Modelism - RHC Forum: Navomodel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Navomodel Ce motor sa aleg?

#31 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 19 April 2010 - 03:24 PM

M-a lesinat cu tabla lui de ...... , mi-a iesit ochii din cap pana sa-mi dau seama despre ce vrea el sa zica . Era vorba de inelul de flux al motorului . ;)
tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

#32 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 17-September 09

Postat 19 April 2010 - 04:32 PM

Vezi postarea~!alos hq~, la Mar 15 2010, 09:45 PM, a spus:

salut,

am un Motor Johnson HC355XLG-101 de curent continuu, 12 V ,consum 0.12 A in gol, 1.5 A max in sarcina.
No load Stall Max efficiency Max power
Speed (rpm) 6900 - 5600 3500
Current (A) 0.18 3.01 0.74 1.59
Torque (mNm) - 45.25 8.89 22.63
Efficiency (%) - - 58.79 -
Power (W) - - 5.19 8.22

credeti ca este ok pentru o barca de 60x24x15

Din ce este scos acest motor ? Poate gasesc si eu unul ...
Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#33 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 06:32 PM

Vezi postareamariandmd, la Mar 16 2010, 12:50 PM, a spus:

Poate ..... dar numai in aval pe Olt :rolleyes:

N as fi atat de sigur ca nu urca in amonte pe Dambovita ...Chiar si cu brrc in cuve, in loc de nada. :lol:

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 19 April 2010 - 06:35 PM

Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#34 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 08:18 PM

Mai nu fiti rai , omul vrea sa faca ceva cu ce are prin casa si prin cap . Multi care sa dau modelisti cumpara toate componentele si cu ele fac un produs (oare procedeul nu se numeste ansamblare ?) . Dupa mine un modelist este cel care la un produs finit are cat mai multe componente ``home made``. Pe vremuri faceam si telecomenzile proportionale dupa scheme din Tehnium , dar acum este mai simplu si ieftin sa le cumparam . Orice incepator pasionat si cu vointa are in el o samanta care astepta sa incolteasca . Si sa vezi atunci.................. Rabdare oameni buni.
tel . 0765940409

0

#35 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 08:35 PM

Vezi postareacata2, la Apr 19 2010, 09:18 PM, a spus:

Mai nu fiti rai , cine e rau ? mai glumim si noi ...omul vrea sa faca ceva cu ce are prin casa si prin cap . Multi care sa dau modelisti cumpara toate componentele si cu ele fac un produs (oare procedeul nu se numeste ansamblare ?) .CORECT ! Cu o minuscula corectie : asamblare . Dupa mine un modelist este cel care la un produs finit are cat mai multe componente ``home made``. SUPER corecta observatia ! Asta spun si eu..Pe vremuri faceam si telecomenzile proportionale dupa scheme din Tehnium , dar acum este mai simplu si ieftin sa le cumparam . Eu nu am inceput atunci modelismul. Am inceput acum 6 luni si nu ma pot lauda cu performante proprii. Stau, citesc si aplic. In domeniul modelism, sunt si voi fi novice cel putin inca un an. Orice incepator pasionat si cu vointa are in el o samanta care astepta sa incolteasca . Si sa vezi atunci.................. Rabdare oameni buni. Si tutun ... :rolleyes: Si brrc...

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 19 April 2010 - 08:35 PM

0

#36 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 19 April 2010 - 09:12 PM

Vezi postareacata2, la Apr 19 2010, 09:18 PM, a spus:

Mai nu fiti rai , omul vrea sa faca ceva cu ce are prin casa si prin cap . Multi care sa dau modelisti cumpara toate componentele si cu ele fac un produs (oare procedeul nu se numeste ansamblare ?) . Dupa mine un modelist este cel care la un produs finit are cat mai multe componente ``home made``. Pe vremuri faceam si telecomenzile proportionale dupa scheme din Tehnium , dar acum este mai simplu si ieftin sa le cumparam . Orice incepator pasionat si cu vointa are in el o samanta care astepta sa incolteasca . Si sa vezi atunci.................. Rabdare oameni buni.

...servouri si motoare nu faceai?-si acum 38 de ani cand m-am apucat de modelism se facea la fel, manual se executa doar modelul, fie el avion, navomodel sau automodel, singurele modele executate 100% in regim propriu erau rachetomodelele, dar statia era statie si servo era servo, regulatoarele electronice erau o raritate si tot pe relee erau, am si acum un graupner de 20A, sa faci telecomenzi in regim propriu era exclus, caz penal, doar pentru detinerea unei statii aveai nevoie de autorizate MTTC, altfel erai infractor, asa ca mai taie din pisica aia ca nu-i vulpe , telecomenzi am facut si eu, sunt unii pe aici care le folosesc inca, dar asta mult dupa anii '90 !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 19 April 2010 - 09:13 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#37 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 09:34 PM

Domnule ipsihi m-ati ``spart`` .Scanarea rapida prin almanahurile Tehnium nu a dat nici un rezultat , deci trebui sa ma mut in arhiva sa caut schema telecomenzii in paginile revistei . Norocul dvs ar fi sa fie o revista din aprilie si montajul sa fie unul PD-1A . La vremea aceia nu faceam telecomenzi ci ma chinuiam cu generatoare de ton. :lol:
P.S. pt georgedr72 ai mare dreptate , dar vederea obosita , degetele cu urme de ciocan si tastatura mea veche , stearsa , ma fac sa mai gresesc uneori si ortografic . Iar mircarelile de peste tot mi-au afectat vizibil si gramatica . Daca observ imi rectific singur greselile , daca nu .............. este buna o astel de corectura din parte oricui . Cei corect este corect.

Aceasta postare a fost editata de cata2: 19 April 2010 - 09:44 PM

tel . 0765940409

0

#38 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 09:40 PM

...iti spun eu, am toata colectia, dar DP 5 era statie industriala si schema a fost publicata in suplimentul MODELISM , era documentatie pt depanare, majoritatea statilor erau publicate de Sorin Piscati, in anii 70 revista tehnium publica statii facute de raposatul Sergiu Florica si 99,9% erau secventiale sau copii ale statiilor rusesti, faptul ca schemele erau acolo nu insemna ca poti sa le si construiesti, era informatie cu caracter didactic si toate aveau erori intentionat introduse, abia prin anii 80 a aparut pe parcursul a v-o 6-7 numere constructia unui sistem rc complet, dar iarasi plin de erori, detinerea de echipamente TX-RX era strict regklementata, cati ani aveai pe vremea aia?!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 19 April 2010 - 09:51 PM

0

#39 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 10:01 PM

In `70 asteptam sa se decida tata cu ce mama sa ma faca ,iar in `80 eram mare ca am trecut de cutremur . Sunt nascut prin `74 dec . Colectia Tehnium , reviste si almanahuri , la care adauga si multe numere din revista Modelism le am de la tata care nu are nici in cot nici in maneca ceva cu ele , dar pe vremuri era bine sa fi abonat la ceva .......
tel . 0765940409

0

#40 Useril este offline   bel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 402
  • Inregistrat: 02-August 08

Postat 20 April 2010 - 01:27 PM

Vezi postareagun man, la Apr 19 2010, 06:17 PM, a spus:

Ce sa mai vorbim IMPRESIONANT SUPERCALIFRAGILISTIC ! AI MUNCIT MULT SA FACI O TABLA GAURITA???

Dintr-o tabla gaurita am mai facut 2 moto-reductoare , din care unul pe curea danturata ....

Fisiere atasate

0

#41 Useril este offline   goctav 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 20 April 2010 - 06:53 PM

Vezi postarea~!alos hq~, la Mar 15 2010, 09:54 PM, a spus:

o sa l alimentez la o baterie de 12v cu 2A iar barca fie din pexiglas,spuna poliuretanica si komatex(forex sau textolit) plus 2 sau 3 straturi de fibra de sticla.
apropo de materiale in general ce chit se foloseste pentru micile defecte(ceva care sa-l poti finisa)?

Se pare ca nimeni nu intelege carei treaba cu amperajul la motoare,
Nu poti sa alimentezi un motor la 2A la 12V se poate alimenta , dar 2A ???(curentul se poate limita ,cea ce este ff costisitor de relizat in home made) ,este ca si cum ai zica ca mergi cu dacia 100Km cu 6 l fix , nu stii cit o sa SUGA motorul in sarcina pe Balta ,poti doar sa apreciezi aproximativ curentul.
Separe ca electricitatea si carnea de porc cade ff greu la stomac pentru unii.
Deci acele date despre motor sint pentru anumite conditii de exploatare.
Ai incercat sa-l opresti cu mina sa vezi ce curent suge?

Spor
gabriel
0

#42 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2010 - 10:04 PM

...vrei reductor, cumperi un compresor auto din talcioc, adaptezi axul si ai reductor la pret de nimic!!!

Aceasta postare a fost editata de navigator: 22 April 2010 - 11:56 AM

0

#43 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2010 - 10:25 PM

Reductoare.......reductoare . Pai ce reduc , poate doar randamenul si economiile din buzunar . La cat de vasta este oferta de piata , de ce sa iei un motor de turatie mare cu cuplu mic . Ca sa-i pui reductor ? Cand sunt motoare cu cuplu mare si turatii mai mici ????? Poate am o conceptie proasta , dar va rog sa ma lamuriti si pe mine .
.

Aceasta postare a fost editata de cata2: 21 April 2010 - 10:27 PM

tel . 0765940409

0

#44 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 22 April 2010 - 12:09 PM

Vezi postareacata2, la Apr 21 2010, 11:25 PM, a spus:

Reductoare.......reductoare . Pai ce reduc , poate doar randamenul si economiile din buzunar . La cat de vasta este oferta de piata , de ce sa iei un motor de turatie mare cu cuplu mic . Ca sa-i pui reductor ? Cand sunt motoare cu cuplu mare si turatii mai mici ????? Poate am o conceptie proasta , dar va rog sa ma lamuriti si pe mine .
.

cata2, tu ai dreptate dar unii au deja motorul de turatie mare si moment mic si nu vor sa mai dea bani pe altul. Sau pur si simplu nu stiu ce motor ar putea cumpara din magazinele romanesti unde informatiile dar si gama de produse sunt pe sponci. Poate nu sunt eu informat, asa ca te rog sa-mi indici vreun motor periat cu turatie mica si moment mare care sa se gaseasca prin magazine de modelism (ca in cataloagele producatorilor Mabuchi si Johnson am gasit). Dar sa nu te referi la brushless-uri ca alea le pot vedea si singur.
Daca mi-ai indica si unul tip 400 ti-as fi mai recunoscator. N-am gasit decat cele pentru aero.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 22 April 2010 - 12:14 PM

0

#45 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 22 April 2010 - 12:33 PM

Poate nu ar trebui sa ma bag si aici am sa las la aprecierea moderatorului daca-mi va sterge postul sau nu.
Ce vedeti in imagini sunt motoare de la bormasini luate de prin targurile de vechituri,motoare care se preteaza mai mult sau mai putin la modelism.Cat de curand o sa le vedeti la rubrica vanzari,daca nu pe aici,pe alte site-uri de modelism.Vis a vis de ajutorul dat de dl Mitu,este cat se poate de adevarat ca acest om este un mare meserias si asta se vede in tot ce iese din mana lui.Asta e valabila si in cazul lui grumpi cu barcuta lui bent,a-ti aruncat degeaba cu pietre in stamate,stie el ce stie.Personal ,grumpi a declarat asta pe un alt forum.
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#46 Useril este offline   viorix 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-January 10

Postat 22 April 2010 - 02:53 PM

Cu scuzele de rigoare, de 4 luni tot citesc acest forum si multumesc tuturor celor ce posteaza aici. Cu ajutorul informatiilor (chiar daca sunt rautacioase)de aici am reusit sa fac prima barcuta, si chiar functioneaza minunat. Intrebarea este daca motorul se arde, arde si regulatorul? Se pune o siguranta fuzibila cumva? Va multumesc anticipat.
0

#47 Useril este offline   pushtyu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-April 09

Postat 22 April 2010 - 04:36 PM

Vezi postareaviorix, la Apr 22 2010, 03:53 PM, a spus:

Cu scuzele de rigoare, de 4 luni tot citesc acest forum si multumesc tuturor celor ce posteaza aici. Cu ajutorul informatiilor (chiar daca sunt rautacioase)de aici am reusit sa fac prima barcuta, si chiar functioneaza minunat. Intrebarea este daca motorul se arde, arde si regulatorul? Se pune o siguranta fuzibila cumva? Va multumesc anticipat.

Cu toate ca nu ma pricep destul de bine la electronica,cred ca daca pui firele gresit la regulator se arde el primul si din cate stiu curentul trece mai intai prin regulator iar apoi se duce la motor(sper sa nu gresesc) deci nu cred ca se va arde si regulatorul,daca gresesc accept criticile dar incerc sa gandesc logic.
to the be the best
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu