Modelism - RHC Forum: giroscop - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

giroscop Spartan 760 vs. Spartan quark vs. futaba GY520

#1 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 832
  • Inregistrat: 09-August 08
  • Interests:elicoptere

Postat 10 December 2009 - 09:30 AM

As dorii sa aflu impresiile voastre asupra celor 3 giroscoape.De care aveti ,pe ce tip de heli,cu ce servo l-ati imperecheat si cum va satisface performantele lor.Dati o nota giroscopului d-voastra pe o scara de la 1 la 10.
0

#2 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 10 December 2009 - 09:37 AM

Am trei bucati GY520.

Trex 600/9254
Trex 500/9257
Trex 250/HS5083MG, actualmente pe 450/DS520, neprobat inca.

In toate cazurile sunt foarte multumit de prestatia lor. Imi place setarea intuitiva si faptul ca are limit separat pentru stanga/dreapta.

Despre Spartan nu ma pot pronunta, nu am folosit.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 10 December 2009 - 09:38 AM

0

#3 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 13 December 2009 - 05:39 PM

Se pare ca a aparut un nou tip de senzor MEMS - nu stiu ce inseamna dar e de bine. Cica mai bun decat SMM care e mai bun decat piezo. Sigur e mai mic ceea ce a permis gyro foarte mici.

E folosit in super remote de la Nintendo WII (si sunt 3 bucati acolo) - va dati seama cat de scump e.

GY520 a fost primul in care a aparut, al doilea e Spartan Quark. Restul tine de cat si cum s-au priceput sa il programeze. De aici vine si 90% din pret.

MEMS pare senzorul vitorului, daca e sa dai peste 100 USD pe un gyro e bine sa fie cu asa ceva inauntru.

Stefan

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 13 December 2009 - 05:40 PM

0

#4 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 13 December 2009 - 07:26 PM

nu stiu sa fie nimeni printre noi care sa le aiba pe toate sau macar doua pentru o comparatie... eu am doua spartan 760, dar nu am avut niciodata 520. Le-am folosit cu servo inlab 261, cu jr ds290g si cu un mks 8910, cu toate merge foarte bine, cu un plus pentru mks, pe motiv ca accepta cel mai rapid semnal si chiar se cunoaste asta la zbor
cred ca sunt foarte aproape ca performanta si nu iei plasa cu niciunul din ele. Parerile pe alte forumuri sunt impartite, dupa cum cel ce isi da cu parerea e fan una sau alta. totusi s-ar putea desprinde o idee: Spartan e mai greu de setat dar se poate bibili in detaliu. Depinde de fiecare daca asta e un avantaj sau nu

Desi dupa mine un filmulet ca asta e cea mai prosta varianta sa iti faci o idee despre ceva, iaca: http://www.youtube.c...h?v=RwHt6LyVBxQ

mai gasesti aici 760 vs. quark http://www.helifreak...ad.php?t=176467 ca si multe altele, tot pe forumul helifreak

Aceasta postare a fost editata de patrocle: 13 December 2009 - 07:31 PM

Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#5 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 13 December 2009 - 11:57 PM

- greu de ales.toate 3 au performante foarte bune. Acum depinde peste cine dai ca pareri. In forumul italian sunt foarte incantati de gy520, ca se programeaza usor, e mic, e usor si merge cu toate tipurile de servo fie ele analogice sau digitale. Totusi pentru o reglare de finete la programare e nevoie de un dispozitiv usb numit ciu-2 care e vreo 50 euro. Spartan 760 foarte bun si el ,mai greu de programat, eventual cu un dispozitiv special bluetooth, cam acelasi tip de senzori ca 520. Dupa un utilizator de pe forumul american care le are pe amandoua performanta e aceeasi si ar fi de preferat gy 520, iar diferenta de bani nejustificata. Acum e si quark care e un spartan un pic mai mic si cu un soft actualizat, multi dorindusi ca firma spartan sa faca posibila actualizarea softului de pe 760 la cel de quark.  

-  noi in general folosim gy401. acesta tine foarte bine coada pana la nivelul de pyro care inseamna foarte mult. Se pare ca la zborul inapoi in viteza si aruncarea in pyro, gy401 incepe sa dea rateuri. GY401 e mai lent ca cele 3 de sus si nu reuseste sa dea o rata constanta de rotatie a elicoptierului pentru realizarea de pyro, cu care noile gyro se descurca foarte bine. pyro se executa comutand dualrate din telecomanda si executand in o rotatie cu viteza constanta a rudd comenzile necesare acestei figuri pe care pe mine ma scoate din sarite ca nu reusesc sa o fac pe simulator.

-momentan nu stiu ce as alege. clar ca imi place futaba si l-as prefera, dar si quark combo cu 9257 are un pret foarte ok http://www.fast-lad.co.uk/store/spartan_bl...mbo-p-8777.html     iar 520 e http://www.fast-lad.co.uk/store/futaba_gy5...yro-p-6800.html     spartan 760 http://www.fast-lad.co.uk/store/spartan_ds...yro-p-2213.html.

Preturile sunt favorabile spartan  121euro spartan 670  135 euro quark  144 euro gy520, am observat in ultima saptamana schimbarea in bine a preturilor pentru spartan 760 sau quark care initial erau mai mult ca GY520.

Intre 760 si quark as alege quark.   dar oare as alege quark in favoarea lui gy 520?? asta nu stiu sigur....ma mai documentez pana o sa ma decid sau apare o oferta pentru gy520 buna.

Oricum oricare dintre ele ar face fata la cel mai avansat pilot de heli de pe rhc sigur.
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#6 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 14 December 2009 - 12:25 AM

Vezi postareafiredragon, la Dec 14 2009, 12:57 AM, a spus:

- greu de ales.toate 3 au performante foarte bune. .....
    Oricum oricare dintre ele ar face fata la cel mai avansat pilot de heli de pe rhc sigur.

si nimic despre align gp750? am dat un search pe forum si n-am gasit nimic despre el.
http://www.helifreak...ad.php?t=146748
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#7 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 832
  • Inregistrat: 09-August 08
  • Interests:elicoptere

Postat 03 April 2010 - 05:46 PM

Am ajuns sa-mi raspund singur la intrebare.Iesi mi-a sosit Quark-ul de la Spartan.Azi am facut primele teste pe t-rex 600 nitro.Si??....Uau! Sunt foarte bucuros ca am facut aceasta alegere.De setat se poate seta in 2 minute de la cap la coada.Prima data se face setarea ptr. tipul de servo.Suporta 3 tipuri de servo: cele care lucreaza standard la 1520 ,la 960 si 760 microsecunde.Dupa aceea se face setarea finala in 3 etape ,una dupa alta: directia ,capatul de cursa stg si capat de cursa dr.Se reinitializeaza si este gata de zbor.Am zburat 1,5 rezervoare ca era un vant de numa-numa, dar am ramas placut surprins de cum tinea coada pe acel vant.Am facut un luping cu coada inainte si a ramas ca batuta-n cui. Nota 10.
0

#8 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 03 April 2010 - 06:24 PM

Vezi postareafulgerica, la Dec 14 2009, 01:25 AM, a spus:

si nimic despre align gp750? am dat un search pe forum si n-am gasit nimic despre el.
http://www.helifreak...ad.php?t=146748

am 2 unul pe 450-pro unul l-am plimbat pe diverse heli coada sta perfect.

eu personal am folosit mult si multe gy 401, in afara de lipsa unei setari asimetrice pentru limite e un gyro care nu m-a dezamagait.

la urmatorul heli care nu va fi fbl si eu voi opta pt gy 520.
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu