Am o barcuta de nadit in proportie de 85% terminata insa intampin unele probleme :
Detalii barca:
- radiocomanda 6 canale E Fly ETC62 + receptor 2 antene
-servo s2003 pentru carma
-servo X2 TMG995 BB MG Standard pentru cuve (cuvele sunt actionate independent)
- regulator (pentru probe) Art Tech 30A (cel pentru aero care merge la 12V) (stiu ca este slab, voi achizitona unul bun, acesta este pentru probe)
-alte componente: alimentare 12v7a,ax 300x4mm,motor 755/40,elice si carma clasice
Problemele pe care le intampin:
1. Axul are o anumita vibratie si usoara oscilatie pe la jumatate din turatia maxima (vibratie care dispare daca maresc sau scad turantia fata de acel punct) - la turatie maxima nu are nici oscliatii si nici zgomot. (cuplajul este ok - tot ansamblul a fost montat dintr-o bucata pe barca fara sa umblu ulterior la el)
2. Cand cuplez toate cele 3 servouri la receptor tot sistemul o ia razna, cu 2 cuplate merge ok. Folosesc canalele 1 si 2 pentru cuve, 3 pentru regulator si 4 pentru carma. Fiecare servo si canal functioneaza in parametri normali, problema intervine cand conectez cel de-al treilea servo. Ce sfaturi aveti?
3. Cine poate sa imi explice cum sa fac jocul la servo incat sa beneficiez de toate cele 60 de grade dintr-o singura miscare ? In loc de stanga 30 si dreapta 30 sa am 60 stanga sau dreapta (ulterior urmeaza mixare pentru cele 2 canale) - Teoretic acest aspect tine de setarile din statie, setari pe care nu le inteleg :) Si nu sunt greu de cap http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
As aprecia orice ajutor care sa ma ajute sa remediez problemele aparute.
Cu respect!
Aceasta postare a fost editata de lexul: 10 February 2010 - 04:47 PM