Catamaran "bulit" - incepator sunt
Postat 01 October 2009 - 01:00 AM
am o problema: am o barcuta... care a cam luat apa din cauza ca cei care mi-au facut-o nu au etansat-o bine.
Eu n-am verificat-o ... ca doar nu era s-o zgudui dupa pescuit sa vad daca se aude ceva... daca pleoscaie! In sfarsit: a iesit din garantie... de 6 luni... n-am facut mai mult de 10 pescuituri cu ea in 1,5 ani... si am constatat ca nu mai merge... asa ca normal... m-am dus cu ea "la reparat". Au deschis-o "baietii" si motoarele erau niste guguloaie de rugina.... avea apa si pe circuite... ( probabil de la cum au rasturna-o sa o deschida) si pe receiver-ul de telecomanda.
La o privire ochiometrica... au zis ca s-a bulit receiver-ul si ca unul nou costa 2 mil... +3 mil au zis ca sunt cele 2 motoare ... 1,5 mil desfacutul + constatarea + reparat... ia uite cum s-a facut "distractia" de 650 ron! barcuta a costat cam 2.600 ron acum 1,5 ani! Scump-d'le scump! dar am zis ca merita ... si i-am facut-o atunci cadou unui prieten... care acum mi-a pus-o in brate.
Cand i-am zis cat costa reparatul... a zis ca mergem impreuna la pescuit... si de 600 ron se dezbraca... ia o galetusa in dinti si duce monturile inot si le planteaza el: :))Glumea! bine-inteles!
Oricum ... m-am uitat bine la motoare... si am vazut ca scrie IPMA pe ele... asa ca vazand ca sunt romanesti... auzind si cuvantul aeroterma pe la "baieti"... am vazut la un Magazin de Piese Auto ca motoarele sunt de aeroterma de dacie si costa 70ron/fiecare... in total 1400 ron. Asa ca le-am cumparat frumusel si le-am pus baietilor in brate... spunandu-le ca nu mai e nevoie de alea "bune" de 300 ron ca am gasit eu la 140ron... la fel de bune! S-au facut foc si para ca i-am prins cu cioara vopsita! Ma gandesc ca nu e cel mai bun lucru sa repar barcuta la ei... si ma gandesc s-o fac singur... dar nu stiu unde gasesc un modul de receiver W-Fly parca e... si cum naiba sa-l montez si sa-l faca sa se potriveasca cu telecomanda...
sincer m-au dezamagit ... caci mi-au luat banii pe o barca noua si mi-au dat un "junghi" pe care cred ca l-au revandut! asta e: teapa mea!
sper sa nu ma ard totusi si a 2-a oara!
Credeti ca ma puteti ajuta cumva? <_<
de 3 zile cred ca am citit aproape toate topicele voastre... si poate o sa-mi fac si eu propria barcuta... dar sunt nehotarat in privinta modelului: vasia, allen sau dulap :D
o sa incerc intai pe un carton... varianta la o scara mult mai mica si apoi incerc una reala.
pana atunci poate prind si putina experienta... ca n-am deloc!
spor!
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 01 October 2009 - 02:18 AM
Mai suna-ma odata si stabilim o intalnire la un suc. Te ajut cu placere.
Eu personal cred ca ai si tu o parte de vina. Dupa cum ai povestit , eu cred ca acolo a fost condens ..... Barca trebuie sa stea cu capacele deschise dupa pescuiala!!! Neglijenta te-a costat ...constructorul nu are nici o vina! ... Daca barca lua apa era demult pe fundul vreunei balti.... Dar ce sa-i faci pescarul cu navomodel de plantat , de regula e prost, distrat sau beat. Daca nu e nici una dintre alea de mai sus , sigur isi uita monturile acasa .... <_<
Apoi 10 pescuituri intr-un an jumate ...cred ca cea mai buna varianta ar fi una gonflabila cu vasle ( 50 ron)
Numai bine si spor la ales!
Bucuresti/Rahova
Postat 01 October 2009 - 05:48 AM
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 01 October 2009 - 06:56 AM
nch, la Oct 1 2009, 03:18 AM, a spus:
Mai suna-ma odata si stabilim o intalnire la un suc. Te ajut cu placere.
Eu personal cred ca ai si tu o parte de vina. Dupa cum ai povestit , eu cred ca acolo a fost condens ..... Barca trebuie sa stea cu capacele deschise dupa pescuiala!!! Neglijenta te-a costat ...constructorul nu are nici o vina! ... Daca barca lua apa era demult pe fundul vreunei balti.... Dar ce sa-i faci pescarul cu navomodel de plantat , de regula e prost, distrat sau beat. Daca nu e nici una dintre alea de mai sus , sigur isi uita monturile acasa .... <_<
Apoi 10 pescuituri intr-un an jumate ...cred ca cea mai buna varianta ar fi una gonflabila cu vasle ( 50 ron)
Numai bine si spor la ales!
Salut. Nu sunt de acord cu tine aici. Eu sunt de parere ca acea persoana care i-a vandut barca, trebuia sa-l sfatuiasca sa deschida capacele dupa fiecare plantat. Cat despre constructor ............ eu cred ca putea sa dea macar cu un WD 40 pe toate circuitele expuse condensului.
P.S.: ii intrebam pe pescarii de pe forum ... ei cate partide de pescuit au facut intr-un an ? :)
Aceasta postare a fost editata de Nemernic: 01 October 2009 - 06:58 AM
2) Esti pe forumul rhc.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi
0729 618 393
Postat 01 October 2009 - 07:00 AM
Adistul, la Oct 1 2009, 02:00 AM, a spus:
am o problema: am o barcuta... care a cam luat apa din cauza ca cei care mi-au facut-o nu au etansat-o bine.
Eu n-am verificat-o ... ca doar nu era s-o zgudui dupa pescuit sa vad daca se aude ceva... daca pleoscaie! In sfarsit: a iesit din garantie... de 6 luni... n-am facut mai mult de 10 pescuituri cu ea in 1,5 ani... si am constatat ca nu mai merge... asa ca normal... m-am dus cu ea "la reparat". Au deschis-o "baietii" si motoarele erau niste guguloaie de rugina.... avea apa si pe circuite... ( probabil de la cum au rasturna-o sa o deschida) si pe receiver-ul de telecomanda.
La o privire ochiometrica... au zis ca s-a bulit receiver-ul si ca unul nou costa 2 mil... +3 mil au zis ca sunt cele 2 motoare ... 1,5 mil desfacutul + constatarea + reparat... ia uite cum s-a facut "distractia" de 650 ron! barcuta a costat cam 2.600 ron acum 1,5 ani! Scump-d'le scump! dar am zis ca merita ... si i-am facut-o atunci cadou unui prieten... care acum mi-a pus-o in brate.
Cand i-am zis cat costa reparatul... a zis ca mergem impreuna la pescuit... si de 600 ron se dezbraca... ia o galetusa in dinti si duce monturile inot si le planteaza el: :))Glumea! bine-inteles!
Oricum ... m-am uitat bine la motoare... si am vazut ca scrie IPMA pe ele... asa ca vazand ca sunt romanesti... auzind si cuvantul aeroterma pe la "baieti"... am vazut la un Magazin de Piese Auto ca motoarele sunt de aeroterma de dacie si costa 70ron/fiecare... in total 1400 ron. Asa ca le-am cumparat frumusel si le-am pus baietilor in brate... spunandu-le ca nu mai e nevoie de alea "bune" de 300 ron ca am gasit eu la 140ron... la fel de bune! S-au facut foc si para ca i-am prins cu cioara vopsita! Ma gandesc ca nu e cel mai bun lucru sa repar barcuta la ei... si ma gandesc s-o fac singur... dar nu stiu unde gasesc un modul de receiver W-Fly parca e... si cum naiba sa-l montez si sa-l faca sa se potriveasca cu telecomanda...
sincer m-au dezamagit ... caci mi-au luat banii pe o barca noua si mi-au dat un "junghi" pe care cred ca l-au revandut! asta e: teapa mea!
sper sa nu ma ard totusi si a 2-a oara!
Credeti ca ma puteti ajuta cumva? <_<
de 3 zile cred ca am citit aproape toate topicele voastre... si poate o sa-mi fac si eu propria barcuta... dar sunt nehotarat in privinta modelului: vasia, allen sau dulap :D
o sa incerc intai pe un carton... varianta la o scara mult mai mica si apoi incerc una reala.
pana atunci poate prind si putina experienta... ca n-am deloc!
spor!
Sal Mai bine cumperi o coaca de fibra si ete mult mai bine.
Negociaza si cauta cit mai multe tipuri de coca, depinde ce iti place ,eu asa am facut si mi-am facut si dusmani.
.
Vezi ca un regulator se vinde si cu 100 coco home made.
Sal si numai bine
Suces
Gabreiel
Postat 01 October 2009 - 01:49 PM
pai... coca este de fibra sau cum i-o spune... adica este turnata... nu are capace de aerisire... decat unul cat unghia mare de la deget... pe care mi-au spus sa-l desurubez cand incarc jucaria. In rest este "ermetizata"... nu se poate umbla la ea ( nu are acces ) decat daca o desfaci din siliconul cu care este prinsa de jur-imprejur.
am sa revin cu o poza ca sa vedeti despre ce e vorba... dar este doar Coca fara capac.
cred ca am sa-i fac o gaura si am sa-i pun o gura de borcan cu capac cu tot... din cele de plastic mai gros... cat sa pot baga mana in ea... macar sa op mai sterg dupa pescuit... sau sa pot pune un ventilator sa scot condensul.
Asta va fi prima mea inventie si interaciune cu navomodelismul... si sper sa nu fie ultima. :rolleyes:
http://cutiacupoze.ro/albume/1899/600_3572c7af5939b9ad70a0fa458340fdc3.jpg
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 01 October 2009 - 01:50 PM
adistul@yahoo.com
Postat 02 October 2009 - 02:55 AM
goctav, la Oct 1 2009, 08:00 AM, a spus:
Negociaza si cauta cit mai multe tipuri de coca, depinde ce iti place ,eu asa am facut si mi-am facut si dusmani.
.
Vezi ca un regulator se vinde si cu 100 coco home made.
Sal si numai bine
Suces
Gabreiel
Vezi ca un regulator home made a crescut la vreo 250 lei noi.... alea de 100 coco le mai faci doar tu. Eu 100 coco dau pe piese...tu cum dracu le scoti? Te costa minim 40lei Fet-urile la cablaju' tau (cel mai ieftin posibil) Imi faci si mie 30 regulatoare ? cu garantie 24 luni? le vreau in 3 zile....
Testul se face cu un 700/13T ... 15 minute pentru fiecare reg. in cada. Daca se prajeste vreunul pica afacerea...
Facem?
Cel mai ieftin regulator e in china!
http://www.youtube.com/watch?v=JjGd1C6E4ys...feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=S0FFnODHNrM...feature=related
Aceasta postare a fost editata de nch: 02 October 2009 - 03:09 AM
Bucuresti/Rahova
Postat 02 October 2009 - 05:40 AM
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s
Quad S500 cu Naza V2
EasyGlider Pro
Postat 02 October 2009 - 06:06 AM
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 02 October 2009 - 07:37 PM
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s
Quad S500 cu Naza V2
EasyGlider Pro
Postat 05 October 2009 - 12:17 PM
Am reusit sa repar Servo-urile de la cuve: MG995... care din cauza condensului erau ruginite ( sunt metalice: Alama + otel ). Am facut munca de bijutier... dar merg destul de bine.
Le-am alimentat pe rosu si negru si functioneaza cam Haotic: merg stanga dreapta cam incontinuu. Asa trebuie? Nu stiu la ce serveste firul portocaliu.
ca sfat: daca va cumparati asemenea Servo-uri... intai desfaceti-le si bagati multa vaselina... altfel ruginesc din cauza condensului.
In continuare nu stiu daca receptorul W-fly 40 Mhz functioneaza: cei care mi-au "desfacut" barca au scos mufele si nu stiu cum trebuiesc puse.
Practic au taiat cablurile dintre partea superioara si cea inferioara si nu prea ma descurc sa le pun la loc.
O sa mai incerc si revin...
Daca cineva are "solutii" pentru receptor... raman dator cu un vin fiert cand da frigul... sau cu o bere rece acu'.
:)
adistul@yahoo.com
Postat 05 October 2009 - 10:48 PM
oricum mai am cate ceva de "rezolvat cu el"... ca vreau sa-mi fac o barcuta noua.
adistul@yahoo.com
Postat 06 October 2009 - 08:57 AM
Obelixx, la Oct 6 2009, 08:58 AM, a spus:
am rezolvat : AICI
joi am raspunsul. sper sa fie pozitiv... tipul: Cristi mi-a facut o impresie deosebita...
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 06 October 2009 - 08:58 AM
adistul@yahoo.com
Postat 20 October 2009 - 11:56 PM
rezolvat problema.
topicul poate fi inchis.
multumesc mult.
adistul@yahoo.com