Modelism - RHC Forum: Reactia familiei la Hobby - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Reactia familiei la Hobby Cum reactioneaza ei la hobbyul nostru?

#151 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 15 August 2004 - 12:40 PM

de cand cu brasovu s-a mai luminat treaba.mai pot sa-mi cumpar cate ceva din cand in cand.
mai ales daca tin familia la aer in weekend n-am treaba.
intervine si concurenta pe camp:ala de ce are asa si tu n-ai??
pai pt ca n-am avut bani!! :D
flying is my life...
0

#152 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 15 August 2004 - 12:57 PM

hehe iara pleaca mama la bunica shi o sapt am pace
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#153 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 15 August 2004 - 01:58 PM

Pana-mi iau masina imi musc buza..., nu mai pot da vina pe nevasta ;). Am dat si aripa si RC-ul, cu promisiunea ca din toamna revin pe aerodroame... am ramas doar cu off road-ul la care s-a parlit receptia, caci o belea doar nu vine singura... nu? Oricum, acum am week-end-uri mult mai linistite din acest dpdv :D!!!
...audaces fortuna iuvat...
0

#154 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2004 - 07:50 PM

Silfax, la 15 Aug 2004, 13:58, a spus:

Pana-mi iau masina imi musc buza..., nu mai pot da vina pe nevasta :D. Am dat si aripa si RC-ul

tu esti de vina ca tu vrei masina noua :D
flying is my life...
0

#155 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 16 November 2004 - 02:55 PM

N-a mai scris nimeni de mult aici!
HAI SA va povestesc!
Intr-una din saptaminile trecute vine Cornel de la ***** la IASI sa faca o prezentare de model ptr cineva!
Toate bune si frumoase! Zborul s-a facut chiar pe aeroport unde beneficiarul avea intrare! Toata lumea entuziasmata, televiziunea locala! si aici apare buba! I se ia omului un interviu!
La care pe linga altele ZICE: "MODELISMUL NU E TOCMAI UN SPORT IEFTIN, PTR O DOTARE MINIMA SUNT NECESRI CAM 10mil lei";
Eram de fata si mai era si un coleg de servici! care n-are ce face sii zice nesvete-mii:
"STITI A FOST SI TELEVIZIUNEA, AU ZIS CA DAU DISEARA LA STIRI"
Nevasta-mea fata isteata, cu ochi-n teleMBIZOR! Eu eram la WORK, ca pierdusem vre-o 2 ceasuri!
SI MA SUNA:
"Ia uite ca au dat reportaju!"
ZIC: "MAMA DA MAI TARE SA VEDEM CE ZICE "
..........
Nu mai conteaza ce s-a zis dar FINALUL A FOST DRAMATIC:
"MODELISMUL NU E TOCMAI UN SPORT IEFTIN, PTR O DOTARE MINIMA SUNT NECESRI CAM 10mil lei";

"Cum atita ai dat tu?"
"Nu mama stai ca asta e pretu ptr termicu ala mare" B)
Bafta a fost ca in momentul in care am inceput sa fac SPITUL ii spusesem,
PARANTEZA:
asta fiindca casa mea s-a tranformat in santier NAVAL:
- in bucatarie e PIPERUL 480 pe care inca nu l-am terminat de montat;
- in casa e corp de SPIT pe un dulap, si aripa tot de SPIT pe o buca de polistiren care e alungata spre camera feciorului cind vin musafiri!
- o aripa care fuge unde-a puca
+ corpuri Calimero 2 buc si aripile aferente!

mama zic kitul asta costa vreo hopt bulioane! asa ca mi-l fac eu!
NU ca cir ca mir,! Pina la urma am scapat de dormitul pe pres! DA ERA CIT PE CE!
ACU MA INTREABA! DA NUMAI ATITA AI DAT? la mine se stiu de regula PRET/4 sau nu sar niciodata de 800 mii lei!
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#156 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 November 2004 - 11:13 AM

Coane, repet ceea ce ti-am spus live! Frate, ai o nevasta jos palaria! Eu daca faceam santierul acasa (de fapt numai daca incercam...) se lasa cu gulere si fulare din modele http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif!!!

PS. Cand a fost demonstratia de pe aeroport, m-am ferit cat am putut si de cameraman si de tipa cu interviurile, dupa cum ai vazut, nu am aparut in cadre, tocmai din motive de secu' :)! Atat nevasta cat si sefu' au stiut ca am batut terenu' la ora aceea!

Aceasta postare a fost editata de Silfax: 17 November 2004 - 11:14 AM

0

#157 Useril este offline   Iepurila 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 10-November 04

Postat 17 November 2004 - 12:12 PM

Nevasta ca nevasta ... da' sa ma lase soacra sa umflu macar un balon cu metan de la aragaz de craciun pentru fetita ...
Ca pana la dirijabil RC (in casa nu are loc sa se miste si afara il ia vantul) sau dirijabil cu pedale de bicicleta care sa ridice cam 100kg (gaz: 250m3 de metan, 90m3 de heliu (peste 65000000 lei numai heliul!!!) sau 85m3 de hidrogen) e cale mai lunga de o viata!

Aceasta postare a fost editata de Iepurila: 17 November 2004 - 12:13 PM

0

#158 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 November 2004 - 04:23 PM

la mine situatzia e calma pt ca mama nu shtie cat dau pe rachete shi pe azotat pe toate substantzele
ca daca afla ca dau 100 dde mii de un kil de azotat shi cand iau iau cate 5 plus transportu ma spanzura
mai rau e ca daca afla ca am dat 100 de mi pe 50 de grame de pulbere de Al se lasa cu ambulatza shi politzie
:D :D:
numa bune shi sa fitzi iubitzi B)
Dex
0

#159 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 26 February 2005 - 08:37 PM

salut.intrebarea care urmeaza se adreseaza in special celor logoditi, casatoriti, celor cu familie si de ce nu chiar si copii.
uitati cum sta treba....eu am -pot sa zic in sange - aviatia de mic si de un an in coace am facut cunostiinta si cu aeromodelismul. m-am apucat de doua avioane pe care fiind elev tot nu am bani sa le termin odata, dar in fine...presupun ca odata ce ti-a intat in sange aeromodelismul nu mai iese(rog pe cei experimentati sa confireme asta...). na cand esti "liber" si fara familie faci ce vrei cu banii de la parinti si mai tarziu banii tai....deci in perioada asta as avea liber la aeromodele....dar cum stau lucrurile cand apar ceilalti membrii?
ma gandesc ca orice barbat care tine la familia lui, o pune pe rimul loc...dar cu aeromodelel cum ramane?
ii spui capilului tau "nu-ti iau masinutza aia ca vreau sa-mi iau eu motor pt avion"?
presupun ca nu....de mancare nici nu se pune problema...si atunci ce loc vor avea aeromodelel(auto navo racheto.etc) in viatza nostra?
in speranta ca intrebarea pusa nu va afecteaza intimitatea, astept ceva raspunsuri sa stiu si eu la ce varsta ma casatoresc :rolleyes: glumeam....

PS:

nu stiu daca am pus bine subiectul asta dar tinand cont ca incerc sa ma bag si eu printre voi aeromodelisti....daca ii deranjeaza pe moderatori il pot muta nu ma supar numai sa-mi zica unde l-au mutat. :lol:

Aceasta postare a fost editata de jester: 26 February 2005 - 08:38 PM

I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#160 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2005 - 09:06 PM

Vezi ca poti citi pe forum un savuros subiect asemanator intitulat "reactia familiei la hobby".
Adevarul e ca "e grele ji komplicate" lucrurile cu avioanele... Sa zicem ca la inceput ai de driblat numai nevasta... dar cand mai apar si kinderii, atunci totul se transforma in arta. Arta de a-ti gasi timp liber, de a iesi la zbor, de a achizitiona produse numai "barter"... ehehe, tu insoara-te ca restul vor veni de la sine, nu ai nevoie de scoala :rolleyes:!
0

#161 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2005 - 10:10 PM

Muama ca adevar graieste SILFAX
DA tre sa recunoasca ca a avut de la cine invata! ;)

Problema e asa:
1. Banii ptr modelism NU tre sa fie stiuti de NEVATA! adica ma refer la sumele REALE cheltuite!
AStfel:
1. 1 AVION costa cel MUUULT 500 mii lei;
2. CEl mai tare motor e fo 200 da cu tot cu regulator :rolleyes:
3. Pakuri: Pai asta era de mult prin casa ......

Si daca nu SE MAI POATE: e ziua ta si prietenii de pe forum ti-au facut un cadou :lol:
.....
Insoara-te ca-ti mai egzplicam noi ce si cum!
Sa nu existe confuzii!
0

#162 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2005 - 11:06 PM

bine nu sunt inca la varsta de insurat nu am avut nici macar o prietena dar....stiti cum e fiind elev banii de aviaone ii strang din banii de mancare si alte venituri(cinstite :rolleyes:) si colegii(mai ales unele colege) mei tot imi zic ca voi fi un sot zgarcit,ca o sa-mi tin familia infomeatata...etc va imaginati si voi
dar NU am de gand sa fac asta voi face aero cat se poate de mult pana ajung la o familie si de atunci ncolo....ascult sfaturile voastre...din banii care imi raman(DACA raman)
na...cel putin asa imi doresc....
0

#163 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 February 2005 - 11:30 PM

Mai degraba cad in extrema cealalta si zic ca TIMP LIBER n-o sa mai ai, ca de bani faci rost usor.
Dupa multi ani de copilarit o sa-ti aduci aminte subit ca ai langa tine o EA, care trebuie multumita cu una-alta, eventual o locuinta, o masina, copii sau mai stiu eu ce-i poate trece prin cap. Doar ei, nu si tie, ca tu ai avioane acolo. Dar sa trecem peste asta...
Asa ca ori o sa ai un job bine platit dar cam la 12 ore pe zi munca pe branci, ori o sa ai doua, cu acelasi rezultat. Si cum 3/4 din WE-uri vor fi alocate problemelor familiei (ca esti la inceput si posibil sa fie destule) iti mai raman cam 15 perechi de zile libere pe an. Sa faci tu modelism in conditiile astea, daca ai si spatiu, ca eu nu prea reusesc.
Bani vor fi, daca n-o sa te angajezi cumva cadru didactic pe undeva prin Politehnica.
Bafta!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#164 Useril este offline   Guest11 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 26 February 2005 - 11:33 PM

Imi cer scuze pentru aceasta interventie dar cred ca indiferent de varsta , in majoritate am fost la mare si stand sa ne bronzam....am vazut zborul PESCARUSILOR.....un zbor perfect evoluat, pentru care viata noastra inseamna doar o clipa de evolutie... si atunci consider ca nu e nimic rau ,indiferent de varsta ,sa intelegi zborul ....prin aeromodelism.Cei dragi tie te vor intelege mai devreme sau mai tarziu....pana la urma este un hobby mai nobil....
0

#165 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2005 - 09:17 AM

bitex, la 26 Feb 2005, 23:30, a spus:

Mai degraba cad in extrema cealalta si zic ca TIMP
Asa ca ori o sa ai un job bine platit dar cam la 12 ore pe zi munca pe branci, ori o sa ai doua, cu acelasi rezultat. Si cum 3/4 din WE-uri vor fi alocate problemelor familiei (ca esti la inceput si posibil sa fie destule) iti mai raman cam 15 perechi de zile libere pe an.

Chestia cu 15 zile a lu bitex e perfect valabila!
Problema ramine a TIMPULUI de construit! da bani sa fie in primul rind sa ai ce cheltui!

Guest11, la 26 Feb 2005, 23:33, a spus:

Imi cer scuze pentru aceasta interventie dar cred ca indiferent de varsta , in majoritate am fost la mare si stand sa ne bronzam....am vazut zborul PESCARUSILOR.....un zbor perfect evoluat, pentru care viata noastra inseamna doar o clipa de evolutie... si atunci consider ca nu e nimic rau ,indiferent de varsta ,sa intelegi zborul ....prin aeromodelism.Cei dragi tie te vor intelege mai devreme sau mai tarziu....pana la urma este un hobby mai nobil....  

Nu cred ca INDUPLECAREA vine asa usor! :)
Mai degraba la virsta pe care o am prefer sa ma considere un pic d-alu "ETAJU" http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif si sa fiu lasat sa-mi vad de treaba! Daca e sa o luam asa:
ITI FACI TREBURILE si daca "DRAGOSTE-AI MARE (ptr modelism :) ) in loc de alea 2 ore sara pierdute la televizor FACI CE ITI PLACE!

Aceasta postare a fost editata de Picatot: 27 February 2005 - 09:24 AM

Sa nu existe confuzii!
0

#166 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2005 - 01:35 PM

Jester si ca sa nu crezi ca vorbim prostii, uite cum aratam eu Sambata la 10 min. de la intoarcerea mea de la zbor... pacat ca nu se poate atasa si fisierul audio :)....

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-13-1109504129.jpg

0

#167 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2005 - 02:20 PM

ai cropuit facaletu din poza.....crezi ca noi nu stim? :)
flying is my life...
0

#168 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2005 - 02:21 PM

deci in pricipiu sunt trei probele:
1) banii
2)timpul(care dupa cum ziceti voi reiese ca e cea mai mare)
3)intelegerea din partea celor dragi

dar tot in pricipiu ziceti voi ca asa greu cum e...se gasesc si bani si tipm si intelegere pt a face ce-ti trece tie(nu nevestei cum zicea bitex :)) prin cap.....
0

#169 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2005 - 02:35 PM

@jester
la tine e mult mai simplu intrucat tu o poti avertiza dinainte pe viitoarea:vezi ca eu sunt "plecat" cu avioanele
daca vrea cu tot cu avioane....e bine
daca nu poti gasi alta care vrea :) :)

mai rau e de astia pe care i-a apucat pe drum!!
flying is my life...
0

#170 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2005 - 02:50 PM

pai asa o sa si fac...
sa vedem daca va "suporta" cine asa ceva
0

#171 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 27 February 2005 - 06:57 PM

Ea suporta, daca-i suporti si tu zecile de clasoare cu timbre, acvariile, catelul (pisica) sau altele, asemanatoare. Atunci sa te vad. Plus sa ai abonament pe viata la facut piata, curatat cartofi si ceapa. Despre ce-i legat de copii nu cunosc.
Cu toate astea, e tare fain!
Spor la treaba si nu pierde timpul, ca o sa-l cauti!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 27 February 2005 - 06:57 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#172 Useril este offline   Tache 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 271
  • Inregistrat: 03-March 03

Postat 27 February 2005 - 08:11 PM

Intru si eu in discutie......

Parintii continua sa spuna ca "mi-am luat masinuta cu telecomanda" si ca "am dat in mintea copiilor"........prietena ma intelege, cateodata chiar imi mai cumpara cate o macheta statica sa pun la colectie........prieteni zic ca-s nebun ca dau atatia bani pe "jucarii", toate acestea nu sunt niste obstacole reale pt a ma opri, un obstacol mai mare ar fii partea financiara....
Salvati camioanele!
0

#173 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2005 - 09:52 PM

SILVIU66, la 27 Feb 2005, 14:20, a spus:

ai cropuit facaletu din poza.....crezi ca noi nu stim? :)

Man, e rial pictsher ce postai io, faza este ca prefer sa facaluiesc eu maligutza, decat sa ma aleg cu alte indatoriri si mai si... :)
0

#174 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2005 - 10:19 PM

mai Tache aici ne potrivin.
si ai mei tot la fel zic ca sunt nebun ca dau atatia bani pe materiale (daca ar sti ca la scoal fac foame tot pt niste lemne de balsa...) si cu toate astea tot nu ma poate ori nimik doar partea financiara...cateodata(cam tot timpul :))
0

#175 Useril este offline   Mk_IX 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 04-March 05

Postat 04 March 2005 - 04:00 PM

Vreau sa scriu si io primul meu mesaj si m-am gandit sa incep de aici ?
Cum reactioneaza familia ?
Pai , mama intra in camere si intreaba "ce-i mirosu ala ingrozitor ?" si tre sa ii explic ca vopsesc.
Tata nu zice nimic de rau , ba chiar mai imi ia cateodata o macheta .
Colegii - "Atatia bani dai pe ele !!! Nu esti sanatos etc etc etc ... da arata misto "
Alt coleg - 'Pot sa ating' - 'Cu grija' - 'Ah , scuze ca ti-am rupt elicea '
Si tot asa ...
De obicei practic modelismul static ...dar daca imi cade un avion de pe biblioteca , asta inseamna ca practic si aeromodelismul ?
0

#176 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1804

Postat 04 March 2005 - 05:39 PM

Hop si eu....

Cand m-am apucat de modelism adica acu' vreo 4 ani aveam senzatia ca trebuie sa umplu un gol din copilarie! Usor s-a transpormat in pasiune si mai tarziu in nebunie!
Norocul meu ca nu am avut parte de opozitie in adevaratul sens al cuvantului!
In conditia in care situatia materiala iti permite nu cred ca sunt probleme.
RHCForum - Webmaster
0

#177 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2005 - 03:10 PM

ia sa readucem noi subjectu asta in prim plan asha ca ce mai zic a mei despre pasiunea mea (rachetomodelismul) tata a dat in mintea mea e total virusat imi da chiar shi un mil sa imi iau altimetru
mama nu afla toate astea ca daca ar afla ar leshina(ce nu shti nu itzi poate face rau) mama se mai crizeaza cateodata cand mai tzin prin frigider cat un explozibil; ca am praf mult in locul unde tzin substantzele; ca miroase ciudat la mine in camera etc.

colegii sunt fascinatzi shi cand aud catzi bani bag in modelism se dau de ceasu mortzii ca mai bine imi aiu haine; maerg la net; fac nu shtiu ce shi numai shtiu ce
in rest toate bune shi frumoase
0

#178 Useril este offline   Mk_IX 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 04-March 05

Postat 07 April 2005 - 10:59 PM

E putin off topic , dar are legatura cu reactiile celorlalti .
Multi sunt socati de cat costa in bani mania asta . Va propun sa intrebati prietenii care frecventeaza net-cafeurile cati bani dau pe luna . Cu acea suma stau X ore . Dar cu aproape aceeasi bani (aproximativ) , poti sa iei o macheta - statica ma refer , la care e posibil sa stai mai multe ore decat sta prietenul . Deci ar veni mai multa distractie de aceeasi bani . Si in plus , o macheta o poti admira , te simti bine cand stii ca TU ai facut-o , si e ceva care dureaza (pana cand nu o scapa cineva pe jos) . Cateva ore la net nu ofera decat placere de moment , multe lucruri le uiti imediat . O macheta e mai profunda http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
De obicei practic modelismul static ...dar daca imi cade un avion de pe biblioteca , asta inseamna ca practic si aeromodelismul ?
0

#179 Useril este offline   marv 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 05-March 05

Postat 08 April 2005 - 10:27 AM

mk sa sti ca pentru unii netu e mai distractiv decat chestii cu adevarat interesante.
nu le pasa
nu stiu ce machetism si aeromodelism
colegii mei:
da da zboara sigur numai un avion adevarat poa sa zboare
te credem te credem

deci........
marv, adica guest jr.
0

#180 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 676
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 08 April 2005 - 02:04 PM

da. si la mine ii tot asa.
eram sigur k mama o sa fak figuri si de aceea nui spun niciodata nuk decat cand sunt sigur k vrea sa afle fara sa se enerveze. nici io nu mananc la scoala ca sa fac bani de materiale pt un aeromodel.dak ar sti..........
tata credeam io k o sa ma lase si o sa ma ajute. oricum a spus k ma ajuta dar nu atat de mult cat ma asteptam io( da ii bun si asa decat deloc)
aseara am intrebato pe mama dak ma lasa sami fac aeromodel si spre surprinderea mea a spus k ma lasa k ii frumos .......( nu indraznesc sai mai cer si bani. bine k ma lasa. si chiar dak nu mar lasa tot las face numa k ar fii mai greu pt mini)
in fine < colegii mei sau obisnuit cu mine k inainte facea electronica si iar facea greva foamei pt k imi trebuia un tranzistor sau un circuit la un montaj
deci la mine ii bine cat de cat
<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5