Modelism - RHC Forum: HK500GT - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

HK500GT O clona ceva mai buna

#1 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 25 January 2010 - 07:43 PM

L-am terminat si eu in sfarsit . Este 100% stock , motor typhoon de 500 (l-as fi vrut pe celalalt mai slab dar nu mai era in stoc ) , servo-uri Turnigy 930 mg pe platou si un hitec HS225BB pe coada . Deocamdata nu am pe post de gyro decat un EK2-0704 .Baterii 2x2200mah 20c in serie , ESC un Plush de 60A + un UBEC + o baterie suplimentara de 1500mah pt servo-uri si receptie . Asta am facut-o de dragul CG-ului , ar fi trebuit sa folosesc 2x3000mah .
Azi am cedat nervos si l-am turat in casa in sufragerie cat sa-l fac sa topaie ... e bine , nu vibreaza dar e inspaimantator . Din cat am citit T-rex 500 are cea mai mare incarcare a rotorului (fata de 450 si 600) si asta explica putin de ce trebuie turat atat de mult - fata de standardele mele . Mai vad eu ce fac la camp .
Pana una alta mi se pare perfect pt ce fac eu . Un t-rex adevarat ar fi overkilll pt a face hover tail-in .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: hk500gt.JPG
  • Imagine atasata: hk500gt2.JPG

HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#2 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 25 January 2010 - 07:59 PM

Verifica inainte de a trage prea mult de bateriile alea cat trage cu adevarat motorul. Eu am un Watmetru, dar nu am apucat inca sa verific cat consuma typhoon-ul ala.

Cred ca motorul trage foarte usor 50A in regim de hover . 20C pe baterii, dupa parerea mea cred ca este putin...cel putin asa mi s-a parut mie dupa primele teste. Dupa hover in casa de cateva minute, bateriile erau fierbinti si s-au si umflat putin.

Din ce vad in poze, cred ca tot 2200mah 20C flyermate sunt si ale tale..
La mine nu se echilibra bine cu ele.
incearca sa cresti ceva...amperii sau rata de descarcare.
Al meu se echilibreaza bine cu o baterie 6S 3000mah 20C.
Are 487g dupa ce da vanzatorul fata de 334g cat au cele 2 baterii flyermate 2200mah 20c

Vad totusi ca ai baterie separata pentru receptie...e posibil cu aia sa se echilibreze bine. Dar atentie la consumul motorului daca tii la bateriile alea.
0

#3 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 25 January 2010 - 08:34 PM

trenul de aterizare l-ai montat intentionat invers ... just asking...
0

#4 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2010 - 08:46 PM

Vezi postareaPrimus, la Jan 25 2010, 08:34 PM, a spus:

trenul de aterizare l-ai montat intentionat invers ... just asking...

Prima oara l-am montat normal , apoi m-am uitat la chinez in poza si am vazut ca era invers . Se pare ca era bine prima oara . Damn !

Apropo de curent , am gasit asta :
"
If you scroll back a few pages and look at the power graphs I recorded using a Scorpion 3026-1600Kv motor, you can see that 20 Amps is enough power for hover on 6S (3S x 2 in series), but power draw goes well into the 30 Amp range during climb-outs. On a 3S or 4S pack, you would need to pull at least 40-45 Amps from that pack just to maintain hover, that would be brutal on the battery"

Teoretic ar trebui sa mearga , dar mai vedem si realitatea , mai ales ca typhoon-ul are o proasta reputatie in ceea ce priveste consumul .
0

#5 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 25 January 2010 - 08:53 PM

Chiar arata bine.Sa-l zbori sanatos.
0

#6 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 25 January 2010 - 09:11 PM

ESC-ul ..incearca sa-l pui pe lateral ! acolo unde il ai acum nu are ventilatie . :)
ADOR VITEZA!!!
0

#7 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 25 January 2010 - 09:22 PM

Ps: schimba stabilizatorul ala verical cu unul de carbon .Cel stoc imi pare moale ca material.
ADOR VITEZA!!!
0

#8 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 26 January 2010 - 12:48 AM

Vezi postareaTUROK, la Jan 25 2010, 09:22 PM, a spus:

Ps: schimba stabilizatorul ala verical cu unul de carbon .Cel stoc imi pare moale ca material.

Stabilizatorul vertical este dintr-un plastic ce pare destul de tapan si cu un pic de elasticitate.
Oricum, mult mai serios in comparatie cu ala din tabla cum e la HK-T500.

Apropos de baterii si consum estimat, si mie mi s-a parut suficient initial 2200 20C. Acum am semne de intrebare.
Apropos, typhoon-ul are 1800RPM, nu ca scorpionul ala de 1600 si in plus, eu am pe el pinionul din kit cel mai mic care cred ca e de 13T...toata lumea zice ca ar fi bine sa fie de 11T, dar nu am avut pentru ax de 5mm.
Poate nici nu am reglat eu bine curbele de pitch si motor.
Adevarul e ca mi s-a parut foarte turat, dar nu am prea mult timp pentru el si afara nu prea imi vine sa ies pe vremea asta.

Sa ne ti la curent cum zboara in configuratia asta daca ai curaj sa il scoti :D

PS : nu citisem bine postul initial si am zis mai sus chestii care le stiai deja (chestia cu bateriile de 3000mah si bateria pentru receptie sa ii faci CG-ul).
De daca nu am rabdare sa citesc tot, scriu ca prostu'... :D Scuze!
0

#9 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 January 2010 - 08:40 AM

Nici o problema , informatia era buna :D . Deocamdata nici o componenta nu s-a incins (motor-esc-baterii) dar era detectabila caldura in toate .Abia astept sa-l ridic si sa-l tin in aer macar un minut-doua , asta o sa-mi dea informatii suplimentare si o sa actionez in functie de ele .
Turok , nici mie nu prea mi-a placut stabilizatorul din coada , anticipez ca daca il trantesc un pic mai tare si usor in rotire o sa se indoaie si o sa permita rotorului anticuplu sa atinga pamantul , pana una alta am sa o privesc ca pe o vulnerabilitate si o sa incerc sa nu-i dau ocazia sa se manifeste .
0

#10 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Interests:heli,aero......

Postat 26 January 2010 - 10:35 AM

Ehe....la cum zbori tu cu BELT-ul nu vad de ce iti mai faci probleme cu asta,vei fi artist la HK,e mult mai stabil in hover ca BELT-ul ,sa inteleg ca urmeaza un vidseo....insa nu te grabi,la temperaturile astea o sa iti crape cel putin gyro.
BAFTA
0

#11 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 January 2010 - 01:15 PM

Vezi postareaRAPTOR, la Jan 26 2010, 10:35 AM, a spus:

Ehe....la cum zbori tu cu BELT-ul nu vad de ce iti mai faci probleme cu asta,vei fi artist la HK,e mult mai stabil in hover ca BELT-ul ,sa inteleg ca urmeaza un vidseo....insa nu te grabi,la temperaturile astea o sa iti crape cel putin gyro.
BAFTA

Multumesc.
Da , in mod sigur la un moment dat am sa-l zbor FPV dar asta doar dupa ce o sa omor Belt-ul care inca mai zboara .Am montat deja pe el OSD-ul cel vechi si vreau sa fac macar un zbor cu el , poate week-end-ul urmator o sa pot .
Pana una alta vreau sa ma bucur un pic de barzaune .
0

#12 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2010 - 06:33 PM

Azi l-am zburat , in pod . Sunt incantat , mai ales de faptul ca nici una din componentele electrice nu pare a fi stresata (in hover) . Motorul si bateriile au venit cu caldura de-abia detectabila , esc-ul de 60 A a fost un pic mai cald - dar nu fierbinte . Sa vad ce-i fac , ori radiator ori il pun pe lateral pt a fi in curentul de aer , oricum deocamdata nu e cazul sa ma agit . Tracking-ul este bun si ma mir ca altii au avut probleme in privinta asta . Coada s-a comportat bine (dar exista in continuare problema cu agatarea la cap de cursa a actuatorului - la mine nu e o problema , am giro rate si zbor domol )
Video:

http://www.youtube.c...h?v=T4oKgnDOUkg
0

#13 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 30 January 2010 - 08:33 PM

zboara binisor, chiar mai bine decat unele marci de heli (excluzand align, thundertiger..etc care sunt mai rasarite). in mod clar incep sa se infunde walkera, esky,scorpio  chiar si eflite clasele superioare. sa speram ca vor continua asa. daca vor face si electronica mai bine sigur o sa iau si eu unu sa ma distrez. viitorul pare roz in favoarea incepatorilor care nu vor sa arunce multi bani pe unul original. clona asta pare sa aiba vlaga in ea. daca poti sa pui si ceva zboruri pe afara cand o sa fie frumos. 

p.s. la mine aproape o sa ai dubleze valoarea receptorul de spektrum ar7000. imi place heli tau, arata bine
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu