Kit hk450 aluminiu
Postat 02 February 2010 - 03:04 PM
Dupa lungi asteptari, a ajuns pe 10 ianuarie kitul, pe 15-16 ian motorul si servomecanismele(astea le-am luat din tara) si daca toate-s bune, pana pe 20 feb ajung din HK si accu si giro(nu stiu cum, niciodata nu erau toate piesele din lista in stoc si am luat, pe langa altele, accu de 2200mah/25C/3s si giro asta> http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/u...idProduct=10113 ).
Bineinteles, poate va dati cu parerea (avizata) in legatura cu urmatoarele:
1.am luat servo towerpro sg90 pt platou.cat de repede sa ma gandesc sa le schimb?
2.pt coada am un futaba s3114.ca timp de raspuns am vazut ca ar merge, si e destul de ok si pretul. restul caracteristicilor sunt ok?
3.instructiuni de montaj nu am gasit in kit.exceptand youtube-ul, de unde stiu fiecare surubel unde intra?sunt destul de multe.
4.am luat un adeziv pt suruburi.trebuie sa desfac toate imbinarile "de la mama lui"?
5.am RC futaba t6ex in 2,4ghz.cum leg servourile la rx?
6.prima data montez servo pt platou.unde fixez pe parghii ball linkurile?
7.cand rotesc axul rotor principal, ball linkurile de la partea rotativa parca s-ar cam bloca in partea nerotativa a swashului.sunt singurul care pateste asa ceva?(URA preturi mici si calitate indoielnica)
8.pentru exersat hoverul, ce reglaje trebuie sa-i fac musai la mecanica?
Multumesc anticipat.
Revin si cu alte probleme, pe masura ce se ivesc.
Postat 02 February 2010 - 03:54 PM
odin, la Feb 2 2010, 03:04 PM, a spus:
Dupa lungi asteptari, a ajuns pe 10 ianuarie kitul, pe 15-16 ian motorul si servomecanismele(astea le-am luat din tara) si daca toate-s bune, pana pe 20 feb ajung din HK si accu si giro(nu stiu cum, niciodata nu erau toate piesele din lista in stoc si am luat, pe langa altele, accu de 2200mah/25C/3s si giro asta> http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/u...idProduct=10113 ).
Bineinteles, poate va dati cu parerea (avizata) in legatura cu urmatoarele:
1.am luat servo towerpro sg90 pt platou.cat de repede sa ma gandesc sa le schimb?
Dupa zbor/sau inainte verifica daca nu tremura - asta e primul semn de oboseala.
2.pt coada am un futaba s3114.ca timp de raspuns am vazut ca ar merge, si e destul de ok si pretul. restul caracteristicilor sunt ok?
3.instructiuni de montaj nu am gasit in kit.exceptand youtube-ul, de unde stiu fiecare surubel unde intra?sunt destul de multe.
Se monteaza usor, descarca de pe net manualul de trex 450S si SA. Atentie plicurile cu suruburi sunt puse logic pe categorii. Daca le deschizi pe toate si le imprastii o sa iti fie mai greu. E si un pliculet mic cu suruburi asortate de rezerva.
4.am luat un adeziv pt suruburi.trebuie sa desfac toate imbinarile "de la mama lui"?
Oriunde este surub metalic pe piesa de metal trebuie adeziv - sa folosesti medium nu permanent
5.am RC futaba t6ex in 2,4ghz.cum leg servourile la rx?
Scrie in manualul Trex si al statiei - dar oricum te joci pana iese bine.
6.prima data montez servo pt platou.unde fixez pe parghii ball linkurile?
Scrie in manualul Trex - cred ca la TP90 la penultima guara
7.cand rotesc axul rotor principal, ball linkurile de la partea rotativa parca s-ar cam bloca in partea nerotativa a swashului.sunt singurul care pateste asa ceva?(URA preturi mici si calitate indoielnica)
Asta e serioasa - am vazut-o si eu la ultimele kituri - daca agata in zbor ai pus-o. Cred ca au schimbat swas-ul. Eu am pus linkul astfel incat oricum s-ar misca nu poate sa loveasca. Cred ca asta este acum cel mai serios defect. Scuzati textul de pe poza, m-am grabit. Sper sa se inteleaga.
8.pentru exersat hoverul, ce reglaje trebuie sa-i fac musai la mecanica?
Trebuie sa fie bine echilibrat, fara vibratii. Swash-ul trebuie sa fie orizontal, sa nu zboare intr-o parte. Si gyro sa fie bine reglat in rate astfel incat la despreindere sa nu fuga coada nici in stanga nici in dreapta.
Multumesc anticipat.
Revin si cu alte probleme, pe masura ce se ivesc.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 02 February 2010 - 06:01 PM
1) SG90 nu sunt pentru heli. Sfatul meu este sa nici nu le montezi.
2) 3114 ar fi bun, dar nu e digital. Va trebui sa tii gyro-ul in mod analogic si sa urmaresti foarte atent servoul acesta sa nu se incalzeasca. La primul semn (de orice fel) dubios, trebuie schimbat cu un digital.
3) manuale T-rex, forum.... Cu cit citesti mai mult, ai sanse sa eviti erori.
4) nu, dar trebuie sa le verifici pe toate. Pune totusi 'lipici' la toate imbinarile cu piese in miscare.
5) scrie in manualul statiei, scrie in manualul elicopterului
6) 11-12 mm de axul servoului
7) distanta la care ma gindesc eu (in platoul ciclic) e mica, dar nu ar trebui sa se atinga. Pune te rog o poza si arata ce si unde freaca.
<_< scrie in manual + simulator + curs de pilotaj
Aceasta postare a fost editata de vlad1: 02 February 2010 - 06:02 PM
Postat 02 February 2010 - 07:37 PM
Nu stiu cum e la HK450mk2 ce tocmai a aparut si a inlocuit prima versiune. mk2 e plastic dar e clona de SEv2.
Deci acum exista clona de:
Trex 450SEv2 - din plastic
Trex 450 SE - din metal
Trex Pro - TT - exact ca originalul
Trex Pro curea - un ameste intre Pro si Sport. Avem de unde alege.
TP90 sunt foarte bune, caracteristicile sunt exact ce trebuie pentru ciclic, intra perfect, rotitele din nylon sunt foarte robuste, nu au joc. Au un singur defect major, mor din cand in cand - se blocheaza. Dar de regula inainte dau mici semne - tremura, se agata, etc.
Stefan
odin, la Feb 2 2010, 06:35 PM, a spus:
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 02 February 2010 - 07:54 PM
Pentru HXT900 si SG90, este gaura a 2-a de la exterior spre axul servo-ului. Oricum, aceeasi pozitie pe echie, trebuie sa o pastrezi la toate servo-urile.
Orice alta pozitie a bilutei de link pe servourile de swashplate duce la pierdere de randament la forta sau in cursa totala a headului.
Servo-urile astea sunt bune pentru zbor docil...hover si viraje cuminti. Daca vrei ceva mai mult de atat, dupa ce inveti, schimba-le.
Nu prea ai cum sa prevezi cand se duc servo-urile astea. Pot sa crape la primul zbor sau poti sa iti faci griji degeaba ca termini elicopterul inainte de a ceda ele.
Daca te iei dupa ce iti zic unii si altii, o sa ajungi sa le arunci la gunoi inainte sa zbori, sau sa le schimbi dupa fiecare zbor.
cauta poze detaliate cu elicoptere gata de zbor si o sa iti faci o idee uitandu-te la ele.
Am atasat o poza din manualul de trex 450 ARF in care se vede pozitia servo-urilor si pozitia linkurilor fata de bratele servo-urilor...ce am vrut sa zic mai sus.
Referitor la poza pusa de stiganas mai noua, m-am prins acum despre ce e vorba.
Ma gandesc totusi ca nu trebuie sa ajunga linkul in pozitia aia...este un pic anormala pozitia.
Aceasta postare a fost editata de alexvid: 02 February 2010 - 07:59 PM
Postat 02 February 2010 - 08:59 PM
pozele lui stiganas reflecta exact dubiile mele.
eu pana acum m-am gandit sa mai pilesc din link(sa-i rotunjesc marginea) sau sa pun linkuri align originale(chiar am comandat un set)
pozitia linkului e intr-adevar mai ciudata, dar e bine sa fii prevazator, nu?
sanatate!
PS: poate in ceea ce priveste linkurile imi fac griji degeaba; in sarcina poate se aranjeaza si stau cum trebuie.
Aceasta postare a fost editata de odin: 02 February 2010 - 09:02 PM
Postat 03 February 2010 - 02:24 PM
Homebuilt Izicraft
AlignT-rex 600
HK 600 GT
HK 250 GT
Easy Fly Glider EPO
Turnigy 9X