Salut tuturor,
Am cautat pe forum si nu am gasit nici un topic despre un subiect cred eu initeresant.
Cum este la moda sa protejam planeta de poluare,...
-Ce facem cu acumulatorii pe care vrem sa-i scoatem din uz.
Mai concret, am un acumulator LiPo si vreau sa-l arunc. Cum fac?
Dar cu alte tipuri de acumulatorii? NiMH,...etc.
Cristi
Pagina 1 din 1
LiPo si ecologia Cum scapam de accu LiPo
Postat 03 November 2009 - 10:46 AM
sint centre unde se colecteaza accu
incearca in BauMax...acolo au sigur
ps:sper sa nu se considere reclama... :rolleyes:
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
Postat 03 November 2009 - 10:56 AM
raoul_bvand, la Nov 3 2009, 10:46 AM, a spus:
sint centre unde se colecteaza accu
n-am incercat la baumax dar am incercat la adam muller guttenbrunn recycling FARA SUCCES. Am adunat un pungoi de diferite baterii (AA,AAA, PbAc, LiPo, LiIon) si m-am dus frumos cu ea la ei. Cei de acolo s-au uitat la mine si au zis pai ce, doar atata vrei sa reciclezi? Pai la noi se vin cu baloti... n-avem ce face cu astea.
Probabil ca daca impingeam un carucior cu diferite materiale feroase (suporti de pomi de fier, capace de canal, gratare de sters picioarele, garduri) ma bagau mai mult in seama. Precizez ca n-am avut nici o pretentie financiara... am vrut doar sa scap de acele baterii, cum e normal si corect.
Acum? Cand mai pica un lipo ii dam foc. Foarte ecologic.
Postat 03 November 2009 - 10:57 AM
Si in magazinele Carrefour, Germanos, Mega Image gasesti un "borcan" cu fel de fel de "mortaciuni" d-astea ...
Il gasesti pe langa casele de marcat.
Il gasesti pe langa casele de marcat.
Aceasta postare a fost editata de degetzica: 03 November 2009 - 11:00 AM
Ala Bala Portocala ...
Postat 03 November 2009 - 11:15 AM
Pt. Li-Po stiam ca se descarca cu un bec pana cand nu mai au nimic in ei, apoi se fac cateva crestaturi cu cutter-ul in camasa exterioara si se baga in apa cu sare vreo doua zile, apoi se arunca la gunoi.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 03 November 2009 - 01:59 PM
Si in Ploiesti la magazinele mari gen Carffour, Kaufland etc exista niste borcanele (in genul celor pt adunarea de fonduri) in care depui baterii/acumulatori) uzati.
Cat despre Lipo in instructiuni scrie clar ca se descara complet se inteapa fiecare celula de mai multe ori si se baga in apa cu sare pt. minim 10ore....apoi pot fi aruncati la gunoi.
Personal dupa operatia cu bagatul la saramura cred ca locul cel mai recomandat este tot la cutiutele colectoare din magazine.
Bafta!
Cat despre Lipo in instructiuni scrie clar ca se descara complet se inteapa fiecare celula de mai multe ori si se baga in apa cu sare pt. minim 10ore....apoi pot fi aruncati la gunoi.
Personal dupa operatia cu bagatul la saramura cred ca locul cel mai recomandat este tot la cutiutele colectoare din magazine.
Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
Postat 03 November 2009 - 09:32 PM
Salut,
Multumesc pentru raspunsuri.
Desi nu sunt adeptul ideii ca poluarea schimba temperatura mediului, sunt de acord sa pastram locul unde traim curat.
Cred ca o sa caut cutiile de la Baumax,Carffour sau Kaufland.Cand vad una, o sa stiu ca acolo ma descotorosesc de acumulatori.
Multumesc pentru raspunsuri.
Desi nu sunt adeptul ideii ca poluarea schimba temperatura mediului, sunt de acord sa pastram locul unde traim curat.
Cred ca o sa caut cutiile de la Baumax,Carffour sau Kaufland.Cand vad una, o sa stiu ca acolo ma descotorosesc de acumulatori.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1