Ledul si rezistenta chiar exista in schema asta, dar pentru varianta camerei de filmat. Tot de pe net am luat-o si eu.O caut si o sa postez. Referitor la scema ,exact cum mi-ai desenat, am facut,dar nu cred ca am pus corect rezistenta presetata. Mai bine spus, nu prea stiu cum sa o pun. Eu am lipit doar doua din cele trei picioruse,ca sa spun asa.Corectatima daca gresesc.
Luminati-ma ,va rog!
Postat 16 December 2009 - 09:36 PM
Nu este gresit cu cele doar doua picioruse,depinde care din ele ar trebui cursorul si unul din capete,uite poate te ajuta asta.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
Tel. 0744915775
Postat 16 December 2009 - 11:45 PM
ba da.
seamana perfect cu cel facut de Manolo... doar ca pe al tau va trebui sa-l dai cu lac sa-l protejezi de condensul din barca.
:lol:
seamana perfect cu cel facut de Manolo... doar ca pe al tau va trebui sa-l dai cu lac sa-l protejezi de condensul din barca.
:lol:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 17 December 2009 - 03:41 PM
Pai atunci unde se pune condensatorul? Iar in schema rezistentele sunt legate in serie si dupa aceea se leaga la piciorusul nr 4 si la minus.
Postat 19 December 2009 - 05:21 PM
Am reusit in sfirsit! Am insa o nelamurire. Nu isi mentine punctul de aprindere- stingere la radiocomanda. La inceput se aprindeau ledurile la maxim cursa,iar dupa vreo zece minute cit au stat aprinse a scazut la minim cursa. E normal asa sau mai trebuie sa-i fac ceva?
Postat 19 December 2009 - 11:52 PM
eee..nu e chiar normal dar asa se intampla la un oscilator RC daca nu-l faci cu componente
(R si C) care sa aiba o deriva termica redusa. Adica sa aiba macar pante inverse una de alta. Mai pe limba ta, daca atunci cand se incalzeste aerul din jurul montajului rezistenta sa zicem ca va creste ca valoare atunci macar condensatorul sa scada pentru ca per total frecventa de oscilatie sa ramana cat de cat constanta. Asta se poate verifica usir punan diferite TIPURI de condensator (deci nu valor ci TIPURi) pana gasesti unul care variaza in sens invers fata de rez si astfel frecventa ramane cum am zis, constanta.
Sau iti iei un switch mai serios (cauta pe aici device Charlie)
Suces.
(R si C) care sa aiba o deriva termica redusa. Adica sa aiba macar pante inverse una de alta. Mai pe limba ta, daca atunci cand se incalzeste aerul din jurul montajului rezistenta sa zicem ca va creste ca valoare atunci macar condensatorul sa scada pentru ca per total frecventa de oscilatie sa ramana cat de cat constanta. Asta se poate verifica usir punan diferite TIPURI de condensator (deci nu valor ci TIPURi) pana gasesti unul care variaza in sens invers fata de rez si astfel frecventa ramane cum am zis, constanta.
Sau iti iei un switch mai serios (cauta pe aici device Charlie)
Suces.