Vopsea catamaran nadit Vopsea pe baza de apa, pareri, impresii
Postat 14 January 2010 - 11:33 PM
Am o intrebare la voi, cum e cu vopseaua asta pe baza de apa?
Barcuta la care lucrez si pe care o sa o vedeti cat de curand pe forum este facuta din forex de 3mm si se apropie de vopsire.Am dat pe ea cu chit auto pe baza
de solvent si sprit chit (filler) tot pe baza de solvent, dar cei de la vopsitorii pe unde am fost mi-au spus ca lucreaza cu vopsele pe baza de apa,
deoarece cele pe baza de solvent, diluant, nu se mai accepta.
Ce parere aveti despre vopsire barcutei cu vopsea pe baza de apa?
Se poate? A mai facut-o cineva? Se poate aplica peste filler-ul acesta pe baza de solvent?
Cei de la service au zis ca e ok, dar nu as lasa toata munca mea de 2 luni pe mana lor fara sa fiu 110 % sigur ca e totul ok.
Multam pentru raspunsuri!!!
Postat 14 January 2010 - 11:40 PM
Tel. 0744915775
Postat 14 January 2010 - 11:51 PM
mr.tim, la Jan 14 2010, 11:33 PM, a spus:
Barcuta la care lucrez si pe care o sa o vedeti cat de curand pe forum este facuta din forex de 3mm si se apropie de vopsire.Am dat pe ea cu chit auto pe baza
de solvent si sprit chit (filler) tot pe baza de solvent, dar cei de la vopsitorii pe unde am fost mi-au spus ca lucreaza cu vopsele pe baza de apa,
Se poate? A mai facut-o cineva? Se poate aplica peste filler-ul acesta pe baza de solvent?
Cei de la service au zis ca e ok, dar nu as lasa toata munca mea de 2 luni pe mana lor fara sa fiu 110 % sigur ca e totul ok.
Postat 15 January 2010 - 12:08 AM
mr.tim, la Jan 14 2010, 11:33 PM, a spus:
Peste vopseaua pe baza de apa, se aplica un strat de lac pe baza de solvent care o protejaza de apa daca se zgarie lacul sau sare din cauza unei lovituri, vopseaua in contact cu apa se curata imediat, nu va recomand sa vopsiti barcuta cu o asemenea vopsea.
Postat 15 January 2010 - 12:15 AM
Postat 15 January 2010 - 12:26 AM
ipsihi, la Jan 15 2010, 12:15 AM, a spus:
:unsure: vopsea pe baza de apa = intr-un borcan se pune apa si se baga pensulele dupa ce au fost folosite la vopsire si nu se vor intari 2-3 zile.
glumesc.
cred ca se pot gasi detalii mai multe pe net totusi... sau pe specificatiile produsului. Daca barca se vopseste in Service... se cere Factura si garantie pentru lucrare.
:unsure:
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 15 January 2010 - 12:26 AM
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 15 January 2010 - 02:40 PM
Nenea Ipshi nu o sa folosesc varianta spray-urilor, deoarece nu am spatiul necesar (pe balcon nu o sa folosesc asa ceva) si am inteles de la userii
de pe forum ca aceasta vopse se curata.Anyway nu o sa folosesc vopseaua la spray, asta e sigur.
Da cred ca e o idee buna cu proba pe o bucata de forex.Merita incercat sa le dau mai intai o bucata de forex sa o vopseasca sa vedem ce aderenta are, daca se curata etc.
Cred totusi ca o sa caut un service, unde se foloseste vopsea clasica pe baza de solvent.
Chiar nu stiti unde pot gasi asa ceva in bucuresti? Adik daca cunoasteti, daca aveti asa ceva....
Multam inca odata!
Postat 15 January 2010 - 03:33 PM
Este cam adevarat ce ti au zis. Cat despre ce spune pescarul36 : "..daca se zgarie lacul sau sare din cauza unei lovituri, vopseaua in contact cu apa se curata imediat" nu prea cred din cauza experientei traite cu masina - lovita usor, vopsita cu acest tip de vopsea intreaga aripa, apoi criblura si ciobirea lacului, dar... nu s a intamplat nimic cu vopseaua ! Nu s a scurs, nu a disparut dupa ploi!
Privitor la ultima intrebare, eu zic sa mai incerci la "vopsitoriile de cartier" sau de pe langa, care mai continua sa vopseasca prin metodele si vopselurile vechi, "nocive". Cei de la reprezentantele de service au renuntat - in totalitate cred- la vopselurile cu diluant.
PS: Ideea sugerata de Ipsihi nu e atat de greu de aplicat daca ai macar un prieten sau cunostinta cu o curte mica... Si eu locuiesc - deocamdata- la bloc, dar in doua zile intr un garaj (prin octombrie, cand erau 20-22 grade) am vopsit o cu 2 straturi vopsea si 3 straturi de lac.
Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 15 January 2010 - 03:35 PM
Postat 15 January 2010 - 08:17 PM