Modelism - RHC Forum: Sukhoi 26M 28% - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Sukhoi 26M 28% benzinar

#1 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 18 September 2009 - 07:34 PM

Astazi 18 09 2009 a sosit pe teritoriul Brasovului de departe individul albastru.
la prima vedere e ok dar trebuie intarit cu niste rasina si intarit batiul cu niste fibra de sticla si tubul in care intra jonctiunea aripii e din carton peste voi imbraca cu ceva fibra de carbon tubul
Are 1.96m anvergura
greutate 5200-5800g
deocamdata dotarile pe care le-am achizitionat sunt :
-servourile pentru aripi si profundor -HYPARION HP-DS20 FMD MG/BB digitale 7.3kg/forta
-servo directie HITEC HS-805BB 19.8kg/forta
-servo acceleratie GRAUPNER C5077
-motor CRRCPRO GF45I 45cc 4.2HP a 7500rpm 1650gr
Displacement: 45cc
Bore x Stroke: 43mm x 31mm
Dry Weight: 1650g (3.63 lbs.)
Carburetor: Walbro butterfly type w/pump
Max Output: 4.2 HP @ 7500 rpm
Ignition: 6v DC-CDI
Fuel: 93 plus octane premixed 40:1
Propeller: 20 X 8 , 20 x 10 ,22 x 8

motorul e pe drum inca nu a sosit in rest incet incet va trebui sa incep sa il montez timp avem fiindca sunt in concediu medical(entorsa glezna)
am pus cateva poze pe parcurs daca evoluez cu ceva mai "spectaculos" voi mai atasa poze

toate cele bune

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 September 2009 - 07:37 PM

poze

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 18 September 2009 - 10:15 PM

Foarte misto modelul ..asteptam updateuri.Tubul pe care intra tija aripii lasa`l asa,nu e nici o problema,mai mult incurci prin adaugarea de greutate.

ps. cine e fabricantul ?

Aceasta postare a fost editata de shogi: 18 September 2009 - 10:19 PM

0

#4 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 18 September 2009 - 10:48 PM

acelasi chinez de la care am si eu extra. imi place.

tubul de carton il lasi asa, poate doar o mana de lac, subtire si atat.

batiul nu este cazul sa-l intaresti peste masura, poate doar la trenul de aterizare, la platforma sa mai intaresti un pic. in rest, lasa-l asa, nu adauga greutate inutila.

spor la bricolat!
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#5 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 19 September 2009 - 02:27 AM

frumos model si cat mai multe aterizari fara probleme. Sunt oarecum curios de greutatea finala, as usually :lol:.

Despre motor, poate un pic cam puternic pt un 5-6Kg, in fine, eu as fi mers pe DLE30, asa pt e e newcomer :D.

Spor la constructie!
"An engineer once said to build something great is like swimming in honey"

"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
0

#6 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 September 2009 - 07:46 AM

da modelul e de la aceeasi firma ca si EXTRA http://www.arfmfg.com
0

#7 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 19 September 2009 - 03:14 PM

Felicitari pentru achizitie si mai ales pentru optiune.Modelul este un vis.Ma bucur ca noi brasovenii alegem bine.Al meu vine din Austria miercuri.Identic.Trebuie sa tinem legatura deoarece cred
ca le vom lucra in paralel.Echiparea mea este CRRC 40 I .mult discutatul kit care merge excelent daca sti sa-l montezi si mai ales sa-l reglezi.Servouri 946 care s-au dovedit de incredere pe
CAP232 hangar 9 de 80",la eleroane directie si profundor si 3152 la motor(este rapid si sigur).Alimentare LiPo 2200/2 celule pe BEC de 8amperi la servouri si 2500 /4,8V la aprindere.Echipament Spektrum 6 canale 2,4 ghz.Rezervor 600 ml cu filtru sinterizat si valva alimentare.Switch motor constructie proprie.Elice:pentru inceput G Sonic 20x 8.
Sper sa putem sa le dam gata in 2 saptamani si sa zburam in paralel pe Sanpetru sau pe "Portavion".Cred ca va fi un eveniment!!!! (De curiozitate ; cam ce buget ai alocat?)
Bine ca zboara si....insectele !
0

#8 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 September 2009 - 08:26 PM

Vezi postareaflypol, la Sep 19 2009, 03:14 PM, a spus:

Felicitari pentru achizitie si mai ales pentru optiune.Modelul este un vis.Ma bucur ca noi brasovenii alegem bine.Al meu vine din Austria miercuri.Identic.Trebuie sa tinem legatura deoarece cred
ca le vom lucra in paralel.Echiparea mea este CRRC 40 I .mult discutatul kit care merge excelent daca sti sa-l montezi si mai ales sa-l reglezi.Servouri 946 care s-au dovedit de incredere pe
CAP232 hangar 9 de 80",la eleroane directie si profundor si 3152 la motor(este rapid si sigur).Alimentare LiPo 2200/2 celule pe BEC de 8amperi la servouri si 2500 /4,8V la aprindere.Echipament Spektrum 6 canale 2,4 ghz.Rezervor 600 ml cu filtru sinterizat si valva alimentare.Switch motor constructie proprie.Elice:pentru inceput G Sonic 20x 8.
Sper sa putem sa le dam gata in 2 saptamani si sa zburam in paralel pe Sanpetru sau pe "Portavion".Cred ca va fi un eveniment!!!! (De curiozitate ; cam ce buget ai alocat?)

salutare super putem sa ne ajutam cu constructia eu am inceput sa montez tijele de comanda am lipit azi balamalele am mai pus cate o picatura de epoxi pe unde lipsea zilele astea o sa intaresc putin panoul de la motor cu putina fibra de carbon fiindca am vazut la mai multe persoane ca sunt probleme acolo din cauza vibratiilor
tu pe unde stai? eu stau pe calea bucuresti(LC Babes) daca e ceva vorbim fiindca mai am de luat acumulatorii intrerupatorul digital elicea si conu
nu am alocat un buget important e sa iasa bine si sa zboare bine poate ma ajuti si pe mine cu ceva sfaturi in legatura cu ceea ce mai am de luat .
in legatura cu sistemul de radiocomanda am un MC22 sintetizator dar vreau sa iau modul si receptor 2,4GH pentru statie.

tinem legatura eu sunt liber 2 luni am glezna in ghips:)
salutare
0

#9 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 September 2009 - 09:11 PM

apropo uitate aici putin tot despre un sukhoi 26 din cate am inteles eu la cumparat de nou si a inceput dupa aia sa il modifice sa il faca mai usor
0

#10 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2009 - 06:32 AM

Rozelor 41.Azi zburam pe portavion.In paralel rodez motorul nou si......astept avionul !
0

#11 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 September 2009 - 07:36 PM

aztazi am montat servourile pe profundor si tijele de comanda bechia si am prelungit cablurile de la servouri am avut de lipit ceva fire la 5 servouri 3fire x2taieturi:)
saptamana asta vine si motorul revin cu noutati curand

Fisiere atasate

0

#12 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 21 September 2009 - 10:37 PM

intrebare : Cat v`au dus modelele pana in Romania ?
0

#13 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 September 2009 - 07:32 AM

Vezi postareashogi, la Sep 21 2009, 10:37 PM, a spus:

intrebare : Cat v`au dus modelele pana in Romania ?

doar modelul pana acasa 299euro +50ron transportul pana la usa.
0

#14 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 September 2009 - 06:16 PM

299euro.Transportul probabil o sticla de Chivas(evident mai scump decat Atlassib-ul)
0

#15 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 September 2009 - 06:45 PM

Vezi postareaAvi, la Sep 21 2009, 08:36 PM, a spus:

aztazi am montat servourile pe profundor si tijele de comanda bechia si am prelungit cablurile de la servouri am avut de lipit ceva fire la 5 servouri 3fire x2taieturi:)
saptamana asta vine si motorul revin cu noutati curand

daca imi permiti o obs: echiile servo, daca sunt cele originale (din plastic) hyperion, schimba-le cu echii metalice.
Fisier atasat  profundor_02.JPG (64.54K)
Number of downloads: 224

PS: ti-au trimis in kit 6 sisteme de actionare (tije, furculitr cu cap bila.. etc)?

Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 22 September 2009 - 06:46 PM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#16 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 September 2009 - 08:06 PM

Vezi postareaallen_g30, la Sep 22 2009, 07:45 PM, a spus:

daca imi permiti o obs: echiile servo, daca sunt cele originale (din plastic) hyperion, schimba-le cu echii metalice.
Atasament profundor_02.JPG

PS: ti-au trimis in kit 6 sisteme de actionare (tije, furculitr cu cap bila.. etc)?

da mi-au trimis 6 sisteme de actionare
chiar e nevoie de echii metalice?nu rezista cele cu care au venit servourile?
0

#17 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 22 September 2009 - 08:11 PM

Vezi postareaallen_g30, la Sep 22 2009, 06:45 PM, a spus:

Atasament profundor_02.JPG

Allen, am Edgele de la acelasi producator, fix cu aceleasi echii. Crede-ma, sunt foarte rezistent si precise. In gaura lor sunt bucsate cu metal si ca sa cedeze , mai degraba cedeaza structura pe care o antreneaza.
0

#18 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 September 2009 - 08:39 PM

Vezi postareanimsoc, la Sep 22 2009, 09:11 PM, a spus:

Allen, am Edgele de la acelasi producator, fix cu aceleasi echii. Crede-ma, sunt foarte rezistent si precise. In gaura lor sunt bucsate cu metal si ca sa cedeze , mai degraba cedeaza structura pe care o antreneaza.

se referea la echiile de la servo cred:)
0

#19 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2009 - 12:45 PM

da, la alea de servo ma refeream.

tot servo hyperion am luat si eu, si echiile care au venit in cutie, nu mi-au prezentat incredere.

mamarea lor de chinezi. la mine in manual scrie ca daca pui benzinar, tre 2 servo pe profundor, dar in punga am avut numai 5 sisteme.
ce au trimis eu in kit, sint f bune, doar la cele de servo te-as ruga sa mai cugeti oleaca si sa nu te pripesti. la anvergura si greutatea modelului... mai bine sa fii precaut.
0

#20 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2009 - 01:16 PM

Ce-ti mai face piciorul?sper spre bine! Am parcurs 6 litri de benzina la rodajul lui 40i.Ma mir si eu cat de bine s-a montat.Nu curge nu vibreaza,am ajuns la 6800 rot/min.M-am speriat ca dupa 1 minut
de rulaj la 1500-1600r/min se oprea si era destul de cald.Defect: suportul senzorului Hall fisurat(de la strangere sigur) .Capul senzorului se departa si intrerupea.In rest numai de bine despre acest
produs reusit.Aviz amatorilor : sa nu va fie frica sa-l montati.Este usor si nu cere cunostinte deosebite de mecanica.Eu am la activ doua si ambele merg bine.La ambele carburatoarele au venit
reglate pentru "easy start".Dupa 2-3 ore de rodaj deschideti un sfert de tura jiglerul de minim L .Nu umblati la H decit dupa ce motorul se aseaza rotund.4-6 litri.
0

#21 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 September 2009 - 07:06 PM

Vezi postareaflypol, la Sep 25 2009, 01:16 PM, a spus:

Ce-ti mai face piciorul?sper spre bine! Am parcurs 6 litri de benzina la rodajul lui 40i.Ma mir si eu cat de bine s-a montat.Nu curge nu vibreaza,am ajuns la 6800 rot/min.M-am speriat ca dupa 1 minut
de rulaj la 1500-1600r/min se oprea si era destul de cald.Defect: suportul senzorului Hall fisurat(de la strangere sigur) .Capul senzorului se departa si intrerupea.In rest numai de bine despre acest
produs reusit.Aviz amatorilor : sa nu va fie frica sa-l montati.Este usor si nu cere cunostinte deosebite de mecanica.Eu am la activ doua si ambele merg bine.La ambele carburatoarele au venit
reglate pentru "easy start".Dupa 2-3 ore de rodaj deschideti un sfert de tura jiglerul de minim L .Nu umblati la H decit dupa ce motorul se aseaza rotund.4-6 litri.

Salutare piciorul face bine :) astazi a venit elicea si ceva maruntisuri si pe saptamana care vine o sa soseasca si motorul momentan a ajuns in Austria mai are putin ,altfel mai astept sa vina acumulatorul de receptie si intrerupatorul .
cam atat ,a ajuns modelul?

Aceasta postare a fost editata de Avi: 25 September 2009 - 07:07 PM

0

#22 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2009 - 01:26 PM

[Nu si incep sa ma agit.Motorul aproape rodat merge "ceas",elice Sonic 20x8 este,servouri 946 sunt,Ubec 8A a venit,Ubec 5A este,Lipo 2200 2c este,Lipo1800 2c este,oprire motor este.........ma tem ca sunt putin in urma fata de tine.Ma supar ca nu am
bani suficienti sa iau un powerbox Evo.In paralel trebuie sa refac categoria acrobat 60 care acum lipseste din colectie.
0

#23 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 September 2009 - 08:44 PM

Astazi a sosit si motorul si l-am montat maine voi incerca sa montez sistemul de acceleratie ,
singura problema pe care am intalnit-o este vorba de cele doua suruburi cu care se prinde toba de motor sunt prea scurte si nu se infileteaza nici cum tre sa caut 2 mai lungi .Tot astazi am modificat locasul pentru servoul de pe directie fiindca era mai mic.Ieri am mai intarit zona trenului de aterizare si zona panoului motor cu putina fibra de sticla si rasina.

Fisiere atasate

0

#24 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 September 2009 - 08:45 PM

Vezi postareaAvi, la Sep 29 2009, 09:44 PM, a spus:

Astazi a sosit si motorul si l-am montat maine voi incerca sa montez sistemul de acceleratie ,
singura problema pe care am intalnit-o este vorba de cele doua suruburi cu care se prinde toba de motor sunt prea scurte si nu se infileteaza nici cum tre sa caut 2 mai lungi .Tot astazi am modificat locasul pentru servoul de pe directie fiindca era mai mic.Ieri am mai intarit zona trenului de aterizare si zona panoului motor cu putina fibra de sticla si rasina.

Fisiere atasate

0

#25 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 September 2009 - 08:47 PM

poze

Fisiere atasate

0

#26 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2009 - 08:36 PM

S-a confirmat ! Modelul meu a plecat din Austria azi.Intre timp mi-am refacut flotila la capitolul 60".Ghici ? Extra 300L de la Black horse /Pelikan.Scump dar calitate ! 1650 /1420 cm.2kg.am pus
ASP 91FS (vechea mea pasiune) 13x6 sonic,servouri 2xS3152,2 x MG996 R (alese!)si un 3003 pe motor.Zbor: sambata ora 8 pe Sanpetru.Recomand modelul ;placaj de calitate,lipituri cu poliuretan
fine,folie oracover intinsa perfect,structura usoara excelent gandita. Inca mai duc dorul Giles-ului dar Suchoiul si Extra impreuna cu Cap 80" vor face o echipa tare.Daca sti pe cineva vand ieftin
set 2,4Ghz Spektrum DX6i in cutie-neatins(probat la vanzator).
0

#27 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 October 2009 - 09:54 PM

Sa ne traiasca prietenii!Cine face ca mine la fel sa pateasca.Puteam avea ultimul Su26 din stocul Lindinger.Se pare ca il scot din lista.Din pacate legatura mea din Austria a dat chics si nu l-a putut lua.
M-am zgarcit la doi lei comisioane si am ratat o ocazie buna.Ma agit sa cumpar un Great Planes Su31 77". Avi,succes in continuare!
0

#28 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 October 2009 - 11:46 AM

Vezi postareaflypol, la Oct 21 2009, 10:54 PM, a spus:

Sa ne traiasca prietenii!Cine face ca mine la fel sa pateasca.Puteam avea ultimul Su26 din stocul Lindinger.Se pare ca il scot din lista.Din pacate legatura mea din Austria a dat chics si nu l-a putut lua.
M-am zgarcit la doi lei comisioane si am ratat o ocazie buna.Ma agit sa cumpar un Great Planes Su31 77". Avi,succes in continuare!

Imi pare rau sa aud aseta dar nui nimic e unul undeva si pentru tine,:o eu mai am putin cu rodajul si sa mai montez ceva elecrtronica in rest cred ca weekendul asata sau daca nu sigur celalalt iese la zbor.
0

#29 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 November 2009 - 07:21 PM

asadar Maine Sambata 07 11 09 se anunta vreme frumoasa vant calm soare temperatura 16-18 grade prin urmare maine ii voi face zborul de inaugurare pe Sampetru revin cu detalii maine

Aceasta postare a fost editata de Avi: 06 November 2009 - 07:23 PM

0

#30 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 November 2009 - 06:23 PM

Vezi postareaAvi, la Nov 6 2009, 08:21 PM, a spus:

asadar Maine Sambata 07 11 09 se anunta vreme frumoasa vant calm soare temperatura 16-18 grade prin urmare maine ii voi face zborul de inaugurare pe Sampetru revin cu detalii maine

vreme frumoasa vant 4-5m/s conditii foarte bune de zbor,astazi pe ghimbav
a zburat foarte bine modelul la primul zbor mororul foarte frumos merge si trage raspunde bine la comenzi e centrat totul excelent dupa primul zbor ,mai facem unul si plecam acasa dar ...................................dupa ce decolez viraj stanga il duc ceva mai sus aprox100 m facem frumos un tonou dar..............vrie..............bum.........praf.........poze.
Ce sa mai zic ca nici nu mai stiu ce sa mai zic cred ca cei ce au patit asemenea lucruri stiu cum este ,o sa pun niste poze in curand.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu