Modelism - RHC Forum: Stergerea topicurilor inchise de la vanzari - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Stergerea topicurilor inchise de la vanzari care e logica?

#1 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 15 March 2010 - 12:38 AM

Tocmai m-am lovit de aceasta situatie, si va spun sincer ca nu inteleg de ce se sterg topicurile inchise de la vanzari. Pentru incepatori (si nu numai) acestea pot fi o sursa foarte importanta de informatii, dintr-un asemenea topic poti afla care a fost valoarea de piata a diverselor lucruri vandute pe acest forum la momentul finalizarii tranzactiei. Sau cu cat nu s-a vandut modelul cutare etc etc.

Nu-mi vine sa cred ca e problema de spatiu pe server, un intreg forum phpbb nu ocupa mare lucru, darmite niste anunturi. Care e logica?
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#2 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 15 March 2010 - 12:58 AM

ar fi o varza generala, sunt mii de topicuri deschise lunar pe acel forum... in plus majoritatea tranzactiilor se finalizeaza ori pe privat ori la telefon ori fata in fata deci mai tot timpul pretul final nu va fi afisat in acel topic.

OFFTOPIC: E foarte interesant ca ai adus in discutie valoarea la vanzare http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif tocmai am un proiect care face asta pentru realestate si water-realtors :) Ii zice CMA (comparative market analisys) si este ceruta de majoritatea creditorilor din state pentru evaluarea unei proprietati bazata pe valoarea la vanzare a proprietatilor invecinate + alti algoritmi care iau in calcul timpul cat a stat pe piata si cat a scazut/crescut pretul in acel timp :) Scuze de offtopic.

Numai bine,
Calin

0

#3 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 01:34 AM

Nu ma refer la topicuri deschise si lasate de izbeliste, ci strict la cele pe care vanzatorul a avut bunul simt sa le inchida, conform regulamentului, dupa ce tranzactia s-a finalizat. Astea ar fi foarte utile, chiar daca, evident, nu poti sti exact cu cat s-a vandut itemul respectiv (decat daca s-a negociat public, pe topic). Dar vezi daca s-a scazut pretul initial, de cate ori, cam pe unde se ajunsese inainte de finalizarea tranzactiei, cat de cat iti faci o idee.

Culmea e ca, in momentul de fata, topicurile lasate deschise (fie din neglijenta, fie pentru ca vanzatorul nu e activ pe forum si habar n-are de regulament etc) stau bine-mersi pe sectiune, in timp ce fix alea finalizate cu tranzactii si inchise sunt sterse.
Spektrum Dx7
0

#4 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 15 March 2010 - 10:18 AM

Vezi postareaCalin, la Mar 15 2010, 12:58 AM, a spus:

ar fi o varza generala, sunt mii de topicuri deschise lunar pe acel forum... in plus majoritatea tranzactiilor se finalizeaza ori pe privat ori la telefon ori fata in fata deci mai tot timpul pretul final nu va fi afisat in acel topic.
......
Calin

Gerula, desi ai si tu dreptate, Calin ti-a spus cat se poate de clar motivul. Si sa stii ca se sterg si din cele neinchise la care nu s-a mai postat nimic de cateva luni.

0

#5 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 10:39 AM

Vezi postareanavigator, la Mar 15 2010, 10:18 AM, a spus:

Si sa stii ca se sterg si din cele neinchise la care nu s-a mai postat nimic de cateva luni.

Asta mi se pare ceva perfect normal.

Acum, apropo de ce-a zis si Calin, inteleg dorinta de a pastra foprumul cat mai curat. Numai ca, in cazul de fata, se pierd informatii utile.
Spektrum Dx7
0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 15 March 2010 - 06:03 PM

Vezi postareaGerula, la Mar 15 2010, 10:39 AM, a spus:

Asta mi se pare ceva perfect normal.

Acum, apropo de ce-a zis si Calin, inteleg dorinta de a pastra foprumul cat mai curat. Numai ca, in cazul de fata, se pierd informatii utile.

As fi tare curios cam cat de utila ar fi informatia cu cat s-a vandut un trainer in 2004.S-au primul pack de lipo in urma cu 5 ani...

Citeaza

Nu ma refer la topicuri deschise si lasate de izbeliste, ci strict la cele pe care vanzatorul a avut bunul simt sa le inchida, conform regulamentului, dupa ce tranzactia s-a finalizat. Astea ar fi foarte utile, chiar daca, evident, nu poti sti exact cu cat s-a vandut itemul respectiv (decat daca s-a negociat public, pe topic). Dar vezi daca s-a scazut pretul initial, de cate ori, cam pe unde se ajunsese inainte de finalizarea tranzactiei, cat de cat iti faci o idee.

Culmea e ca, in momentul de fata, topicurile lasate deschise (fie din neglijenta, fie pentru ca vanzatorul nu e activ pe forum si habar n-are de regulament etc) stau bine-mersi pe sectiune, in timp ce fix alea finalizate cu tranzactii si inchise sunt sterse.

Nu conteaza de cate ori s-a scazut pretul la un item,nu iti poti face nici un fel de idee despre nimic.Nu ai preturi,nu poti compara de cate ori a lasat vanzatorul la pret la un model de 2000 de eur,si de cate ori a lasat la pret la un pack lipo.
Cat despre restul cand ajung la 6 luni maturitate fara sa se actualizeze ,topicurile sunt sterse.
Mai bine apuca-te de modelism,decat sa-ti pierzi timpul intreband despre piata de modelism si de ce fac ce fac magazinele noastre de modelism,,ce face forumul si cum este moderat/administrat etc.
flying is my life...
0

#7 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 06:36 PM

De unde artagul asta? :lol:

Evident ca pretul unui pack li-po acum cativa ani nu mai are nici o relevanta, dar pretul cu care s-a vandut acum un an un kit care este scos acum la vanzare poate fi foarte util.

Vezi postareaSILVIU66, la Mar 15 2010, 06:03 PM, a spus:

Mai bine apuca-te de modelism,decat sa-ti pierzi timpul intreband despre piata de modelism si de ce fac ce fac magazinele noastre de modelism,,ce face forumul si cum este moderat/administrat etc.

S-ar putea ca legaturile mele cu modelismul sa fie mai vechi decat ale tale, ma rog, nu vreau sa speculez. Dar ai cumva impresia ca administrarea acestui forum e mai presus de critici constructive/ posibile imbunatatiri? Sau ai vreo vaga idee daca am sau nu experienta in acest domeniu?

Se simte in raspunsul tau o ostilitate al carei motiv pare de neinteles.

Aceasta postare a fost editata de Gerula: 15 March 2010 - 06:36 PM

Spektrum Dx7
0

#8 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 06:49 PM

Nu inteleg de ce pare constructiva critica: ar fi utile topicurile de vanzari finalizate.
Nu ma intereseaza experienta si vechimea ta in nici un fel de domeniu.
Aici nu esti pe domeniul tau.
Ai cumva impresia ca esti primul care doreste sa critice constructiv/imbunatateasca acest forum?
Eu am sugerat doar ca este un forum de modelism, si cam asta se asteapta de la useri.....
Nu am nici un fel de ostilitate fata de tine,nu este nimic personal.A fost un sfat prietenesc.
Iti sugerez tot prieteneste sa nu mai raspunzi.Daca nu iti convine ceva internetul este mare,loc pentru toata lumea.
O seara buna
flying is my life...
0

#9 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 07:19 PM

Era vorba despre experienta mea in administrarea unui forum. Evident ca, nefiind pe domeniul meu, tot ce pot face este sa propun ceva. Pentru asta si exista (printre altele) sectiunea Administrative, nu? Evident ca nu sunt nici primul, nici ultimul, si ca de la useri se asteapta in general discutii despre modelism, nu despre forum. Dar asta n-ar trebui sa insemne ca, in momentul in care un user face o propunere civilizata si rationala pe sectiunea dedicata, ar trebui sa i se recomande prieteneste sa nu mai raspunda.

Vezi postareaSILVIU66, la Mar 15 2010, 06:49 PM, a spus:

Iti sugerez tot prieteneste sa nu mai raspunzi.Daca nu iti convine ceva internetul este mare,loc pentru toata lumea.

Deci daca nu-mi convine ceva, mai precis un maruntis de altfel cat se poate de discutabil, cum este cel de fata, mai bine imi iau jucariile, ca sa nu-l deranjez pe marele si prea-importantul admin, nu? Tu ai citit ce-ai scris aici inainte sa dai click pe butonul de post reply?
Spektrum Dx7
0

#10 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 15 March 2010 - 07:39 PM

Gerula, ceea ce propui tu este foarte util in cazul produselor al carui pret nu este atat de fluctuant. Apartamente, proprietati, etc. De asemenea este util intr-un sistem unde controlezi si verifici strict pretul final de vanzare precum si durata cat a stat pe piata.

In cazul nostru este practic imposibil de mentinut o asemenea statistica si practic tu vei fi nevoit sa ti-o faci singur rasfoind toate topicurile cu tranzactii finalizate. In plus tot ce se vinde aici sunt produse second hand, magazinele nu-si expun oferta aici. Nu te lasa influentat de unii speculanti (de pe ebay) care vand produse "noi". Nou este din magazin. Prin simplul fapt ca tu/eu/ea/el au pus mana pe acel produs ii degradeaza valoarea la "second hand". Implicit pretul va fi mai mic iar pretul e stabilit subiectiv de fiecare in parte.

Ceea ce zice silviu e foarte clar: topicul vanzari este un topic tolerat dar in care se incearca limitarea pe cat posibil a speculei. Acest forum este strict de modelism nu de vanzare a unor produse (uneori chiar care n-au nici o legatura cu modelismul).

0

#11 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 07:48 PM

Vezi postareaCalin, la Mar 15 2010, 07:39 PM, a spus:

Ceea ce zice silviu e foarte clar: topicul vanzari este un topic tolerat dar in care se incearca limitarea pe cat posibil a speculei. Acest forum este strict de modelism nu de vanzare a unor produse (uneori chiar care n-au nici o legatura cu modelismul).

Iti spun cinstit ca nu vad nici cea mai mica legatura intre chestia asta si ce s-a discutat aici. Ce-are specula si vanzarea unor produse fara legatura cu modelismul cu posibilitatea de a vedea cu cat s-a vandut cutare model de heli second hand, in echiparea X, acum un an? (sau ma rog, cat a fost ultimul pret cerut public pe topic inainte sa se bata palma).

Vezi postareaCalin, la Mar 15 2010, 07:39 PM, a spus:

In cazul nostru este practic imposibil de mentinut o asemenea statistica si practic tu vei fi nevoit sa ti-o faci singur rasfoind toate topicurile cu tranzactii finalizate.

Pai exact asta as vrea si eu sa pot face. Numai ca, daca aceste topicuri sunt sterse, asa cum se intampla acum...
Spektrum Dx7
0

#12 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 07:51 PM

Vezi postareaGerula, la Mar 15 2010, 07:19 PM, a spus:

Era vorba despre experienta mea in administrarea unui forum.
Deci daca nu-mi convine ceva, mai precis un maruntis de altfel cat se poate de discutabil, cum este cel de fata, mai bine imi iau jucariile, ca sa nu-l deranjez pe marele si prea-importantul admin, nu? Tu ai citit ce-ai scris aici inainte sa dai click pe butonul de post reply?

Te rog frumos da-mi un link cu forumul tau.Sunt curios sa vad cum iti aplici propriul regulament.
flying is my life...
0

#13 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 15 March 2010 - 07:52 PM

Da nu stiu ce are asa de rau google, ca nu se poate folosi a afla preturile prin alte magazine sau siteuri de vanzari second. Aici rar am vazut un pret la fel la doua produse la fel....
Ce ajutor ar fi sa ramana 10.000 subiecte inchise, printre care vei tot zari si unele deschise! (Up-ul se da la saptamana, se va ingreuna cautarea produselor care inca se pot cumpara tuturor, ca cineva sa faca o statistica de preturi care variaza la extreme zilnic).

Exemplu? Unul vinde T-Rex cu 1500 lei, altul, il da cu 900 lei, ca fiecare din ei considera ca aia e valoarea reala. Care are dreptate?
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#14 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 08:05 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Mar 15 2010, 07:51 PM, a spus:

Te rog frumos da-mi un link cu forumul tau.Sunt curios sa vad cum iti aplici propriul regulament.

In mod cert nimeni n-o sa reuseasca vreodata sa multumeasca pe toata lumea. Dar iti dau linkul pe privat (sa nu apara vreo revelatie ca am facut spam pe forum <_< ), sa poti sa studiezi pe indelete daca i-am zis cuiva sa-si ia bagajelul din cauza ca a propus civilizat ceva. Cred ca n-am banat pe nimeni vreodata pentru alte infractiuni decat injuraturi, spam sau clonare. Oricum, stai linistit, nu e forum de modelism :D

Vezi postareaprotheus, la Mar 15 2010, 07:52 PM, a spus:

Ce ajutor ar fi sa ramana 10.000 subiecte inchise, printre care vei tot zari si unele deschise! (Up-ul se da la saptamana, se va ingreuna cautarea produselor care inca se pot cumpara tuturor, ca cineva sa faca o statistica de preturi care variaza la extreme zilnic).

Rezultatele la search apar in functie de vechimea ultimului post din topic, nu? Cate topicuri inchise dar vechi de mai putin de o saptamana crezi tu ca o sa existe?

Vezi postareaprotheus, la Mar 15 2010, 07:52 PM, a spus:

Exemplu? Unul vinde T-Rex cu 1500 lei, altul, il da cu 900 lei, ca fiecare din ei considera ca aia e valoarea reala. Care are dreptate?

Noi vorbim aici de topicuri inchise in urma finalizarii unor tranzactii. Nu despre "cutare cere x lei pe T-rex si nu primeste nici macar o oferta.

Aceasta postare a fost editata de Gerula: 15 March 2010 - 08:13 PM

Spektrum Dx7
0

#15 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 15 March 2010 - 08:15 PM

Eu tot de finalizate vorbeam in privinta T-Rexului, si mai sunt multe exemple.
Si apropo, multa lume are pasiunea modelismului, dar mai putini sunt cei care folosesc sau macar stiu de functiile mai avansate ale forumului.
Multi navigheaza direct pe forumul Vanzari. Si crede-ma, sunt destule topicuri inchise in 7 zile, dar avem noroc ca cineva le sterge si tine curata zona.

Topicul cand il inchide, oricine face un bump final, in care scrie ca e inchis, sa stie moderatorul sa il stearga, asta inseamna ca ajunge iar ca cel mai nou rezultat, pana si la search.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 15 March 2010 - 08:17 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#16 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 08:26 PM

Vezi postareaprotheus, la Mar 15 2010, 08:15 PM, a spus:

Topicul cand il inchide, oricine face un bump final, in care scrie ca e inchis, sa stie moderatorul sa il stearga, asta inseamna ca ajunge iar ca cel mai nou rezultat, pana si la search.

Da, pentru sapte zile.

Hai sa discutam serios totusi. Daca s-ar face cum am propus eu (evident, din postarile lui Silviu rezulta ca sunt exact zero sanse, dar ipotetic vorbind) si vrei sa cumperi un model comun, sa zicem T-rex 450, si dai search, cate topicuri inchise si mai noi de 7 zile crezi ca ti-ar iesi printre rezultate? Iti zic eu, fix unul, ca tocmai am urmarit exact acest produs, pe care l-am si cumparat.
Spektrum Dx7
0

#17 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 16 March 2010 - 12:52 PM

Bine, serios:

Sa zicem ca ai 20 de rezultate cu tranzactii finalizate pentru T-Rex 450. Preturile probabil ar varia intre 500 si 1500. La ce mi-ar folosi mie asta (ca posibil cumparator) avand in vedere ca cele 20 de rex-uri sunt FOARTE diferite unele de altele (ca echipare, grad de uzura ca sa nu mai vorbim de proprietar)?

Mi-as face o idee ca ce: s-au vandut multe T-rex 450 sau ce altceva?
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu