Modelism - RHC Forum: Material termocontractant - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Material termocontractant

#1 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 June 2004 - 07:13 PM

De la Marinaru citire: au aparut bidoane la 0,5 litri de sucuri (in special Coca Cola) care au pe ele un material termocontractant foarte bun.
Dezavantaje:
1. tubul e destul de scurt ca bidonul e scurt
2. trebuie sa te apleci dupa bidon sa-l ridici (si apoi sa-l belesti de invelis)! Operatia e foarte simpla, prin strangerea bidonului si extragerea simpla a foliei, spre gatul bidonului. Nu e lipita de bidon.
3. la cate bidoane sunt aruncate poti face mofturi ca ala e zgariat, ca nu-i cu Pele pe capac si altele...
4. ajungi sa ai pacc gata inscriptionat si poate nu suporti marca aia
Avantaj: pretul scazut sau pentru lenesi...

Nu stiu alt termocontractant cat se strange, dar asta, din diametrul bidonului ajunge usor la diametrul unui acumulator tip AA. Pe probate. Cu un simplu uscator de par, fara nici o experienta prealabila (asta se vede!)
Daca stie cineva ceva mai simplu sa bage text si pentru noi, astia mai saraci cu duhul!

PS. Nici nu stiu daca e corect "termocontractant" sau "termoretractant", asa ca imi cer scuze anticipat.
Pentru lucruri importante e totusi mai bun cel gros, care e destul de ieftin la magazin.
Nu-i chiar citire de la Marinaru, dar el mi-a bagat in cap prostia asta si chiar am verificat daca are dreptate si are.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: desters.jpg

Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 June 2004 - 09:27 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2 Useril este offline   Emanuelu 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 08-June 04

Postat 23 June 2004 - 09:49 PM

E corect termocontractant sau termocontractabil, sau mai exact tub PVC cu memorie termica. Este foarte buna ideea cu tubul de pe PET-uri sau altfel de ambalaje, se poate verifica cu o bricheta (o tine-ti mai departe sa nu se arda) daca este termocontractabil sau nu , se mai gaseste si la Conex pe str. Maica Domnului, sau daca e nevoie de unul mai special se fabrica la institutul de pe Splai acolo unde se tinea tirgul de masini ICPE parca se numea, am luat odata de la ei si mi-au explicat cum se fabrica . Ca idee sa stiti ca astea mai mari gen CocaCola puteti sa faceti si niste chestii misto plane daca-l montati pe un cadru rigid in genul unei tobe ,fuselaj sau aripi etc. Daca se detensioneaja cumva , cu un feon il faceti la loc strins.
0

#3 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 June 2004 - 10:08 PM

Multam fain pentru informatia cu numele corect.
Sper ca o sa apari mai des pe aici, ca avem multe de invatat. Si daca stai in sect. 6 posibil sa ne si vedem candva, ca Pamantu-i tare mic.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#4 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 23 June 2004 - 10:21 PM

ii mai zice si tub termofit. se gaseste la vitacom la diamertru de 60mm, adica este bun si asta de facut packuri. se strange la jumate. se vinde la metru

tare chestis cu coke cole. trebuie retinuta. ma apuc de colectat sticle

red
come to the dark side. we have cookies!
0

#5 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 27 June 2004 - 07:20 AM

In targul din vitan poti gasi astfel de material la diametre de la 3 la 40 de mm...exista unele care au si ceva adeziv pe interior astfel incat atunci cand le incalzesti cu bricheta sau feonul (am scris bine oare!?) adera la materialul pe care le pui.

Si mai au o proprietate demna de luat in seama...unele tipuri, cele care sunt putin mai "fainoase" la exterior sunt IGNIFUGE, adicatelea nu iau foc. :D

Si iti mai dau o solutie...te duci matale frumos la magazinele Grmanos...aolo este un licurici care repara pak-uri de acumulatori sau lipeste cu sudura in punct acumulatori...si ii spui ca esti modelist si ca vrei sa-ti dea si tie banda (e defapt un tub pliat si arata ca o banda) dinaia care se strange....si daca te intelegi cu el iti da 0.5-1m de banda pentru o sticla de cola (eu am luat odata fo 2m si i-am dat 50 de mii...si ii spui ca iti trebuie dinaia lata de 60-70 de mm ca sa prinzi acumulatorii in pozitie "unul langa altul" nu "unul dupa altul" adica cu contactele in exterior (cum sunt cei de auto)...ma rog te-ai prins tu :D

Succese.

PS: Acum nu dati toti buzna la Germanos.....ok? :D :D :D
0

#6 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 05 September 2005 - 02:21 AM

Exista un material termocontractant produs de Franta. Numele lui este Dacron si este folosit in industria aeronautica. Arata ca o panza, se aseaza pe o suprafata neregulata se trece cu fierul de calcat peste el si acesta ia forma obiectului pe care este asezat. Avioanele ultrausoare de fac din acest material, Deltaplanele de competitie, barcile ultrausoare. Exemple aveti pe net, dati o cautare pe geodesic boat spre exemplu si va veti convige. Acolo exista barci care cantaresc 4-5 kg si pot transporta sute....fascinant nu? Eu am importat materialul direct de la producatori doar de dragul de a ma juca cu el...e fantastic
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu