Modelism - RHC Forum: Vopsea catamaran nadit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vopsea catamaran nadit Vopsea pe baza de apa, pareri, impresii

#1 Useril este offline   mr.tim 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 14 January 2010 - 11:33 PM

Saluare!

Am o intrebare la voi, cum e cu vopseaua asta pe baza de apa?
Barcuta la care lucrez si pe care o sa o vedeti cat de curand pe forum este facuta din forex de 3mm si se apropie de vopsire.Am dat pe ea cu chit auto pe baza
de solvent si sprit chit (filler) tot pe baza de solvent, dar cei de la vopsitorii pe unde am fost mi-au spus ca lucreaza cu vopsele pe baza de apa,
deoarece cele pe baza de solvent, diluant, nu se mai accepta.
Ce parere aveti despre vopsire barcutei cu vopsea pe baza de apa?
Se poate? A mai facut-o cineva? Se poate aplica peste filler-ul acesta pe baza de solvent?
Cei de la service au zis ca e ok, dar nu as lasa toata munca mea de 2 luni pe mana lor fara sa fiu 110 % sigur ca e totul ok.
Multam pentru raspunsuri!!!
0726 109 561
0

#2 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 14 January 2010 - 11:40 PM

Daca vrei sa fi sigur 200% poti sa faci o proba pe o bucata de forex ramasa .
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#3 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 14 January 2010 - 11:51 PM

Vezi postareamr.tim, la Jan 14 2010, 11:33 PM, a spus:

Saluare!

Barcuta la care lucrez si pe care o sa o vedeti cat de curand pe forum este facuta din forex de 3mm si se apropie de vopsire.Am dat pe ea cu chit auto pe baza
de solvent si sprit chit (filler) tot pe baza de solvent, dar cei de la vopsitorii pe unde am fost mi-au spus ca lucreaza cu vopsele pe baza de apa,
Se poate? A mai facut-o cineva? Se poate aplica peste filler-ul acesta pe baza de solvent?
Cei de la service au zis ca e ok, dar nu as lasa toata munca mea de 2 luni pe mana lor fara sa fiu 110 % sigur ca e totul ok.
...o poti vopsi si singur folosind sprayuri auto, inainte de a da culoarea finala, foloseste spray MAGIC alb ca baza, astfel vei da stralucire culorilor folosite la final si vei controla intensitatile cum doresti, un spray MAGIC are uscare f rapida , costa putin, aprox 6 lei 400gr, si are putere de acoperire!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#4 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 15 January 2010 - 12:08 AM

Vezi postareamr.tim, la Jan 14 2010, 11:33 PM, a spus:

Saluare!

Peste vopseaua pe baza de apa, se aplica un strat de lac pe baza de solvent care o protejaza de apa daca se zgarie lacul sau sare din cauza unei lovituri, vopseaua in contact cu apa se curata imediat, nu va recomand sa vopsiti barcuta cu o asemenea vopsea.
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#5 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 15 January 2010 - 12:15 AM

...eu recomand vopseaua pe baza de apa ,lacurile pe baza de apa deasemenea, in fond sunt "EPOXI" , nu confundati cu acuarela, guasa sau tempera , sunt cu totul altceva!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#6 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 15 January 2010 - 12:26 AM

Vezi postareaipsihi, la Jan 15 2010, 12:15 AM, a spus:

...eu recomand vopseaua pe baza de apa ,lacurile pe baza de apa deasemenea, in fond sunt "EPOXI" , nu confundati cu acuarela, guasa sau tempera , sunt cu totul altceva!!!

:unsure: vopsea pe baza de apa = intr-un borcan se pune apa si se baga pensulele dupa ce au fost folosite la vopsire si nu se vor intari 2-3 zile.

glumesc.

cred ca se pot gasi detalii mai multe pe net totusi... sau pe specificatiile produsului. Daca barca se vopseste in Service... se cere Factura si garantie pentru lucrare.

:unsure:

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 15 January 2010 - 12:26 AM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#7 Useril este offline   mr.tim 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 15 January 2010 - 02:40 PM

Multam frumos de raspunsuri.
Nenea Ipshi nu o sa folosesc varianta spray-urilor, deoarece nu am spatiul necesar (pe balcon nu o sa folosesc asa ceva) si am inteles de la userii
de pe forum ca aceasta vopse se curata.Anyway nu o sa folosesc vopseaua la spray, asta e sigur.
Da cred ca e o idee buna cu proba pe o bucata de forex.Merita incercat sa le dau mai intai o bucata de forex sa o vopseasca sa vedem ce aderenta are, daca se curata etc.
Cred totusi ca o sa caut un service, unde se foloseste vopsea clasica pe baza de solvent.
Chiar nu stiti unde pot gasi asa ceva in bucuresti? Adik daca cunoasteti, daca aveti asa ceva....
Multam inca odata!
0726 109 561
0

#8 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 17-September 09

Postat 15 January 2010 - 03:33 PM

"..dar cei de la vopsitorii pe unde am fost mi-au spus ca lucreaza cu vopsele pe baza de apa, deoarece cele pe baza de solvent, diluant, nu se mai accepta."
Este cam adevarat ce ti au zis. Cat despre ce spune pescarul36 : "..daca se zgarie lacul sau sare din cauza unei lovituri, vopseaua in contact cu apa se curata imediat" nu prea cred din cauza experientei traite cu masina - lovita usor, vopsita cu acest tip de vopsea intreaga aripa, apoi criblura si ciobirea lacului, dar... nu s a intamplat nimic cu vopseaua ! Nu s a scurs, nu a disparut dupa ploi!

Privitor la ultima intrebare, eu zic sa mai incerci la "vopsitoriile de cartier" sau de pe langa, care mai continua sa vopseasca prin metodele si vopselurile vechi, "nocive". Cei de la reprezentantele de service au renuntat - in totalitate cred- la vopselurile cu diluant.

PS: Ideea sugerata de Ipsihi nu e atat de greu de aplicat daca ai macar un prieten sau cunostinta cu o curte mica... Si eu locuiesc - deocamdata- la bloc, dar in doua zile intr un garaj (prin octombrie, cand erau 20-22 grade) am vopsit o cu 2 straturi vopsea si 3 straturi de lac.

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 15 January 2010 - 03:35 PM

Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#9 Useril este offline   cricri_pescar68 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 401
  • Inregistrat: 16-November 09

Postat 15 January 2010 - 08:17 PM

hai sa nu fim fitosi sa vopsim cu vopsea pe baza de apa sau cu metalizat ca nu mergem sa le vindem an vitan si la urma urmei vopseaua pe baza de apa este cam scumpa si cam pretentioasa la pistol atentie nu se da cu trafaletul ieu am luat vopsea de la policolor acrilica foarte buna sa usct super si repede ce sa zic prea multe pretentii pt un navo nu vreau sa fiu rautacios dar prea multe pretentii
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu