Modelism - RHC Forum: scale F22 Raptor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »

scale F22 Raptor proiect F22

#61 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 02 December 2009 - 10:16 AM

Aici e clara treaba, orice statie la zi de la 9ch in sus asigura mixurile alea.
In primul film profundorul parea sa fie compus din 4 suprafete independente, sau era unghiul de filmare inselator care parea sa aduca eleroanele in planul profundorului ;)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#62 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 02 December 2009 - 11:08 AM

Vezi postarearenatoa, la Dec 2 2009, 10:16 AM, a spus:

Aici e clara treaba, orice statie la zi de la 9ch in sus asigura mixurile alea.
In primul film profundorul parea sa fie compus din 4 suprafete independente, sau era unghiul de filmare inselator care parea sa aduca eleroanele in planul profundorului :rolleyes:

Renato,
sunt 4 suprafete independente;eu cred ca eleroanele sunt mixate si pot fi folosite si ca flapsuri,iar profundorul este independent stg dreapta care la randul lui este mixat cu eleroanele.cel putin asa banuiesc eu.de aia intreb pe cei care au statii mai performante si care pot simula genul asta de miscare,si ar trebui in acelasi timp sa aiba si un avion relativ similar;f 16,f 15.
de aia l-am intrebat pe "worms"cum i-a venit kitul,dc e similar cu ce am vazut eu in clip.
astept opinii de la voi.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#63 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 02 December 2009 - 11:34 AM

si eu zic ca sunt 4 functii independente , mixate dracu stie cum :rolleyes: .la secunda 35 din film se vede ca sunt separate fiecare
0

#64 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 11:42 AM

uite ce zic astia pe site-ul producatorului.
At airplane state, channel 1, 2, 4, 6 is a switch for dual rate (D/R) variable: from ±100% to ±125%.
● At airplane state, channel 1 & 6 mixture function: Flaperon.
● At airplane state, channel 4 & 2 mixture function: V-tail.
● At airplane state, channel 1 & 2 mixture function: Triangle wing(ELEVON).
asta e rc cu care vine avionul in varianta rtf.
deci asa cum am banuit are 2 mixaje.deci mie pt avionul asta imi trebuie alt rc.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#65 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 11:52 AM

La profundor cred ca e o aparenta de independenta, in realitate cred ca este mixul numit ailvator, adica din mansa de profundor se misca ambele simultan sus-jos, iar din cea de eleroane se misca la fel ca eleroanele.

Cred ca pagina asta sintetizeza destul de bine cum stau lucrurile:

http://www.matazone.co.uk/forums/index.php...st&p=242391
0

#66 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 08:44 PM

Renato,
am gasit si o poza demonstrativa care arata cum functioneaza flapsurile cat si cele doua directii pe post de frana.ceva de genul asta vreau si eu.
http://www.aviationexplorer.com/Screensave...Screensaver.jpg
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#67 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 09:04 PM

Deci vei avea doua servo-uri pe directie, pe doua canale, nu unul cu cablu Y, si vor fi mixate corespunzator.
Asta iti va manca cel putin doua mixuri, ar trebui sa incepi sa le contabilizezi, ca sa stii ce sa ceri de la statie.
Dar cred ca va mai trece o vreme pana cand sa si folosesti asemenea functii in mod... creativ :)
0

#68 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 09:36 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 2 2009, 09:04 PM, a spus:

Deci vei avea doua servo-uri pe directie, pe doua canale, nu unul cu cablu Y, si vor fi mixate corespunzator.
Asta iti va manca cel putin doua mixuri, ar trebui sa incepi sa le contabilizezi, ca sa stii ce sa ceri de la statie.
Dar cred ca va mai trece o vreme pana cand sa si folosesti asemenea functii in mod... creativ :rolleyes:

tocmai am gasit un joc cu f 22 pe computerul meu si am vazut ca imi arata toate miscarile suprafetelor.practic frana aerodinamica este asa cum se vede in poza:eleroane in sus,flapsuri in jos si directia spre exterior,ambele suprafete.decolarea se face cu voletii si flapsurile in jos.miscarea in timpul zborului este data de mixajul eleroanelor si profundorului dublu asta trebuie sa mai vad cum se face,sa se miste suprafetele asa cum ti-am spus in filmulet.si cum erau precizate si pe site mixajele pt avion.
cred ca mai intai o sa fac avionul sa fie construit,apoi fac o placa pe care sa pun toate servo-urile ca in schema si apoi sa vedem ce sistem rc poate face ce vreau eu.
intrebare de ex la frana pot face sa se miste dintr-un singur buton toate suprafetele?cele enumerate mai sus?
ca la decolare sau high alpha nu cred ca e vreo problema flapsuri +voleti sa fie mixate sa se miste simultan.
mai vorbim.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#69 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 02 December 2009 - 10:28 PM

Tre' sa ai asa: Flaperon activat+ Ailvator activat + inca un mix care sa-ti mixeze un canal liber cu directia in care setezi link off si trim on. Pt ca directiile sa se deplaseze in sensuri opuse mai faci doua mixuri ale canalului pe care ai frana de pe fuselaj (sau, daca nu o faci functionala canalul va ramane liber), comutat de un Sw sau Vr, cu directia si cu canalul alocat celeilalte directii , la asta o sa pui link off si trim off. Simplu ,nu?
PS: pana acum ai 7 canale la suprafete, 2 la EDF-uri si inca unul la trenul de aterizare (daca ai asa ceva), in total 10 canale. T10 de la Futaba nu o sa mearga pt ca nu poti pune ultimile doua canale (9 si 10) intr-un mix.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#70 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 10:46 PM

Ok, acum hai sa incepem sa taiem :rolleyes:
In final poate fi zburat si cu 5ch.
0

#71 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 10:51 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 2 2009, 10:46 PM, a spus:

Ok, acum hai sa incepem sa taiem :rolleyes:
In final poate fi zburat si cu 5ch.

In final poate fi zburat si cu 4ch, dar daca omul vrea sa-i faca toate suprafetele functionale..... PS: pt flapsuri separate mai trebuie doua canale mixate cu frana .
0

#72 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 11:12 PM

Vezi postareaMLGore, la Dec 2 2009, 10:51 PM, a spus:

In final poate fi zburat si cu 4ch, dar daca omul vrea sa-i faca toate suprafetele functionale..... PS: pt flapsuri separate mai trebuie doua canale mixate cu frana .

sunt perfect de acord.am deja unul din asta care zboara cu 4 canale.este primul model facut de mine.eu sunt un visator de felul meu si de obicei visele mele sunt realizabile si pana la urma le fac sa fie.acum adun informatii dc la momentul de fata este posibil ceea ce vreau eu sa fac.
acum te intreb direct pt ca se vede ca esti experimentat in domeniu,voletii vor fi cuplati la un singur ch,probabil cu doua servo si cablu y,
flapsurile si eleroanele vor avea 4 servo,ele fiind mixate asa cum ai spus,directia cu 2 servo,exact cum ai spus 7 ch,plus cele 2 ch de la elevator,deja sunt 9 ch,nu stiu motoarele,se pot pune pe un singur canal?sau trebuie 2?si mai ramane 1 canal pt trenul de aterizare.
deci parerea ta?este posibil asa ceva?si dc da exista si vreun rc care sa poata face mixurile necesare?
multumesc
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#73 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 03 December 2009 - 02:13 AM

mixul asta denumit Ailvator din ce se obtine sau mai bine zis cum se seteaza? m-am uitat in meniuri si nu-l gasesc nici la dx6 nici la mx22. tre sa-l creez eu. din denumire inteleg eu ca e aileron +elevator dar mai e ceva de setat?
0

#74 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2009 - 08:21 AM

mx22 trebuie sa il aiba... i-o zice altfel.
Da, e vorba numai de o mixare intre semiprofundoare si eleroane. Citat din manual Futaba:

"The AILEVATOR mixing function uses one servo on each of the two elevators, and combines the elevator function with the aileron function (unless aileron travel is set to 0). For aileron effect, the elevators are raised and lowered opposite of one another in conjunction with the ailerons.
Once AILEVATOR is activated, unless you zero out the aileron figures (see below), any time you move your ailerons or any programming moves your ailerons (ie. RUDDER-AILERON mixing), the radio automatically commands both elevator servos to also operate as ailerons. To deactivate this action, simply set the 2 aileron travel settings to 0 in the AILEVATOR function.
This way the elevators will work only as elevators."

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ailev.JPG

0

#75 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 12:15 AM

Vezi postareaoachidori, la Dec 2 2009, 11:12 PM, a spus:

sunt perfect de acord.am deja unul din asta care zboara cu 4 canale.este primul model facut de mine.eu sunt un visator de felul meu si de obicei visele mele sunt realizabile si pana la urma le fac sa fie.acum adun informatii dc la momentul de fata este posibil ceea ce vreau eu sa fac.
acum te intreb direct pt ca se vede ca esti experimentat in domeniu,voletii vor fi cuplati la un singur ch,probabil cu doua servo si cablu y,
flapsurile si eleroanele vor avea 4 servo,ele fiind mixate asa cum ai spus,directia cu 2 servo,exact cum ai spus 7 ch,plus cele 2 ch de la elevator,deja sunt 9 ch,nu stiu motoarele,se pot pune pe un singur canal?sau trebuie 2?si mai ramane 1 canal pt trenul de aterizare.
deci parerea ta?este posibil asa ceva?si dc da exista si vreun rc care sa poata face mixurile necesare?
multumesc

Am scris si mai sus, nu ai ce face cu T10. chiar daca are zece canale, numai 8 sunt mixabile si reglabile. Ch9 si Ch10 sunt on-off si nu au decat reverse. Ti-ar trebui un T12 sau un T14. Vorbesc numai de Futaba pt, ca p-asta o cunosc si d-asta am, sa nu credeti ca favorizez un brand anume.
0

#76 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 09:19 AM

Ok, hai acum sa incepem sa taiem, sau sa gasim solutii alternative, ca sa poata omul sa incpa intr-o statie "decenta" de 9 canale, care acum second poate fi si sub 200.
Cred (cu tarie, lol :) ) ca mult mixuri pot fi facut electronic cu circuite V-tail mixer. Ce parere ai, Gore ?
De exemplu cele doua motoare... un mix intre throttle si directie sau eleroane ?
0

#77 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 09:59 AM

OK. Sa o luam pe rand:
Motoare: merg pe un canal cu un cablu Y avand in vedere ca sunt apropiate si diferenta de tractiune ce poate apare e nesemnificativa. CH3
Eleroane: Clar trebuiesc incluse intr-un mix de tip Flaperon precum si intr-unul de tip Butterfly(pt. frane), deci 2ch. CH1 si CH5.
Flapsuri: astea merg pe un canal, cu cablu Y, mixate cu voletii de BA (tot un canal cu cablu Y). De preferat a se folosi servouri digitale programabile (pt reverse si trim). CH6 si CH7
Directie: doua canale clar. Aici merge folosita smecheria cu mixer de V-tail extern pt frana (practic in loc de canalul de profundor din mixer, se infige canalul de frana) CH4 si CH8.
Am mai avea trenul de aterizare, asta merge pe un canal on-off: CH9, cu urmatoarea mentiune: servo digitale programabile pt. tren deoarece CH9 nu stie trim si epa, doar reverse!

Acum mixerele programabile:
Flaperon
Ailvator
Astea doua nu mai au nevoie de descriere, stim ce fac.

Pt Flaps: Master :CH6(flapsuri) Slave: Voleti BA (CH5) cu link off si trim off.
Pt Frane aerodinamice(butterfly mix): 1: Master: CH8 Slave CH1(eleron stanga) cu link off si trim off
2: Master: CH8 slave CH5(eleron dreapta) cu link off si trim off
3: Master: CH8 slave: CH6 (flapsuri) cu link off si trim off
4: S-ar putea sa mearga si fara mix extern de V-tail astfel: Master Ch4(directie stanga) slave Ch8(directie dreapta) cu link off si trim on-ATENTIE: MIX PERMANENT!!
5: Master CH8 Slave Ch4 cu link off si trim off
Atentie: Mixerele 1,2,3,5 se vor seta sa fie active numai la actionarea switch-ului de frana!!!!
Bineinteles directiile de deplasare se vor stabili tot din meniul mix-urilor.

In aceste conditii e suficienta o Futaba t9 de ex, in FM cu receptor in 9 ch. Daca se renunta la tren, merge si varianta in 2,4 Ghz cu modul TM8.

Limitari in varianta propusa: Flapsurile nu se pot folosi ca eleroane si nu se pot trima independent din statie. Voletii de BA deasemenea nu pot fi trimati independent, pot avea EPA si cursa diferita de flapsuri si setabile din telecomanda. Motoarele nu pot fi trimate independent, deci varianta merge doar la EDF-uri electrice, exclus termice sau turbine.
Programul l-am gandit in jurul lui T9 pt. ca p-asta o cunosc, nu stiu daca merge facut pe Graupner, Hitec, JR, etc.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 04 December 2009 - 10:04 AM

0

#78 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 10:21 AM

Meserie ! Cine stie...
Acum mai trebue doar a treia mana ca sa poti zbura asa ceva, lol !
Cred ca si un EVO 9 s-ar preta la asa ceva, poate si un Airtronics 10, ca tot se discuta de el in alte topice... :)

> Motoarele nu pot fi trimate independent...
Aici ziceam ca ar mai intra un V-tail mixer electronic, avand ca intrari canalul de gaz si cel de directie, si care ar permite atat trimarea cat si comanda motoarelor in combinatie cu directia.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 December 2009 - 10:24 AM

0

#79 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 10:54 AM

Vezi postarearenatoa, la Dec 4 2009, 10:21 AM, a spus:

Meserie ! Cine stie...
Cred ca si un EVO 9 s-ar preta la asa ceva, poate si un Airtronics 10, ca tot se discuta de el in alte topice... :rolleyes:

Aici ziceam ca ar mai intra un V-tail mixer electronic, avand ca intrari canalul de gaz si cel de directie, si care ar permite atat trimarea cat si comanda motoarelor in combinatie cu directia.

Buna idee asta cu v-tail mixer pe turbine. Pt tractiunea vectoriala tot cablu Y cu profundoarele, pe fiecare turbina separat, si obtii si efect de eleron din tractiune. Hai ca incepe sa se lege! Cred ca ma apuc si eu de un SU 37 ca la F22 am alergie!
0

#80 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 11:59 AM

Vezi postareaMLGore, la Dec 4 2009, 10:54 AM, a spus:

Buna idee asta cu v-tail mixer pe turbine. Pt tractiunea vectoriala tot cablu Y cu profundoarele, pe fiecare turbina separat, si obtii si efect de eleron din tractiune. Hai ca incepe sa se lege! Cred ca ma apuc si eu de un SU 37 ca la F22 am alergie!

eu de aici vreau sa ma inspir vis-a-vis de trust vector ... :rolleyes:
http://www.bananahobby.com/1904.html
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#81 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 03:00 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 4 2009, 10:21 AM, a spus:

Meserie ! Cine stie...
Cred ca si un EVO 9 s-ar preta la asa ceva, poate si un Airtronics 10, ca tot se discuta de el in alte topice... :)

asa ma gandeam si eu,ca multiplex evo 9 s-ar preta la asa ceva.am descarcat manualul si faptul ca are mixere programabile si definite dupa bunul plac mi se pare un atu forte.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#82 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 03:53 PM

eu de aici vreau sa ma inspir pentru tractiunea vactoriala ca tot vorbeai de Sukhoi.
aici sa imi spui dc ma insel;are miscare pe 2 axe?stii cum sunt mixate?
in alta ordine de idei cred ca Renato are dreptate si un evo 9 ar fii ok,am vazut ca are toate canalele asignabile sau aurora?acum din ce mai exista pe la noi sugestii?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 6.jpg

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#83 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 04:13 PM

Su-ul are pe doua axe, F-ul nu. Am mai analizat problema si nu merge combinatia propusa de renatoa cu v-tail pe motoare pt. a avea si directie ca urmare a diferentelor de tractiune pt. ca o ia razna cand actionezi frana aerodinamica.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 04 December 2009 - 04:21 PM

0

#84 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 04:29 PM

Am uitat ca mai sunt si doua directii, dar si acelea pot fi rezolvate cu un mixer vtail, parerea mea...
Intrarea ar fi canalul de directie si cel de air-brakes, iesirea, cele doua directii.
Acelasi canal de directie, splitat printr-un cablu Y, s-ar duce in mixerul vtail al motoarelor.
Ma tot uit la poza ai si nu pot crede... 7 servo-uri numai pe coada... insane...
Acolo nici 12 canale nu mai ajung...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 December 2009 - 04:30 PM

0

#85 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2009 - 04:54 PM

si totusi ceea ce vreau eu nu e asa de greu.avionul su 47 postat mai devreme are controlul cu o statie cu 7 ch.diferenta intre ce vreau eu este ca in plus eleroanele de acolo sunt splitate in eleroane si flapsuri.in rest aripioarele din fata au acelasi rol ca si voletii de la f 22,are aceeasi directie dubla,elevator dublu in plus aici vectorul este si pe 2 axe.
care e marea diferenta intre avionul asta si ce vreau eu?doar acele flapsuri?asta merge cu rc cu 7 ch,si are ca si f 22 tot twin edf.deci se poate.
mai mult din cate vad aripioarele din fata se misca independent vezi poza 4 deci au servo separate;eu aici putand economisi un ch printr-un cablu y pt cele 2 servo de la voleti care l-as putea aloca pt flapsuri separate tot cu un cablu y.
azi ma apuc de modificarea pdf-ului in dwg ca sa il pot da la taiat la sergiu la Cluj ,si dupa ce va fii asamblat voi face o placa cu toate servo-urile atasate si suprafetele sa vedem cum se misca natural.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#86 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 December 2009 - 05:21 PM

Gresesti! Su-47 de la Banana are functii mai simple decat ce vrei tu sa faci cu F22-ul. Canard-ul din fata are 2 servo legate cu cablu Y cu servo de profundor, care la randul lor sunt legate mecanic cu difuzoarele de la motoare , adica mananca 2 ch toata ingineria.
Flaperoanele mai papa si ele 2 Ch, directia 1 Ch (de fapt se si observa ca are directia doar pe motoare, suprafetele de pe derive sunt fixe)
1ch papa motoarele (cu cabluY) si 1ch Trenul de aterizare+ parasuta de franare (Sw cu trei pozitii)
Total 7 Ch.
Ti s-a mai spus de 1000 de ori ca si F22 se poate zbura cu mai putine canale dar nu o sa obtii tot ceea ce vrei tu.
0

#87 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 December 2009 - 07:26 PM

Vezi postareaMLGore, la Dec 6 2009, 05:21 PM, a spus:

Gresesti! Su-47 de la Banana are functii mai simple decat ce vrei tu sa faci cu F22-ul. Canard-ul din fata are 2 servo legate cu cablu Y cu servo de profundor, care la randul lor sunt legate mecanic cu difuzoarele de la motoare , adica mananca 2 ch toata ingineria.
Flaperoanele mai papa si ele 2 Ch, directia 1 Ch (de fapt se si observa ca are directia doar pe motoare, suprafetele de pe derive sunt fixe)
1ch papa motoarele (cu cabluY) si 1ch Trenul de aterizare+ parasuta de franare (Sw cu trei pozitii)
Total 7 Ch.
Ti s-a mai spus de 1000 de ori ca si F22 se poate zbura cu mai putine canale dar nu o sa obtii tot ceea ce vrei tu.

si totusi in poza asta zice ca are si directii???sau nu mai vad eu bine,sau asta e optional after,..
adica cele 2 servo de la canard sunt cumulate intr-un cablu y ,cele 2 de la elevator tot intr-un cablu y,deci total 2 canale si astea sunt mixate intre ele?!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 52.jpg

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#88 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 December 2009 - 09:23 PM

Vezi postareaoachidori, la Dec 6 2009, 07:26 PM, a spus:

si totusi in poza asta zice ca are si directii???sau nu mai vad eu bine,sau asta e optional after,..
adica cele 2 servo de la canard sunt cumulate intr-un cablu y ,cele 2 de la elevator tot intr-un cablu y,deci total 2 canale si astea sunt mixate intre ele?!!

Intr-adevar, in poza asta are directie, in altele nu are, dar asta nu conteaza. Servourile sunt legate asa: Profundor stanga cu canard stanga;
Profundor dreapta cu canard dreapta; Directie stanga cu directie dreapta si cu OTV ; Motor stanga cu motor dreapta.
0

#89 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 07 December 2009 - 11:20 AM

eu tot nu inteleg pentru ce vrei flapsuri la un avion asa mic
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#90 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 December 2009 - 01:59 PM

Vezi postareaflorin100%, la Dec 7 2009, 11:20 AM, a spus:

eu tot nu inteleg pentru ce vrei flapsuri la un avion asa mic

la 1,5 m anvergura si peste 2 m lungime?asta e un avion mic?adica tu crezi ca la aceste dimensiuni suprafetele respective nu au relevanta in comportamentul avionului?
intreb doarece nu am avut unul asa de mare?f22 actual are 70 cm anvergura si cred ca in jur de 1 m lungime.din pacate nu am o statie mai performanta sa pot verifica influenta flaperonului la dimensiunile astea,dar cred ca odata cu cresterea dimensiunilor aceasta creste.parerea mea.
am vazut ca la dimensiunea asta la modele similare au si flapsuri si eleroane.asa ca de ce nu?m-am gandit eu.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto: