Modelism - RHC Forum: jocul din articulatiile rotorului - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

jocul din articulatiile rotorului influenteaza hoverul?

#1 Useril este offline   Marius HBK2 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 06 January 2010 - 10:08 PM

Am si eu un HBK2 cu upgrade de aluminiu si nu pot sa-mi dau seama de unde imi vine un astfel de joc.
Elicopterele voastre au jocul asta e normal?
Si mai am o problema daca de ex vreau sa inclin spre dreapta elicopterul se inclina si spre dreapta dar si in fata, daca vreau sa inclin in stanga elicopterul se inclina si pe spate. (Din cate stiu eu de la mecanica cu compunerea momentelor ar parea normal ). Aveti si voi acceasi problema?

Aici e un film gasit pe net despre jocul cu pricina
http://www.youtube.com/watch?v=-NZH74agUhw...feature=related

PS: Nu am bani de alt elicopter.

Aceasta postare a fost editata de Marius HBK2: 06 January 2010 - 10:08 PM

Trex 450, CAP 232, Sharon, yak 54
0

#2 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 06 January 2010 - 10:49 PM

Jocul aratat in video, cred ca il au toate...si al meu a avut si altele care mi-au trecut prin mana.
Referitor la miscarea combinata, este posibil sa fie si de la suruburi stranse prea tare, rulmenti neunsi sau slabi, pe scurt piese care se misca mai greu in rotorul principal.
Povestea de mai jos, poate sa ajute .

Astazi, am reusit sa tin unul in hover al unui prieten ....el l-a tot busit si pana la urma, azi a trecut cu el pe la mine.
Nu a reusit sa zboare niciodata, dar a venit cu o chestie pe care eu o uitasem si intr-adevar are o mare influenta.

A adaugat greutati pe flybar !

A gasit niste piese ramase de pe la crashurile anterioare de la bratele ce controleaza flybar-ul si le-a pus imediat dupa palele flybar-ului.
Am reusit sa il tin in hover in casa fara teama ca il scap prin mobile...etc. Cu telecomanda lui chioara ESKY.
Era cu servourile si mecanica initiala din plastic.

Cred ca in principal asta e marea problema a HBK2-ului este mult prea rapid pentru un incepator si adaugarea de greutati pe flybar il face mult mai lent si mai stabil.

Filmuletul de mai jos, nu este al meu, dar am cautat de curiozitate sa vad daca a filmat cineva asa ceva...

http://www.rchelisit...bar_weights.php

http://heliguy.com/rchelicopterblogs/chase...ey-bee-king-v2/

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 06 January 2010 - 10:49 PM

0

#3 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 January 2010 - 08:18 AM

Jocul din film apare din platoul ciclic. Trebuie corectat, este o defectiune. Am rezerve ca si al tau face EXACT la fel. Eu zic sa-l filmezi pe al tau, altfel noi il diagnosticam le cel din film, nu pe al tau.

Cu privire la inclinatia elicopterului:
- centrul de greutate trebuie sa fie in axul principal.
- platoul ciclic trebuie sa se incline corect (stinga-dreapta, inainte-inapoi, sus-jos fara inclinatie laterala)

Inca o data: ca sa te putem ajuta, incearca sa-l filmezi pe elicopterul tau.
0

#4 Useril este offline   Marius HBK2 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2010 - 02:44 PM

am reusit sa fac sa dispara jocurile punand pe fiecare articulatie sferica o bucatica mica de folie strech pentru proba si am eliminat mare parte din jocuri fara a creste strangerea in articulatii(sa mearga greu). Am facut o proba si era destul de stabil in hover. O alta incercare care am facut-o a fost de a pune un strat subtire de superglue pe o sfera de la niste piese stricate; dupa ce s-a uscat a rezultat o suprafata neteda dar ceva mai groasa decat in prima varianta are unpic de strangere dar joc deloc.

Voi ce metode folositi sa reparati jocurile
0

#5 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 14 January 2010 - 05:41 PM

Nu te juca cu astea! Schimba articulatile sau sferele daca sunt tocite .La heli , nu m-as juca cu improvizatii. :unsure:
ADOR VITEZA!!!
0

#6 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 14 January 2010 - 08:27 PM

Citeaza

Voi ce metode folositi sa reparati jocurile

E mult mai ieftin sa inlocuiesti articulatiile, crede-ma. :D
0

#7 Useril este offline   Marius HBK2 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2010 - 12:36 AM

Am schimbat toate tijele de legatura cu unele noi dar jocurile din articulatii sunt aceleasi poate asa e normal.
Am adaugat greutati pe flybar, am facut echilibrarea statica si dinamica a palelor, am reglat traiectoria palelor, am facut ca centrul de greutate sa fie exact in ax, am uns toate partile in miscare incluciv si legaturile palelor si insfarsit am putut face si eu un hover de 30 de secunde in casa intr-un loc de 2/2m fara sa-l fac praf . Duminica ma duc in Sinpetru sal zbor pe camp.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu