Nu stiu daca parasuta e o solutie buna ca nu prea zboara usor impotriva vantului. N-am avut onoarea si poate spun prostii. Poate "zboara"...
Si nici planorul nu stiu daca-i solutie buna. Poate motoplanor, poate aeromodel in toata regula (adica ceva mai rezistent). Trebuie sa zboare mult cu motor sa ajunga de unde a plecat. De unde sa inceapa zborul, tu stii mai bine ca stii mai multe despre baloanele alea. Daca-l ridici 40 km si se deplaseaza pe verticala tot 40 atunci e de venit inapoi destul.
PS. Giroscopul trebuie sa-si ia directia de referinta numai in momentul cand modelul e orientat bine. Altfel e inutil sau chiar daunator.
Nu trebuie mers pe giroscoape. Sau trebuiesc permanent pilotate de electronica si devin inutile. Daca giroscopul iti va mentine permanent modelul cu botul pe o directie modelul va merge in acea directie, paralela cu cea buna. Trebuie sa se orientese precum fluturele daca ati invatat le electronica, chiar si in spirala, lucru poe care giroscopul singur nu-l face.
PS. E prea complicat sa comanzi giroscopul daca tot nu-i cazul sa fie folosit.
Plec la bere dar revin.
Parerea mea e ca te complici cu giroscopul si nu e vorba de pret si de electronica.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 August 2004 - 12:36 PM