Modelism - RHC Forum: aparat de masurare distanta cu display - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

aparat de masurare distanta cu display oare chiar nu poate cineva ?

#1 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 03-July 06

Postat 12 December 2009 - 06:21 AM

domnilor ! m-ar interesa un dispozitiv de masurare a distantei parcursa de barcuta .am vazut ca unele telecomenzi mai de fitze au un sistem de telemetrie incorporat dar care bate putin ,indeva in jur de 100-130 m.am un dispozitiv de pus pe fir dar nu sunt foarte multumit de el .ma gandesc la un emitator sau cum i-o zice pus pe barca ,iar pe mal sa am ceva un mic display pe care sa imi afiseze distanta .totul sa fie aparte de telecomanda .
charlie ce zici taticu ? te bagi ? d'omn ipsihi ceva idei ? costurile nu ma intereseaza ,treaba sa iasa !
0

#2 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 December 2009 - 10:42 AM

Cred ca mai bine cumperi o ruleta cu laser ! Pui punctul pe barca si iti arata didtanta!asta daca vezi punctul de laser!
0

#3 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 12 December 2009 - 11:12 AM

...exista, dar este in faza de experiment, indica viteza, viteza medie, distanta parcursa, timpul, poate fi folosit si ca amplificator pt ratza sonarului, pretul este in functie de distanta la care lucreaza, 200m, 300m, 500m-1km!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#4 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 12 December 2009 - 11:29 AM

Bre, dar gps cu autopilot nu v-ati gandit sa le puneti? La aeromodele se folosesc de ceva timp si ma gandesc ca nu-i nici o problema sa le adaptezi la navo. Pur si simplu ii dai pe GPS coordonatele la care sa ajunga sau distanta pe o directie, sau marchezi locul in care ai nadit si gps-ul face singur treaba. Pt. barca nu ai nevoie nici de giroscoape, orizont artificial, senzori de altitudine asa ca treaba iese si destul de ieftina.

PS: Uite si ceva scris sa nu spuneti ca fac misto si e open source, ca tot va place sa bricolati: http://paparazzi.ena.../wiki/Main_Page

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 12 December 2009 - 11:32 AM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#5 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 12 December 2009 - 01:30 PM

...evident se poate folosi si autopilot bazat pe gps sau nu dar, e dificila reprogramarea pe balta, necesita cam mult hardwere, si nu in ultimul rand ,este costisitor!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#6 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 03:24 PM

domnilor! vreau ceva foarte simplu : distanta care este de la mine pana la barca . atat ! ipsihi ceea ce spui este fenomenal , dar eu nu am indraznit in a cere asa ceva .pur si simplu ar fi o masurare a distantei parcurse de barca. si cred ca pe multi ii intereseaza aceasta informatie . restul ..............da-mi voie sa spun ca sunt mofturi care, e adevarat sunt necesare .
inca sper .
ps:charlie tata tu nu ai citit inca desprea aceasta idee? am curaj sa dau pariu ca ii va tenta pe mult mai multi acest dispozitiv decat un sonar .deci: vor fi si vanzari multe !
ps 2:in cazul in care se va inventa ceea ce doresc pentru cei care doresc asa ceva doresc drepturi de co-autor :))
si in cazul device charlie impreuna cu marian dmd am reusit sa il "convingem "pe charlie sa ne rezolve .

Aceasta postare a fost editata de king_tzapone: 12 December 2009 - 03:30 PM

0

#7 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 13 December 2009 - 08:27 AM

deci sa inteleg ca metoda de masura a firului depanat de pe mulineta nu este ok...dece?

Ce precizie trebuie sa aiba sistemul asta? 5m la o departare de 100-200m este OK?

O raza de actiune de 500m este suficienta?

Pestii se sperie de ultrasunete? A verificat cineva?
0

#8 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 13 December 2009 - 08:31 AM

Cred ca sistemul bazat pe GPS nu v-ar satisface din cauza preciziei...adica poti baga barca in stuful de pe malul celalalt lejer daca te bazezi pe GPS.

Dar are avantajul ca s-ar putea implementa o functie de genul "return to home" unde home este pozitia de start de pe mal :) ce v-ar mai place ...
0

#9 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2009 - 03:41 PM

Vezi postareacharlie, la Dec 13 2009, 08:27 AM, a spus:

deci sa inteleg ca metoda de masura a firului depanat de pe mulineta nu este ok...dece?

Ce precizie trebuie sa aiba sistemul asta? 5m la o departare de 100-200m este OK?

O raza de actiune de 500m este suficienta?

Pestii se sperie de ultrasunete? A verificat cineva?

chharlie......firul pus pe acel aparat uneori mai patineaza , si in plus este foarte greu sa observi si sa fii si atent cum conduci barca .o secunda de neatentie si ai invartit barca si totul e compromis.cred ca un +5 ,-5 m la 200 m este mai mult decat rezonabil.raza de actiune daca ar fi in jur la 250-300 m ar fi mai mult decat perfect .si inca ceva ! daca ar putea fi montat pe acel display un fel de alarma ,ceva in genul daca setez pentru 150 m cand barcazul se apropie de acea distanta sa inceapa sa tiuie sau la metrajul dorit sa emita un sunet .indicat ar fi sa inceapa cu 10 m inainte cu un anume sunet iar la distanta setata sa emita alt sunet mai strident .asta numai daca se poate si nu cer prea mult .daca nu asta e dar un sunet emis la distanta ar fi superb .
in speranta ca nu devin agasant cu aceasta idee va astept cu finalizarile .

Aceasta postare a fost editata de king_tzapone: 13 December 2009 - 03:44 PM

0

#10 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 13 December 2009 - 05:36 PM

Cred ca o goarna din aia care au baietii pe stadion, ar fi super.. :unsure:
0

#11 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 13 December 2009 - 06:09 PM

Vezi postareamariandmd, la Dec 13 2009, 05:36 PM, a spus:

Cred ca o goarna din aia care au baietii pe stadion, ar fi super.. :wacko:

e buna ideea cu goarna: dai din goarna... spre barcuta. pe barcuta este un receptor gen difuzor... care primeste sunetul goarnei.
Goarna este electronica. Un analizor face diferenta dintre sunetul emis de goarna si sunetul receptionat de barcuta pein difuzor.

In functie de timp... un laptop pe mal la care este legata goarna prin USB impreuna cu receptorul... calculeaza distanta barcutei fata de goarna.
Exporta datele intr-un fisier .xls care dupa mai mult de 20 de goarne face un traseu exact al barcutei pe care il tipareste la o imprimanta legata la Auto de pe mal.

Acasa ... chiar daca vom veni fara peste... nevasta va sti sigur ca am fost la pescuit aratandu-i foile de parcurs ale barcutei...

Ce parere aveti?

-_-
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#12 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 02:15 AM

este valabila chestia dar pentru cei tinuti sub papuc de neveste .pe mine ma intereseaza altceva
0

#13 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 14 December 2009 - 11:55 AM

Cea mai simpla metoda si cea mai ieftina pe care am vazut-o in practica ar fi sa te folosesti de cronometru statiei (Efly 100c in cazul asta sau orice statie care are cronometru)

Dai drumu la statie si la barca si trimiti. Iei punct de reper pe malul de vis-a-vis si timpul in secunde.

Variabile de care trebuie sa tii cont :

1. Descarcarea acumulatorului
2. Vant : variatii de viteza si directie.
3. Mulinete firme diferite , fir diferit .

Daca stii viteza barcii in metri pe secunda in cele 2 situatii , acumulator full si acumulator descarcat, afli prin interpolare si compensezi ochiometric.
Cred ca metoda se incadreaza chiar si in eroarea GPS-ului

Va rog sa nu dati cu paru' ! mi-am dat si eu cu presupusu' ...

Aceasta postare a fost editata de nch: 14 December 2009 - 11:56 AM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#14 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 10-June 09

Postat 14 December 2009 - 02:13 PM

Care ar fi totusi scopul ? sa nu ratezi locul nadit?
GPS-ul nu e prea precis, ultrasunetele cred ca nu merg ok la distanta asta, ramane doar o chestie de genul asta (telemetru laser) http://www.stabila.r...ntei/LE200.html
Sau clasicul romanesc fir legat la mal si ai si failsafe cu intoarcere (manuala) la locul de plecare. Poate merge si cu o baliza, dar nu cred ca e o idee buna deoarece e greu de recuperat
0

#15 Useril este offline   laurcon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 804
  • Inregistrat: 26-October 09

Postat 14 December 2009 - 03:35 PM

Cred ca, indiferent asupra carui dispozitiv ne-am hotara sa-l adaptam,acesta ar fi prea scump si toata lumea ar renunta la idee.
Nu ne ramane decat sa facem aprecierea ochoimetric sau /si prin alte mijloace
"o barca face cat o mie de posturi" - skipper
0

#16 Useril este offline   irion 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 11-September 08

Postat 14 December 2009 - 04:14 PM

Masor cu acest dispozitiv de vreo 2 ani si cred eu ca nu imi da eronat.Are o pirghie ce preseaza firul pe rola si nu are cum sa alunece.Destul de multumit si eficienhttp://www.youtube.com/watch?v=U4yRzeN8Qmst
0

#17 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 04:22 PM

daca o sa cauti telemetru cu Gogu... intri la bizo ... si ai sa gasesti o gramada de telemetre intersante... care mai de care doar ca probabil trebuie sa invelesti barca in staniol... sau sa o vopsesti ca mine cu "vopsea metalizata reflectorizanta" ( acum prietenii stiu de ce ) :unsure:

ar mai fi si telemetrele Nikon LRF 350G... pana la 500m la 1100 ron parca... ceva mai scump si mai precis decat Leica.

:rolleyes:

adistul@yahoo.com
0

#18 Useril este offline   goctav 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 14 December 2009 - 04:25 PM

Vezi postareaMitica, la Dec 14 2009, 02:13 PM, a spus:

Care ar fi totusi scopul ? sa nu ratezi locul nadit?
GPS-ul nu e prea precis, ultrasunetele cred ca nu merg ok la distanta asta, ramane doar o chestie de genul asta (telemetru laser) http://www.stabila.r...ntei/LE200.html
Sau clasicul romanesc fir legat la mal si ai si failsafe cu intoarcere (manuala) la locul de plecare. Poate merge si cu o baliza, dar nu cred ca e o idee buna deoarece e greu de recuperat

Merge cu o sticla de plastic si cu un "pietroi" sa vezi unde ai plantat ultima oara ,adica sa fii in zona ,eu zic ca este cel mai convenabil.
Iar distanta la ochiometru,ca nu este prea critica.

Spor la toate.
0

#19 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 04:48 PM

telemetrul la care faceam referire anterior... cel de la Nikon este special pentru vanatoare si este cam ca o luneta: ochesti tinta si apesi pe un buton care-ti da distanta exacta pana la tinta.
poate afisa distante pana la 500m. in cazul in care vrei sa nadesti la distante mult mai mari... dar totusi exacte... pentru ca ai sa vezi barcuta.

este " o scula" pe care as vrea si eu sa mi-o achizitionez si din acest motiv mi-am vopsit barcuta in 4 culori metalizate reflectorizante... pentru a o putea vedea si pe timp de noapte... avand in vedere ca acest dispozitiv nu are si infrarosu.

doar pretul de 1100 ron mi se pare cam maricel... doar pentru masurarea unei distante... dar poate sparg "pusculita".
l-as lua pentru ca barcazul meu e destul de jos... si am sa am nevoie de un binoclu sau o luneta... asa ca mai bine investesc in ceva Profi.

:rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 14 December 2009 - 04:51 PM

adistul@yahoo.com
0

#20 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 14 December 2009 - 05:10 PM

1100r0n? :rolleyes: :unsure: :rolleyes: vezi ca la Big au benoacle la 25 ron ,un ghem de sfoara de 500m vo 10ron si o intinzi dupa un mal pe altul si o marchezi din 25in25 m si gata. :unsure:
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#21 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 14 December 2009 - 08:01 PM

Vezi postareamanolo, la Dec 14 2009, 05:10 PM, a spus:

1100r0n? :unsure: :blink: :angry2: vezi ca la Big au benoacle la 25 ron ,un ghem de sfoara de 500m vo 10ron si o intinzi dupa un mal pe altul si o marchezi din 25in25 m si gata. :wacko:

Intru in apa cu radiocomanda in mana si masor cu pasul.
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#22 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 08:44 PM

Vezi postareanch, la Dec 14 2009, 11:55 AM, a spus:

Cea mai simpla metoda si cea mai ieftina pe care am vazut-o in practica ar fi sa te folosesti de cronometru statiei (Efly 100c in cazul asta sau orice statie care are cronometru)

Dai drumu la statie si la barca si trimiti. Iei punct de reper pe malul de vis-a-vis si timpul in secunde.

Variabile de care trebuie sa tii cont :

1. Descarcarea acumulatorului
2. Vant : variatii de viteza si directie.
3. Mulinete firme diferite , fir diferit .

Daca stii viteza barcii in metri pe secunda in cele 2 situatii , acumulator full si acumulator descarcat, afli prin interpolare si compensezi ochiometric.
Cred ca metoda se incadreaza chiar si in eroarea GPS-ului

Va rog sa nu dati cu paru' ! mi-am dat si eu cu presupusu' ...

nicule si daca mergi in zig-zag dupa 1 kg-litru de coniac cam ce masuratori se fac ?mie nu mi sa intamplat sa plantez sambata si sa ma s col lunea...................
0

#23 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 08:50 PM

inca odata mai spun si mai repet :ma doare'n brisca de cei carcotasi . as da pariu ca nu ar avea bani nici de transport daramite de obiectul in sine.ca atare daca nu avetri idei stati acasa ssi dupa ce copiati ceva dati-va mari (cenzura) ...caraghiosilor... (imi acord 20 %)
20% ce? prima de craciun? anul asta nu, ca e criza.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 14 December 2009 - 09:35 PM

0

#24 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 09:33 PM

Vezi postareapescarul36, la Dec 14 2009, 08:01 PM, a spus:

am si eu un prieten... care cand a auzit cat ma costa barcuta... a zis ca daca-i dau lui banii astia vine cu mine la fiecare partida si-si leaga de gat 2 galetuse cu porumb in care pune forfacurile si le planteaza la 200m inot.. la punct fix. a zis ca timp de 3 ani nu i se arde nici motorul nici regulatorul.

dar de unde naiba stiu eu ca nu face infarct si crapa daca e apa mai rece?

vedeti? asta e motivul pentru care am ales sa-mi fac totusi barcuta...

si probabil motivul pentru care king_tzapone vrea un device care sa faca treaba asta... oarecum automat... fara sa mai stea sa verifice semnul de pe fir... sau altceva.

:unsure:

adistul@yahoo.com
0

#25 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 12:02 AM

Vezi postareaking_tzapone, la Dec 14 2009, 08:44 PM, a spus:

nicule si daca mergi in zig-zag dupa 1 kg-litru de coniac cam ce masuratori se fac ?mie nu mi sa intamplat sa plantez sambata si sa ma s col lunea...................

Si crezi ca daca ai "device" te scoli mai devreme Daniele? :rolleyes: Era o gluma...

Scuze pentru off-topic

Aceasta postare a fost editata de nch: 15 December 2009 - 12:06 AM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#26 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 12:39 AM

Eu as fi multumit cu un timer ajustabil care actioneaza cupele automat cu buton on/off ! Sa activez/dezactivez device-ul .

Nu cred ca ar fi complicat pentru un cunoscator si nici foarte scump. Asa ceva as cumpara si eu!

http://www.kpsec.fre...om/555timer.htm
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#27 Useril este offline   irion 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 11-September 08

Postat 15 December 2009 - 12:27 PM

Vezi postareapescarul36, la Dec 14 2009, 08:01 PM, a spus:

Sau ma duc cu barca pneumatica si numar de cate ori am dat la vasle.
0

#28 Useril este offline   geny 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 26-June 08

Postat 17 December 2009 - 08:26 PM

Sunt mici aparate care se monteaza intre bor
dul masini si cablul de kilometraj cred se numeste cartax--in functie de rotatiile cablului de kilometraj acestea sunt transmise la un display si se inregistreaza km sau suma de platit.Aceste mici aparate se gasesc pe taxi.Ma gandeam ca acet aparat pus pe un navomodel itre motor si port ax elice apoi legat la un display poate rezolva aceasta problema
0

#29 Useril este offline   JONNY_23 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 29 December 2009 - 01:57 PM

ce zici daniel?

http://www.cabelas.com/cabelas/en/template...Cat=catrtoptics

Aceasta postare a fost editata de JONNY_23: 29 December 2009 - 01:57 PM

CS CARP ZONE