Buna seara!
Dupa mai multe cautari si una alta am ajuns la parerea ca tot eu trebuie sa imi maresc planurile barcutelor ca sa le pot face mai mari. Mie sincer nu imi place sa imi tai unghiile ca sa pot face o barca, ce e mic nu e de mine, de aceea chiar daca dureaza mai mult, chiar daca trebuie mai multa rabdare si migala pe mine nu ma sperie.
As dori si eu sa aflu cum sa maresc planurile navelor la scara, ca cele pe care le tot gasesc sunt cam mititele ce e drept.
Cea mai lunga ar fi cam de 50 cm, iar ale mele ma gandeam sa depaseasca 1 metru.
Daca aveti o varianta care exclude varianta xeroxului sau a calculatorului e bine venita, nu ca celelalte nu ar fi .
Dar prefer sa o fac cu creionul pe hartie.
Multumesc anticipat, macar dati-va cu parerea ca sa am ce citi si eu ca raspuns aici va rog.
PS: daca are cumva cineva ceva planuri mai detaliate a unor nave, poze cu coastele si piesele in marime ceva mai mare, ce poate fi printate pe coli A0 , VA ROG Trimiteti un mail la remenyic@yahoo.com cu acele planuri.
Am vizionat cam toate link-urile si nu prea am gasit ceva cine stie ce, am rasfoit si prin link-uri utile si nimic care sa imi fi atras atentia in mod special.
Deci va rog, ori o metoda sa pot mari la scara, ori ceva planuri pentru un sarac.
Domnul o sa va raspunda si El in schimbul ajutorului vostru ca e iubitor si bun !
Pagina 1 din 1
Intrebare legata de marirea la scara. Ajutor va rog.
Postat 06 October 2009 - 10:26 AM
daca insisti sa o faci manual, poti pune planul pe o bucata de sticla si o sursa de lumina la o anumita distanta deasupra sticlei apoi tot ansamblul ridicat/coborat pana obtii scara care te intereseaza... Planul il copiezi de pe proiectia rezultata sub intreg ansamblul. Nu stiu, n-am incercat, e doar o idee :rolleyes:
Postat 06 October 2009 - 10:41 AM
claudiuu, la Oct 6 2009, 12:20 AM, a spus:
Dar prefer sa o fac cu creionul pe hartie.
Exista un dispozitiv denumit pantograf cu care poti face ce spui mai sus. E o scula utila unui pasionat de lucrat manual, cu creionul pe hartie.
Nu e greu de construit asa ceva.
Mult succes! Pun un link sa-ti faci o idee despre ce vorbesc.
http://images.google.com/images?hl=en&...l=1&start=0
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Arata acest topic
Pagina 1 din 1