MADA, la Jan 5 2010, 10:15 PM, a spus:
Frumos modelul, totusi nu chiar unul de inceput avand in vedere ca este o macheta scale, banuiesc ca varianta 1:6.
As avea o intrebare: ai lucrat elementele fuselajului peste planuri inainte de a le imbina? Intreb pentru ca mi se pare ca sectiunile montate succesiv in spatele cabinei nu par a fi paralele. De asemenea, partea din fata mi se pare torsionata.
O sugestie referitoare la montajul motorului: daca vrei ca modelul sa fie scale si sa nu se vada toba aia iesita urat in lateral ar trebui sa schimbi pozitia de montare a batiului si ar fi doua variante:
- daca folosesti toba pe care o ai montezi batiul astfel incat cilindrul motorului sa fie pozitionat la un minus 45 grade in jos (gandeste-te la punctul cardinal SV pe o harta); asta ar face ca toba sa iasa exact sub fuselaj si probabi ar trebui sa faci o degajare in zona respectiva
-daca folosesti o toba pitts, montezi batiul exact la 90 grade fata de ceea ce arata producatorul in plan.
Daca nu ti la ideea de a face modelul true scale ignora cele de mai sus si mergi pe varianta indicata in plan.
Spor la construit mai departe!
Prea tarziu am vazut gradul de dificultate dar asta e, incerc sa il fac cat mai bine. Intradevar am dat o mica buleala in spatele cabinei da a iesit bine pana la urma , in rest totul e conform planurilor iar cu motorul inclinat la -45 grade intentionez sa il montez. Multumesc pentru sfaturi si pentru interesul acordat.