Modelism - RHC Forum: Avion Depron (Incepator) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Avion Depron (Incepator)

#1 Useril este offline   HieK 

• Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 28-June 09
  • Interests:Aeromodelism , Informatica

Postat 28 June 2009 - 04:54 PM

Salut, sunt incepator in aeromodelism, vreau sa fac un avion din depron (daca puteti sa imi dati si mie un plan, usor de facut), dupa care sa ii pun un motor si toate cele.
Am incercat sa ma apuc singur pe acest model link , insa am intampinat probleme, deoarece nu am inteles cum se asambleaza pt. ca schita nu arata acest lucru sa nu mai vorbesc de partea mecanica.. Daca ma puteti ajuta cu un tutorial sau un proiect mai detaliat, macar sa reusesc sa fac avionul fara motor, si dupa aceea sa ma apuc de modele mai complicate

Multumesc anticipat
HieK

Aceasta postare a fost editata de HieK: 28 June 2009 - 04:55 PM

0

#2 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 28 June 2009 - 08:32 PM

Bine ai venit.
Ai mai zburat ceva? Daca nu atunci nu se putea alege un model mai nepotrivit.
Te sfatuiesc, din suflet, sa alegi ceva gen beaver...oricum cu aripa sus, diedru generos si incarcare alara miiiiiiiica.
Bafta.
0

#3 Useril este offline   HieK 

Postat 28 June 2009 - 09:46 PM

Da :rolleyes: O sa incerc, intre timp exista tutoriale despre cum se leaga flapsurile la RC etc ? adica despre partea mecanica... Sper ca ma intelegi
0

#4 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 28 June 2009 - 09:50 PM

Vezi postareadan_mitea, la Jun 28 2009, 09:32 PM, a spus:

Bine ai venit.
Ai mai zburat ceva? Daca nu atunci nu se putea alege un model mai nepotrivit.
Te sfatuiesc, din suflet, sa alegi ceva gen beaver...oricum cu aripa sus, diedru generos si incarcare alara miiiiiiiica.
Bafta.

Bine zis. Cauta pe forum . S-a tot vorbit despre avioane potrivite unui incepator. Daca vrei ca prim model ceva construit neaparat de tine alege Blu-Baby, STC, sau Blazy-Bee de pe RCGroups . Daca nu cumpara un Easy Star .....
0

#5 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 28 June 2009 - 09:52 PM

Incearca cu un Baby -Blue,este din depron ,zboara fff bine si mai este si foarte ieftin de realizat.Te pot ajuta cu niste planuri . Poti sa accesezi RC groups si sa te documentezi mai bine despre BB. Ne bucuram ca ai venit in randurile noastre,BAFTA in ce vrei sa realizezi si zbor cat mai usor.
0

#6 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 28 June 2009 - 09:58 PM

Salutare si bine ai venit. Ai putea incepe prin a-ti completa profilul sa stim si noi de unde esti pentru a te putea indruma la zburatorii locali sa vezi pe viu despre ce vorbim..

Apoi, poti incepe cu acest tutorial. In mare vei intelege cam despre ce e vorba in aeromodelism!

Numai bine,
Calin

0

#7 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 28 June 2009 - 09:59 PM

Nu te supara ,din ce oras esti? Daca stim de unde esti,aeromodelisti din orasul tau, sigur te vor ajuta cu sfaturi si chiar practic.
0

#8 Useril este offline   HieK 

Postat 28 June 2009 - 10:12 PM

Rm. Valcea, am completat acum cat despre acel tutorial l-am citit de dimineata....
0

#9 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 June 2009 - 08:48 AM

Vezi postareaHieK, la Jun 28 2009, 11:12 PM, a spus:

Rm. Valcea, am completat acum cat despre acel tutorial l-am citit de dimineata....

Si ce parere ai ? Ce te-ai decis sa alegi ca prim model ?
0

#10 Useril este offline   HieK 

Postat 29 June 2009 - 12:50 PM

Da :(, deja am terminat ACEST MODEL acum mai trebuie sa ma documentez despre electronica unui avion, cam ce i s-ar potrivi si sa il incerc ! Stiu ca voi da cu el de pamant de multe ori, insa se poate repara usor si sper sa prin repede manevrele si tehnicile de zbor :(

Imi pare rau ca nu m-am apucat de modelele care mi le-ati recomandat insa, deja ma apucasem de acest F22....

LE: Imi puteti recomanda un loc de unde sa cumpar motorul elicea si restul ? Eventual un shop On-Line.

Aceasta postare a fost editata de HieK: 29 June 2009 - 12:55 PM

0

#11 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 June 2009 - 01:00 PM

Te rog sa ma scuzi pentru insistenta, dar ai pute sa lasi modelul facut pentru anul viitor si sa faci altceva.....
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#12 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 29 June 2009 - 02:36 PM

frumos f22-ul, era un joc pe pc : F22 ... ce ma mai distram pe vremuri :)

si eu tot un incepator sunt. Parerea mea sincera este ca o sa fii dezamagit putin daca o sa-l busesti din prima :(. Dar cine stie, poate o sa te descurci de minune si o sa fii multumit.
Totusi sunt riscurile mult mai mici sa fii dezamagit si sa arunci totul facand un model simplu si domol, pe care sa inveti multe treptat.
Eu sunt momentan inca in euforie, ca am reusit sa fac un avion fara nici un plan, dimensiuni din ochi, dupa instinct .... doar inspirat la modul de constructie de pe :
simplest depron

Nu zic sa faci ce am facut eu, e bine sa faci dupa niste planuri, eu in locul tau as alege blue baby

Dar daca nu ai rambdare sa mai faci un avion, poti sa rupi si f22-ul, ca doar nu l-ai facut sa-l pui in mobila :(
Ai grija doar ca daca nu vrei sa investesti prea mult, nu stiu daca o sa poti folosi motorul de pe f22 apoi pe alt avion (vezi ce motor alegi)
0

#13 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 June 2009 - 02:47 PM

Vezi postareaHieK, la Jun 29 2009, 01:50 PM, a spus:

Da :(, deja am terminat ACEST MODEL acum mai trebuie sa ma documentez despre electronica unui avion, cam ce i s-ar potrivi si sa il incerc ! Stiu ca voi da cu el de pamant de multe ori, insa se poate repara usor si sper sa prin repede manevrele si tehnicile de zbor :)

Imi pare rau ca nu m-am apucat de modelele care mi le-ati recomandat insa, deja ma apucasem de acest F22....

LE: Imi puteti recomanda un loc de unde sa cumpar motorul elicea si restul ? Eventual un shop On-Line.

Daca totusi insisti sa incepi cu acesta , sper sa-ti poti seta statia cu Dual Rate si mult Expo.....cat despre magazine online vezi mess....
0

#14 Useril este offline   HieK 

Postat 29 June 2009 - 06:15 PM

Vezi postareaicounter, la Jun 29 2009, 03:36 PM, a spus:

frumos f22-ul, era un joc pe pc : F22 ... ce ma mai distram pe vremuri :(

si eu tot un incepator sunt. Parerea mea sincera este ca o sa fii dezamagit putin daca o sa-l busesti din prima :). Dar cine stie, poate o sa te descurci de minune si o sa fii multumit.
Totusi sunt riscurile mult mai mici sa fii dezamagit si sa arunci totul facand un model simplu si domol, pe care sa inveti multe treptat.
Eu sunt momentan inca in euforie, ca am reusit sa fac un avion fara nici un plan, dimensiuni din ochi, dupa instinct .... doar inspirat la modul de constructie de pe :
simplest depron

Nu zic sa faci ce am facut eu, e bine sa faci dupa niste planuri, eu in locul tau as alege blue baby

Dar daca nu ai rambdare sa mai faci un avion, poti sa rupi si f22-ul, ca doar nu l-ai facut sa-l pui in mobila :(
Ai grija doar ca daca nu vrei sa investesti prea mult, nu stiu daca o sa poti folosi motorul de pe f22 apoi pe alt avion (vezi ce motor alegi)

Da, si eu sunt mai mult ca sigur ca o sa il busesc din prima, + ca mi se pare ciudat modul cum face stanga, dreapta, sus, jos insa se repara destul de usor, chiar ma gandeam sa ii fac un fel de protectie la partea electrica dar inca sunt in "proiecte".
Cat despre motor nici nu vreau sa il pun pe alt avion, pe acest F22 o sa am un motor destul de mic... + ca eu deja ma gandeam sa incerc sa fac un motor din lemn.

HieK.
0

#15 Useril este offline   HieK 

Postat 29 June 2009 - 06:17 PM

Vezi postareapccdtk, la Jun 29 2009, 03:47 PM, a spus:

Daca totusi insisti sa incepi cu acesta , sper sa-ti poti seta statia cu Dual Rate si mult Expo.....cat despre magazine online vezi mess....

:) Chiar nu stiu cum se seteaza statia pe Dual Rate si altele :) zilele astea o sa ma duc la Palatul Copiilor din Rm. Valcea, am auzit ca e un profesor pe acolo care se ocupa cu asa ceva. Problema e ca face mai mult navomodelism... sper sa ma ajute.
0

#16 Useril este offline   panseluta 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 23-April 09
  • Interests:AEROMODELISM ,AUTO-MOTO <br />

Postat 29 June 2009 - 06:55 PM

motor din lemn? :)
ARUNCAREA CU PRIVIREA
0

#17 Useril este offline   antinerd 

• Inregistrat: 19-June 09
  • Interests:aeromodelistica, navomodelistica, filme

Postat 29 June 2009 - 07:16 PM

Asta e ceva nou, ai ceva poze cu acest motor din lemn, m-ai facut curios? :)
0

#18 Useril este offline   HieK 

Postat 29 June 2009 - 08:18 PM

Vai imi pare rau am vrut sa zic avion din lemn
0

#19 Useril este offline   macsimc 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-January 08

Postat 29 June 2009 - 09:13 PM

Eu zic ca totusi se poate incepe si cu asta, obligatoriu insa muuulte ore de simulator sa-ti formezi reflexele.

Partea buna este ca motorul/elicea sunt destul de protejate.. asa ca daca ai suficient depron si vointa tot poti incerca :)

Eu cu ceva asemanator am inceput, un su37, si statie art-tech , dupa ce am invatat sa-l 'lansez' , cele 30 ore + de simulator s-au simtit. Ar fi fost bine daca apelam la cineva de aici sa ma ajute, dara am fost incapatinat si a suferit ceva pana la prima lansare :)

Bafta!
0

#20 Useril este offline   HieK 

Postat 29 June 2009 - 10:51 PM

Frumos ! M-ai ai planul ?
0

#21 Useril este offline   macsimc 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-January 08

Postat 30 June 2009 - 05:51 AM

Vezi postareaHieK, la Jun 29 2009, 11:51 PM, a spus:

Frumos ! M-ai ai planul ?

Cred ca asta era http://www.rcgroups....ad.php?t=405882
0

#22 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 June 2009 - 06:19 PM

Este incredibil cum aceste F xxx atrag incepatorii. Au un efect, cu adevarat, hipnotic. Este plin netul de sfaturi pentru primul model. In tutorialul de pe site-ul lui ZOD se explica foarte frumos....degeaba.
Te rog sa nu uiti ca si modelul 1:1 nu poate zbura decat controlat de computere sofisticate. Ca sa le suplinesti ai nevoie de reflexe formate. Pe care le dobandesti in muuuuuuuuuuuuulte ore de zbor.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#23 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 June 2009 - 07:22 PM

Vezi postareadan_mitea, la Jun 30 2009, 07:19 PM, a spus:

Este incredibil cum aceste F xxx atrag incepatorii. Au un efect, cu adevarat, hipnotic. Este plin netul de sfaturi pentru primul model. In tutorialul de pe site-ul lui ZOD se explica foarte frumos....degeaba.
Te rog sa nu uiti ca si modelul 1:1 nu poate zbura decat controlat de computere sofisticate. Ca sa le suplinesti ai nevoie de reflexe formate. Pe care le dobandesti in muuuuuuuuuuuuulte ore de zbor.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

E de inteles ....si eu gandeam la fel. Norocul meu a fost ca n-am avut bani pentru toate componentele de la inceput, asa ca m-am jucat fortuit cateva luni cu simulatorul ( folosing un joystick ). Asta mi-a schimbat perspectiva cumintindu-ma .
0

#24 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 01 July 2009 - 02:18 PM

saaaaaau...varianta mai costisitoare si mai de durata...poti sa cumperi un Diablo de la Flyzone, trainer si sa-i schimbi aripile, cand te simti in stare, cu cele sport si ii iei upgrade pentru twin EDF ;)
asta daca nu vrei sa ai avion intermediar, un trainer, slowflyer, etc...
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...&I=LXSMM2**
eu daca nu ma dadeam pe lemnoase il aveam pana acum ;) ...imi place mult.
Modelul e si in Realflight G4,5 si te poti antrena acolo...
bafta!
0

#25 Useril este offline   HieK 

Postat 01 July 2009 - 05:27 PM

Vezi postareadan_mitea, la Jun 30 2009, 07:19 PM, a spus:

Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Adevarat, avionul arata bine, cat despre reflexe sunt constient ca o sa le dobandesc in timp :) , si chiar daca o sa il busesc de cateva ori o sa fie usor de reparat :)

HieK
0

#26 Useril este offline   dogboy 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Interests:Navomodelismul

Postat 01 July 2009 - 05:37 PM

incearca aici aeromodele
poate gasesti ceva.
aveam niste planuri pentru o aripa zuratoare si pentru avionas destul de frumoase dar nu dau de ele.dak le gasesc o sa afli.....(sper sa le gasesc)
0

#27 Useril este offline   dogboy 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Interests:Navomodelismul

Postat 01 July 2009 - 09:11 PM

Vezi postareadogboy, la Jul 1 2009, 06:37 PM, a spus:

incearca aici aeromodele
poate gasesti ceva.
aveam niste planuri pentru o aripa zuratoare si pentru avionas destul de frumoase dar nu dau de ele.dak le gasesc o sa afli.....(sper sa le gasesc)

si aicidepron planes
0

#28 Useril este offline   Mihai88 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 18-September 09

Postat 18 September 2009 - 11:13 PM

Vezi postareaHieK, la Jun 28 2009, 05:54 PM, a spus:

Salut, sunt incepator in aeromodelism, vreau sa fac un avion din depron (daca puteti sa imi dati si mie un plan, usor de facut), dupa care sa ii pun un motor si toate cele.
Am incercat sa ma apuc singur pe acest model link , insa am intampinat probleme, deoarece nu am inteles cum se asambleaza pt. ca schita nu arata acest lucru sa nu mai vorbesc de partea mecanica.. Daca ma puteti ajuta cu un tutorial sau un proiect mai detaliat, macar sa reusesc sa fac avionul fara motor, si dupa aceea sa ma apuc de modele mai complicate

Multumesc anticipat
HieK

Salut si eu sunt tot din Valcea si vr sa fac un Lazy Bee din depron u unde ai gasit depron pe aici de vanzare?
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu