Salutare,
Maine voi ridica de la posta primul meu planor electric EasyFly, comandat de pe HobbyKing cu aproximativ 2 saptamani in urma. Mi-a fost recomandat de un prieten din Austria ca fiind relativ bun pentru un incepator.
Ma pregatesc sa fac a doua comanda pentru aceste componente.
Vreau sa va rog sa va spuneti parerea despre ce vreau sa comand cat si despre ce am comandat. Daca as fi descoperit forumul mai repede as fi intrebat si inainte de a-mi comanda EasyFly.
Orice idee, parere, impresie, sfat, sunt bine venite. Ce credeti ca ar mai trebui sa comand ca sa nu am probleme? Poate un BEC? De care?
Voi reveni maine sa povestesc cum a decurs ridicarea coletului din vama.
Multumiri anticipate.
Pagina 1 din 1
Primul avion radiocomandat -> EasyFly Incepator in aeromodelism, rog idei si sfaturi
Postat 05 February 2010 - 12:03 AM
Stai linistit, ca nu va fi o aventura.
In cel mai rau caz vei plati 19% tva la valoarea cu care vine declarat pachetul, adica aia care ai completat-o la HC ca find un xx% procent din valoarea reala :rolleyes:
Daca vamesul e de treaba, nici atat.
Alegerea ta e ok.
Statia insa, as lua ceva din tara, si sub aceasta valoare, si as sta mai linistit cu garantia.
Ce ai ales tu este $279 + 38 transport = 317$. hai sa fim superoptimisti si sa sarim vama... vine 964 lei.
La 869 lei iei ceva din aceasi clasa, cu garantia in tara, si receptoare mai ieftine ca Futaba. Si nu vorbesc de chinezisme...
In cel mai rau caz vei plati 19% tva la valoarea cu care vine declarat pachetul, adica aia care ai completat-o la HC ca find un xx% procent din valoarea reala :rolleyes:
Daca vamesul e de treaba, nici atat.
Alegerea ta e ok.
Statia insa, as lua ceva din tara, si sub aceasta valoare, si as sta mai linistit cu garantia.
Ce ai ales tu este $279 + 38 transport = 317$. hai sa fim superoptimisti si sa sarim vama... vine 964 lei.
La 869 lei iei ceva din aceasi clasa, cu garantia in tara, si receptoare mai ieftine ca Futaba. Si nu vorbesc de chinezisme...
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 February 2010 - 12:04 AM
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 05 February 2010 - 12:04 AM
Statia nu merita sa o iei de la chinezi, la pret apropiat o gasesti si la noi si ai si garantie, vezi ca era una la vanzari cu 600 lei nefolosita.
Acc. Rhino nu am folosit dar cei ce folosesc ii lauda.
Acelasi incarcator il folosesc de 1 an jumate si merge excelent.
Epoxi se gaseste si la noi.
Acc. Rhino nu am folosit dar cei ce folosesc ii lauda.
Acelasi incarcator il folosesc de 1 an jumate si merge excelent.
Epoxi se gaseste si la noi.
Aceasta postare a fost editata de casper20: 05 February 2010 - 12:06 AM
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 07 February 2010 - 06:07 PM
Multumesc de sfaturi.
L-am ridicat, dar nu voi scapa de vama. Vamesul a fost "dragut" si m-a lasat sa-l iau vineri acasa, insa maine trebuie sa merg cu factura (care nu era inclusa in pachet). Daca nu merg, la urmatorul colet voi plati si pt EasyFly. Nu a tinut cont de suma declatara pe colet (40% din valoare). Se pare ca a fost impresionat de marimea coletului. Probabil ma va pune sa declar pe proprie raspundere ca preturile sunt corecte. In fine...
A sosit si totul pare in regula. L-am asamblat odata, de test, sa verific imbinarile si pare ok.
Manualul nu este foarte complet. Este in engleza si cu greseli gramaticale...
Am gasit un tutorial in franceza aici pe care il urmez si care recomanda aplicarea de scotch pe anumite suprafete. Este un scotch mai special se pare, Google traduce astfel: "Sctoch US" armat cu fibra de sticla. Se pare ca nici nu se ingalbeneste in timp. Aveti idee de unde pot comanda un astfel de scotch?
L-am dat cu smirglu sa-l scap de imperfectiunile din fabrica.
As mai avea o intrebare, se practica aplicarea de vaselina pe tuburile prin care merg firele metalice actionate de servo, sau nu?
Futaba 7C am gasit-o si la noi, posibil sa o iau de aici.
Multumiri.
L-am ridicat, dar nu voi scapa de vama. Vamesul a fost "dragut" si m-a lasat sa-l iau vineri acasa, insa maine trebuie sa merg cu factura (care nu era inclusa in pachet). Daca nu merg, la urmatorul colet voi plati si pt EasyFly. Nu a tinut cont de suma declatara pe colet (40% din valoare). Se pare ca a fost impresionat de marimea coletului. Probabil ma va pune sa declar pe proprie raspundere ca preturile sunt corecte. In fine...
A sosit si totul pare in regula. L-am asamblat odata, de test, sa verific imbinarile si pare ok.
Manualul nu este foarte complet. Este in engleza si cu greseli gramaticale...
Am gasit un tutorial in franceza aici pe care il urmez si care recomanda aplicarea de scotch pe anumite suprafete. Este un scotch mai special se pare, Google traduce astfel: "Sctoch US" armat cu fibra de sticla. Se pare ca nici nu se ingalbeneste in timp. Aveti idee de unde pot comanda un astfel de scotch?
L-am dat cu smirglu sa-l scap de imperfectiunile din fabrica.
As mai avea o intrebare, se practica aplicarea de vaselina pe tuburile prin care merg firele metalice actionate de servo, sau nu?
Futaba 7C am gasit-o si la noi, posibil sa o iau de aici.
Multumiri.
Postat 07 February 2010 - 06:46 PM
Scotch bun puteai si trebuia sa iei tot din HK, din prima comanda, daca ai fi intrebat inainte de a da comanda.
Adica asta:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/u...?idProduct=9375
De ce zic ca din prima... pentru ca a cuprins si avionul, si astea vin mai repede decat comezile mici cu maruntisuri.
Noi asteptam comenzi platite pe 15 ian, care eu plecat pe 20 din HK, si nimic... Asa ca dupa comanda urmatoare vei cam avea de asteptat, 3 sapt minim.
Adica asta:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/u...?idProduct=9375
De ce zic ca din prima... pentru ca a cuprins si avionul, si astea vin mai repede decat comezile mici cu maruntisuri.
Noi asteptam comenzi platite pe 15 ian, care eu plecat pe 20 din HK, si nimic... Asa ca dupa comanda urmatoare vei cam avea de asteptat, 3 sapt minim.
... cu picioarele pe pamant ...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1