Modelism - RHC Forum: Caut o metoda simpla - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Caut o metoda simpla pentru facut o piulita (de miscare) pentru un surub

#1 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 June 2010 - 12:04 AM

Am un motor pas cu pas cu arborele filetat si doresc sa-i fac o piulita, pentru un micut sistem de transmitere a miscarii. Dupa masuratorile mele diametrul exterior al surubului este de 5 mm, pasul surubului este 2 mm si are doua inceputuri. Probabil ca unghiul flancurilor e de 60 grade, nu am cu ce sa-l masor acum. Exclus sa gasesc tarod pentru asa ceva.
O varianta ar fi sa apelez la un strungar dar nu-i simplu de lucrat la dimensiunile astea si nici nu gasesc foarte repede strung sau pe cineva disponibil, o alta ar fi sa folosesc niste tije subtiri de otel introduse intre spirele filetului (ca la unele "piulite" prin unitatile floppy sau CD-ROM, folosite la pozitionarea capului...), si o ultima varianta cunoscuta ar fi sa fac piulita prin copiere directa pe arbore, folosind amalgam dentar (sau un compozit la fel de rezistent).
Momentan n-am alte idei si mi-ar prinde bine un sfat.
Vreau sa fie o metoda rapida, nu neaparat ieftina.
Imi poate spune cineva de un amalgam dentar (sau altceva cu aceleasi proprietati) mai ieftin? Am gasit pe la 125 ron, dar probabil ca gasesc si strungar pentru o piulita cu banii astia. Inca oscilez intre cele doua variante si hotarasc in 1-2 zile daca nu aflu ceva mai interesant.
Multumesc pentru orice raspuns care m-ar putea ajuta.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 08 June 2010 - 07:08 AM

Poti incerca cu Poxilina sau alt A+B care are consistenta plastelinei. Prepari amestecul, dai cu ulei pe surub, mulezi amestecul pe surub si il scoti prin desurubare pana nu se intareste. Bineinteles ca treaba functioneaza doar daca nu ai eforturi mari pe piulita.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 08 June 2010 - 07:09 AM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#3 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 June 2010 - 08:30 AM

Din nefericire sunt solicitari mari, e actionarea pentru o mana mecanica, un stand pe la scoala. Trebuie sa scot cat mai mult din motor. Am A+B, dar ce am este prea moale. Pana ajung sa incerc cu amalgam, construiesc azi o piulita din bucatele (bronz si otel). O sa trec pe la un stomatolog sa-mi spuna de un amalgam metalic, bun, ca mai e si problema compozitiei, a metalului folosit. Filetul e rectificat, nu vor fi probleme mari.
Initial ma gandeam ca daca trebuie sa platesc materialul cat pentru 2-3 plombe (ca atat s-ar aduna) mai degraba cumpar 30 grame ca ies mai ieftin si am sa-mi pun si in cap.
Daca gasesc un strung finut care sa aiba avans de 2mm (fie la filete fie chiar pe avans), o sa-mi fac un cutit de strung din 2-4 dinti ai unui tarod M6x1 si merg cu avans de doi. O rezolv dar nu simplu, ca sunt dimensiuni mici si e munca de chinez. Momentan n-am strung, ca n-am fost in stare sa-l montez pe al meu care sta in dulap. Si ma cam preseaza timpul, ca altfel cautam strungar, trimiteam motorul prin posta, asteptam sa-l primesc inapoi si tot asa. Dar in 1-2 zile vreau sa trec de problema piulitei. Nu mai pun la socoteala ca e putin mai lunga ca una de surub normal, ca trebuie sa-i fac suprafata exterioara sferica...

E o solutie provizorie, o sa schimb toata actionarea si renunt la transmisia cu surub, dar nu mai am timp de modoficari acum. Trebuie sa asigur o cursa de vreo 30 mm, nu e mare lucru, cred ca o sa reusesc si cu o cama. Sau o sa trec la un surub standardizat, pentru care gasesc tarod sa fac piulita.

Multam fain pentru raspuns, in caz ca nu o rezolv altfel, caut cum spui material mai moale si solicit mai putin... O trec pe lista. Ma gandesc la un amestec de poxilina cu ceva pulbere metalica. Sa vad ce pot face.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 June 2010 - 08:32 AM

0

#4 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 08 June 2010 - 09:29 AM

Daca ai o bucata de stricat din acel surub, incearca sa faci un tarod din el si sa faci piulita din delrin sau alt material mai rezistent, dar mai moale decat surubul.

Practic trebuie doar sa ii dai o conicitate oarecare acelui surub si apoi cateva crestaturi in lungul lui pentru eliminarea spanului si taiere.
Gasisem undeva pe internet cum sa faci un tarod pentru surub trapezoidal ...

L.E. am gasit : http://buildyouridea.com/cnc/IG-88/phase_e...hase_eight.html

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 08 June 2010 - 09:32 AM

0

#5 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 June 2010 - 10:00 AM

Da, m-am gandit si la asta, dar nu am un alt arbore si nici nu pot taia din cel care exista. Are cam 45 mm lungime si nu prea am cu ce ramane. Tarod stiu cum sa fac daca se poate, dar in cazul asta chiar nu am din ce. Faceam tarodul din alt material daca aveam acces la un strung. Din punctul meu de vedere, dureaza mult. Degeaba imi pune cineva la dispozitie strung, ca pierd mult timp pana imi fac SDV-uri. Daca e sa ajung la a face singur, scot strunguletul meu (SP80) din dulap, improvizez un sistem de prindere pentru motor si cred ca o pot rezolva. Sa vad cu timpul disponibil, cum o rezolv. Incerc sa rezolv problema in 1-2 zile, din cauza asta nici nu am timp sa colaborez cu cineva din alta localitate, chiar daca ar fi sa fie... Pana diseara sau maine seara vreau sa o termin, de asta cautam o varianta rapida.

Nici macar nu pot sa incalzesc arborele, ca ma batea gandul sa presez un material din doua jumatati si sa obtin ceve acceptabil ca forma. Ar fi cam slab ca rezistenta mecanica. Plec sa vad de poxipol, niste rasini, amalgam dentar si le iau pe rand. O sa incep cu ce ziceam, bucsa din bronz prin care trec oblic niste mici tije de otel care sa intre intre flancurile surubului. Ma gandesc la o lungime mai mare de "piulita" apoi sarmulitele alea de otel bagate cum trebuie prin ea. Daca am timp, o sa frezez cateva fasii inguste dintr-o piulita din bronz M6x1 sa vad daca le pot suprapune peste ce am eu acolo, apoi le grupez intr-un suport mai mare. Asta pot face singur, n-am nevoie decat de freza si am.
Multam fain pentru ajutor!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 June 2010 - 10:07 AM

0

#6 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 08 June 2010 - 10:13 AM

o idee ar fi sistemul de oscilatie de la mulinetele de pescuit multiplicatoare. (level wind multiplier fishing reel)
vezi daca te prinzi din desenul asta - un stift cu capul alezat in forma filetului, care se poate roti liber in sanie.

http://tackletog.com/superttuning/files/20...-Level-Wind.jpg
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#7 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 08 June 2010 - 05:38 PM

Poti toca fibra de sticla pana obtii ceea ce se numeste "par de pisica". O amesteci cu rasina epoxidica si daca ai si un mic cuptor poti obtine un material cu rezistenta suficient de mare (cred eu) pentru a rezista efortului din lantul tau cinematic. De aplicat o aplici "clasic" pe surubul uns cu ceva neaderent.
0

#8 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 08 June 2010 - 07:01 PM

din DurAl ar fi buna piulita? Ca in acest caz se rezolva mai totul in mai putin de 5min si ai si 4 batoane rezerva pentru alte aplicatii.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#9 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 June 2010 - 07:36 PM

Da, ar merge din dural, ca nici ce fac eu nu cred ca scot mult mai rezistent. Si nici nu-i important sa reziste mult timp, important e sa sa reziste pentru scurt timp la ce o solicit.
Poti detalia despre ce-i vorba?
Ca pana acum n-am intalnit ceva gata facut si tare m-as mira sa gasesc acum. Nu m-am miscat prea repede, dar am facut cavitatea pentru umplut cu amalgam si piesa cu care sa prezez amestecul in interior. Maine ridic capsulele cu amalgam si incerc una din variante, poate si pe cea din bucatele cu sarma de otel printre spire. Indiferent de rezultat, postez ce obtin.
Daca imi zici despre ce-i vorba, discutam si despre ce spui. Reamintesc ca e arbore filetat cu diametru de 5mm, doua inceputuri, pas de 2. Vorbim, daca nu e treaba lunga...
Multumesc.
0

#10 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2010 - 07:56 PM

De cand am postat mai sus, caut topicul cu un tip care vindea niste batoane dintr-un aliaj de aluminiu care era bun la lipirea (sudarea) oricarui material metalic neferos. eu am achizitionat de la el cele 5 batoane si peria de sarma aferenta cu 100ron si zau ca face treaba. Acolo era si un link la niste filmulete de prezentare de pe youtube.
Poate gasesti unde.
Ideea este ca acel aliaj este asemanator cu Duralul (probat de mine in atelier) si are marele avantaj ca nu se lipeste de materialele metalice feromagnetice. COnsiderand ca tija ta filetata este din ceva otel (deci cu proprietati magnetice) vei reusi sa torni o piulita in jurul tijei tale filetate. Apoi dupa racire, se va extrage prin desurubare din piesa turnata. In final vei putea da orice forma exterioara semifabricatullui rezultat.
Cineva aici pe forum avea o vorba foarte haioasa.....BAFTA SI MINUNI!!
0

#11 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 08 June 2010 - 08:03 PM

Subiectul a fost sters, totusi, acele "batoane " se numeau Durafix ! Cred ca acesta este filmuletul despre care zice domnul Radu : http://www.youtube.c...h?v=jijW310xvp4 ! Succes
0

#12 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2010 - 08:22 PM

Exact... Durafix. Mai precis acesta este filmul care face interes in acest topic. Practic am incercat si a si reusit.
Pacat ca s-a sters topicul. Tocmai doream sa mai achizitionez inca un pachet pentru atelier.
Daca stie cineva furnizorul, astept un mesaj pe privat.
0

#13 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 June 2010 - 08:50 PM

Multam fain pentru raspuns.
Am acest aliaj, cumparat tot in urma unui anunt pe forum, ca pretul era OK. Il folosesc si e bun pentru multe aplicatii. Oficial, vinde o firma din Bacau asa ceva dar pretul nu e atractiv si de adus din afara nu stiu cat e de ieftin pentru cantitati mici. Ramane sa ne ajuta ca si pana acum, dupa posibilitati. Revin cu mesaj legat de userul care ne-a ajutat cu durafix-ul mai demult.

Din nefericire nu pot incalzi arborele motorului. Ca aliajul sa intre bine printre spire ar trebui ca arborele sa fie destul de fierbinte. Daca puteam sa-l incalzesc, turnam piulite din orice, de la mase plastice, antimoniu, pana la duraluminiu (topit in cuptor). Dar nu pot incalzi. Intai ca nu e motorul meu, apoi ca risc sa se deformeze arborele necontrolat sau chiar sa stric motorul. Si nu am motor de rezerva. De aceea nu imi este usor sa-l trimit prin posta si nici sa-l plimb prin tot orasul pe la ateliere. Ajunge sa cada de pe o masa sau sa fie fortata demontarea piulitei de pe filet si pot sa trec la alta solutie tehnica...

Am facut azi niste piese si maine sper sa termin. Revin cu rezultatul operatiunii, cand o fi gata. Dupa cum ziceam, incerc cu amalgam dentar, presat intr-o cavitate cilindrica. Sper sa reusesc din prima incercare, ca am facut piese cat pentru o matrita de motor de rachetomodele...
Vorbim. Spor la treaba in continuare!

Fulgerica, am cumparata o mulineta special pentru o astfel de modificare dar nu i-a venit timpul. Sunt multe de schimbat si o iau in ordine. Las partea cu mulineta la sfarsit, poate o sa merg totusi la peste cu ea. Multam fain pentru oferta!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 June 2010 - 09:00 PM

0

#14 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 09 June 2010 - 01:06 PM

Cam asta ar fi topicul sters :Topic sters ! L-am gasit in memoria cache de la google ! Dupa cum se vede, userul care vindea era tibicnc, care este si astazi activ pe forum ! Deci , domnu' Radu, puteti lua legatura cu el si sa il intrebati daca mai are sau nu seturi ! Bafta si minuni

Aceasta postare a fost editata de ad525: 09 June 2010 - 01:07 PM

0

#15 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 09 June 2010 - 01:35 PM

nu poti sa "pilesti" pana se subtiaza axul si dispare acel filet ? Apoi sa faci apoi un filet mai mic dar care sa fie metric si sa-l poti face cu o filiera in metric. Solutia asta am folosit-o eu la un motor de stergator de parbriz care avea un ax melcat si pe care l-am pilit si am refiletat axul cu M8...nu a iesit cine stie ce centraj dar se poate folosi perfect la o angrenare cu curea de exemplu.

Succes.
0

#16 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 June 2010 - 02:02 PM

E greu cum spui si deja axul e subtire. Acum are 5 mm grosime, daca scoat filetul raman cu aproximativ 4, pe care ar trebui sa-l filetez. Cum nu pot demonta motorul, nici nu pot fixa bine arborele sa-l filetez. Si nu stiu daca merge taiat filet cu filiera in material, ca inca nu-l cunosc. As afla la polizare, dar ar fi tarziu. Nu pot incerca varianta asta. Daca e sa ajung la "foloseste un ciocan mai mare", mai degraba schimb tot axul cu unul filetat normal. Colaborez bine si cu lipsa de timp dar si cu lenea.
Momentan stau cu amalgamul la intarit si 2-3 ore o sa aflu rezultatul. Am folosit mercurul din 3 capsule (de 600 mg) si pulberea din doua. Cred ca o sa fie OK, materialul ramas se comporta binisor. Si imi place ca a aderat extrem de frumos la peretele carcasei.
0

#17 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 09 June 2010 - 02:18 PM

salut
ar mai fi o metoda , se face o "piulita" cilindrica in care sa intre surubul cat mai fix si in care se practica gauri cu diametru de 2-2.5mm aranjate dupa geometria canalului de pe surub. In gaurile astfel facute se introduc bilute cu aceeasi diametru recuperate din rulmenti corespunzatori dupa care se astupa cu dopuri insurubate oferind astfel posibilitatea de centrare. Ar rezulta un fel de piulita cu bile...

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 09 June 2010 - 02:21 PM

0

#18 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 June 2010 - 02:39 PM

Am notat-o, ca la dimensiunile astea chiar nu m-am gandit la ceva cu bile. Dar de ce sa nu fie? Cred ca in locul dopurilor ar trebui pus un tub metalic pe exteriorul mansonului de care zici si e mai usor cu imobilizarea lor in gauri. Daca gaurile sunt facute cu un arbore de otel in interior si burghiul nu strapunge complet materialul, ramane o mica muchie neaschiata si bila nu cade nici spre interior. Munca de chinez ar fi din cauza faptului ca pasul e de 2 mm dar sunt doua inceputuri, deci distanta intre doua varfuri pe arbore este de 1 mm si am de folosit niste bile tare mici. Nici nimeritul gaurilor pe pozitie nu-i simplu fara un strung sa trasez spirala pe exterior pe care sa gauresc, dar e OK. Dupa cum ziceam, am notat varianta si raman dator cu o bere.

Aveam curaj sa fac niste frezari laterale pe un astfel de cilindru, sa am acces la spire si in loc de bile in gauri, sa sa folosesc sarma de otel de arc cu diametru potrivit, pozitionata oblic, sa intre intre flancuri. Era coeficient de frecare ceva mai mare, contact otel pe otel, dar provizoriu mergea. Poate am noroc si scap cu ce incerc acum, ca tare bine arata.
0

#19 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 14 June 2010 - 09:11 PM

Salutare Bitex,

ti-a iesit pana la urma piulita din amalgam ?

Imi mai venise o idee :

Sa infasori o sarma cu diametru cam cat este distanta intre 2 dinti de la filetul tau (cate spire vrei) si apoi sa pui plexiglas sau un material plastic deasupra pe care sa il incalzesti cat sa faca priza cu sarma respectiva sa poti sa o desurubezi.
Odata desurubata sa mai adaugi altceva sau sa incalzesti mai bine toata treaba.

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 14 June 2010 - 09:17 PM

0

#20 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 14 June 2010 - 10:35 PM

Am facut o proba din amalgam de care am fost multumit pana sa-mi vina ideea sa o prelucrez pe strung. Peretii formei fiind subtiri si posibil materialul inca moale, am sfaramat cateva spire cand am prins piesa in bucsa elastica a strungului (in penseta). O iau de la capat, ca mai am componente sa fac amalgam, mi-am luat sa am rezerva si acum prinde bine. Mi-a placut cum a iesit si cum se "misca", o sa fiu mai atent data viitoare sau nu-mi mai las nimic de prelucrat, sa fiu nevoit sa strang in ceva. Si pana la urma luciul ala frumos de care m-am mirat la inceput, a disparut...

Am incercat cu poxipol. Nu stiu daca am fost neinspirat de alegerea facuta, am cumparat varianta transparenta, mai mult cu gandul la alte aplicatii. Am uns filetul cu putina ceara dizolvata in solvent, am introdus bucsa de alama cu poxipol in interior, am centrat-o cu alta piesa facuta special, am mai completat cu rasina, am presat, am centrat din nou... La vreo jumatate de ora am rotit-o pe filet sa fiu sigur ca nu e lipita de el si am asteptat ceva mai mult sa se intareasca bine.
Azi am rodat-o cam 2 ore de functionare (pe toata lungimea filetului) si e OK. Cred ca suporta sarcinile care apar acolo, ca nu-s asa mari. Aveam impresia ca motorul e mai puternic. Nici nu vreau sa-l solicit inutil inainte de a face cateva teste si poze. Cand o sa am piesa din amalgam, o sa incerc s afortez mai mult, dar momentan ma multumesc cu atat. O sa incerc sa pun niste pulbere metalica sau de grafit in poxipol, sa vad daca e vreo diferenta, si o sa mai caut si alte materiale care se intaresc si-s bune la asa ceva.

Printre alte piese, o sa incerc si varianta cu care credeam ca incep, aia cu sarma de otel sau mici bolturi trecute printre spire dar trecuta partial si peste "piulita". Doar mi-am pregatit materialul, vad cum prind cateva ore libere.

M-am gandit la ce spui tu cu spirele de sarma dar caut sa vad daca nu pot cositori totul in interiorul unei bucsi de alama. Ma gandesc ca e complicat de scos piulita de pe filet, fara sa misc sarma. Poate rigidizez cu ceva care sa nu incurce tare la cositorit, ca operatia nu o fac tot pe filet.

Pun doua poze cu piulita (poate fac maine si cu aia din amalgam, ca nu-i acasa). Nu stau sa o demontez desi nu-i greu, dar se intelege cate ceva. Piulita este cea din alama in care se observa rasina intarita, deschisa la culoare. In a treia poze aproape se intelege la ce-mi foloseste...
Revin cand ma lamuresc cu variantele constructive, care este mai simpla pentru mine, ca nu se stie cand mai trec prin asta.

PS. Multumesc tuturor celor care mi-au scris! Fara sa vreau, am ajuns la varianta recomandata de ML Gore. Doar ca n-am mai tinut minte de poxilina si m-am pacalit cu poxipol. Credeam ca e tot ceva ca plastelina dar am dat de cele doua componente A+B. Pare OK rasina la prima vedere, dar cred ca exista si ceva mai dura. Pana acum a rezistat si am fortat-o pana a inceput motorul sa piarda pasi, dar nu reglat la curentul maxim. O sa incerc chiar cu poxilina sau cu poxipolul ala colorat, poate e mai rigid. Sau pun niste pulbere sa-mi placa la pipait...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_2010_424__Large_.jpg
  • Imagine atasata: desters.JPG
  • Imagine atasata: Picture_2010_435__Large_.jpg

Aceasta postare a fost editata de bitex: 14 June 2010 - 10:50 PM

0

#21 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 15 June 2010 - 07:15 AM

Eu am recomandat Poxilina pt. ca pastreaza o oarecare elasticitate dupa intarire, Poxipolul, indiferent de culoare, devine casant. Un alt bicomponent bun e Bison "Bisonite" : http://www.fixare.ro...n/bisonite.html .
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#22 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 15 June 2010 - 07:33 AM

Asta e problema, ca se pot aprecia in mare "calitatile" unor astfel de produse dar sunt si detalii foarte importante pe care nu le afli decat dupa ce cumperi si folosesti. Daca e o aplicatie importanta, poate merita cheltuiala. Altfel, nu e simplu pentru buzunar.
La piulita as prefera foarte dur si rigid, sa se simta precum alunecarea metal pe metal, chiar daca suna mai bine un teflon sau o poliamida pe metal.
Unele raman putin elastice, altele se intaresc precum sticla dar nu au alte proprietati... Cred ca astea din magazinele cu produse de uz general sunt facute ca adezivi sau pentru etansare, mai rar se potrivesc la ce ne trece noua prin cap sa facem. Si ce-i pe cutie scris e pentru cucoane... "Se intareste ca metalul in 10 minute." Am incercat de cateva ori si in strat subtire tot e elastic. Inteleg flexibil, dar e prea elastic.

Important e ca inca functioneaza, imi place si are sanse sa fie o varianta de lasat pe lista. Sa vad daca renunt la fixul meu de adaos de pulbere metalica in compozitie. O sa revin cand am ceva rezultate concrete.
Multumesc din nou pentru ajutor.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu