Postat 09 September 2009 - 05:11 PM
Nu te speia, nu e chiar atat de complicat. Intai, bine ai venit printre noi! Asta e o mare realizare: ca accepti un dialog, cat o fi sa fie...
Trebuie sa fii atent la toate detaliile. Intai sparge geamul unui vecin cu un cartof si vezi daca totul e OK. Apoi lanseaza o racheta langa bloc, sa-i dai foc si la apartament... Ca nu-i greu! Daca stau bine si gandesc, e totusi greu. La inceput nici nu stii in ce balcon ajunge si ce aprinde pe acolo. Dar poate s-o faca fara probleme.
Asa ca pe langa protectia ta, e bine sa te gandesti si la a celorlalti. Am vazut ca ai ajuns la problema asta si e bine.
E bine cum ai zis spre sfarsit, ca lansezi la tara, pe pamant arat sau cu cultura verde. Nu e grav tare daca modeul zboara bine, motorul se consuma in aer si cade pe pamant. Putin probabil sa se intample ceva. Rau e cu model descentrat, intrat intr-un loc cu materiale inflamabile si cu motor aprins. Ca sigur n-o sa ai motor de competitie sa arda complet, bine si repede. Explozii pe rampa se mai intampla, nu sunt foarte periculoase, dar nici spectaculoase tare. Mai bine le eviti. E ca si cu pocnitorile de sarbatori, dureaza o fractiune de secunda si cam atat. Munca si bani, facute scrum. Nu merita efortul.
Legat de asta: "Dar sa nu exageram , daca racheta nu are mai mult de 20 cm , motorul maxim 10 cm ce catastrofa se poate intampla ? " Nici o catastrofa. Eu am dat foc unui deal intreg cu un singur bat de chibrit si n-am murit. N-am avut nevoie de motor de 10 cm. Iti da mana sa incerci? Daca ar fi ceva sa poti controla, totul ar fi OK. Dar se poate intampla sa fie ca la ruleta ruseasca...
Sfatul meu este sa te documentezi cat mai mult si cat mai bine despre constructia rachetelor si a motoarelor, sa incepi cu ceva mic (asta nu inseamna ca nu-i spectaculos zborul) si sa inveti multa chimie si fizica. Cauta pe cineva pasionat de aceeasi problema
Indiferent ce faci de acum incolo, daca incepi sa construiesti aproape treci in domeniul ilegalului, ca asa e la noi. O solutie ar fi ca obtii presiunea in motor fara sa folosesti amestecuri interzise.
Poate nu gresesc prea mult, interiorul motorului ar trebui sa contina un amestec de substante sau altceva ceva care sa arunce din motor (preferabil pe o singura directie ;) ), o masa cat mai mare de substanta si/sau cu viteza cat mai mare, astfel incat sa imprime modelului o viteza oarecare in directia opusa.
Citeste mult documentatie pe net ca gasesti. Si la vademecum pe RHC parca ai planuri de rachete, simple. Sunt si cateva carti pe piata, mai vechi sau mai noi. Cu ele ar trebui sa incepi. Posibil sa le mai gasesti pe la biblioteci. Stai pe aproape si cred ca o sa primesti ajutorul dorit.
Multa bafta in tot ce faci! Vorbim!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365