vreau sa imi omor timpul liber cu o barca de nadit
Postat 30 November 2009 - 10:20 PM
vreau sa ma apuc sa fac o barca de nadit,nu am habar despre navomodele decit ce am citit pe acest site.
Credeti ca ma puteti ajuta cu unele sfaturi despre materialele care se folosesc sau despre citeva magazine de unde se pot cumpara anumite produse(mentionez ca sint din Ploiesti).Despre planuri nu mai vorbesc ca nu am nimic decit pozele care sint pe site.Oare o sa ma descurc?Multumesc anticipat celor care poate ma vor ajuta cu unele sfaturi sau macar ma vor incuraja.Dimesiunile barcii as vrea sa fie aproximativ (L)80x(l)30x(h)20.
Postat 30 November 2009 - 10:30 PM
Citeaza
Postat 30 November 2009 - 10:52 PM
Tel. 0744915775
Postat 30 November 2009 - 10:57 PM
darwin78, la Nov 30 2009, 10:20 PM, a spus:
vreau sa ma apuc sa fac o barca de nadit,nu am habar despre navomodele decit ce am citit pe acest site.
Credeti ca ma puteti ajuta cu unele sfaturi despre materialele care se folosesc sau despre citeva magazine de unde se pot cumpara anumite produse(mentionez ca sint din Ploiesti).Despre planuri nu mai vorbesc ca nu am nimic decit pozele care sint pe site.Oare o sa ma descurc?Multumesc anticipat celor care poate ma vor ajuta cu unele sfaturi sau macar ma vor incuraja.Dimesiunile barcii as vrea sa fie aproximativ (L)80x(l)30x(h)20.
Va salut si eu si va urez bun venit, daca ati citit pe acest forum inseamna ca deja aveti habar de navomodele, iar daca citeati si mai atent sau mai mult gaseati raspunsuri la toate intrebarile si nedumeririle dumneavoastra.
La intrebarea ,,Oare o sa ma descurc?" de dumneavoastra depinde, cat de indemanatic sunteti, cate cunostinte tehnice aveti si cat de perseverent veti fi. Sa stiti ca nu este usor, iar probabilitatea de a nu reusi un navomodel de calitate este destul de mare.
Va recomand sa faceti coca din rasina armata cu fibra de sticla si sa intocmiti un mic proiect cu toate componentele care doriti sa le folositi pentru navomodelul dumnevoastra, (proiectul il faceti asa, din ce va aduceti aminte ca ati citit, ca doar sunteti inregistrat din Septembrie).
Va doresc putere de munca, sa cititi cat mai mult ca timp aveti destul pana la primavara.
Postat 30 November 2009 - 11:15 PM
manolo, la Nov 30 2009, 10:52 PM, a spus:
Stau mai mult seara si rasfoiesc forumul si as vrea coca sa o fac din forex dar nu stiu cum arata sau totusi as prefera un placaj aviatic.Rabdare cred ca o sa am iar de scule nu este problema.Ii multumesc lui Ipsihi si lui mariandmd pentru incurajare.
Postat 30 November 2009 - 11:23 PM
Postat 30 November 2009 - 11:30 PM
Eu te sfatuiesc sa cumperi o coca gata facuta din fibra de sticla cu rasina
Daca totusi vrei sa o faci din forex atunci iti recomand forex de 3 mm
Poti vede pe topicul upgrade navomodel de pescuit cum am facut prima mea barcuta (dulap 1) de care am fost foarte multumit
Din pacate nu am proiecte facute la barcutele mele, sunt facute din cap
Piese gasesti pe la noi in tara... sunt destule magazine virtuale pe care cred ca dejea le cunosti
In rest ce sa zic... curaj mult si spor la mesterit... si daca ai nevoie de sfaturi.... oricand cu placere
Postat 30 November 2009 - 11:30 PM
irion, la Nov 30 2009, 11:23 PM, a spus:
Din ce am calculat eu cam la 250 ron numai placajul, dar alte materiale nu le stiu.Acum citiva ani asta era cam singurul material cu care se faceau navomodele si se lipeau cu aracet.
Postat 30 November 2009 - 11:37 PM
mariandmd, la Nov 30 2009, 11:30 PM, a spus:
Eu te sfatuiesc sa cumperi o coca gata facuta din fibra de sticla cu rasina
Daca totusi vrei sa o faci din forex atunci iti recomand forex de 3 mm
Poti vede pe topicul upgrade navomodel de pescuit cum am facut prima mea barcuta (dulap 1) de care am fost foarte multumit
Din pacate nu am proiecte facute la barcutele mele, sunt facute din cap
Piese gasesti pe la noi in tara... sunt destule magazine virtuale pe care cred ca dejea le cunosti
In rest ce sa zic... curaj mult si spor la mesterit... si daca ai nevoie de sfaturi.... oricand cu placere
Am vazut si dulap 1 si 2 sint super.Tocmai ca din cap as vrea sa o fac si eu dar numai ca nu prea imi vine sa stric materialele aiurea.
Postat 01 December 2009 - 12:06 AM
darwin78, la Nov 30 2009, 11:30 PM, a spus:
Gasiti coci facute de la 200 lei.
Postat 01 December 2009 - 09:27 AM
darwin78, la Dec 1 2009, 12:16 AM, a spus:
se pare ca dispui de bani.....intelege ca e mai bine sa iei o coca gata facuta din fibra de sticla decat sa faci din forex....
si ai atuuri....e rezistenta si daca o inghite vre-un rechin moare ca este toxica rasina:))))
spor la bricolat
0768.895.826
Postat 01 December 2009 - 10:48 AM
irion, la Nov 30 2009, 11:23 PM, a spus:
Nu e chiar asa ... La dimensiunile precizate de darwin78 am scos o si eu. Au costat mai putin toate materialele (forex, adezivi, vopseluri, lac) decat preturile vehiculate pe aici pentru "o coca la gata". Inteleg ca se incearca vanzarea acestora prin sugerarea unor dificultati mari in realizarea din forex - dar nu e asa, cu putina indemanare si inredere o scoti usor la capat- dar deja ... sunt prea multe sugestii de acest gen intr un topic !
@darwin78 : da i bataie inainte cu solutia aleasa. E ok. Refa ti calculele, ca se pare ca gresesti pe undeva.
Spor la treaba. :lol:
PS: Rog pe cei care au "coca la gata" de vanzare sa nu raspunda. Mai bine isi promoveaza mesajele la Vanzari.
Postat 01 December 2009 - 12:15 PM
darwin78, la Nov 30 2009, 11:30 PM, a spus:
mai necesita si cianoacrilat,si moment fix pentru izolare,si chit,vopsea sprit chit si ce o mai fi
Aceasta postare a fost editata de navoptp: 01 December 2009 - 12:16 PM
Postat 01 December 2009 - 01:22 PM
navoptp, la Dec 1 2009, 12:15 PM, a spus:
lasa placajul deoparte....incearca sa o faci din forex, komatex,komaplus.......nu se lucreaza asa greu.....o jumatate de foaie de forex de 3 mm te poate duce in jur de 100.00 - 120 00 de lei.....si credema ca ai material destul....pentru mai mult de un barcaz.....plus o sticluta de ceanoacrilat de la den braven...inca vre-o 20 lei.....chit sprit chit si vopsea se gaseste pe la targ destul de ieftin.....si stii ca ai ceva facut de tine......satisfactia este mult mai mare asa.......
spor la bricolat.
Postat 01 December 2009 - 02:34 PM
Postat 01 December 2009 - 02:43 PM
Postat 01 December 2009 - 04:08 PM
darwin78, la Dec 1 2009, 03:07 PM, a spus:
Felicitari pentru alegere - sa o faci singur !
Cat despre maini, stai linistit . Daca le ai pe amandoua :) , te vei descurca. Timp ai pana la primul pescuit cu viitoarea barcuta.
Spor la treaba !
Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 01 December 2009 - 04:15 PM
Postat 01 December 2009 - 05:14 PM
georgedr72, la Dec 1 2009, 10:48 AM, a spus:
Eu pot raspunde ca nu am de vanzare nici coci, nici barci. Incontinuare va recomand sa faceti coca din rasina armata cu fibra de sticla, ca argument va spun ca sunt destui pe forum care au avut probleme cu cocile din forex, la fel de bine sunt si care n-au avut probleme, in schimb n-am auzit pe cineva sa se planga de o coca facuta din rasina armata.
In prima faza munca este cam aceeasi, ca trebuie sa faceti matrita care va ramane si mai puteti face cateva barcute pentru anumiti prieteni. Uitati-va si vedeti, "greii" acestui forum din ce fac cocile sau ce-i care comercializeaza navo pentru pescuit de ce oare nu vand barcute din forex?
Aceasta postare a fost editata de pescarul36: 01 December 2009 - 05:28 PM
Postat 01 December 2009 - 06:01 PM
sunt de acord cu tine sa-ti faci barcuta singur.
As avea cateva sfaturi daca esti de acord sa le primesti:
1. pune inainte planul pe hartie
2. stabileste dinainte ce accesorii folosesti si cum le prinzi pe barca
3. calculeaza greutatea acestora impreuna cu greutatea cocii si volumul barcii asa-ti dai seama cat intra barca in apa si poti stabili o linie de plutire
4. opera vie a barci (partea imersa a cocii) trebuie sa aiba linii fluide lucru care te va ajuta la consum la un moment dat
5. la o barca de pescuit din punctul meu de vedere prova trebuie sa fie cat mai dreapta ca barca sa taie apa, prova inclinata si barcile realizate pe aici tind sa ridice botul barcii sa gliseze (consum aiurea de energie)
6. pupa ar trebui sa semene cu o pupa de remorcher uita-te la modele civile- smit rotterdam
7. o singura elice sub nava cat mai la orizontala
8. coastele decupate la interior pentru spatiu si greutate decupeaza-le cat mai mult si mai bine le dublezi pentru o rigiditate cat mai buna
9.chila dublata sau chiar triplata tot pentru ridigizare http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...rt=#entry240030
1.0 o barca de forex poate avea si forme line daca ai rabdare si timp nu te grabi taie drept verifica bine inainte sa lipesti, verifica de 10 ori si o sa iasa bine
Spor omoara-ti timpul cu folos
Aceasta postare a fost editata de vasia: 01 December 2009 - 06:11 PM
Postat 01 December 2009 - 11:24 PM
darwin78, la Dec 1 2009, 11:23 PM, a spus:
Am reusit.
Fisiere atasate
-
1.JPG (50.73K)
Number of downloads: 1153
Postat 01 December 2009 - 11:39 PM
darwin78, la Dec 1 2009, 11:24 PM, a spus:
Am reusit.
Intradevar ati reusit ,,astazi" sa postati o poza din 2006(nu o fi reglata data aparatului foto), cand veti ajunge in 2009? Cuve cu capac s-au facut deja pe acest forum,daca mai "sapati" veti da de ele sau le-ati vazut deja si vreti sa va atribuiti ideea, sau poate n-am inteles eu despre ce cuva acoperita de un capac este vorba.
Aceasta postare a fost editata de pescarul36: 01 December 2009 - 11:42 PM
Postat 01 December 2009 - 11:58 PM
pescarul36, la Dec 1 2009, 11:39 PM, a spus:
Data nu este setata pe camera,iar in problema cu cuvele vreau sa fie o parte din cabina,ideea nu vreau sa mi-o atribui,doar ca nu am vazut pe forum si in loc de "sapati" poate faceati mai bine daca va spuneati o parere.Multumesc oricum.Daca va apucati sa cititi toate topicurile de la inceput,la sfirsit nu cred ca mai stiti cu ce ati inceput, numai zic ca poate mai aveti si alte probleme nu numai un navomodel.
Postat 02 December 2009 - 08:05 AM
Tel. 0744915775
Postat 02 December 2009 - 04:17 PM
darwin78, la Dec 1 2009, 11:58 PM, a spus:
In topicul deschis de dumneavoastra mi-am spus parerea de patru ori, acesta este a cincea, va asigur ca va fi ultima. Sincer am vrut sa va ajut pentru ca ati solicitat acest lucru si sa stiti, ca atunci cand citesc, citesc ca sa invat ceva, sa raman cu ceva, nu citesc doar de dragul de a citi.
Va urez succes incontinuare, sa va iasa proiectul si sa ne intalnim la vara la o pescuiala.
Postat 02 December 2009 - 09:55 PM
manolo, la Dec 2 2009, 08:05 AM, a spus:
In sectiune nu stiu cum o sa fie,dar sa fie ceva de genul acesta aproximativ.Sa basculeze ca o cupa de exacator.
Fisiere atasate
-
1.JPG (53.63K)
Number of downloads: 1085
Postat 02 December 2009 - 10:28 PM