Modelism - RHC Forum: Flasher 450 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Flasher 450 clona t-rex

#151 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 31 October 2009 - 10:43 AM

Vezi postareafiredragon, la Oct 31 2009, 09:02 AM, a spus:

in general mie nu imi plac copiile. dar logic decat sa dau 100 si ceva de euro pe o copie, plus un gy401 si ala vreo 100 plus un servo futaba 9257 si asta vreo 50(nu stiu daca voi le luati mai ieftin dar din eu sigur nu), nu mai bine se ia un combo align sport 450 cu tot ce are in el? e 300 si ceva de euro si vad ca nu se plange nimeni ca nu ar tine coada. ba chiar zic ca ar zbura binisor. luat in considerare neplacerile cauzate de calitate la o copie, cred ca mai ales un incepator ar face mai bine sa ia ceva mai calitativ. imi plac preturile de acum la combo t- rex. si eu sunt cu ochii pe un 500 esp care il iei acum la 410 euro din UE de pe ebay italia lipsind doar gyro si servo de coada. Plus ca ambele au torque tube. Chiar nu sunt de preferat decat copiile?? Dupa mine sunt

In 300 si ceva euro are si servouri , si pale ?
La noi este 490 euro un 450 sport supercombo - model, esc, motor, pale, servouri si gyro. Este torusi f. scump pentru un incepator care il va rupe de mai multe ori si reparatiile vor fi mai scumpute decat la o clone.
Ideea la clone este ca il iei ca prim model si ala echipat cu componente low cost ( servo si gyro )! Te cam chinui cu el - dar sunt si clone foate reusite - dupa care daca iti place iti iei unul mai profi , eventual si mai mare !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 31 October 2009 - 10:50 AM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#152 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 31 October 2009 - 04:50 PM

E ..lasa ca si cele originale au probleme chiar de la bun inceput ..( unele) UN exemplu este capul care batea la un trex-450 SE , al unui membru de pe forum .( model nou nout.). Acum cum nimeresti!!! :rolleyes:
ADOR VITEZA!!!
0

#153 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 31 October 2009 - 06:33 PM

Daca iei un t-rex din tara....ai toate sansele sa fie cioara vopsita,se stie la ce ma refer....asa ca,o clona e mai mult ca perfecta pentru un incepator si nu numai,zilele trecute facusem ceva calcule si parca sa imi fi dat vro'...100 si ceva de $ fara gyro,un 450 clona si un 500 pana in 300$ cu transport cu tot si doua pacuri de 6s(sper sa nu fi gresit la calcule).
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#154 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2009 - 08:13 PM

Hai baieti sa zburam Flasher-ul si sa nu dam in discutii pro si contra clone !
Orice produs original are model stock si model de top inclusiv T-REX , MiniTitan etc. Nici odata nu o sa putem compara un Brand cu o clona - se poate intampla sa existe si o clona bunicica, dar atat ! Nici odata nu o sa compari un servo de 100 Euro cu unul de 10 Euro.
Prea se potrivesc comentariile nostre cu parerea vulpii cum ca sunt strugurii prea acrii ! Si Dacia era masina dar Loganul e putin mai mult peste iar de
BMW. Mercedes, Audi,WW etc nici nu mai amintim desi si astea ajung in service in perioada de garantie - iar Ferrari chiar mai ia si foc pe sosea !
0

#155 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 01 November 2009 - 12:04 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Oct 31 2009, 08:13 PM, a spus:

Hai baieti sa zburam Flasher-ul si sa nu dam in discutii pro si contra clone !
Orice produs original are model stock si model de top inclusiv T-REX , MiniTitan etc. Nici odata nu o sa putem compara un Brand cu o clona - se poate intampla sa existe si o clona bunicica, dar atat ! Nici odata nu o sa compari un servo de 100 Euro cu unul de 10 Euro.
Prea se potrivesc comentariile nostre cu parerea vulpii cum ca sunt strugurii prea acrii ! Si Dacia era masina dar Loganul e putin mai mult peste iar de
BMW. Mercedes, Audi,WW etc nici nu mai amintim desi si astea ajung in service in perioada de garantie - iar Ferrari chiar mai ia si foc pe sosea !

eu as prefera http://cgi.ebay.it/Align-T-Rex-450-Sport-S...=item4a9b780938     decat sa ma joc dea pilotatul. se stie ca alea ieftine mananca mai multi bani garantand mai multe crashuri.  Doar faptul ca flash e o copie frumusica pentru mine nu e de ajuns
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#156 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 01 November 2009 - 12:23 AM

Nu e topic de heli sa nu derapeze in dezbateri clone vs original, brand vs noname, Futaba vs Hitec, etc. Fiecare isi face socotelile si decide ce isi cumpara. Important e sa scrie pe forum onest ce merge si ce nu merge astfel incat din experienta comuna sa invatam cu totii.

Repet sfatul meu legat de gyro telebee. Incearca si alt servo; poate o sa mearga altfel, mai bine sau mai prost.

Azi a incercat Primus clona mea, HK450. A zis ca e OK, coada l-a nemultumit, prea lenta. De o luna eu numai pe asta il zbor. Nu am avut nici un crash dar ma si misc foarte incet, trebuie sa bag si niste simulator ca bat pasul pe loc.

Vine prima zapada si voi nu ati scos inca Flasherele la aer. Stefan
0

#157 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 01 November 2009 - 08:49 AM

Exact, hai cu ele in aer baieti :D

Se poate zbura si pe zapada, credeti-ma. Doar sa veniti cu ceaiu' fierbite :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Primus: 01 November 2009 - 08:49 AM

0

#158 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 November 2009 - 07:23 PM

Zboara :rolleyes:

ADOR VITEZA!!!
0

#159 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 November 2009 - 09:58 PM

trebuie sa bag simulator ..mai mult de acum ..In hover ma descurc eu , dar la figuri cred ca fac zob din prima heli .Am toata iarna la dispozitie . :unsure:
ADOR VITEZA!!!
0

#160 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2009 - 10:35 PM

Vezi postareaTUROK, la Nov 1 2009, 07:23 PM, a spus:

Zboara :rolleyes:

beton!!! as vrea sa vad cum face un tic tac toe!!! o fi in stare modelul asta de heli??

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#161 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 02 November 2009 - 11:00 PM

@Firedragon : no coment...poate daca nu iti zice nimeni nimic te simti, iti iei jucariile si te duci la tine la scara !
Align poate! Tu poti ???? ...scuze, nu m-am putut abtine!
E un review al unui elicopter anume.O copie DA! Nu e mai bun ca al tau! e adevarat, al tau e mai bun! nu o comparatie cu align-ul tau...stai linistit nu iti roade nimeni soclul la statuie!
Ai align, sa-l stapanesti sanatos, este mai bun, toata lumea stie asta...si daca nu stia, i-ai convins! Multumesc in numele lor!
Daca dai reply, fa un topic al tau in care sa iti aperi mandria in public, sau injur-ma in privat linistit si sigur! promit sa nu ma ripostez ca la usa cortului! Numai lasa topicul omului in pace...

@Turok : Ca sa revenim! Bravo Turok...!!! mie mi-a trebuit mult sa pot sa fac asta .... :rolleyes:)
0

#162 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2009 - 11:05 PM

El da !!( SPER), eu nu cred ca pot acum ..mai am mult de invatat ... :rolleyes:
ADOR VITEZA!!!
0

#163 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2009 - 11:17 PM

Vezi postareaTUROK, la Nov 2 2009, 11:05 PM, a spus:

El da !!( SPER), eu nu cred ca pot acum ..mai am mult de invatat ... :rolleyes:

nu sunt ironic, vreau doar sa vad cata incredere inspira modelul. eu nu pot asta e clar. libelula mea poate daca o zboara alex.

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#164 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 02 November 2009 - 11:52 PM

@Turok:
nu erai tu ala de mai acu' juma' de an zicea ca fuge cat colo cand vede un heli? care e mult mai periculos decat orice avion de 4 kg? si nu trebuie zburat in parc nici daca e un 250? imi cer scuze anticipat daca ma inseala memoria obosita. la fel si daca aia e parcarea ta personala. caz in care esti un colectionar usor excentric, dar demn de toata stima...

felicitari pentru zbor, oricum!

@firedragon: desi nu detin vreuna, exista clone foarte reusite si se zice ca flasher e una dintre ele. si mai exista si unele de cateva ori mai ieftine decat originalul care zboara la 95% din potentialul acestuia. sau la fel. E mai greu sa le nimeresti, e adevarat. Dupa mine zborul e 90% 'degete' si 10% heli... dar se pare ca eforturile le distribuim pe dos: 90% in heli si mai nimic la propria tehnica. Si eu recunosc ca am facut la fel... incerc sa schimb
nu vreau sa dezbatem aceasta tema in continuare, cu clona sau original, scump sau ieftin, hai la zbor!
Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#165 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 November 2009 - 02:40 AM

Vezi postareapatrocle, la Nov 2 2009, 11:52 PM, a spus:

@Turok:
nu erai tu ala de mai acu' juma' de an zicea ca fuge cat colo cand vede un heli? care e mult mai periculos decat orice avion de 4 kg? si nu trebuie zburat in parc nici daca e un 250? imi cer scuze anticipat daca ma inseala memoria obosita. la fel si daca aia e parcarea ta personala. caz in care esti un colectionar usor excentric, dar demn de toata stima...

felicitari pentru zbor, oricum!

@firedragon: desi nu detin vreuna, exista clone foarte reusite si se zice ca flasher e una dintre ele. si mai exista si unele de cateva ori mai ieftine decat originalul care zboara la 95% din potentialul acestuia. sau la fel. E mai greu sa le nimeresti, e adevarat. Dupa mine zborul e 90% 'degete' si 10% heli... dar se pare ca eforturile le distribuim pe dos: 90% in heli si mai nimic la propria tehnica. Si eu recunosc ca am facut la fel... incerc sa schimb
nu vreau sa dezbatem aceasta tema in continuare, cu clona sau original, scump sau ieftin, hai la zbor!

Draga Patrocle! ...intr-adevar cu memoria obosita , sti tu ceva dar cred ca mai trebuie facut un upgrade! Ce am afirmat eu a fost ca este periculos sa zbori in parc cu heli in preajma copiilor!(macar o mica precautie in zonele populate) Treaba cu avionul de 4 kg, nu stiu lumineaza-ma . Oare teama ca fug cat colo cand vad ca vine un heli cred ca este reciproca , in cazul in care un heli de clasa 600 sau 700 se indreapta spre tine scapat de sub control .Colectionar excentric mi-as fi dorit din tot sufletul sa fiu , dar pe criza asta sa fim seriosi . MI-am asumat raspunderea in cazul in care il bagam intr-o masina .Da! plateam paguba ( caz in care loveam o masina te afecta personal?) Data viitoare te invit pe la mine cu masina ( daca ai) incerc sa fac cateva figuri 3D peste masina ta .Testam clona sa vedem daca poate figuratie ca tare mai sunt curiosi sa stie daca poate sau nu sa faca frectie. ( sa vezi atunci excentric) ,mai bine vino cu RATB-ul! hai ca dau un Gin! :rolleyes: Multam pt felicitare ,oricum!

Aceasta postare a fost editata de TUROK: 03 November 2009 - 02:54 AM

ADOR VITEZA!!!
0

#166 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 November 2009 - 08:59 AM

Bai da rai mai sunteti !

Referitor la clona : este I D E N T I C T-REX - FULL aluminiu , Frame si Stabilizatoere din Fibra ! Eu i-am luat si paddle de carbon si pale carbon SAAB .
S I G U R face 3D la fel ca un T-REX daca este in mana unui pilot care STIE sa faca 3D.
Singurul lucru despre care nu poti da un verdict la inceput este clasa de materiale folosite ( rulmenti, aliaje, calitate plastice etc. ) care se pot uza mai repede decat unele de firma in situatia utilizarii hard - dar am inteles ca si la Align se mai duc rulmentii daca te dai tare la el - vezi exemplul cu Ferrari care a luat foc pe autostrada.
Surubelele necesita putina atentie , dar cu putini bani poti lua tot setul de suruburi si saibe originale de T-Rex .
Piesele care se uzeaza ( rulmnti ) se pot inlocui si atunci ai posibiliatea sa iei cele mai grozave brand-uri.
Sunt modele care nu sunt clone - Falcon 3D, Typhoon care sunt duble ca pret si credeti-ma nu se pot compara nici macar vizual cu aceasta clona.
Pun pariu ca daca iei un Boom original de aluminiu pe care scrie Align si ii schimbi canopia cu una originala de T-Rex numai un foarte bun cunoscator va putea sa isi dea seama ca
nu este originalul.

P.S. Eu am luat si motor si esc Align asa ca va fi greu de deosebit.
0

#167 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 03 November 2009 - 09:32 AM

Don't take it personally .... baieti! :rolleyes:

Citeaza

beton!!! as vrea sa vad cum face un tic tac toe!!! o fi in stare modelul asta de heli??

Ba da esti ironic.... dar ne-am obisnuit cu tine sa te bagi in oala tuturor... unii iti vor mai raspunde in doi peri dupa cum vezi.. :)

Mie imi place clona asta si din ce vad in poze, ca mecanica, imi inspira si incredere.... e una reusita.
Succes Turok!

Aceasta postare a fost editata de Primus: 03 November 2009 - 09:32 AM

0

#168 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 03 November 2009 - 11:13 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Nov 3 2009, 08:59 AM, a spus:

Bai da rai mai sunteti !

Referitor la clona : este I D E N T I C T-REX - FULL aluminiu , Frame si Stabilizatoere din Fibra ! Eu i-am luat si paddle de carbon si pale carbon SAAB .
S I G U R face 3D la fel ca un T-REX daca este in mana unui pilot care STIE sa faca 3D.
Singurul lucru despre care nu poti da un verdict la inceput este clasa de materiale folosite ( rulmenti, aliaje, calitate plastice etc. ) care se pot uza mai repede decat unele de firma in situatia utilizarii hard - dar am inteles ca si la Align se mai duc rulmentii daca te dai tare la el - vezi exemplul cu Ferrari care a luat foc pe autostrada.
Surubelele necesita putina atentie , dar cu putini bani poti lua tot setul de suruburi si saibe originale de T-Rex .
Piesele care se uzeaza ( rulmnti ) se pot inlocui si atunci ai posibiliatea sa iei cele mai grozave brand-uri.
Sunt modele care nu sunt clone - Falcon 3D, Typhoon care sunt duble ca pret si credeti-ma nu se pot compara nici macar vizual cu aceasta clona.
Pun pariu ca daca iei un Boom original de aluminiu pe care scrie Align si ii schimbi canopia cu una originala de T-Rex numai un foarte bun cunoscator va putea sa isi dea seama ca
nu este originalul.

il tradeaza difere ta de nuanta la culoare si lipsa inscriptilor , de asemenea mecanica de coada e usor diferita, suruburi etc, iti dai seama chiar foarte repede.

tic-toc daca face...
nu tre sa fi nici macar super expert nu e o manevra chiar asa de grea ,desi daca esti mai la inceput ajuta putina supramotorizare.
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#169 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 November 2009 - 11:08 PM

Astazi am zburat si eu Flasher-ul 450 - foarte putin din pacate .
Desi echpat cu electronica foarte buna , HS 65 MG, GY 401 si servo de coada Align , pale carbon Align, si reglat perfect faptul ca este totusi o CLONA si-a spus cuvantul si anume :
la al - II - lea zbor sa blocat rulmentul la unul din bratele de la Tail Blade Holder si tija de la servoul de coada mergea foarte greu , lucru ce a dus la
imposibilitatea de mai tine coada drept dand cu ia in toate partile .
Nu sa stiut in prima etapa cauza si sa tot setat gain-ul de la gyro in speranta ca se va rezolva - nimic nu sa rezolvat !
A fost aterizat fara probleme si dupa ce am scos link-ul de pe sfera de la servo coada am observat ca abia se misca.
Rulmentii cred ca sunt foarte greu de scos asa ca intreg-ul Tail Blade Holder va trebui schimbata cu totul -
deci pana acum costuri suplimentare fara a zbura mai mult de 5 minute :
1 ) Flybar Cage Plastic Set T-REX 450 - 33.8 RON
2 ) Tail Blade Holder Alu Light Blue T-REX 450 - 89 RON

si sunt covins ca lista va continua - ma rog sa nu urmeze Main Rotor Blade Holder Set v2 Alu Dark Blue T-REX 450 ca asta sare de 160 Ron.
Mai este un joc in Swashplate CCPM pe axul principal - se vede atunci cand apucand cu mana de FlyBar Paddle si miscand-o in jurul axei se misca toate :

Washout Control Arm
Control Lever Set
Flybar Cage Alu
Plus toate link-urile dintre ele

Asta este cam 170 Ron

La Mini Titan -ul 325 SE nu am gasiti asa ceva si cred ca nici la T-Rex 450 SE V2 nu gasesti .

Mini Titan - ul a costat 200 Euro deci DOAR dublu fata de Flasher care daca va continua asa il va depasi in costuri cu " succesuri ' inainte de a te putea bucura cat decat de el !

Unii vor spune ca al lor este bun - asa este - dar si eu stiu pe cineva care a castigat la Loto 6 din 49 !

Si eu care am numai modele de " firma " si motoare la fel , ce m-o fi apucat cu asta nu stiu : am luat si o canopie super de la Canomod pentru el - o sa mi-o pun eu pe cap !

P.S.

Imi retrag toate cuvintele de lauda si incurajare din acest topic spuse in zilele anterioare !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 21 November 2009 - 11:09 PM

0

#170 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 November 2009 - 11:35 PM

Imi pare rau sa aud ., asa ceva despre modelul tau . http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/unsure.gif

MODELUL MEU INCA ZBOARA SUPER BINE ....FARA PREA MULTE PISE SI ELECTRONICA DE CALITATE ... :) , POATE AI AVUT TU GHINION ......
ADOR VITEZA!!!
0

#171 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 21 November 2009 - 11:53 PM

Recomandarea mea fara nici o aluzie, este sa mai lasi pe cineva care se pricepe bine sa se uite la el si sa isi dea cu parerea.
Mai era cineva cu tine cand l-ai zburat ?
Imi pare rau sa aud asta, dar sa se defecteze un rulment nu e iesit din comun, sa fie tot prost...asta ma cam indoiesc.
0

#172 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2009 - 12:53 AM

Vezi postareaalexvid, la Nov 21 2009, 11:53 PM, a spus:

Recomandarea mea fara nici o aluzie, este sa mai lasi pe cineva care se pricepe bine sa se uite la el si sa isi dea cu parerea.
Mai era cineva cu tine cand l-ai zburat ?
Imi pare rau sa aud asta, dar sa se defecteze un rulment nu e iesit din comun, sa fie tot prost...asta ma cam indoiesc.

Nu am nici un interes sa dezinformez . Daca aveam o parere proasta din start nu mai investeam atat de mult in servouri si in ce am spus ca am mai luat pt. el ( am luat si motor si regulator Align ), Am luat inca un set si pt. MiniTitan - daca aveam idei preconcepute luam doar un set , ma convingeam de clona si le mutam pe MiniTitan iar clona la gunoi.

Ca se strica rulmentii, sunt de acord dar nu inainte sa il zbori, si nici dupa doar 3-4 minute de hover. Ca sa scoti acei rulmenti e chin maxim si risti sa strici piesa de aluminiu in care intra - nu ai cum sa bati in ei pentru ca se baga pe parti opuse iar un extractor foarte fin care sa prinda prin gaura rulmentului nu am si nici nu am vazut - singura solutie este sa iei alta piesa si deja doar doua repere simple ajung la 25 % din pretul intregului model.

Da ! cu mine era Vlad Marinescu si alte cateva persoane azi pe Chitila care l-au verificat ! El la zburat prima data .
De la el am luat si majoritatea componentelor ! Ei au numai heli performante si chiar era curios sa vada Flasher-ul - avand alta parere despre clone
si no name-uri in general. ! Am comparat putin cu un T-REX 450 Pro pe care il avea la el pt. zbor si la ala nu se misca nimic fara rost!

O sa il rugam si pe Turok sa verifice jocul de care am spus , pentru ca acest joc nu am spus ca il face nefunctional - el se invarte saracul - dar ca si o vioara dezacordata un afon nu sesizeaza , nu stie ca nu asa trebuie sa faca, iar la un zbor mai sport se va vedea din plin acel joc.

T-Rex-ul 600 tot eu l-am montat si in una din zile Serban a rectificat putin curba de Pitch si Gaz la ochi si a zburat fara nici un Trim din prima.
Si Flasher-ul a zburat fara trim din prima numai ca nu a tinut mult si sunt inca prezente acele jocuri de care am mai spus si pe care nu eu le am depistat
caci nici nu imi dadea in gand sa misc de FlyBar Paddle pe lungimea sarmei de FlyBar Rod - misti usor alternativ in sensul acelor de ceasornic si invers de cateva ori si vezi cum se misca toare piesele de care am spus - si sa nu uitam ca ansamblul Head a venit montat, eu doar am mai pus locktite la unele suruburi si le am mai strans pe altele .

THE END - Va Urma !
0

#173 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2009 - 03:27 AM

Eu pana in prezent am cu el cam 16-17 zboruri in reprize de cate 8-9 minute .Deci ,hai sa prezint ce am schimbat eu la el de la bun inceput .

Palele principale inlocuite cele din stoc cu unele de carbon . Boomul schimbat si flaybar-ul ( facut de mine din alta tija de otel ) din cauza motanului care a avut ciuda pe el! si asta pana sa fac primul zbor .Dupa cateva zboruri ,de reglaje si trimaje mai mult la sol ,m-am gandit sa schimb rulmentii care tin palmierul .( cei stoc ,nu au prezentat urmari grave de uzura ,dar sa fiu eu sigur i-am inlocuit cu alti align!.Paele de la rotorul anticuplu ,schimbate si ele .AX ,pale coada , dupa un mic incident .
ADOR VITEZA!!!
0

#174 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2009 - 08:46 AM

Vezi postareaTUROK, la Nov 22 2009, 03:27 AM, a spus:

Eu pana in prezent am cu el cam 16-17 zboruri in reprize de cate 8-9 minute .Deci ,hai sa prezint ce am schimbat eu la el de la bun inceput .

Palele principale inlocuite cele din stoc cu unele de carbon . Boomul schimbat si flaybar-ul ( facut de mine din alta tija de otel ) din cauza motanului care a avut ciuda pe el! si asta pana sa fac primul zbor .Dupa cateva zboruri ,de reglaje si trimaje mai mult la sol ,m-am gandit sa schimb rulmentii care tin palmierul .( cei stoc ,nu au prezentat urmari grave de uzura ,dar sa fiu eu sigur i-am inlocuit cu alti align!.Paele de la rotorul anticuplu ,schimbate si ele .AX ,pale coada , dupa un mic incident .

Da ai jocul ala care pe l-am descris eu mai sus ? ca am spus - poate zbura si asa dar nu este O.K. !
0

#175 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2009 - 09:47 AM

daca nu era OK ! NU-L ZBURAM .Jocuri inca nu am prins pe el ( momentan) putin la coada . ..dar reparabil acolo .
ADOR VITEZA!!!
0

#176 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2009 - 09:22 PM

Astazi ( dupa ce am reparat " coada " ) am descoperit alta problema la clona , si anume :
intre maingear si rulmentul de jos din frame , se pune o bucsa mica de bronz prin care trece axul.
Aceasta bucsa este mica in inaltime si maingear-ul atinge de frame rezultand o pulbere albastra fina care se formeaza in urma frecarii. In acelasi timp
roata dintata mai mica in diametru calca doar pe 50% din suprafata pe pinionul care transmite miscarea la curea - la un exces de " forta " risca sa se reteze
din dintii care intrau in contact doar de jumatate.

Am bricolat un distantier suplimentar dintr-o saiba ( care nu este din pacate din otel argint ) la care am pilit interior si exterior cam 1 ora si ceva. Bine inteles ca sau stricat unghiurile de la pale si am mai pierdut inca 30 min sa refac toate curbele si reglajele mecanice.

In rest inca zboara , dar in mana unui incepator - adica lent fara 3D.
Va urma ! The end !
0

#177 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1509
  • Inregistrat: 06-September 08

Postat 29 November 2009 - 10:02 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Nov 3 2009, 08:59 AM, a spus:

Bai da rai mai sunteti !

nu este originalul.

In definitiv, intre o clona si un original, ambele full metal si carbon, unde pot aparea diferente?La piese?NU, la design? preaputin.Diferentele apar la calitatea pieselor.Dar oare cate din elicopterele care zboara pe la noi apuca, sa zicem sa zboare de ...n ori asa incat sa se uzeze toate pe el? Ai un crash, fie el si minor, si automat apar inlocuiri de piese la ambele rotoare.Dar tot la rotoare sunt si uzurile, nu-i asa?Deci eu cred ca nu prea apuca sa se uzeze piesele clonei caci vei fi nevoit sa tot schimbi axuri, rulmenti, etc. La o clona perfect compatibila cu originalul, se poate ff bine sa se puna piese originale si...nu mai este clona.Eu am avut t rex450 de la Align, si upgrade-urile le-am facut in functie de ceea ce am gasit, si de buget.Coada era de GL 450, platoul de Align, gripurile de CopterX,... Dar era original,...nu?Piesele sunt piese, se uzeaza, depinde ce pui in locul lor.Eu la clona mea, pe masura ce se vor uza le voi inlocui cu originale,.... dar diferenta e ca nu am dat pe heli nici un sfert cat as fi dat pe original! Indiferent cat dai pe ele, totul e chestiune de timp, caci toate sfarsesc la fel...Parerea mea...

Aceasta postare a fost editata de adyrex: 29 November 2009 - 10:04 AM

0

#178 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 November 2009 - 08:16 PM

Secundo Tempo :

Duminica am profitat de vreme buna si de amabilitatea unui expert in pilotat heli , si am pus " gand rau " clonei Flasher :
- adica am avut intentia sa o supunem unui test de anduranta 3D - am ramas la intentie deoarece motorul cu pinion 13T nu facea fata manevrelor 3D .
Sa reusit :

1 - Flip si asta cu miscarea stick-ului de pitch de la o extrema la alta. ( - 9 grade + 9 grade ) si pack " proaspat " incarcat .
2 - Sa mai reusit un TicToc chinuit si foarte amplu - " cade" relativ repede.

Am comandat un motor nou de Align 430 SP si o sa incercam din nou la inceput tot cu pinion 13 T ( cu pinion mai mare imi este teama sa nu umflam pack-urile sau sa prajim ESC - ul - desi este Align ) - Testam.

Clona sa comportat destul de bine - stabila , cu usoare corectii de eleron.
0

#179 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 November 2009 - 11:41 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Nov 30 2009, 08:16 PM, a spus:

Secundo Tempo :

Duminica am profitat de vreme buna si de amabilitatea unui expert in pilotat heli , si am pus " gand rau " clonei Flasher :
- adica am avut intentia sa o supunem unui test de anduranta 3D - am ramas la intentie deoarece motorul cu pinion 13T nu facea fata manevrelor 3D .
Sa reusit :

1 - Flip si asta cu miscarea stick-ului de pitch de la o extrema la alta. ( - 9 grade + 9 grade ) si pack " proaspat " incarcat .
2 - Sa mai reusit un TicToc chinuit si foarte amplu - " cade" relativ repede.

Am comandat un motor nou de Align 430 SP si o sa incercam din nou la inceput tot cu pinion 13 T ( cu pinion mai mare imi este teama sa nu umflam pack-urile sau sa prajim ESC - ul - desi este Align ) - Testam.

Clona sa comportat destul de bine - stabila , cu usoare corectii de eleron.

Parca erai dezamagit!!!... AVEAI DEJA LA EL MOTOR ALIGN! ASA SA INTELEG CA AI AFIRMAT ... :D

Aceasta postare a fost editata de TUROK: 30 November 2009 - 11:45 PM

ADOR VITEZA!!!
0

#180 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 November 2009 - 11:59 PM

si daca e sa nu va luati ceva align sa nu luati rulmenti si suruburi!!! sunt firme care fac de calitate. cand vor pica ai mei voi pune altceva mai bun. vad ca aici plecati de la ideea de crash, eu nu. eu am mers progresiv si acus ajung la 3d fara nici un crash cu heli cu pas colectiv. bineinteles si 3d va fi progresiv(cu mult in urma fata de ceea ce fac pe simulator si pe masura cunoasterii modelului ). la heli totul e in vibratie(palele oscileaza in zbor nu??) calitatea in general costa. pana si daca ar fi materiale bune daca omu nu e platit nu face treaba buna. Piesele originale daca le luati separat costa de 2..3 ori decat in kit(asta ma ingrozeste la facut un crash, pana acum am luat doar capacele gri de la canopy). Cred ca varianta de a lua un flasher era buna daca nu existau simulatoare...dar exista, si sunt foarte bune....parerea mea...

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7