ipsihi, la Jan 14 2010, 10:21 PM, a spus:
...in afara de "nici-un" ,am eu unul, vin americanii in frunte cu Bruce Willis si salveaza omenirea, comentarii?!!!
pentru cei care este destepti ...
Academia Română a făcut marÅ£i un apel către instituÅ£iile ÅŸi reprezentanÅ£ii culturii româneÅŸti pentru respectarea, în producÅ£iile cu caracter public, a normelor de scriere cu „ââ€. CoexistenÅ£a a două sisteme ortografice a fost apreciată de lingviÅŸtii Academiei drept o situaÅ£ie „cu totul izolată în lumea modernăâ€, putând fi considerată „o lipsă de maturitate ÅŸi înÅ£elepciune a culturii româneâ€.
În aceeaÅŸi zi, Academia a lansat ÅŸi o nouă ediÅ£ie a „DicÅ£ionarului ortografic, ortoepic ÅŸi morfologic al limbii române†(DOOM), apărută la 23 de ani după ultima ediÅ£ie. Constituind un instrument esenÅ£ial în ceea ce priveÅŸte corectitudinea limbii, dicÅ£ionarul reflectă schimbările pe care le-a înregistrat aceasta, cuprinzând cu 2.500 de cuvinte mai mult decât ediÅ£ia anterioară. DicÅ£ionarul, care joacă ÅŸi rolul de îndreptar, autorizează folosirea unor neologisme precum „brokerâ€, „dealerâ€, „itemâ€, „trend†şi introduce noi forme pentru anumite cuvinte: „eu continui†în loc de „eu continuuâ€,
„nicioâ€/„niciun†în loc de „nici oâ€/â€nici un†etc.
extras din ziarul Evenimentul Zilei !
Aceasta postare a fost editata de ad525: 15 January 2010 - 03:03 PM