Duminica 20.06 am fost la Clinceni impreuna cu colegul meu Razvan sa facem verificari la Zephyr si sa zburam un Su-31.
Din intimplare in intimplare si din vorba in vorba, cred, ca am dezlegat misterul bruiajului de pe Clinceni.
Peste drum de locul unde se sta de obicei se afla o mica subunitate complet separata de batalionul de parasutisti. Aceasta subunitate este specializata in ... razboi electronic. In fiecare saptamina timp de aprox o ora dimineata si o ora dupamasa se fac exercitii cu tehnica militara. Simbta si duminica nu au activitate. Nu stiu programul de exercitii dar am inteles ca atunci cind tehnica mlitara este activa se misca antenele montate pe camioanele stationate in subunitate, si deci s-ar putea opri zborul.
Pagina 1 din 1
Clinceni - bruiaj legenda sau adevar
Postat 21 June 2004 - 10:39 AM
Salut,
Problema bruiajului de la Clinceni am confirmat-o si eu tuturor prietenilor si cunoscutilor de mai bine de un an,de cind am avut o gaura in buget de aprox 1000 euro.
Ceea ce spune Andrei este perfect adevarat.Am un prieten care este seful razboiului electronic in M.Ap.N.,care mi-a confirmat ca la Clinceni au subunitate de bruiaj ce lucreaza la SUTE DE WATTI.
Concluzia: Feriti-va .Nu vi se poate da de catre nimeni programul lor de activitate si nici nu li se poate impune lor ceva ,doar e vorba de M.Ap.N..Nu lucreaza pe frecventele noastre ,dar la puterile instalatiei lor acest lucru nu mai conteaza,pentru ca orice receptor din gama de modelism oricit de performant ar fi se blocheaza.Eu am avut pe modelul meu ultimul model de receptor de la GRAUPNER, SPCM, si nu a folosit la nimic in acest caz.
Cu stima,
John
Problema bruiajului de la Clinceni am confirmat-o si eu tuturor prietenilor si cunoscutilor de mai bine de un an,de cind am avut o gaura in buget de aprox 1000 euro.
Ceea ce spune Andrei este perfect adevarat.Am un prieten care este seful razboiului electronic in M.Ap.N.,care mi-a confirmat ca la Clinceni au subunitate de bruiaj ce lucreaza la SUTE DE WATTI.
Concluzia: Feriti-va .Nu vi se poate da de catre nimeni programul lor de activitate si nici nu li se poate impune lor ceva ,doar e vorba de M.Ap.N..Nu lucreaza pe frecventele noastre ,dar la puterile instalatiei lor acest lucru nu mai conteaza,pentru ca orice receptor din gama de modelism oricit de performant ar fi se blocheaza.Eu am avut pe modelul meu ultimul model de receptor de la GRAUPNER, SPCM, si nu a folosit la nimic in acest caz.
Cu stima,
John
Postat 21 June 2004 - 11:08 AM
NU se pune problema sa schimbe ei ceva. Ma gindeam ca am putea, acum ca stim, sa fim atenti si sa nu zburam cind au militarii aplicatii (o ora). Clinceni-ul este mai aproape, nu deranjezi/esti deranjat de grataragii.
Eu mai merg astazi acolo si ma uit daca este o zona mai buna de stat chiar linga gardul unitatii respective. Avantajele ar fi multiple:
- ne indepartam de pista de zbor a aerodromului si deci nu vom mai avea conflicte cu Aeroclubul.
- sintem linga militari si aflam instant (pe cale orala nu crash :D ) cind au aplicatii.
- cimpul de zbor este liber in fata pe o distanta de km.
Eu mai merg astazi acolo si ma uit daca este o zona mai buna de stat chiar linga gardul unitatii respective. Avantajele ar fi multiple:
- ne indepartam de pista de zbor a aerodromului si deci nu vom mai avea conflicte cu Aeroclubul.
- sintem linga militari si aflam instant (pe cale orala nu crash :D ) cind au aplicatii.
- cimpul de zbor este liber in fata pe o distanta de km.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
-- Nu mor caii cind vor cainii --
Postat 21 June 2004 - 12:03 PM
Andrei, la 21 Jun 2004, 12:08, a spus:
Eu mai merg astazi acolo si ma uit daca este o zona mai buna de stat chiar linga gardul unitatii respective.
Se incearca o Rapa a Clincenilor? Sau e "loc de stat" in alt sens?
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 22 June 2004 - 06:12 AM
Eu nu mai am curaj sa zbor pe Clinceni decat daca devin inconstient sau masochist!
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
Postat 01 July 2004 - 12:13 PM
kiar nu se incumeta nimeni sa sacrifice un aeromodel depasit si sa il propteasca intr-o antena de-a lor? ce dreaq! e dictatura militara in tzara asta? modelistii (in special aeromodelistii) trebuie sa isi desfasoare activitatile in mod liber, relaxat, si mai ales fara bruiaj. maine-poimanie or sa aiba si aia de la servicul de omunicatii speciale pretentia sa mai si emita...ca de "receptionat" nu e problema. muhahahahaha http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_19.gif :D
Ia mai zburati maaaaaai!!!
Laser frate!
Laser frate!
Postat 01 July 2004 - 01:15 PM
paguletz, la 1 Jul 2004, 12:13, a spus:
kiar nu se incumeta nimeni sa sacrifice un aeromodel depasit si sa il propteasca intr-o antena de-a lor?
daca ar avea vreu efect s-ar sacrifica cineva.da antenele militare sunt sanatoase....
si antena scapa... :D
flying is my life...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1