22 August 2004 - 10:21 AM
Parerea mea e ca nu neaparat lungimea a fost problema la racheta lui Radu ci faptul ca n-a fost centrata bine. Ca in principiu daca-i lunga zboara si mai fain, cu centrare OK. Dar voi stiti mai bine ce a fost acolo. Corpul rachetelor din ce a fost facut? Mai exact m-ar interesa grosimea aproximativa a peretelui si materialul. De ce oare am senzatia ca a fost tub de carton gros? La ce gasiti tuburile alea?
Felicitari pentru activitate!
Felicitari pentru activitate!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Postat 22 August 2004 - 10:26 AM
corpurile au fost facut din tub de plastic(dela ce gaseshti pe la magazinele de electrice) cu grosimea peretelui de ~2mm
a mea a avut diametrul de 50mm shi a lui Radu de 40mm
in legatura cu racheta lui Radu nici nu era centrata pt ca s-a cam grabit
a mea a avut diametrul de 50mm shi a lui Radu de 40mm
in legatura cu racheta lui Radu nici nu era centrata pt ca s-a cam grabit
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
Postat 22 August 2004 - 10:33 AM
Pacat de graba. Sper sa nu se mai intample! Dau buline negre, ca la gradinita! Pai a avut timp de parasuta si toate alea si n-a reusit sa bage macar o piatra ca greutate in varf? Rusinica! Daca te grabesti, uiti sa pui parasuta sau sistem de recuperare, niciodata sa centrezi modelul!
Postat 22 August 2004 - 10:53 AM
Parerea mea proprie si personala, pentru care sunt si proprietar e sa nu te bazezi niciodata pe autocentrarea din cauza vitezei, daca modelul nu are si miscare de rotatie in jurul axei de simetrie.
Posibil sa fi iesit centrata direct din constructie, dar putine sanse. De obicei cantrul de presiune e putin mai jos de jumatea corpului si ala de greutate, putin mai sus de inceputul stabilizatoarelor. In orice caz, eu pun plumb chiar si la alea mici. Sau fac conul din material mai greu.
Spor la treaba!
Posibil sa fi iesit centrata direct din constructie, dar putine sanse. De obicei cantrul de presiune e putin mai jos de jumatea corpului si ala de greutate, putin mai sus de inceputul stabilizatoarelor. In orice caz, eu pun plumb chiar si la alea mici. Sau fac conul din material mai greu.
Spor la treaba!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1