Modelism - RHC Forum: Schema electrica a unei barcute - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Schema electrica a unei barcute pentru cei care nu stiu!!!

#111 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 28 February 2011 - 04:41 PM

roro, junior sau senior nu inseamna ca esti incepator sau avansat in modelism. Inseamna doar ca ai putine postari sau ceva mai multe. Poti sa ai si foarte multe cum are stelian ce nu scapa nici o ocazie sa posteze: "bravo tati"; "grabeste-te"; "ia-o incet"; " imi place"; ":) " (asta este postarea lui favorita) etc., etc., si sa ajungi "Membru de onoare" chiar daca nu meriti. Stii cum se zice: " nu intotdeauna ce e mult e si bun". Sunt niste machetisti prin Galati care dau clasa la multi navomodelisti dar pentru ca au postat foarte rar, strictul necesar, sunt inca "Juniori" sau cel mult "Seniori".
In alta ordine de idei, te rog si pe tine cum am rugat si pe altii sa nu mai faceti reclama la regulatoarele mariandmd. Lasati-l pe el sa-si faca. Dupa ce si-a sters toate pozele atasate pe forum, inca mai astept raspunsul la intrebarea "de ce a facut-o", raspuns pe care era dator sa-l dea inca de la readmiterea lui pe forum. Nu de alta dar destul de des apar inflamari de la produse mdm si m-am saturat.

0

#112 Useril este offline   roro 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 February 2011 - 07:43 PM

Vezi postareanavigator, la 28 February 2011 - 04:41 PM, a spus:

roro, junior sau senior nu inseamna ca esti incepator sau avansat in modelism. Inseamna doar ca ai putine postari sau ceva mai multe. Poti sa ai si foarte multe cum are stelian ce nu scapa nici o ocazie sa posteze: "bravo tati"; "grabeste-te"; "ia-o incet"; " imi place"; ":blush: " (asta este postarea lui favorita) etc., etc., si sa ajungi "Membru de onoare" chiar daca nu meriti. Stii cum se zice: " nu intotdeauna ce e mult e si bun". Sunt niste machetisti prin Galati care dau clasa la multi navomodelisti dar pentru ca au postat foarte rar, strictul necesar, sunt inca "Juniori" sau cel mult "Seniori".
In alta ordine de idei, te rog si pe tine cum am rugat si pe altii sa nu mai faceti reclama la regulatoarele mariandmd. Lasati-l pe el sa-si faca. Dupa ce si-a sters toate pozele atasate pe forum, inca mai astept raspunsul la intrebarea "de ce a facut-o", raspuns pe care era dator sa-l dea inca de la readmiterea lui pe forum. Nu de alta dar destul de des apar inflamari de la produse mdm si m-am saturat.

Am inteles ideea dar....postari poate face oricine.......dar forumul asta al modelistilor este pt a ajuta nu pt a ironiza si in alta ordine de idei de ce tot timpul se gaseste cate unu care in loc sa faca niste postari ce nu tin nici macar de subiectul dat....o fac totusi dar tinta fiind cel care incearca cu un minim de cunostinte sa ajute,......imi cer scuze pt reclama facuta nu am stiut ca dauneaza atat de mult si nici macar nu cunosc omul asta..... dar pe viitor promit ca nu se va mai intampla dar crede-ma ca ma oftic tare rau cand se gaseste cate unu ca nu are ce face mai face niste postari si incearca sa mai faca nitel misto.......ok....toata stima si am prins ideea

Aceasta postare a fost editata de roro: 28 February 2011 - 07:44 PM

0

#113 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 01-December 08

Postat 01 March 2011 - 01:24 PM

Vezi postareanavigator, la 28 February 2011 - 04:41 PM, a spus:

roro, junior sau senior nu inseamna ca esti incepator sau avansat in modelism. Inseamna doar ca ai putine postari sau ceva mai multe. Poti sa ai si foarte multe cum are stelian ce nu scapa nici o ocazie sa posteze: "bravo tati"; "grabeste-te"; "ia-o incet"; " imi place"; "<_< " (asta este postarea lui favorita) etc., etc., si sa ajungi "Membru de onoare" chiar daca nu meriti. Stii cum se zice: " nu intotdeauna ce e mult e si bun". Sunt niste machetisti prin Galati care dau clasa la multi navomodelisti dar pentru ca au postat foarte rar, strictul necesar, sunt inca "Juniori" sau cel mult "Seniori".

Opa .... atentezi la viata mea nenea navigator ? daca postez asta asta nu inseamna ca am dus lumea in eroare asa cum o fac uni ,oricine mi-a cerut ajutorul l-am ajutat cu ce-a mai mare placere , si altceva ... eu daca a-si fi in locul tau a-si face , topicele inportante sa nu se mai poata posta pe ele fel si fel de 'baliverne ... ca se tulbura .Si atunci te mai intrebi cum de nu inteleg noii useri !

bafta in dradoste :) !

Aceasta postare a fost editata de stelian: 01 March 2011 - 01:29 PM

facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#114 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 01 March 2011 - 01:30 PM

Gata, am luat masuri sa nu mai postezi baliverne.

0

#115 Useril este offline   costin67 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 16-July 10

Postat 08 March 2011 - 04:15 PM

CENZURA FUNCTIONEAZA!

Tehnica pumnului in gura a dat dintotdeauna roade! Este regretabil ce se intampla!
0

#116 Useril este offline   Kosmo 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 10-March 11

Postat 10 March 2011 - 11:03 PM

Salutare.

Am o barcuta cu 2 motoare pe 6v si nu am carma. Am citit ceva mai sus si am vazut ca se poate pune un mixer daca si radiocomanda suporta. Vreau sa cumpar o E-FLY 100B 2.4GHz si am vazut ca are acces pentru mixer. Am rugamintea sa imi spuneti cum construiesc acest mixer sau sub ce nume il gasesc la magazin ca am tot cautat si nu gasesc nimic.

Multumesc !

Aceasta postare a fost editata de Kosmo: 10 March 2011 - 11:04 PM

0

#117 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 10 March 2011 - 11:33 PM

Telecomanda are mixerul pe ea.
Daca nu ai luat-o inca... poate gasesti un SpringRC Himodel 2,4Ghz care e mai OK si sigur are mixer... iti pot explica eu cum faci mixajul... si legaturile motoarelor.
Sper ca ai si 2 ESC-uri. Daca vrei musai un mixer separat... te ajut eu. Contact pe privat.
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#118 Useril este offline   ryfpit 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 11-March 11

Postat 17 March 2011 - 11:37 AM

salut, daca ma poate si pe mine sa ma ajute cineva cu o schema electrica pt o barca cu un motor, dar as vrea o schema fara regulator si bec. multumesc anticipat
0

#119 Useril este offline   nicku_81 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 10-May 11

Postat 17 May 2011 - 11:56 PM

buna.sper ca mai aveti loc pentru inca un amator si pasionat de barcute.si ca orice incepator as avea si eu nevoie de putin ajutor.vreau sa cumpar o radiocomanda si din cate am vazut nu este echipata cu cristal.puteti sami spuneti daca functioneaza si fara sau trebuie neaparat si o pereche de cristale?si care este rolul cristalelor?
0

#120 Useril este offline   GEO13 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 09-November 06

Postat 15 June 2011 - 03:02 PM

La schema asta http://www.rhcforum....attach_id=68889 , daca ai regulatorul cu BEC, poti pune un intrerupator dublu pentru bec-ul extern si cel de pe regulator ? http://www.elecdirec...erminaldpdt.jpg
Sau poti folosi un intrerupator de curent mic care sa actioneze un releu auto de 40 A http://www.tenereclu...u-protectie.jpg pus pe plusul general.
Care varianta credeti ca este mai buna ?

Aceasta postare a fost editata de GEO13: 15 June 2011 - 03:06 PM

0

#121 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 06:08 PM

Vezi postareaGEO13, la 15 June 2011 - 03:02 PM, a spus:

poti pune un intrerupator dublu pentru bec-ul extern si cel de pe regulator ?

recomandabil este eliminarea BEC-ului din regulator... prin scoaterea pinului rosu (+) de la mufa care merge in receptor.
mai citeste prin Forum... si nu evita rubrica TEHNICE.

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 15 June 2011 - 06:10 PM

adistul@yahoo.com
0

#122 Useril este offline   GEO13 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 09-November 06

Postat 15 July 2011 - 07:52 AM

Am cumparat o antena de receptie, acest model [img]http://http://######/imagecache/Antena001.jpg[/img], 15 cm, si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat privind montajul. Am o radiocomanda model E-FLY B62. Sper ca am postat unde trebuia.

Aceasta postare a fost editata de GEO13: 15 July 2011 - 07:55 AM

0

#123 Useril este offline   pamfil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 18-August 07

Postat 02 October 2011 - 07:59 PM

La receptorul cu doua antene, antena se leaga la ANT2.
Atentie la lipituri si la lungimea firului ecranat si de masa,
cat mai scurte.

Fisiere atasate

tel. 0721909275
0

#124 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 07-March 09

Postat 29 October 2011 - 07:43 PM

Vreau sa stiu daca se recomanda alimentarea ubec-ului ca si in schema asta!
0

#125 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2011 - 08:11 PM

Daca ai 2 Li-po 6S conectati in serie... si nu ai un UBEC care sa duca 51V... se alimenteaza exact ca in schema prezentata. Daca ai un UBEC care tine 51V ( atat au 2 Li-Po 6s inseriati, incarcati ), poti sa-l pui si "pe direct" ca in partea jos dreapta a pozei unde scrie "Never do this"... cu precizarea ca UBEC-ul in acest caz se va incalzi in draci ca sa-ti scoata 5V.

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 29 October 2011 - 08:12 PM

adistul@yahoo.com
0

#126 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 October 2011 - 09:07 PM

Nu m-ai inteles. Poza am pus-o informativ. Pe mine ma intereseaza la pb-acid 2x 6v 4,5ah daca pot sa fac legatura la bec asa. Deci...?
0

#127 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2011 - 11:12 PM

Pai de unde sa inteleg... daca n-ai zis? Am inteles si io ce scria in poza...

In cazul tau... ca tot n-ai zis cum sunt acumulatorii legati... dar presupun ca-s ca in poza... asa trebuie:

Fisier atasat  ccbec_multi-pack-thumb 800x600.jpg (112.59K)
Number of downloads: 492

adistul@yahoo.com
0

#128 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 October 2011 - 08:07 PM

Multam!
0

#129 Useril este offline   Nicu1976 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 520
  • Inregistrat: 08-March 12

Postat 10 March 2012 - 02:07 PM

Salut tuturor. Sunt nou pe aici si m am inregisteat aici pe forum pt. ca vreau sa mi construiesc propria barcuta de plantat. Am citit cu atentie tot ce ati scris pe aici, sunt lucruri cu care eu nu ma prea cunosc dar prind repede. Sa nu mai lungesc si sa spun ca ma doare.
Am o coca de jabo1 " pe care o cunoasteti toti " si acumulatori 12V de 5A . Poate o sa radeti dar eu am amintiri frumoase cu fosta jabo a mea. Am prins peste mult si mare cu ea si am fost multumit de ea.
As vrea daca se poate sa imi spuna sau sa mi faca si mie cineva o configuratie pt barca avand in vedere dimensiunile si acumulatoriul de 12V 5A. Ca sa stiti ce vreau va Mai spun ca elicea sa nu depaseasca 35mm si arborele va fi de 250mm. Aaa. Si mai am o intrebare :wacko:. Pot folosi motoarele fostei jabo1? Stiu ca este unul pe dreapta si unul pe stanga. Va multumesc si va puup
0

#130 Useril este offline   jidanu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 14-February 13

Postat 29 March 2013 - 09:37 PM

va salut . puteti sa imi da-ti si mie un sfat , cum sa prelungesc antena de la un receptor E-FLY- 6CIID , care are doua fire ( antene) sa le scot din coca si sa le leg la o antena ( ce fel de )?
0

#131 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 30 March 2013 - 12:28 AM

Vezi postareajidanu, la 29 March 2013 - 09:37 PM, a spus:

va salut . puteti sa imi da-ti si mie un sfat , cum sa prelungesc antena de la un receptor E-FLY- 6CIID , care are doua fire ( antene) sa le scot din coca si sa le leg la o antena ( ce fel de )?

Salut,
Ai si aici niste informatii : http://www.rhcforum....e-radiocomanda/
Bafta.
PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#132 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 30 March 2013 - 12:38 AM

si aici : http://www.rhcforum....wireless-sonar/
Si mai cauta si tu pe info ca gasesti destula aici pe forum.
Spor la treaba.

PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#133 Useril este offline   jidanu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 14-February 13

Postat 30 March 2013 - 07:44 PM

mersi boeru
0

#134 Useril este offline   eugen_sv 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 01-March 13

Postat 26 June 2013 - 10:05 PM

Ce parere aveti despre o varianta cu doi acuu Pb/acid unul de 12v7.5a folosit doar pt tractiune si unul de 12v2.2a folosit pt accesorii cu precizarea ca am optat pt 12v pt accesorii din cauza luminilor (am montat lumini dupa regulile de navigatie pe 12v pentru o vizibilitate mai buna).Intrebarea mea este are cineva o schema ? Modelul este Delfin,ca echipare are mot 755/40,ESC+BEC+SWITCH de la Marinica ,telecomanda Efly100c Motivul pt care am ales varianta asta este ca pe lacul unde pescuiesc eu ideal este sa nadesti cat mai departe.O alta intrebare este sa las bateriile separate sau sa le conectez si sa am 9.7a si o schema electrica mai simpla?
0

#135 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 23-January 09

Postat 26 June 2013 - 10:24 PM

Vezi postareaeugen_sv, la 26 June 2013 - 10:05 PM, a spus:

Ce parere aveti despre o varianta cu doi acuu Pb/acid unul de 12v7.5a folosit doar pt tractiune si unul de 12v2.2a folosit pt accesorii cu precizarea ca am optat pt 12v pt accesorii din cauza luminilor (am montat lumini dupa regulile de navigatie pe 12v pentru o vizibilitate mai buna).Intrebarea mea este are cineva o schema ? Modelul este Delfin,ca echipare are mot 755/40,ESC+BEC+SWITCH de la Marinica ,telecomanda Efly100c Motivul pt care am ales varianta asta este ca pe lacul unde pescuiesc eu ideal este sa nadesti cat mai departe.O alta intrebare este sa las bateriile separate sau sa le conectez si sa am 9.7a si o schema electrica mai simpla?

Nu e bine sa legi bateriile in paralel. Ce consum ai pe lumini? Sau ce far ai pus? Detaliaza putin regulile de navigatie..
Tel : 0768080180
0

#136 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 26 June 2013 - 10:26 PM

Vezi postareaeugen_sv, la 26 June 2013 - 10:05 PM, a spus:

...te complici, ramai pe un singur acumulator, respectiv 12V- 7,5A, nu se cupleaza in serie sau paralel acumulatori de capacitati diferite, doar de acelasi amperaj !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#137 Useril este offline   eugen_sv 

• Nou venit
  • Pip

Postat 29 June 2013 - 10:10 AM

Am intele ideea cu legatul acumulatorilor intre ei si va multumesc! Am sa raman la varianta cu doua circuite separate din acuu de 7.5a voi alimenta exclusiv motorul si dintr-un acuu mai mic de 2.2a accesoriile. Este destul de complicat sa renunt la varianta asta pt ca fizic le-am montat si echilibrat.Despre lumini regulile in navigatie spun ca trebuie sa ai lumina verde pe partea dreapta, rosie pe stanga si lumina alba in alt plan asa ca am montat leduri conf. schemei care consuma 1.8a+ restul accesoriilor acesta fiind motivul pt care am montat inca un acuu. Dupa ce voi face test de autonomie am sa va spun rezultatul.Pana atunci am fost cu el pe lac pt.echilibrat si acuu suplimentar nu-l afecteaza la pescaj iar ca viteza, nu-i ca unul cu Li-po dar se misca mai cu 'talent' decat multe chinezesti.
Weekend placut cu fire intinse va doresc!
0

#138 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 June 2013 - 10:14 AM

...pai cate leduri ai pe barca de ajungi la 1,8A ?
0

#139 Useril este offline   eugen_sv 

• Nou venit
  • Pip

Postat 29 June 2013 - 01:49 PM

Am montat doua benzi a cate 6 leduri pe care le-am montat incepand de la prova pana arpoape de jumatatea barcii+4 colorate pt pozitie.Am renuntat la far. Motivul pentru care am ales varianta asta este ca pescuiesc pe o balta care are o insula cu stuf la vreo 250-300m unde se prind crapii adevarati si acolo iti trebuie lumina pe laterala pt a nu lovi stuful si sa merg paralel.O alta varianta era sa montez un far mobil stanga-dreapta dar cred ca e mai simpla varianta cu leduri puternice din cele de la tunning auto. 40ron ledurile+45 acuu pe care-l folosesc si la restul accesoriilor.
0

#140 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 June 2013 - 04:22 PM

...pai nu cred ca ar trebui sa depasesti 150mA, pana la 1,8A ar trebui sa mai bagi v-o 100 de leduri !!!
0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul