Modelism - RHC Forum: Care e raportul intre curentul (puterea) in hover si puterea maxima - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Care e raportul intre curentul (puterea) in hover si puterea maxima intrebare plecata din alt topic

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 06 March 2010 - 09:13 PM

Care e raportul intre puterea (curentul) consumat in hover si puterea maxima in zbor ?

Vorbim de heli normale gen Trex cu motoare normale (Align, Scorpion), cu pas pe ciclic ca in manual.

Nu vorbim de microspike-uri (putere maxima sustinuta macar cateva secunde) si nici de motoare clasa 600 puse pe un heli clasa 500.

Senzatia mea e ca raportul e cam 1:2 (adica consumi 20A in hover, se duce la 40A la maxim)

Iceman575 zice ca: "Deci raportu real e de 1:5 si uneori chiar mai mare" si il cred dar am vazut ca el trage tare de heli.

Altii ce experienta au ?

Stefan
0

#2 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 06 March 2010 - 09:23 PM

Sincer, teoretic vorbind, din cata fizica mai stiu si eu, nu cred ca poate fi vorba de un raport standard, aplicabil tuturor elicopterelor "normale". Sunt foarte multi factori care intra in joc, de la randamentul motorului la aerodinamica elicopterului si de la cat de "juicy" e bateria la tipul de conectori folositi.
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#3 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 06 March 2010 - 11:52 PM

cand se face mai cald, pun logerul pe cateva heli si de curiozite o sa testez .\cred insa ca depinde de mai multi parametri -tip motor , etc cu scorpion cred ca diferentele vor fi mult mai mari
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#4 Useril este offline   Iceman575 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 07 March 2010 - 02:53 AM

Din experienta iti spun ca nu poti pune raport de 1:2 niciodata la un heli.

Am vazut la orice model si marime de heli. E mult mai mare diferenta.

Evident ca sunt multi factori. Daca faci hover cu 1500 RPM si dupa il schimbi in idle up cu 2200 si dai pas diferenta va fi si mai mare insa raportu care ti lam numit este pe baza elicopterului meu cu logger.

Elementu cel mai relevant care nu lam discutat este ce fel de curent ? Media pe durata unui zbor intreg sau peak-uri maxime ?

In cazu in care te referi la medie sa cam dus orice statistica. Media depinde in raport de 99,5% de stilu de zbor. Daca pentru cineva care face ture de pista si un flip sau roll este deja zbor agil pentru un Alan Szabo, Kyle Dahl sau chiar Cristi Matica aia e program de "hover" :D

Deci mi se pare oarecum imposibil de facut o evaluare reala intre consumu mediu de hover si consumu mediu de zbor 3D fiind un termen prea relativ. Ce se poate masura usor si precis este diferenta intre peak-urile din hover si peak-urile din zbor 3D. Chiar si un tic toc nereusit iti creaza lejer un peak de 3000+W pe un T-rex 600 cu motor 600M.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu