vlad1, la Dec 11 2009, 10:07 AM, a spus:
Ce crezi nu erau pilotii buni sau modelele aveau vicii de incepatori ? Sau da, statia era de vina.
Am citit undeva pe net , vorbele spuse de un mare, mare pilot si campion international : Esenta era ca un model nu va iesi niciodata la pensie si ca acest lucru nu trebuie sa ne descurajeze in practicarea acestui sport sau hobby !
Daca esti incepator gresesti din lipsa de experienta, daca esti super pilot te mananca " destele " sa faci manevre care sa sfideze gravitatia , unele din ele doar exersate pe simulator
si daca mai ai si ceva factori potrivnici ( un rateu motor, o rafala de vant, etc ) ai comis-o.
Un avion daca este pilotat corect ( ca traiectorie de evolutie ) si la distanta de siguranta fata de spectatori , chiar daca va cadea din cauza vre unei defectiuni va avea un traseu previzibil si greu sa ajunga unde nu trebuie - mai periculoase sunt hover-urile facute la 2 m in fata si cand scapa modelul peste capul pilotului in spatele acestuia si nu il mai vede.
Un elicopter este mai naravas si mult mai imprevizibil ca traiectorie - e ca o musca fara cap - si daca este si mare e cam naspa !
Daca insa zona de zbor este un haos total - ca de multe ori pe Chitila - unde fiecare zboara pe unde vrea , in cercuri interminabile si intotdeauna pe deasupra celor care sunt in zona
langa masini , dar nici odata pe pista si paralel cu aceasta in afara zonei de parcare, atunci nu este bine.
Daca mai zbori si in conditii FPV ( eu nu gasesc nici o placere in acest tip de zbor ) unde vizibilitatea este limitata de unghiul camerei , atunci ai toate sansele sa intri cu el direct
in porbagaj, sau in capul cuiva fie el si de polistiren.