Modelism - RHC Forum: Power Box pentru servo HV - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Power Box pentru servo HV

#1 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 10 February 2010 - 11:01 PM

Ca tot e nebunia cu modele mari, am schitat un PowerBox redundant pt. servouri digitale HV (alea de merg direct cu 2 lipo) de tipul Hitec 7984 SH, 7950 TH sau 7940 TH. Fiecare servo e protejat la supracurent printr-un Poliswich de tipul RGEF500 (se gaseste la Farnell), redundanta fiind asigurata de doua pack-uri LiPo, separate la fiecare servo cu o dioda dubla de 8A de tipul BYV-32. Alimentarea receptorului se face printr-un switch digital dual de tipul PowerBox Sensor ( http://powerbox-systems.com/e/powerbox_sys...ensor/start.php ) care are integrat si voltage-monitorul. Bineinteles, nu e batut in cuie, se poate folosi orice UBEC dublu, sau doua UBEC-uri simple, de 3A, intrucat servoul de gaz se va alimenta din receptor (acesta din urma fiind un servo normal, low voltage). Fail-safe-ul servourilor va fi programat pe OFF pt. a intra (servourile) in stand-by cand oprim alimentarea receptorului. ATENTIE: Conform schemei, servourile HV sunt alimentate atata timp cat pack-urile sunt conectate la power box ! (consum 10mAh/bucata in stand-by).

Schema:

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 10 February 2010 - 11:03 PM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2010 - 11:07 PM

Recomand folosirea la servo-uri si pack-uri a mufelor MPX datorita rezistentei mecanice si electrice mari. PCB nu am postat, face fiecare cum vrea, dar, avand in vedere simplitatea montajului, merge fara probleme pe PCB de teste.
0

#3 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2010 - 11:39 PM

Schema, dupa cum se observa, e pt. 3 servouri, bineinteles ca se poate extinde pt. cate aveti nevoie, adaugand cate 2 polyswitch-uri ,un BTV-32 si o pereche de mufe pt. fiecare servo.
Pret pt 6 servo: 6* BTV-32: 20 lei
12* polysw: 30 lei
1* PCB: 5 lei
8 perechi mufe MPX: 25 lei
6 mufe servo mama cu cablu: 20 lei
PowerBox Sensor: 400 lei

Total 500 lei adica 125 euro. La banii astia nu cred ca gasiti unul de firma....
0

#4 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 11 February 2010 - 12:29 PM

Receptoarele noi nu stiu sa mearga direct pe Li-po 2S? Cele de la Spektrum, cel putin, suporta intre 3,5 si 9 V deci cu asa ceva poti baga 2s-ul direct in receptor, iar singura limitare practica este data de conectori (conectorii de servo au rating de 3 A maxim, deci probabil ca ar trebui ceva de genul receptoarelor AR7100 sau AR9100 care au alimentare prin conectori CT3.5 sau CT4 (nu mi-e clar din imagini).

Nu stiu cum e la alti producatori (Futaba de exemplu), dar parca si Multiplex suporta pana la 9 V (2s) pe alimentare. Ufff, nu vine ziua cand vom putea alimenta si servouri mai mici direct la 2s? :rolleyes:
Ave
0

#5 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 11 February 2010 - 04:13 PM

nici nu iti trebuie swith dala de la power box. Doar ubec cu volt spy... ca atunci cand opresti statia intra toate in standby, inclusiv reciveru....Misto ideaa, o sa o aplic pe sbach ca daia am luat servo HV
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#6 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 11 February 2010 - 07:11 PM

Sau punem LiFe:
http://www3.towerhob...wti0093p?&C=MCD
0

#7 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2010 - 08:04 PM

Vezi postareadan_mitea, la Feb 11 2010, 07:11 PM, a spus:

Sau Li-Fe. E destul de versatil montajul, suporta multe. Eu l-am gandit in ideea de a avea redundanta precum si protectie la supracurent pe fiecare servo. Daca am scurt pe un servo, polyswitch-ul decupleaza si astfel evit un scurt pe accu, scurt ce ar avea consecinte dezastruase in cazul Li-Po.
0

#8 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2010 - 02:05 PM

Vezi postareaMLGore, la Feb 11 2010, 08:04 PM, a spus:

Daca am scurt pe un servo, polyswitch-ul decupleaza si astfel evit un scurt pe accu, scurt ce ar avea consecinte dezastruase in cazul Li-Po.

Asta e intr-adevar un FEATURE. Dar ma intreb si eu, oare de ce nu pun producatorii de switchuri asemenea componente IN dispozitivul cu pricina? La cate sute de {$|EUR} e un servo d-ala... ar mai intra inca o "pesulica" in el.

/me, carcotas de serviciu.
Ave
0

#9 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 12 February 2010 - 02:10 PM

Vezi postareaave, la Feb 12 2010, 02:05 PM, a spus:

Asta e intr-adevar un FEATURE. Dar ma intreb si eu, oare de ce nu pun producatorii de switchuri asemenea componente IN dispozitivul cu pricina? La cate sute de {$|EUR} e un servo d-ala... ar mai intra inca o "pesulica" in el.

/me, carcotas de serviciu.

pai si afacerea unde mai este? intreb si eu, ca de multe ori m-am lovit de chestii pe care producatorul le putea face, dar a preferat sa nu, ca sa te faca sa cumperi de la el si piese de schimb sau chiar componenta in sine.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#10 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2010 - 02:11 PM

Mda, sa-mi fie rusine, nu stiu sa gandesc in termeni de ghesheft... :D
Ave
0

#11 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 12 February 2010 - 02:21 PM

O chestie similara in unele receptoare care se pretind alimentate redundant, de fapt doar izoland rail-ul de servo de acela de alimentare receptor. Rezultatul: oricare din surse pica, avionul pica si el... O simpla dioda de 2 centi pusa intre cele douoa rail-uri ar transforma treaba in redundanta adevarata...
... cu picioarele pe pamant ...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu