Sir_Vaska, la Apr 16 2010, 11:33 AM, a spus:
Salut
Gumele dupa cum se vad in poze par sa fi iesit foarte promitatoare. Poti detalia putin procesul de executie , este posibil de facut si acasa ?
Eventual daca ai putea preciza ce material s-a folosit,
Multumesc.
@Chad, sasiul la camioanele reale se ingusteaza in spate si nu in fata, pentru a face loc suspensiei oscilante si rotilor duble. Dar in modelism la scara 1:16 se accepta si compromis.
Dintre toate firmele dedicate acestor modele numai ScaleArt le reproduce cu precizie mai mare:
http://www.scaleart.de/eng/produkte/bautei...fahrgestell.htm
http://www.scaleart.de/eng/produkte/bautei...fahrgestell.htm
Dar si pretul este pe masura.
Salutare prieteni modelisti ,
cuvantul " imposibil " nu cred ca este specific modelistilor romani ! Ca urmare Sir_Vaska eu zic ca poti realiza acasa cu brio anvelopele sau alte articole din cauciuc. Trebuie sa asiguri un minim de conditii impuse. Sa asiguri o temperatura de cca 200-220 grade Celsius , sa reusesti presarea ( hidraulica sau cu un surub ) matritei , sa delimitezi un cap de cursa pentru capace si un ghidaj ( de preferat cilindric ). Imperfectiunile prezente la matrita mea , de ex este jocul celor 2 jumatati in inelul de strangere de 0, 5 mm , se vad in bavurile care apar.
Mai trebuie sa iei in consideratie o grosime marita la capace ( minim 20-25 mm ) , sa poti executa mustatile de evacuare aer si surplus cauciuc , de preferat pe lateralul cauciucului . La matrita mea , cauciucarii , mi-au executat 2 gauri pentru mustati tocmai pe partea de rulare a cauciucului ( putin enervant ) , dar dupa debavurare putin sezizabil ; inacceptabil la viitoarea matrita.( experinta se capata cu putina atentie sau multa munca ).
Deci eu zic ca ai nevoie de 2 platane calde , termostatate , un surub de presare , cauciuc ce recomanda furnizorii ( pentru garnituri ).Eu am facut capacele pentru noile jenti de 47 mm si am turnat pe jentile vechi de 45 mm , diametrul anvelopei 83 mm , latime 25 mm si a iesit ce se vede. Eu zic ca astfel poti recupera in acest mod orice janta metalica veche si cu diametre diferite.
Sa vedem cat o sa-mi ceara pe bucata ! Daca aveti jenti vechi ( diametrul 40-50 mm si grosime 25 mm )metalice ( sau din plastic termorezistent )luati in calcul ca pot sa trimit la incarcat si jentile voastre pe matrita existenta .
Mai luati in calcul ca am sa realizez inca o matrita mai mica in diametru , pentru semiremorci , probabil mai late la 27-30 mm. Astept propunerile voastre.
Aveti cumva sugestii cu ce sa scriu pe cauciuc si mai ales un brand ? Cred ca a venit vremea sa primeasca un nume camionul !
Aceasta postare a fost editata de ctc: 16 April 2010 - 01:42 PM