Aceasta postare a fost editata de stampila99: 20 December 2009 - 03:22 PM
Pagina 1 din 1
navomodel catarmaran helppp :) virarea stanga dreapta
Postat 20 December 2009 - 03:16 PM
buna ziua as avea nevoie de ceva raspunsuri am doua motoare robbe 755/40,doua regulatoare graupner 40r,2 baterii 12v 9,5amperi radiocomanda graupner 408 4 canale ax port elice 260 mm,elice 60mm stanga dreapta cu 3 pale, navomodeleul este catarman dimensiuni cum as putea sa o fac sa vireze fara carma doar din motor adica unu il opresc si unul sa mearga adica sa vireze stanga si unul dreapta imi da careva o idee nu stiu prea multe dar ma descurc asa ca explicati-mi mai amanuntit va rog.
Postat 20 December 2009 - 03:53 PM
stampila99, la Dec 20 2009, 03:16 PM, a spus:
buna ziua as avea nevoie de ceva raspunsuri am doua motoare robbe 755/40,doua regulatoare graupner 40r,2 baterii 12v 9,5amperi radiocomanda graupner 408 4 canale ax port elice 260 mm,elice 60mm stanga dreapta cu 3 pale, navomodeleul este catarman dimensiuni cum as putea sa o fac sa vireze fara carma doar din motor adica unu il opresc si unul sa mearga adica sa vireze stanga si unul dreapta imi da careva o idee nu stiu prea multe dar ma descurc asa ca explicati-mi mai amanuntit va rog.
Sal,uite poate te ajuta,a mers foarte bine la ce am facut eu tot cu 2 motoare,carmire din motoare:D,in schema care ti-am facut-o eu ambele motoare sunt conectate,iar obligatoriu cand servo mecanismul actioneaza un micro contact in timp ce tu dai de joystick stanga sau dreapta respectivul motor se intrerupe,iar barca vireaza:D
Fisiere atasate
-
New_Bitmap_Image.PNG (31.69K)
Number of downloads: 309
Aceasta postare a fost editata de navoptp: 20 December 2009 - 04:00 PM
Postat 20 December 2009 - 04:10 PM
stampila99, la Dec 20 2009, 03:16 PM, a spus:
...iti trebuie un mixer electronic rc, x408 nu are asa ceva din cate tin minte ,asa ca va trebui sa cumperi un mixer separat care se conecteaza la receptor pe canalele 1-2 sau 3-4, in mixer bagi mufele de la regulatoare si balansarea o faci din trimere, in felul asta vei avea sus/jos =inainte/inapoi iar pe laterale stanga /dreapta; ignora solutiile cu microcontacti, un mixer costa in jur de 30 lei si il gasesti la urmatorul nr de tel: 0728 456722!!!
...tabula crasa, mortua est!
Postat 20 December 2009 - 05:18 PM
mersi ipsihi e buna treaba cu mixerul,dar acuma mai da-mi o idee cum sa fac doua servo sa mearga pe un canal ca mi-ar trebui la cuve cum e mai bine pentru cuve sa fac cum e la jabo cu arc sau direct cu servo si sarma oteloasa cuvele is ca si ale tale ca am vazut un filmulet cu o barac de a ta adica pozitionate in partea din spate cum is la bascule mai mari un picutz.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1