Modelism - RHC Forum: Ajutor: Prima racheta ! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ajutor: Prima racheta ! cum sa o fac ?

#1 Useril este offline   LinuX 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 07-September 09
  • Interests:Rachetele si Electricele

Postat 09 September 2009 - 11:16 AM

1) Salut , pentru inceput as vrea sa ma prezint , Ma numesc Alin am 13 ani si imi place sa lucrez la instalati electrice si sanitare.Acum ajut angajati lui tata si fac ordine pe santiere :D

2) As dori sa ma ajutati sa fac prima mea racheta . As dori sa aiba maxim 20 cm si sa foloseasca un conbustibil care se poate face acasa , sa nu trebuiasca sa fug prin tot orasul pe la farmaci si magazine agricole .Materialele le pot obtine destul de usor deoarece pot sa le obtin usor tinand cont ca am acces la magazie.

As dori sa imi spuneti materialele de care am nevoie , uneltele si combustibilul.

Edit: Nu vreau sa aiba parasuta sau sa ramana intacta , doar sa o lansez in spatele blocului si gata .

--------------------
Ma scuzati ca nu am postat in sectiunile speciale pentru incepatori .
Nu am prea inteles toti termeni.

Aceasta postare a fost editata de LinuX: 09 September 2009 - 11:21 AM

Cauta: AICI
Intra: AICI
0

#2 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 09 September 2009 - 11:51 AM

Salutari,
In primul rand ar fi bine sa ne spui din ce oras esti, poate te putem indruma catre cineva.
Apoi la varsta ta ar fi bine sa te orientezi catre un club sau sa gasesti pe cineva care a mai facut rachete si sa te ajute la inceput.
Chiar si cele mici sunt foarte periculoase iar fabricarea combustibilului este foarte periculoasa daca nu sti ce faci.
Dex
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#3 Useril este offline   LinuX 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 September 2009 - 12:44 PM

sunt precaut , defiecare data folosesc manusi de cauciuc sau manusi de piele [ de la renania] cand e vorba de ceva periculos.

sunt din Targu Mures , dar vreau sa fac singur.

daca puteti sa imi detaliati fabricarea motorului,

Aceasta postare a fost editata de LinuX: 09 September 2009 - 12:49 PM

0

#4 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2867
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 09 September 2009 - 12:50 PM

si cand se intampla sa faca ,,bum,, ce facii?? recomand sa ai si ochelari de protectie,s-au o masca ...altii au patit-o ,inclusiv subsemnatul
0

#5 Useril este offline   ionut76 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1240
  • Inregistrat: 19-November 08
  • Interests:http://www.catia.ro

Postat 09 September 2009 - 01:44 PM

Poate ca tu nu vrei ca racheta sa ramina intacta si nu dai doi bani pe parasuta, dar la masinile din jur, sau la oameni, geamuri etc. te-ai gindit ? Bun, o lansezi in spatele blocului si fugi chicotind in scara ? Chiar daca racheta poate exploda in aer (sa nu mai zic in mina ta) sau la cadere incendiaza o masina sau despica fruntea unui copil. Inteleg ca ai 13 ani si teribilismul te impinge la chestii inedite, dar gindeste-te si la ce se poate intimpla. Sfatul meu: a. relaxeaza-te sau b. cauta ajutor specializat si nu face nimic fara supraveghere.
Cursuri si carti CATIA v5 aici
0

#6 Useril este offline   LinuX 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 September 2009 - 02:41 PM

Pai acum imi dau seama de pericole , dar pe moment nu mi-a venit in minte toate astea . Cat despre securitate am si casca de protectie , cu "parbriz" care o folosesc cand fac exerciti de sudura .

Dar daca le lansez la tara ? acum ca tot e pamantul arat ? In zona unde sunt bunici mei sunt 40 de case in tot satul , nu am ce sa distrug , eventual sa fac un crater mic pe lanul de cartofi ,
Dar sa nu exageram , daca racheta nu are mai mult de 20 cm , motorul maxim 10 cm ce catastrofa se poate intampla ?

Pot sa imi fac detonator electric [ am o bucata de conductor subtire de wolfram (pe baterie de 9V se inroseste foarte tare)]

Siguranta mea si a celor din jur e e primul loc. Racheta nu ma intereseaza daca dupa ce a zburat mai e intreaga sau nu

Edit : Ma puteti ajuta cu planuri / explicati ?

Aceasta postare a fost editata de LinuX: 09 September 2009 - 02:43 PM

0

#7 Useril este offline   LinuX 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 September 2009 - 03:07 PM

Scuzati dar nu mai pot da edit.

Fiti sigur ca nu voi face ca acest om http://filmulete.hai...-o-racheta.html cu lansarea ei , era la cativa centimetri de un simplu om care statea pe banca .

Apropo , interiorul motorului ce trebuie sa contina ?
0

#8 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 04:52 PM

dute la biblioteca centrala din orasul tau si cauta o carte care se cheama RACHETOMODELE studiaz-o invata,si poate te lamresti in ale rachetomodelism...planuri gasesti si acolo,si cum se fac motoarele,si ce inseamna,propulsia sisteme de recuperare..etc....mai sigur treci cu BURTA PE CARTE...si apoi ......constructie montaj lansare.......bafta si sa mai auzim de tine.........sfat..nu-i de joaca cu blak power...
0

#9 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 09 September 2009 - 05:03 PM

Rachetomodele de Ion N Radu parca se numeste cartea. E foarte faina si numai buna pt rachete mici si incepatori.
@ionut....nu te mai baga pe unde nu cunosti. O racheta cum vrea sa faca el se face din hartie rulata, balsa si polistiren.
Daca merge in sus nu prea ai ce incendia ca motoru se va opri repede. De ranit cand vine inapoi numa daca stai ca bou si te uiti la ea si eventual ti se infige in ochi, in rest nimic.
Trebuie avut grija cu centrarea si motorul sa fie realizat corect si nu o sa ai probleme.
Pt o racheta de dimensiunile alea o zona libera cam cat un teren de fotbal e suficienta.
@linux esti prea mic pentru a face singur o racheta cap coada. Ai nevoie de supraveghere si indrumare de la cineva care a mai facut asa ceva si e mai invarsta si stie cu ce se mananca treaba asta.
Dex
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 September 2009 - 05:11 PM

Nu te speia, nu e chiar atat de complicat. Intai, bine ai venit printre noi! Asta e o mare realizare: ca accepti un dialog, cat o fi sa fie...
Trebuie sa fii atent la toate detaliile. Intai sparge geamul unui vecin cu un cartof si vezi daca totul e OK. Apoi lanseaza o racheta langa bloc, sa-i dai foc si la apartament... Ca nu-i greu! Daca stau bine si gandesc, e totusi greu. La inceput nici nu stii in ce balcon ajunge si ce aprinde pe acolo. Dar poate s-o faca fara probleme.
Asa ca pe langa protectia ta, e bine sa te gandesti si la a celorlalti. Am vazut ca ai ajuns la problema asta si e bine.

E bine cum ai zis spre sfarsit, ca lansezi la tara, pe pamant arat sau cu cultura verde. Nu e grav tare daca modeul zboara bine, motorul se consuma in aer si cade pe pamant. Putin probabil sa se intample ceva. Rau e cu model descentrat, intrat intr-un loc cu materiale inflamabile si cu motor aprins. Ca sigur n-o sa ai motor de competitie sa arda complet, bine si repede. Explozii pe rampa se mai intampla, nu sunt foarte periculoase, dar nici spectaculoase tare. Mai bine le eviti. E ca si cu pocnitorile de sarbatori, dureaza o fractiune de secunda si cam atat. Munca si bani, facute scrum. Nu merita efortul.

Legat de asta: "Dar sa nu exageram , daca racheta nu are mai mult de 20 cm , motorul maxim 10 cm ce catastrofa se poate intampla ? " Nici o catastrofa. Eu am dat foc unui deal intreg cu un singur bat de chibrit si n-am murit. N-am avut nevoie de motor de 10 cm. Iti da mana sa incerci? Daca ar fi ceva sa poti controla, totul ar fi OK. Dar se poate intampla sa fie ca la ruleta ruseasca...

Sfatul meu este sa te documentezi cat mai mult si cat mai bine despre constructia rachetelor si a motoarelor, sa incepi cu ceva mic (asta nu inseamna ca nu-i spectaculos zborul) si sa inveti multa chimie si fizica. Cauta pe cineva pasionat de aceeasi problema
Indiferent ce faci de acum incolo, daca incepi sa construiesti aproape treci in domeniul ilegalului, ca asa e la noi. O solutie ar fi ca obtii presiunea in motor fara sa folosesti amestecuri interzise.
Poate nu gresesc prea mult, interiorul motorului ar trebui sa contina un amestec de substante sau altceva ceva care sa arunce din motor (preferabil pe o singura directie ;) ), o masa cat mai mare de substanta si/sau cu viteza cat mai mare, astfel incat sa imprime modelului o viteza oarecare in directia opusa.
Citeste mult documentatie pe net ca gasesti. Si la vademecum pe RHC parca ai planuri de rachete, simple. Sunt si cateva carti pe piata, mai vechi sau mai noi. Cu ele ar trebui sa incepi. Posibil sa le mai gasesti pe la biblioteci. Stai pe aproape si cred ca o sa primesti ajutorul dorit.
Multa bafta in tot ce faci! Vorbim!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#11 Useril este offline   LinuX 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 September 2009 - 06:50 PM

Va multumesc pentru sfaturi, voi incerca sa pun mana pe cartea aceea.
Dar pe moment ce o fac pe raspunderea mea si pe teritoriul "meu" [unde nu e nimeni in pericol doar eu] si folosesc combustibil normal ce e ilegal ?

Imi poti da cateva modele de "racheta" care se face din hartie si poliester ?[acum ca tot avem zeci de baxuri in fata blocului]
Si o ultima intrebare : Se poate folosi Napalm ca combustibil ? am auzi asta la un prieten , il folosea ca combustibil la tun .

Daca spun niste chesti care sunt ilegale va rog foarte frumos sa imi spuneti pe PM , sunt foarte fascinat de racehtomodele mici.
0

#12 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 09 September 2009 - 08:27 PM

hartie si polistiren...poliesteru a altceva.
cauta pe net ca gasesti sute de pagini. si aici in vademecum e un articol fain.
practic tubul rachetei il faci din hartie rulata si lipita cu aracet, stabilizatoarele din balsa de 1-2mm si varful il modelezi din polistiren.
Nu exista combustibil legal la noi (ma rog in afara de rachetele cu apa). Orice amestec pirotehnic intra in ilegalitate prin simplu fapt ca legile nu cuprind partea asta. la noi au interzis artificiile si punct. nimeni nu stie unde intra rachetomodelele si motoarele de racheta.
Nu poti folosi napalm, nici nu ai cum sa obtii napalm.
Combustibili cel mai des folositi pe la noi sunt ori Bp ori KN/SU (azotat de potasiu+zahar) deoarece se obtin relativ usor, sunt cat de cat siguri si dau rezultate bune.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#13 Useril este offline   LinuX 

• Nou venit
  • Pip

Postat 10 September 2009 - 07:46 AM

Am facut un rulou de hartie cu diametrul de 1,5 cm si inaltime de 8,5cm
Ma gandesc sa fac motorul dintr-un pix in care sa pun Napalm sau mai vad eu pana ajung la partea aia ,
Varful il fac din poliester de 5
si stabilizatoarele nu le fac , nu e nevoie .
0

#14 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 September 2009 - 08:03 AM

ba nene zine si noua cum se face napalu.....
0

#15 Useril este offline   Lordareol 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 27-May 08

Postat 10 September 2009 - 10:54 AM

Vezi postareaincepatoru, la Sep 10 2009, 09:03 AM, a spus:

eu zic sa citesti mai intai Disclaimer-ul
0

#16 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 September 2009 - 10:58 AM

nenea nenea eram doar curios...atat nu ma pasioneaza nu vreau sa ajung la sirile de la ora 17.....
0

#17 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 September 2009 - 11:01 AM

Vezi postareaincepatoru, la Sep 10 2009, 09:03 AM, a spus:

Cred ca pe eticheta scrie NAPALM. Gasesti doar la magazinele "economat", cele cu produse la pret redus, pentru pensionari. Nu poti cumpara daca nu prezinti talon de pensie.
Reteta e greu de obtinut, e la fel ca la Coca Cola. Toti beau dar putini stiu reteta.

LinuX, faci ce faci si tot spre aratura tragi!
Nu e suficient sa aprinzi un lichid care arde in prezenta oxigenului din atmosfera, la capatul unui tub, fie el si pix (carcasa merge facuta si din tub de pix metalic, dar nu ti-as recomanda in stadiul asta).
Pune linku' cu Gogu ca "home page" si foloseste cu incredere! Multa bafta si grija in tot ce faci!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#18 Useril este offline   LinuX 

• Nou venit
  • Pip

Postat 10 September 2009 - 04:14 PM

Am gasit combustibilul perfect .

Stiti marele accident de la [...] ? Unde un camion [...] Sunt sigur ca stiti.
Cauzele [tampenii]

Daca eu merg la un magazin agricol [tampenii si mai mari]
Se pare ca stirile [ de la ora 5] ne da cateva informati pretioase .

Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 10 September 2009 - 04:34 PM

0

#19 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 10 September 2009 - 04:29 PM

Vezi postareaLinuX, la Sep 10 2009, 05:14 PM, a spus:

Am gasit combustibilul perfect .

Stiti marele accident ? Sunt sigur ca stiti.
Cauzele

Daca eu merg la un magazin agricol...
Se pare ca stirile [ de la ora 5] ne da cateva informati pretioase .

ai gasit un c...t, scuza-mi exprimarea da deja incepi sa intreci masura.
Ti-au zis vreo 5 oameni sa pui sa citesti si sa te documentezi ce inseamna rachete, motoare de racheta, combustibil si ce presupune constructia lor. Tu o ti pe a ta, betmen betmen.
Iti mai spun odata, pune mana si documenteaza-te. Gasesti si aici pe forum foarte mult sau daca nu use google.
Arunca un ochi si pe www.nakka-rocketry.net si aici
Daca o mai iei pe aratura si nu asculti luam masuri...warn, ridicarea dreptului de a posta etc.

Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 10 September 2009 - 04:35 PM

Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#20 Useril este offline   Paul Razvan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 11-September 09

Postat 30 December 2009 - 05:04 PM

Si eu sunt din Targu Mures si am 13 ani.........ai putea merge la Palatul copiilor la Aeromodele unde se fac si rachete si acolo poti gasi multe informatii si ajutor. ;)
"Pilotii nu mor niciodata.Ei decoleaza si nu se mai intorc..."
Doru Davidovici
0

#21 Useril este offline   rares marco 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 234
  • Inregistrat: 28-July 09

Postat 30 December 2009 - 11:50 PM

Domnul profesor Ursa Florin nu se mai ocupa de rachete din mai multe motive: lipsa de fonduri nus interese in tg.mures mai multe detali v-ar putea da Chasper ca iel a trecut prin tote fazele , deci paul in concluzie nuse mai construiesk, altai ii cas expuse modele de prezentare . Daca vrei sa primesti unele informati care tear putea ajuta la efectuarea in siguranta a apratului ieste locul ideial . Suces in continuare
0

#22 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 31 December 2009 - 06:33 PM

Eu zic sa o faci cu propulsie mecanica.
Cu ceva sistem cu elastice si cu un sistem declansator gen foarfeca actionata de un electromagnet (starter de electromotor) care taie elasticul si zboara racheta.... gen prastie
Eu zic ca ar fi un inceput bun B)
0

#23 Useril este offline   merlu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 01-January 10
  • Interests:Rachetomodelism,Aeromodelism...

Postat 03 January 2010 - 08:00 PM

Unde pot gasi Kno3?
Proto 1-in constructie.
0

#24 Useril este offline   merlu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 01-January 10
  • Interests:Rachetomodelism,Aeromodelism...

Postat 06 January 2010 - 07:32 PM

Dupa parerea me cea mai simpla reteta ar fi "ingrasamant de rosii"60%+zahar40%..in legatura cu corpul sunt pe gogu ..rocket modeling:)
Proto 1-in constructie.
0

#25 Useril este offline   rares marco 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 234
  • Inregistrat: 28-July 09

Postat 06 January 2010 - 08:21 PM

daca ai pe cineva la cobinat poate sati rezolve de Kno3 .Succes :)
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu