Nead Help Ce ma sfatuiti
Postat 27 July 2004 - 04:16 PM
Dupa cum scrie si in Titlu am nevoide de ajutor ! Vreau sa incep sa construesc un aeromodel !
Problema este ! din ce sa construesc !
- cadru din lemn de fag acoperit pt forma cu polisterilen expandat ! si aripile din polisterilen expandat placate cu lem de fag
-cadru lem de fag acoperit cu balsa ; aripile balsa ; sau polisterilen expandat
Nu prea vreau sa folosesc balsa ca e scumpa ... prea scumpa !
Ce ma sfatuiti - alte combinati !
Postat 28 July 2004 - 11:44 AM
Daca tot nu vrei sa folosesti balsa, atunci fa-l integral din polistiren si il mai intaresti pe ici pe colo cu cate o bagheta (de fag).
Postat 28 July 2004 - 12:29 PM
Ai un fetish cu lemnul de fag sau intr-adevar ai prea mult lemn de fag ce-ti prisoseste?
Daca o sa-ti raspunda cineva la modul serios, atunci raspunsul o sa inceapa cu "Depinde!"
Te prinzi?
Postat 28 July 2004 - 12:43 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 28 July 2004 - 12:55 PM
- acumulatorii
- incarcatorii ptr acum
- piese de schimb
Si apropo daca cumva te hotarasti sa-ti cumperi unul cere safatul celor "batrini" ca altfel patesti ca mine "vezi pseudo.
Nu-ti spun sa nu te apuci dar e pacat sa arunci banii pe fereastra daca nu te poti tine, sau daca nu te tine punga pina la capat!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 28 July 2004 - 04:07 PM
De exemplu un Extra 300 acum am vazut facut trunchiul din balsa forma si aripile din polistiren expandat acoperit cu balsa l-au costat ceva de 800 E eu nu vreau asa mare ... ceva mai micut! un Cessana sau altceva nu zic sa nu pun balsa ! dar nu vreau TOT sa fie din balsa
La ce m-am gandit eu
Cadru fag + balsa + polistiren expandat
Aripile polistiren Expandat + balsa
Postat 28 July 2004 - 06:30 PM
Postat 28 July 2004 - 11:53 PM
Arata bine zboara frumos, diedru mare, lent in zbor numa bun pt incepatori!Daca chiar stapanesti artele zborului duce si un speed400! :D
Interesat?
Postat 28 July 2004 - 11:56 PM
dar mai degraba incerc alt gen de kit ! mai sofisticat :D
Speed 400 daca e ce cred eu arata binisor !
Aceasta postare a fost editata de LooSeR: 28 July 2004 - 11:58 PM
Postat 29 July 2004 - 09:22 AM
ATENTIE DACA AI APUCAT SA FACI UN SINGUR ZBOR SINGUR ESTI TERMINAT.http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Dupa ce am zburat prima oara singur, fara ve-un batrin linga mine, si n-au fost decit vreo 3 zboruri de max 4 -5 min. cind m-am urcat in masina (aia adevarata) am zis ca e floare la ureche condusu pe linga zburat.
Oricum daca ai facut prostia si ai inceput sa cumperi, te-a prins flama, esti un "OM TERMINAT", n-ai sa mai scapi NICIODATA, ca am vazut la mine: Cafeau si tigara e nimica pe linga modelism.
MODELISM=HEROINA PURA asa ca dai inainte.
Succes,
Postat 29 July 2004 - 11:08 AM
Toata treaba s-a terminat cu "dependentul" rupand un aeromodel drept dovada ca a ales nevasta in locul avioanelor :D:):
Ce prost, parca nu putea sa le aiba pe ambele :D:)
Oricum a fosr tare rau episodul ala! L-a mai vazut careva?
RARESH Apropo ... pot sa am si eu planurile la aeromodelul ala de 1m anvergura cu motor 280.. pls ca mor de curiozotate
LOSER Eu zic sa-ti cumperi unu gata facut (kit) tu doar sa-l lipesti, e mult mai bine.
Eu mi-am construit acum 1 an unu 100% balsa si nu l-am zburat nici azi. vb lui Picatot.. nu tr sa-l fac de capul meu.. a iesit monstruos, si ma indoiesc ca va zbura.
Wekendul recut mi-am luat un kit de Mirage 2000 16£ a costat. Cu tot cu servo baterie lipici si chestii a ajuns 70£
Deja e gata de zbor, tr sa termin telecomanda pt el, ca pe aia eu o fac.. si f probabil next weekend directia Baddington Park la fun http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif
Asa ca daca nu ai experienta in aeromodele ar fi bine sa o iei de jos.. adica sa cumperi.. gasesti si in rom kituri ieftine si frumoase
SUCCES
Postat 29 July 2004 - 12:03 PM
Acum .... stiu cum voi face .. imi tre daor un alt ajutor
Stie cineva unde gasesc planuri pt Cessana Cardinal ? sau avioane gen cessana 177 182 ... ETC
Postat 29 July 2004 - 12:23 PM
PS: Las ca vezi tu ca nu neaparat a construi e complicat si frumos, a zbura e si mai frumos. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif
La constructie ai sa te dai cu capul de pereti sa-ti faci ba aripa cu profilul care il vrei, ......, si dupa aia vreau sa te vad la centrarea aeromodelului, si daca mai apuci la trimare .....
Si-ai sa mai vezi ca una e sa zbori pe vreme linistita si alta e sa zbori pe vint ( cind iti sta aeromodelul pe loc cu botu in vint si motorul in maxim, si stii ca daca l-ai intors nu-l aterizezi decit surcele).:D
AEROMODELUL e o fiinta vie, si reactioneaza ca atare. TOTUL E SA AI RABDARE!:D
Cu stima,
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 29 July 2004 - 12:34 PM
Postat 29 July 2004 - 12:30 PM
Vorba multa e saracia omului, parac asa spunea un proverb romanesc. Este frumos sa le faci pe toate in modelism, sa cocepi, sa proiectezi, sa calculezi, sa construiesti, si la final sa zbori. Dar daca nu se poate, poti sa incerci numai sa zbori, de aceea au aparut kit-urile si ARF-urile. sau poti sa te lamentezi ca aia nu iti place si nici aia nu e buna numai ca sa nu zbori. Cine pierde? Ala care nu zboara.
In loc de concluzie pripita:
- modelism fara bani nu se poate
- modelism cu bani putini = se poate!
- daca nu ai experienta boooooogata nu te apuca de reinventat lemnul de fag si roata de cauciuc.
Intrebare suplimentara: macar statie de telecomanda ai? Ca de aici trebuie sa incepi.
Big.
Postat 29 July 2004 - 12:53 PM
Nu am mentionat !
Vreau sa fac ceva frumos real si mai comlicat si complex . Nu ma grabesc la construit ! Nu vreau ca intr-o luna sa am totu gata facut ! '
De aceea am zis Un Cessana Cardinal ... sau ceva mai mare EXTRA 300L ... etc
Si o data ce timpul va fi mai mare voi avea mai multe fonduri!
Mai e si zicala Graba strica treaba !
Postat 29 July 2004 - 01:06 PM
LooSeR, la 29 Jul 2004, 12:53, a spus:
A mai fost unu' p-acilea care a inceput la fel! A zis ca cel mai bun model de inceput este un F 16 cu turbina! Ca daca arata fain tre musai sa fie si OK pt. "entry level"!
Il'Padrino!!! Se audeeee?!
LooSeR-ule!
Te rog io frumos, din tot sufletul meu si din toate sufletele la modelistii care ieste ei p'acilea sha!
Fa-ti un bine si fa-ne si noua un bine!
Daca tot vrei sa debutezi intr-ale prioectatului+construitului+zburatului de zburatoare tilicomandate cu radiocomanda, te rog io frumos, pana nu-tzi trag fo doua shuturi in curuletz (si sa-i fac astfel pofta si lui Big care are 46), prioecteaza in mortzii mamii ma-si cel mai simplu model de aeromodel ce-ti trece tie prin capshor!
Lasa naibii dantelaria si arabescurile pe mai tarziu! Ridica intai o gioarsa, ceva-acolo in aer si ai sa vezi ca ti se schimba (aproape radical) perceptia asupra fenomenului!
...Asta doar daca vrei ca finalitatea sa fie zborul RC. Daca vrei doar machete statice, mai vezi si la alte sectiuni ale forumului.
V.
Postat 29 July 2004 - 01:20 PM
Apucate de ceva simplu si fa-l sa mearga ! Apoi mai vezi.
Eu am patzit-o la barcutze.. Vise , Bismark, alea alea
Dar am zis ca ar fi mai bine sa fac intai ceva mai simplu. Si m-am lovit de destul de multe probleme si problemutze. Merge acum, si zic eu, bine. Arata si bine, dar daca ma apucam de Bismark nu's daca il duceam pana la capat si o lasam si balta cu modelismul. Acum alta "baza".
Sunt destul de multe chestii care le invetzi NUMAI din experientza. Asha ca pune mana pe cel mai simplu model si ridica-l in aer. Dupa aia mai vezi.
Bafta.
P.S. Eu visam vis-a-vis de aero un F4U Corsair. Dar mi-am scazut stacheta pana la o aripa. :D
Postat 29 July 2004 - 01:43 PM
Postat 29 July 2004 - 03:12 PM
aaa...si inca ceva! daca tot scrii titluri in engleza scriele corect. "need" in loc de "nead"
Aceasta postare a fost editata de flying123: 29 July 2004 - 03:19 PM
Postat 29 July 2004 - 03:25 PM
Valteras, la 29 Jul 2004, 13:06, a spus:
Il'Padrino!!! Se audeeee?!
Roger that Valterash
ai avut dreptate. aku, ca F-16 nu mai ezista, am ascultat vorbele matale. facut scoala pe Piper, iar acu dupa absolvire am aripioara plus motoplanorul la comanda.
s'auzim numai de bine
0728.26.93.19
Postat 29 July 2004 - 03:26 PM
M-am tot repetat de cad lumea si de cand mai apar noi pionieri ai modelelor....NU sariti in bazinul fara apa si fara casca pe de-asupra....Pana ce nu ai pilotat macar 10 minute nici nu stii cu ce se mananca treaba...simulatorul este un fel de frectzie la picior de lemn...si multi nici macar cu asta nu vor sa inceapa!
Pacat de munca chinezului batran de luni si ani care se vor aduna intr-o punga de un leu in cateva clipe...am tot zburat, zburat, zburat si apoi m-am apucat de construit...si uite ca ai macar o referinta. Bah ca trage dreapta sau ca e usor de bot...daca stiam astea de la bun inceput poate nu faceam araturile de primavara cu primul meu planoras....Spatz-ul!
Poate pare absurd dar daca tot nu ai rabdare Looser-e, ia-ti si tu un polistiren ieftin si incearca sa vezi ce interesant e cand se schimba stanga cu dreapta si sus-ul in jos....apoi mai vorbim.
Succes!
Postat 29 July 2004 - 03:55 PM
Luatzi aminte...
Cand se vorbeste de "araturi de primavara" cu Spatzul sau de surcele lui F 16, tonul este mai mult amar decat bascalios...
Toti am facut, facem si vom mai face "icre" atat timp cat vom face modelism. Chestia este ca macar sa invatam unii de la altii si sa facem "icre" cat mai putine.
Valteras, de apa dulce...
Postat 29 July 2004 - 04:10 PM
Valteras, la 29 Jul 2004, 15:55, a spus:
Al draq de caramida! Doar trio-ul Valteras+Big+Marinaru ( ordinea intamplatoare ) a fost in stare s-o tina in aer fro 10 secunde....
Asta doar ca o paranteza si introducerea unei completari la cele spuse anterior....
" ia-ti un polistiren ieftin DAR UN MODEL INCERCAT DEJA DE ALTII si sa vezi....."
Postat 29 July 2004 - 07:17 PM
prima data zboara si dupa aia cerceteaza ce a mers prost de a picat. ca dupa primele 15 zboruri (si tit atatea modele prapadite) poti zice cal tii in aer, nu cal zbori. te zboara el pe tine
pai eu am umplut un carnetel cu "memo to me" dupa zboruri. ba ca nu am ranit pe pista si la aterizare taman caramida aruncata am luato din plin, desi nu conta ca veneam mai mult vertical decat orizontal, sau ca standa nu ew dreapta si de obicei stangai in stanga si dreapta in dreapta si etc. dealea grele oricum
si in primul rand rtelecomanda, motoru, servo si dupa aia mai vorbim. adica tu cumperi potcoavele inaintea calului. nu se face. e greu la inceput. scump nevoie mare, dar dupa ce ai primul model si tiai mai ostoit setea vine si rabdarea, te poti apuca de construit linistit si parca merge treaba
Postat 29 July 2004 - 10:28 PM
Poate aveti si voi dreptate ! Dar nu vreau o stinghie cu o aripa acoperita cu foaie subtire si motoru sa fie cu elastic :D ! As incerca sa fac un trainer ! Dar ceva mai real cum e PT-20 MKII Trainer ... Kiar nu stiu Ce sa fac .... M-ati bagat in ceatza !
Daca are cineva Niste Planuri pt trainaruri .... poate sa ma ajute ?
Postat 29 July 2004 - 11:30 PM
BIg
Postat 29 July 2004 - 11:41 PM
Postat 30 July 2004 - 05:30 AM
Mergi omule pe electrice prima oara ca e mai simplu si de construit, dar mai ales de zburat!
Nu te uita la "CIT DE FRUMOS ARATA MODELUL" ci la cit de "REPEDE" zboara modelul (si ptr ai ca noi si 20km /h sunt super suficienti), si la " CIT DE STABIL E AEROMODELUL".
Vezi ca pe toate kiturile scrie ptr "INCEPATORI", "AVAn..., si crede-ma ca nu scrie degeaba!
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 30 July 2004 - 05:33 AM