Postat 14 September 2009 - 01:35 PM
Si a venit toamna....
Sambata, ziua cam innourata si vantoasa nu ne-a tinut acasa. Ne-am adunat ceva mai devreme si am zburat, iar unii dintre noi au venit dupa amiaza si au facut munca in folosul comunitatii... duminica a fost o zi exclusiva de zbor, de care ne-am bucurat toti si datorita vantului care treptat-treptat, a incetat sa bata!
Punctele care se merita mentionate, avand in vedere cele de mai sus:
La capitolul zburat Sambata:
-un nou model s-a ridicat de pe solul aerodromului - model apartinand lui Renato, un predator din balsa, care, dupa cautarea intensiva a centrului de greutate si nimerirea acestuia, a zburat onorabil si a plecat acasa intreg in ciuda vantului si a faptului ca zbura prima data.
-Liviu si-a imbunatatit mana in pilotarea biplanului pe care l-a si vopsit si i-a confectionat si capota motor din fibra de sticla de care e foarte mandru... nu ca n-ar avea de ce, pt. ca a iesit "ca din fabrica".
-Adi, grabit ca intotdeauna, m-a ingrozit prin stilul de zbor pe care l-a dobandit intre timp, dar totul e bine cand se termina cu aterizare si nu cu crash.... si aterizarile ii ies bine... cateodata mai ciudate dar in general ok :D
-Bogdan fortat putin de imprejurari a plecat destul de repede dupa doar cateva zboruri.
-eu m-am grabit sa pun Fantacia jos cand a aparut un avion 1:1 si cu mana pe inima imi recunosc gresala, viteza prea mare la aterizare combinata cu priza directa, actiune care se putea solda cu accidentari. Bine ca nu a fost cazul, da' lectia mi-am invatat-o si sper sa fi tras si ceilalti ceva concluzii si invataturi. Un alt minus - un depron miniatura conceptie proprie care a pliat aripa in zbor la decolare... da... stiu.... trebuia intarita....ma asteptam la asta doar ca vroiam sa vad cand :), nu-i bai ca se repara.
La capitolul munca in folosul comunitatii trebuie mentionate doua persoane care au ajuns exact cand toata lumea plecase acasa si cu toate astea au facut o treaba minunata: Dirk si Nae, care in dupaamiaza de sambata au amenajat o mica pista de 120 m lungime si 7m latime pe care au taiat iarba si care intr-un viitor oarecare va fi nivelata cu un compactor facand posibila decolarea/aterizarea modelelor da dimensiuni si viteze mari, ca si modelul cu turbina din posturile anterioare. Multumiri si felicitari pentru initiativa si pentru rezultat si sunt convins ca daca ar fi fost popularizata ar fi ajutat mai multi.
Duminica, asa cum spuneam, doar s-a zburat. Vremea ne-a lasat sa ne facem de cap. De mentionat cateva aterizari mai brutale dar care nu s-au lasat cu nimic rupt si cateva decolari cu vant de coada, catre alti colegi modelisti, asta la capitolul "asta nu trebuie facut". Tot la capitolul asta o decolare "near hit" catre un AN2 si faptul ca la un moment dat ne insirasem pe tot campul, fiecare cu ochii pe cer la modelul lui, situatie care s-ar fi putut agrava odata cu aterizarea modelelor.
Este destul de evident ca pe parcurs ce devenim tot mai multi va trebui sa creasca nivelul de organizar. Este necesara si stabilirea unor reguli... nu de constrangere, ci de siguranta...
Lasand asta momentan deoparte, week-endul a fost placut pentru toti, s-a zburat intens, s-a si amenajat, nu s-au inregistrat evenimente nedorite, toata lumea s-a intors acasa cu modelele intregi sau cam asa ceva.