...........!
Pagina 1 din 1
Plan planor ...un model usor de construit
Postat 16 March 2010 - 03:17 AM
As vrea, sper sa nu se supere ARU, sa vorbim un pic de rudder-ul planorului din plan. Exact acelasi design il are si Spectra. La inceput am crezut ca inclinarea axei de rotatie este doar estetica. Dar in zbor am observat ca este mai mult decat atat. Inclina modelul ca un eleron primitiv, iartati-mi comparatia. Modelul vireaza mult mai bine...zic eu...decat daca ar avea axa verticala.
Inca un exemplu de rafinament aerodinamic care, azi, cand resursele tehnice sumt uriase, se uita.
Inca un exemplu de rafinament aerodinamic care, azi, cand resursele tehnice sumt uriase, se uita.
Postat 16 March 2010 - 12:42 PM
Multumesc pentru idee ..o voi incerca ....( pe un model real ca a venit primavara !!!!!! )
My videos
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 16 March 2010 - 06:27 PM
Eu nu am inteles de ce inclinarea axei ar duce la aparitia altor forte, sau macar de ce ar fi detectabile.
Poate ca Spectra avea unghiul de la poliedru ales asa de bine, incat se rotea usor, si se simtea ca si cand ar fi avut eleroane. Am avut un model (inspirat din apogee al lui Mark Drela) care era foarte manevrabil, chiar si fara eleroane - nu dadea deloc senzatia ca ar fi derapat la inceputul virajului.
Poate ca Spectra avea unghiul de la poliedru ales asa de bine, incat se rotea usor, si se simtea ca si cand ar fi avut eleroane. Am avut un model (inspirat din apogee al lui Mark Drela) care era foarte manevrabil, chiar si fara eleroane - nu dadea deloc senzatia ca ar fi derapat la inceputul virajului.
Postat 16 March 2010 - 06:36 PM
Nu afirm ca am neaparat dreptate. Ci, doar, ca intuitia imi spune asta. As zice ca rudder-ul cu axa de rotatie inclinata ar avea acelasi efect ca si compunerea fortelor de la eleron si rudder-ul cu axa verticala.
Atasez link-ul cu planul:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...ost&p=42348
Din cauza asemanarii mi-am adus aminte de cestiune.
Atasez link-ul cu planul:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...ost&p=42348
Din cauza asemanarii mi-am adus aminte de cestiune.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 16 March 2010 - 06:42 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1