Pagina 1 din 1
Bluenose II Kit Bluenose II Billing Boats
Postat 15 March 2010 - 12:26 PM
Daca dupa primul meu post pe acest forum am primit ,, atatea mesaje incurajatoare'', o sa incerc cu cererea unui sfat.
As vrea sa incep vopsirea copastiei si o sa folosesc vopsea alchidica K...er.Intrebarea mea este daca se impune folosirea unui primer ptr lemn sau doar mai multe straturi de vopsea sunt suficiente pentru acoperirea porilor lemnului.
Mai jos- asa arata dupa o mana de negru - smirgheluita.
In mijloc o sa plachez cu baghete de lemn pe care lo sa le dau cu lac.
Daca atunci cand o sa lacuiesc filele de punte o sa dau cu lac si copastia si primele doua file dinspre borduri (vopsite acum cu negru) credeti ca o sa arate mai bine
?
Alte sfaturi?
Multumesc frumos,
As vrea sa incep vopsirea copastiei si o sa folosesc vopsea alchidica K...er.Intrebarea mea este daca se impune folosirea unui primer ptr lemn sau doar mai multe straturi de vopsea sunt suficiente pentru acoperirea porilor lemnului.
Mai jos- asa arata dupa o mana de negru - smirgheluita.
In mijloc o sa plachez cu baghete de lemn pe care lo sa le dau cu lac.
Daca atunci cand o sa lacuiesc filele de punte o sa dau cu lac si copastia si primele doua file dinspre borduri (vopsite acum cu negru) credeti ca o sa arate mai bine
?
Alte sfaturi?
Multumesc frumos,
Postat 15 March 2010 - 03:20 PM
Bine ai venit si te urmarim cu interes. Frumos model ti-ai ales. Poti da linistit numele vopselei, probabil Kober.
Eu, pe vremea cand mai faceam modele din lemn, le dadeam cu chit auto si slefuiam cu glashpapir de apa, cam de doua ori, apoi 2 sau 3 straturi de vopsea nitro, cu slefuiri dupa uscare, intre straturi, tot cu smirghel umezit.
La modelul tau, s-ar putea sa trebuiasca sa se vada structura bordajului, asa ca nu e cazul sa-l chituiesti. Respecta instructiunile din manual daca exista.
Eu, pe vremea cand mai faceam modele din lemn, le dadeam cu chit auto si slefuiam cu glashpapir de apa, cam de doua ori, apoi 2 sau 3 straturi de vopsea nitro, cu slefuiri dupa uscare, intre straturi, tot cu smirghel umezit.
La modelul tau, s-ar putea sa trebuiasca sa se vada structura bordajului, asa ca nu e cazul sa-l chituiesti. Respecta instructiunile din manual daca exista.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 15 March 2010 - 03:24 PM
Postat 23 March 2010 - 06:03 PM
Va Salut,
Asa arata acum cu coverta placata.
Pentru a imita calafatuirea am folosit fir textil (pescuit).
Urmeaza o pauza deoarece am comandat azi vopsea acrilica .
Desi am citit peste tot ca vopseaua alchidica nu este recomandata la navomodele a trebuit sa dau o mana de SUPERLUCIOASA ca sa constat ca arata ca dr...u sau ca o jucarie ieftina.
Deci smirghel , rabdare si de la capat.
Oricum va cer o parere , credeti ca pentru opera vie + moarta ,sunt suficienti 15 ml + 15 ml de acrilica in 2 sau 3 straturi (o sa folosesc si primer)?
Multumesc si Spor!
Desi am citit peste tot ca vopseaua alchidica nu este recomandata la navomodele a trebuit sa dau o mana de SUPERLUCIOASA ca sa constat ca arata ca dr...u sau ca o jucarie ieftina.
Oricum va cer o parere , credeti ca pentru opera vie + moarta ,sunt suficienti 15 ml + 15 ml de acrilica in 2 sau 3 straturi (o sa folosesc si primer)?
Multumesc si Spor!
Postat 30 March 2010 - 10:32 PM
eagle, la Mar 23 2010, 07:03 PM, a spus:
Va Salut,
Multumesc si Spor!
Multumesc si Spor!
din cate stiu acrilica nu se impaca cu alchidica... asa ca pentru a avea "liniste" pe viitor... ar fi indicat sa dai un spritz-chit... Primer poate sa fie... in 2-3 maini daca e nevoie.
altfel... poti doar sa incerci fara.
rezultatul final poate sa apara ceva mai tarziu decat crezi.
:rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 30 March 2010 - 10:33 PM
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Arata acest topic
Pagina 1 din 1