Dragul meu, incerc sa te lamuresc.
Nu a spus nimeni ca hidrogenul nu arde. Dimpotriva am precizat, de cateva ori, ca este combustibilul ideal. Nu este...inca folosit....deoarece nu poate fi stocat in cantitate suficienta pe masina.
Ceea ce am spus si te rog mult sa incerci sa intelegi, este ca, daca compari doua situatii:
1. arzi benzina in motorul tau.
2. arzi benzina in motorul tau, o parte din energia motorului o folosesti pentru a invarti generatorul, o parte din electricitatea produsa o folosesti la electroliza, gazul rezultat il arzi in motor.
Datorita pierderilor suplimentare in al doilea caz, vei avea randamentul global mai mic.
Cateva precizari:
-1. in film sunt explicate fenomene pe care le-ai invatat in clasa a sasea.
-2. pentru Zola. Tot m-am abtinut, dar, parca, ar fi bine sa-l lamuresc si pe el. Intr-un post anterior compara litrul de benzina cu litrul de gaz. Volumul de gaz nu este definit decat daca precizam si presiunea. Ceea ce conteaza in discutia noastra este masa substantei pe care o ardem si puterea ei calorica. Deci un litru de banzina ar avea in jur de 0,7kg...nu m-am uitat in tabele, spun si eu o valoare....iar un litru de hidrogen, la presiunile la care il utilizezi ar avea ...sa zicem...0.001Kg. Deci, daca ai vazut ca generatorul produce 10l de gaz pe minut, asta inseamna ca ai la dispozitie 10g de gaz pe minut.
Daca vrei ne uitam prin carti, dar, ca ordin de marime, cam asta este situatia.
Despre eficienta am spus mai sus.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 30 January 2010 - 04:52 AM