Postat 21 August 2004 - 12:56 AM
Daca spui un pret poate te ajut sa dai un rost catorva chestii din poza aia, ca tot ai adus vorba.
Ai dreptate cu operatia de la inceput (care este 0+1 si apoi se poate incepe numaratoarea prin "apasarea" semnului =), e plictisitoare. Poti s-o fentezi cu un mic comutator liniar cu 4 pozitii (cam ca alea cu ploturi) daca nu te mai trage ata la electronica. Prin apasare completa faci alimentarea, contact pentru 0, apoi pentru + apoi pentru 1 si poti sa tragi o pipa. Ca sa nu mai vorbesc ca e si mai sfant sa pleci de la -1+1=, apoi numararea cu =. Dar ai de realizat anterior 6 "contacte", deci e mai sfant un circuit aditional. Se poate totusi, dar si mai sfant e sa folosesti un montaj cap-coada facut pentru "chestiile" alea frumoase.
In privinta bateriei mai ca te-as contrazice, ca toate calculatoarele de buzunar au bateria inside (precum Pentiumu' inside)...
Si mai sunt pe la 40.000 lei niste calculatoare cu display urias care se vede si de pe la 15 metri. Rau e la alea ca nu poti taia cablajul care, era sa zic ca-i mare dar in realitate s-ar putea sa fie inclus intr-o picatura de rasina... N-am demontat si nici cumparat, ca inca vad bine cifrele mici. Dar e o idee buna sa cumpar unul sa vad ce-i in el.
Indiferent de counter, partea cu senzorul tot trebuie sa fie pe acolo deci tot ai ceva de mesterit. Doar daca nu cumperi unul specializat.
Nu stiu daca am timp si drum sa ajung pe la fabrica ca am alte lucruri de facut in perioada imediat urmatoare, deci nu te pot ajuta. Si tinand cont ca-s off-topic de jumate de ora ma opresc aici. Ziceai de counter cu 4 digiti si ce zic eu e cu 8. Nu se incadreaza...
Bafta. Mai vorbim.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365