Receptor pt statie "gen Lama 4in1" Vreau sa schimb receptorul
Postat 28 July 2009 - 09:42 AM
As vrea sa stiu daca se poate schimba receptorul 4in1 al unei statii in 40MHz de la un apache cu unul normal, fara giro si esc pe el. Daca da, de care sa cumpar pt ca din cate stiu sunt receptoare de mai multe tipuri. Sunt in ceata si nu stiu ce s-ar potrivi.
Va multumesc!
Postat 29 July 2009 - 10:57 AM
soso_ph, la Jul 29 2009, 08:39 AM, a spus:
imi pare rau sa te dezamagesc....dar nu se poate schimba
in momentul cand vei pune alt receptor,radiocomanda va executa programul mixat pt receptorul 4/1,deci nu merge(radiocomanda e dedicata pt receptorul 4/1)
ps:au incercat multi sa le schimbe si nu au reusit
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
---------Alexe Gabriel----------
Postat 29 July 2009 - 12:34 PM
furios, la Jul 29 2009, 11:57 AM, a spus:
in momentul cand vei pune alt receptor,radiocomanda va executa programul mixat pt receptorul 4/1,deci nu merge(radiocomanda e dedicata pt receptorul 4/1)
ps:au incercat multi sa le schimbe si nu au reusit
Ok! Macar acum stiu. Multumesc pt raspuns si numai bine!
Postat 29 July 2009 - 01:19 PM
furios, la Jul 29 2009, 11:57 AM, a spus:
Incorect. Telecomanda este complet chioara. Nu are nici un fel de mixaj si este perfecta pentru orice aplicatie care necesita 4 canale.
Are 4 canale si niciunul nu este mixat cu altul. Mixajul la elicopterele coaxiale, este facut la nivel de receptor/regulator.
Daca vrei sa o folosesti pe un parkflyer este foarte ok.
Daca vrei sa modifici elicopterul sa ii pui gyro, regulatoare separate pentru motoare, etc...intr-adevar este greu de realizat si nu cred ca vei reusi cu telecomanda aceea.
Succes
Aceasta postare a fost editata de alexvid: 29 July 2009 - 01:20 PM
Postat 29 July 2009 - 01:37 PM
Are 4 canale si niciunul nu este mixat cu altul. Mixajul la elicopterele coaxiale, este facut la nivel de receptor/regulator."
[/quote
Ai incercat tu "ALEXVID"?...sa ne spui si noua cum ai reusit...caci din cate inteleg,tu ai reusit sa pui o radiocomanda de heli(walkera)4-1la un receptor normal in 4 canale.NICI INVERS NU MERGE
ps....am incercat eu si george 10 si raoul bv...cel putin 3 insi zic ca nu merge nici o combinatie.
bafta
Aceasta postare a fost editata de furios: 29 July 2009 - 01:38 PM
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
Postat 29 July 2009 - 01:56 PM
si am modificat si o radiocomanda (la sange sa zicem asa), si am lipit si peticit si 2 receivere de lama v4 (4 in 1)
Firma este Esky, poate pentru alte firme este altfel, dar pt Esky:
- radiocomanda nu are nici un fel de mixaj, poate fi folosita fara nici o modificare cu alt receiver normal.
- receptorul 4in1 este de fapt compus din 2 parti (usor separabile, se leaga intre ele printr-o mufa) : una este receptorul, cealalta regulatorul cu gyro
Receptorul la fel nu face mixaje, eu am desfacut acel 4in1 ... si de saptamani intregi folosesc partea de receptie la un avion din depron facut de mine.
Mixajele sunt facute in partea cu regulatorul si gyro.
De asemenea la receptor poti adauga inca 2 canale, ca sa fie pe 6 canale.
radiocomanda modificata
Sincer nu cred ca are sens sa te chinui sa ii pui alt receiver, alt gyro, regulatoare pt cele 2 motoare etc.
Daca nu e stabil elicopterul, mai incearca sa-l setezi din cele 2 reglaje pt gyro, sau exerseaza mai mult :D .... devine usor de controlat dupa un timp.
ohoo ... acum am vazut ca esti si ploiestean .... acum chiar ca nu cred ca merita sa investesti in ce ziceai tu. :D
Daca chiar iti place sa zbori elicoptere, mai bine pastrezi banii si iti iei mai incolo un elicopter mai performant(ce vrei tu practic trebuie sa cumperi toata electronica unui elicopter). Parerea mea :D
Aceasta postare a fost editata de icounter: 29 July 2009 - 02:03 PM
Postat 29 July 2009 - 02:50 PM
furios, la Jul 29 2009, 02:37 PM, a spus:
1 O regula generala ...cand mai vezi ceva scris de "ALEXVID" o sa citesti chestii testate. Nu vorbesc din carti! Nu scriu de dragul de a apare un post de-al meu.
2 Nu a zis nimeni ca e vorba de walkera ?? gresesc?
3 Da, am folosit o statie esky de 4 canale de la lama v3 fara probleme pe simulator unde nu trebuie sa ai mixaje
4 am folosit aceeasi statie impreuna cu receptor de 6 canale (chiar daca 2 canele erau in plus la receptor) pe parkflyer Mustang P51 de la arttech (4 canale nemixat).
5 nu stiu ce teste ati facut, cum le-ati facut, cu ce ati testat, etc. Da mai multe detalii : statie (numar de canale si cod walkera) , receptor 4in1 de la ce elicopter, receptor normal care nu a mers ce marca ce model. ce canale va apareau mixate cand foloseati statia cu receptorul normal ?
6 am avut walkera 4 canale...lama 2 parca era. statia lui am vandut-o bine merci cu un receptor chinezesc nebrandat compatibil efly tot aici pe forum cuiva sa o puna pe o barca. Nu avea nici un mixaj cand am dat-o. nu mai stiu daca l-am dezactivat eu din jumperi sau asa era din fabrica fara mixaje.
Nu sunt fan walkera...stiu ca sunt ciudate, au o gramada de jumperi pe ele sa setezi de toate inclusiv diverse mixaje, dar nu sunt explicati bine si nu sunt bune nici macar de simulator cu solutiile clasice USB din cauza codarii semnalului....etc.
Era vorba de un apache daca am inteles eu bine...walkera nu stiu sa fi facut elicoptere coaxiale apache asa ca am generalizat putin discutia, vorbind prin experienta a cel putin 3 elicoptere coaxiale cu statii in 4 canale care mi-au trecut prin mana. Dintre toate statiile acelor elicoptere testate, esky m-a impresionat si are mai bine de 3 ani de viata, zbor in realitate, dar foarte mult simulator.
Nu zic ca nu sunt si statii mixate, dar cele de la elicopterele coaxiale cu 4 canale, nu sunt.
Acele 4in1 sunt ciudatele din punctul meu de vedere si nu am incercat sa le gasesc alta trebuinta.
Postat 29 July 2009 - 03:16 PM
EU AM FACUT TESTE PE O RADIOCOMANDA CU RECEPTOR 4-1 DE LA UN WALKERA HM 04 SI NU A MERS CU UN RECEPTOR DE LA ARTECH IN 6 CANALE...ADICA ORICE MIXAJE AS FI FOLOSIT,MAI MULT DE 3 CANALE NU AM PUTUT SA LE FAC SA MEARGA SEPARAT,RECEPTORUL 4-1 L-AM TESTAT CU UN E-FLY 100C SI LAFEL MERGEA,NUMAI 2 CANALE AM REUSUT SA LE FAC....VAZAND LINK-UL DE MAI SUS ACUM SUNT COMVINS CA E POSIBIL
PS:NU POSTEZ CA SA MA AFLU IN TREABA,EU AM ZIS CE AM PATIT EU SI INCA CATIVA...
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
Postat 29 July 2009 - 07:11 PM
icounter, la Jul 29 2009, 02:56 PM, a spus:
si am modificat si o radiocomanda (la sange sa zicem asa), si am lipit si peticit si 2 receivere de lama v4 (4 in 1)
Firma este Esky, poate pentru alte firme este altfel, dar pt Esky:
- radiocomanda nu are nici un fel de mixaj, poate fi folosita fara nici o modificare cu alt receiver normal.
- receptorul 4in1 este de fapt compus din 2 parti (usor separabile, se leaga intre ele printr-o mufa) : una este receptorul, cealalta regulatorul cu gyro
Receptorul la fel nu face mixaje, eu am desfacut acel 4in1 ... si de saptamani intregi folosesc partea de receptie la un avion din depron facut de mine.
Mixajele sunt facute in partea cu regulatorul si gyro.
De asemenea la receptor poti adauga inca 2 canale, ca sa fie pe 6 canale.
radiocomanda modificata
Sincer nu cred ca are sens sa te chinui sa ii pui alt receiver, alt gyro, regulatoare pt cele 2 motoare etc.
Daca nu e stabil elicopterul, mai incearca sa-l setezi din cele 2 reglaje pt gyro, sau exerseaza mai mult :wub: .... devine usor de controlat dupa un timp.
ohoo ... acum am vazut ca esti si ploiestean .... acum chiar ca nu cred ca merita sa investesti in ce ziceai tu. ;)
Daca chiar iti place sa zbori elicoptere, mai bine pastrezi banii si iti iei mai incolo un elicopter mai performant(ce vrei tu practic trebuie sa cumperi toata electronica unui elicopter). Parerea mea :blink:
Nu vreau sa fac nimic cu elicopterul. Nici nu il mai am. Deja am transformat elicopterul in avion :D Vroiam sa stiu daca la statia lui pot sa pun alt receptor normal la care sa pun un regulator brushless si 3 servouri. La receptorul original nu pot pune motor mai mare decat seria 180 iar un canal e ocupat pt al doilea motoras.
Nu cred ca se poate modifica receptorul pt ca e foarte compact si are ambele fete placate si plantate cu SMD-uri. As pune o poza dar am bateria de la aparat la incarcat.
Felicitari pt ce ai realizat! Se pare ca nimic nu e imposibil pt cineva care se pricepe!
Postat 29 July 2009 - 07:23 PM
soso_ph, la Jul 29 2009, 08:11 PM, a spus:
Nu cred ca se poate modifica receptorul pt ca e foarte compact si are ambele fete placate si plantate cu SMD-uri. As pune o poza dar am bateria de la aparat la incarcat.
Felicitari pt ce ai realizat! Se pare ca nimic nu e imposibil pt cineva care se pricepe!
Daca e esky, sigur poti separa receptorul de gyro si regulator, si nu te mai intereseaza nimic, ai 4 canale , pe unul din ele pui un ESC si gata.(regulator brushless, ce vrei tu ... )
Si sa le separi nu trebuie decat sa desfaci cartonul in care e infasurat, si placile sunt conectate prin 2 mufe cu cate 3 pini, care sunt de fapt cele 2 canale care vin de la receptor, si sunt folosite de motoare.
Eu folosesc radiocomanda si la un receptor efly100c.
pe unde zburai in filmuletz ?
Postat 29 July 2009 - 07:28 PM
icounter, la Jul 29 2009, 08:23 PM, a spus:
Si sa le separi nu trebuie decat sa desfaci cartonul in care e infasurat, si placile sunt conectate prin 2 mufe cu cate 3 pini, care sunt de fapt cele 2 canale care vin de la receptor, si sunt folosite de motoare.
Eu folosesc radiocomanda si la un receptor efly100c.
pe unde zburai in filmuletz ?
In Bratasanca e facut filmuletul. La aprox 17 Km de Ploiesti pe soseaua Ploiesti-Targoviste.
Receptorul nu e esky. e alta firma noname. Pun poza imediat.
Postat 29 July 2009 - 10:32 PM
Sau statiile lor sa vezi daca comunica cu receptorul tau ala 4in1...oricare din variantele reusite de testare, inseamna ca statia ta e compatibila si cu alte receptoare.....
Postat 29 July 2009 - 10:38 PM
alexvid, la Jul 29 2009, 11:32 PM, a spus:
Sau statiile lor sa vezi daca comunica cu receptorul tau ala 4in1...oricare din variantele reusite de testare, inseamna ca statia ta e compatibila si cu alte receptoare.....
Buna idee, numai ca nu cunosc pe nimeni si nu am fost niciodata la camp. Poate gasesc pe cineva.
Postat 29 July 2009 - 10:54 PM
soso_ph, la Jul 29 2009, 11:38 PM, a spus:
sunt 21 de pagini de reply-uri la "Intalniri la zbor pentru Ploiesteni si nu numai " pe acest forum :rolleyes:
acolo scrie lumea in general cand iese la paulesti, te ajuta oricine cu placere. Eu nu stiu cand mai ies, dar sunt si altii. mai vorbim.
Postat 25 August 2009 - 10:33 AM
am si eu un lama 4 cu o problema bizara la regulatorul de turatie. am observat ca dupa 1 min de zbor cu baterie de 800 mah elicopterul sta la 20 cm de sol si nu vrea sa se inalte mai mult.
am schimbat telecomanda cu inca 3 si fenomenul se mentine.
rog sfaturi!
multumesc
Postat 26 August 2009 - 09:20 AM
vlad1, la Aug 25 2009, 04:21 PM, a spus:
salut. am incercat o pereche noua de motoare iar acumulatori am 3 buc pe care ii incarc pe un thunder charger.
acu sunt ok. inainte de acest incident zburam 8- 10 min cu fiecare.
tot ce stiu ca inainte de acest receptor am mai avut unul care din cauza alimentarii cu polaritate inversa a prajit doua diode de pe regulatorul motoarelor.
am schimbat aceste diode si a zburat din nou cu mentiunea ca timpul de zbor a fost limitat la 3 min si faptul ca mansa la maxim nu asigura aceiasi tractiune.
- a mai patit cineva lucrul acesta? eu unul nu as dori sa mai iau inca un receptor.
multumesc
Postat 30 September 2009 - 04:04 PM
este simplu:
pui motor 180 modificat ai sanse sa dai peste cap regulatoarele .... nu mai pot da curentul necesar pentru maxim.
mere ca un lenes 5min si dupa sta la 20 cm deasupra solului alte 2-3 min.
are cineva un receptor de vanzare 4in1 nou?
multumesc,