Modelism - RHC Forum: banner - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

banner a remorcat cineva cu un model ???

#1 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 11 July 2004 - 09:46 PM

Salut sunt curios ce probleme apar in cazul unui banner tras de model, daca a mai facut cineva de pe aici asta sunt recunoscator pt sfaturii, daca nu orice idee asupra problemelor ce pot aparea o putem dezbate pt a reduce eventualele pagube.
0

#2 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 12 July 2004 - 07:21 AM

Nu am remorcat banere cu aeromodelul dar am facut-o cu Wilga cu banere proiectate de mine!...asadar, daca nu supar pe nimeni, o sa descriu cate ceva iar restul va fi analogie: Banerul trebuie sa stea rigid pe latura ingusta de care este tractat! Ca urmare, prin latimea banerului se introduce o prajina metalica sau de fibra (de care-o fi) de la undita. In continuare, in partea inferioara a prajinei se lesteaza astfel incat greutatea sa tina in zbor banerul in pozitie verticala! Cum inscriptionarea se face numai pe o singura parte, se foloseste un eleron (o placa curbata) tot in partea inferioara, sub lest pentru a tine banerul in permanenta inclinat cateva grade (10-20 grd) astfel incat sa fie usor de citit de jos!
O alta conditie ca mesajul sa poata fi citit cu usurinta este ca bannerul sa nu fluture in zbor! Pentru aceasta, in partea finala a banerului (coada) se foloseste in loc de panza, o bucata de plasa (perdea) care se termina cu niste buzunare longitudinale din textura densa (care formeaza in zbor niste tuburi, ca la nai (fluierul lui Pan)). Daca Banerul flutura, aceste tuburi ce cos in partea terminala astfel incat sa se inchida!...Reglajul final se face din aceste coaseri maiastre, astfel incat tuburile sa fie inchise doar cat este necesar sa nu fluture, altfel rezistenta la inaintare e foarte mare si ori nu are cioroplanul vlaga sa-l traga ori consuma de rupe!!! (un alt neajuns al fluterului bannerului este acela ca banerul se sfasie...deci cu cat e mai stabil, cu atat e mai rezistent).
Sper ca aceste cateva sfaturi vor fi folositoare!
PS: Daca azi se zboara cu banere tractate de avioane peste orase in Romania, atunci pot sa ma laud ca legislatia este scrisa de mine si aprobata de cei de la Autoritatea Romana (de prin anii 97).

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 12 July 2004 - 07:24 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#3 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 July 2004 - 07:30 AM

...si ca sa vin in completare, decolarea este foarte importanta: Banerul nu este tarat la decolare de avion...exista riscul ca cioroplanul sa capoteze sau sa sfasie carpa banerului. Ca urmare, banerul este asezat intins pe pamant inaintea avionului, undeva in lateral, sub unghi V fata de directia de inaintare iar pe masura ce acesta inainteaza (cioroplanul), desprinde banerul de jos cate putin rulandul, astfel incat se ridica din acesta progresiv pana la desprinderea totala de pe pamant.

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 12 July 2004 - 07:31 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#4 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 12 July 2004 - 08:35 AM

Marinero, l-ai ucis in fasha pe Xorg!

Xoarge! Fa in 'zgura ma-si o carpa de cearsaf (poroasa) de fo 10-12 cm pe max 2 m legata cu o sfoara de fo 4 m. Asta in cazul in care o tragi dupa un trener de fo 6,5 cmc minim! Pui o alice cu diam mai mare si pas mai mic decat de obicei si-i dai bice la zbor!

Nu-l asculta pe Marinaru! Asta elucubreaza despre bannere tractate de Wilga. Pe felia asta, e asa cum zice dar analogia nu va fi decat fortata! Nu te complica! Si nu-ti fa iluzii ca cineva va putea citi ceva pe bannerul tau tras de un model (termic).

Daca chiar vrei sa se citeasca, treaba se complica! Tre facut un banner ca un soi de plasa raaaara de tot, care de fapt nu va fi decat un suport pe care vei prinde niste litere, cat mai "grase" cu putinta. Si atunci treaba se complica extrem, asa cum ziceam si tre sa tii cont de ce zice Marinaru'.

Parerea mea: Forget about!

Si Marinareeee! Noi trageam bannere peste orasele din Romania din vremuri imemorializabiliceshte!

Da' ce-i drept cu motodeltaplane, nu cu avioane! Si fara legislatie specifica!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#5 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 July 2004 - 08:49 AM

Valteras, la 12 Jul 2004, 09:35, a spus:

Si Marinareeee! Noi trageam bannere peste orasele din Romania din vremuri imemorializabiliceshte! Da' ce-i drept cu motodeltaplane, nu cu avioane! Si fara legislatie specifica!

Da, stiu, dar eu vorbeam de legislatia Autoritatii Aeronautice Civile din Romanaia...deltaplanele au alt statut!!! Bunaoara nici Wilga nu ar avea voie sa zboare peste localitati, daramite sa mai tracteze si banere...regulamentul spune clar ca aeronava ce survoleaza orasele trebuie sa aibe cel putin doua motoare!!!...dar totusi se zboara si cu monomotor si legi amendate...!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#6 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 July 2004 - 09:00 AM

Xoarge, io zic ca daca vrei sa... comunici, atunci lasa bannerul si scrie pe intradosul aripii...

Nu fa asa:

Fisiere atasate

0

#7 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 July 2004 - 09:03 AM

Adica nici asa:

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Valteras: 12 July 2004 - 09:04 AM

0

#8 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 July 2004 - 09:21 AM

Pana acum stiu doar ca bannerul va avea 30cm cu 2m si-l voi trage cu un trainer dotat cu PDP de 10cmc, sper sa-l poata trage, cineva mi-a sugerat ca ar fi bine sa-l leg de coltzurile aripii cu 4 sufe in"V" 2cate2 pana la un batz care sa-l tzina pe verticala si sa-l lansez din mana cu ajutorul cuiva care sa-l tzina intins in spate, sper sa dea drumul bannerului odata cu avionul.
0

#9 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 July 2004 - 04:24 PM

Acu' vin si io precum carcotasul dar ce scrie pe o banda lata de 30 cm si lunga de 2 m nu se vede de la 50 metri, ca sa nu mai vorbesc ca nu se vede nici de la 20 foarte clar. Poate daca e un material perfect rigid...
Si vorba lui Valteras, ai cam aceeasi suprafata utila pe intradosul unei aripi! E mai sfant! Sau ceva mai lent, ca pentru mosnegi, poate un dirijabil, o blonda in bikini...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#10 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 12 July 2004 - 09:43 PM

Dom' Xorg, am vazut chestia asta incercata de cineva din Bc. pe vremea primarului Seche' si inafara de faptul ca si-a agatzat lestul de la banner de un cablu de telefon a mai si dat si cu aeroplanul de pamant spre deliciul multzimii. Cei din Bc. poate stiu de incident...
Da' poate eu cobesc si tu n-ai sa fii asa de ghinionist,... nu ? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Sincere succese!
...audaces fortuna iuvat...
0

#11 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 July 2004 - 10:44 PM

@Bitex poate sa ai dreptate referitor la vizibilitate dar asta nu prea ma priveste, nici ce o sa fie scris pe el macar, mie asta mi s-a cerut si asta incerc sa fac, cat despre dirijabil da cred ca ar fi o chestie super, daca le propun eu ceva de genul asta celor cu banii, te bagi tu la constructzie?
@Silfax la BC s-a zburat in oras? este voie oare, eu eram convins ca-i total interzis ca altfel as fi incercat si eu asta.
0

#12 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 July 2004 - 10:52 PM

Pe vremurile acelea trecea si AN-ul cu fluturashi la rasul copacilor... asa ca ce ti-e de mirare, scopul scuza mijloacele...
Apropos ma bate gandu' sa lansez un concurs cu tema de ghicit: ce scria pe bannerul cu pricina, exclus participarea bacauanilor http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif!!!
0

#13 Useril este offline   flying123 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 132
  • Inregistrat: 29-December 03

Postat 13 July 2004 - 02:38 AM

Mai nou se folosesc elicopterele la carat reclame pentru ca sunt mai vizibile (suprafata patrata) . Cel putin aici avioanele se folosesc lascopuri nesemnificative ca "Sa ieftinit benzina la benzinaria ...."
Am cam sarit de la subiect!

Citeaza

Daca chiar vrei sa se citeasca, treaba se complica! Tre facut un banner ca un soi de plasa raaaara de tot, care de fapt nu va fi decat un suport pe care vei prinde niste litere, cat mai "grase" cu putinta. Si atunci treaba se complica extrem, asa cum ziceam si tre sa tii cont de ce zice Marinaru'.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de flying123: 13 July 2004 - 02:39 AM

0

#14 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 07:32 AM

Silfax, la 12 Jul 2004, 23:52, a spus:

...ce scria pe bannerul cu pricina, exclus participarea bacauanilor http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif!!!

"VOTATI MICU' SI CARNATU...VOTATI PRIMARU SECOLULUI!!!"

Am castigat berea aia?
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#15 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 05:36 PM

Citeaza

Marinaru
"VOTATI MICU' SI CARNATU...VOTATI PRIMARU SECOLULUI!!!"

...bah Marinare, ideea asta era'n fasha inca pe vremea aceea!; nu-ti spusei ca abia incepuse sa dea la lume fluturashi?; pana si-a calcat pe suflet sa dea si micii a trebuit sa mai stoarca de la natiune cate ceva parale... asa ca nu spera sa castigi asa ushor berea'n cauza... B) !

PS. Oricum sa-mi spui ce bere'tzi place caci esti p'aproape :lol:!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu