Modelism - RHC Forum: Baterie condensatori - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Baterie condensatori Iluminare champing cu 1 LED

#31 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 25 February 2010 - 02:59 AM

Vezi postareaSir_Vaska, la Feb 24 2010, 03:07 PM, a spus:

Tot aceasta diferenta mare de tensiune ne poate ajuta sa putem folosi un circuit de curent constant pentru alimentarea led-ului.
Nu uitati ca nu e chiar floare la ureche constructia unui generator de curent constant alimentat la 350V. De asemenea, daca generatorul stabilizeaza curentul la 20mA ptr led si e de tip liniar (nu comutatie), ledul va disipa 60mW, iar generatorul de curent va disipa (350-3)*0.02=6.94W. Deci ptr 60mW care fac lumina, disip aproape 7W. Calculati va rog in conditiile astea cat dureaza condensatorul.

Ca termen de comparatie, un acumulator de 12V/4Ah are inmagazinata o energie de aproape 173KJ.
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#32 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 25 February 2010 - 03:07 PM

pe barcuta mea am pus 4 condensatori de 470 microF la 35 V si imi tin 4 led-uri intermitente pe care le folosesc la semnalizarea cuvarii... aprox 1 min. Nu conteaza ca am condensatorii la 35V... pentru ca led-ul isi "trage" din condensator doar cat are nevoie.

:)

puteti incerca si cu niste condensatori mai mari... de curenti mai mari si vedeti cat tine 1 led... dar cred ca veti fi uimiti totusi.

:D
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#33 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 25 February 2010 - 03:53 PM

nu ti-am vazut niciodata barcuta dar felul in care ai descris problema sunt convins ca nu sti la ce folosesc acolo condensatorii , iar led urile sunt alimentate de la baterie
0

#34 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 25 February 2010 - 07:12 PM

Vezi postareaAdistul, la Feb 25 2010, 04:07 PM, a spus:

puteti incerca si cu niste condensatori mai mari... de curenti mai mari si vedeti cat tine 1 led... dar cred ca veti fi uimiti totusi.

:)

Ar merge la postul saptamanii. Poate, chiar, al lunii.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 25 February 2010 - 07:23 PM

0

#35 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2010 - 09:23 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la Feb 25 2010, 03:53 PM, a spus:

nu ti-am vazut niciodata barcuta dar felul in care ai descris problema sunt convins ca nu sti la ce folosesc acolo condensatorii , iar led urile sunt alimentate de la baterie

pai... cred ca stiu... avand in vedere ca sistemul respectiv e facut de mine...

situatia e cam asa:

am vrut sa semnalizez cuvarea... dar fara contactori ca axele cuvelor la mine sunt externe... cu servourile direct drive si ar fi trebuit sa scot firele afara din barca.

Asadar... am luat de la cineva un device pe care l-am pus cu un cablu Y la servo. In momentul in care cuvez... acel device face un contact... pe baza comenzii data din mansa... si-mi aprinde un led intermitent. Problema e ca dupa ce am dat comanda de revenire la cuve... normal ca led-ul se opreste. Pentru a vedea inca 10-20 sec comanda data... stii cum e noaptea... am primit din partea lui Mariandmd idea de a pune un condensator de 470micro ca sa mai lumineze putin led-urile dupa ce intrerup comanda. Avand in vedere ca am cate 2 led-uri pe fiecare srvo... unul sa se vada din spate si unul din lateral... daca barcuta ar fi intoarsa putin cumva... am considerat ca ar fi bine sa pun cate un condensator la fiecare led. Surpriza: tine aprox 30 de sec.

Deci... avand in vedere ca stiu si ca vorbesc totusi in cunostinta de cauza... te invit sa iei un condensator de 470micro la 35v, un led... sa incarci condensatorul la maxim si apoi sa alimentezi ledul. Spre marea ta surpriza vei constata ca led-ul nu se arde... si ca arde suficient de mult.

Stiinta multa!

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 25 February 2010 - 09:24 PM

adistul@yahoo.com
0

#36 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 25 February 2010 - 10:32 PM

...m-am jucat cu niste condensatori noi de 470, 1000, 2200 ,6800 si 10000 ,toti la 50v ,incarcati la 5 si 12v, la 5 volti am un flash si moare, la 12v clipeste v-o 5 secunde pe condu de 6800, v-o 8-9 sec cu 10000, restul nici o sansa peste 2-3 secunde, am folosit cam toate tipurile de led !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 25 February 2010 - 10:33 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#37 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2010 - 01:16 AM

o sa postez un filmulet cu ai mei.

adistul@yahoo.com
0

#38 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2010 - 01:20 AM

Poate ca ai LED-urile inseriate cu rezistente mari. In acest caz curentul prin ele este foarte mic. Le poti vedea noaptea dar nu le poti utiliza la iluminat...zic si eu.
Ce intelegi prin: "sa incarci condensatorul la maxim"? Il incarci la 35V, cat poate suporta el sau il incarci la 12V, cat ai acumulatorul pe barca?

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 26 February 2010 - 01:23 AM

0

#39 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2010 - 01:23 AM

cred ca se vede ca efectuez cuvarea... o opresc si ledurile mai functioneaza un timp. pe dr... ledurile rosii sunt de 3v si tin ceva mai mult... pe st. sunt de 4,5v si tin mai putin ca cele de pe stg... dar destul de mult oricum.

adistul@yahoo.com
0

#40 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 26 February 2010 - 08:52 AM

Eu cred ca tu ai acolo condensatoarele pe post de comanda temporizata nu ca si acumulutor de energie. Iar led-urile nu sunt legate direct la condensatoare dupa cum ai afirmat cu cateva posturi in fata , se vede clar ca folosesti si un circuit electronic de semnalizare. Ne-ai fi lamurit mai mult daca postai schema , asa din filmulet nu se poate trage nici o concluzie , am zarit pe acolo o gramada de pixeli albastri.
Deci nu prea are legatura cu ce se discuta aici..

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 26 February 2010 - 08:52 AM

0

#41 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 12:48 AM

aveati dreptate: m-am uitat atent si am vazut ca la mine condensatorii erau pe baza de comanda la temporizare... iar ledurile erau alimentate direct la 16,8V prin intermediul unei rezistente de 1K.

scz pentru incapatanarea din posturile anterioare.

adistul@yahoo.com
0

#42 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 25 March 2010 - 06:00 PM

Eu am o lanterna cu un condesator care se incarca de la o bobina prin care culiseaza un magnet.Ti-o donez pt studiu sau folosinta.
Eu m-am insurat intre timp si nu vreau sa creada nevasta-mea ca sunt l...giu cand o incarc.Oricum trebui agitata mult si tine putin.
tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

#43 Useril este offline   h3x_your_nightmare 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 08-June 10

Postat 17 June 2010 - 08:52 AM

mai simplu e sa-ti iei o lanterna cu manivela...cauta pe internet...au si mufa pt incarcat telefoanele...sau poti sa-i faci;) n-are niciun rost sa te omori cu condensatori grei sau usori sau nu stiu mai ce :lol: topicul asta mi se pare o risipa de curent...fara suparare :lol:
0

#44 Useril este offline   alex52 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 22-June 10

Postat 24 June 2010 - 11:19 AM

Aveti aici condensatori de 1farad/5,5v :http://parts.digikey.com/1/parts/1370927-capacitor-1-0f-5-5v-radial-kr-5r5h105-r.html
Eu am pus in paralel doi condensatori din acestia cu care am alimentat 4 LED-uri.
Incarcati la 5 volti led-urile au stat aprinse vreo doua minute.
Acesti condensatori se folosesc la alimentarea memoriilor.
0

#45 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2010 - 02:21 PM

Si dupa doua minute te culci? Sau te duci pana la prima cabana sa-i incarci? Vorbim, totusi, de iluminatul unui cort, daca nu ma insel.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 24 June 2010 - 02:28 PM

0

#46 Useril este offline   dogboy 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 28-June 09
  • Interests:Navomodelismul

Postat 24 June 2010 - 06:19 PM

Vezi postareacata2, la Mar 25 2010, 07:00 PM, a spus:

Eu am o lanterna cu un condesator care se incarca de la o bobina prin care culiseaza un magnet.Ti-o donez pt studiu sau folosinta.
Eu m-am insurat intre timp si nu vreau sa creada nevasta-mea ca sunt l...giu cand o incarc.Oricum trebui agitata mult si tine putin.

Am si eu o lanterna de genul si am demontat-o.....de fapt "curentul" este stocat in doi acumulatori CR2032/Lithium Cell de 3V. Are si un condensator de 5.5V si 0,2F dar, are cu totul alt rol decat ce vreti voi (stabilizeaza tensiunea).Un condensator inmagazineaza curent si sustine putere in mod asemanator unei baterii numai ca il furnizeaza aproape instantaneu.
Personal.....nu prea inteleg care ar fi rostul sa alimentezi un led de la condensator. Pe langa un acumulator condensatorul asigura un curent constant consumatorului si o rata de descarcare ponderata (fara varfuri de consum-chiar daca per total consumul va fi acelasi). Oricum si condenastorul trebuie sa il incarci de undeva deci tot nu are cum sa iasa ce vreti voi......dar poate ca sunt eu batut in cap.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu