Modelism - RHC Forum: Protos 500 (similar Trex 500) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Protos 500 (similar Trex 500) sfat alegere servo

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 29 August 2009 - 09:25 PM

Buna, iar va plictisesc cu o rugaminte de sfat.

Am un Protos pentru care am cumparat de la HK servo MG930
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...?idProduct=9391
3 bucati. Doua merg superb, unul a mers 5 secunde si a murit. Dupa ce azi am facut praf MiniTitanul din plastic din cauza ca un servo HXT900 s-a blocat mi-am revizuit politica si am spus ca e pacat sa fac praf Protos-ul cu servo care mor cand ti-e lumea mai draga, eu am avut noroc ca primul a murit repede, dar daca moare si al doilea dupa 5 zboruri ?. Asa ca in loc sa mai cumpar inca un MG930 (care oricum nu e pe stoc) mai bine cumpar ceva scump si bun. Ce imi recomandati intre urmatoarele:

Futaba S9650 - toata lumea zice ca vin manusa la Protos
http://flying-hobby.com/catalog/product_in...roducts_id=3313 - 170 USD/3 bucati + transport

DS9660 - MKS DS9660 Precise Digital Servo 4.6kg/.10sec/27g toata lumea zice ca sunt superbe - 150 USD/3 bucati cu tot cu transport

Align 510 - 120 USD + transport (foarte scump vreo 28 USD)
http://flying-hobby.com/catalog/product_in...roducts_id=3637

Hyperion DS16 - 95 USD cu tot cu transport sau 110 USD cu tot cu transport daca sunt cu gear de metal. Toata lumea le lauda.

Cel mai putin ma atrag Futaba din cauza pretului, cel mai tare ma atrag MKS din cauza ca le cumpar dintr-un loc cunoscut si au reputatie buna.

Chestia e ca nu sunt hotarat (nici nu am banii acum) si sunt deschis la sfaturi, sugestii. Daca aveti alte propuneri le ascult cu atentie. Ca orice om normal vreau ceva bun si cat mai ieftin. Nu ma intereseaza numele, doar sa nu ma lase in mijlocul zborului 5. Daca ma lasa la zborul 200 sau 1000 nu e nici o problema, sa apuc eu sa-l zbor atat.

Oricum ma cam doare buzunarul, heli cu motor si ESC a fost 200 USD.

Multam, Stefan
0

#2 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 29 August 2009 - 09:30 PM

Vezi postareastiganas, la Aug 29 2009, 10:25 PM, a spus:

Buna, iar va plictisesc cu o rugaminte de sfat.

Am un Protos pentru care am cumparat de la HK servo MG930
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...?idProduct=9391
3 bucati. Doua merg superb, unul a mers 5 secunde si a murit. Dupa ce azi am facut praf MiniTitanul din plastic din cauza ca un servo HXT900 s-a blocat mi-am revizuit politica si am spus ca e pacat sa fac praf Protos-ul cu servo care mor cand ti-e lumea mai draga, eu am avut noroc ca primul a murit repede, dar daca moare si al doilea dupa 5 zboruri ?. Asa ca in loc sa mai cumpar inca un MG930 (care oricum nu e pe stoc) mai bine cumpar ceva scump si bun. Ce imi recomandati intre urmatoarele:

Futaba S9650 - toata lumea zice ca vin manusa la Protos
http://flying-hobby.com/catalog/product_in...roducts_id=3313 - 170 USD/3 bucati + transport

DS9660 - MKS DS9660 Precise Digital Servo 4.6kg/.10sec/27g toata lumea zice ca sunt superbe - 150 USD/3 bucati cu tot cu transport

Align 510 - 120 USD + transport (foarte scump vreo 28 USD)
http://flying-hobby.com/catalog/product_in...roducts_id=3637

Hyperion DS16 - 95 USD cu tot cu transport sau 110 USD cu tot cu transport daca sunt cu gear de metal. Toata lumea le lauda.

Cel mai putin ma atrag Futaba din cauza pretului, cel mai tare ma atrag MKS din cauza ca le cumpar dintr-un loc cunoscut si au reputatie buna.

Chestia e ca nu sunt hotarat (nici nu am banii acum) si sunt deschis la sfaturi, sugestii. Daca aveti alte propuneri le ascult cu atentie. Ca orice om normal vreau ceva bun si cat mai ieftin. Nu ma intereseaza numele, doar sa nu ma lase in mijlocul zborului 5. Daca ma lasa la zborul 200 sau 1000 nu e nici o problema, sa apuc eu sa-l zbor atat.

Oricum ma cam doare buzunarul, heli cu motor si ESC a fost 200 USD.

Multam, Stefan

ia futaba

:lol:

eu unu as lua astea

http://www.servocity...gital_mini.html

argument sunt si mg desi am vazut facute 2 din 3 zob pe un t-rex 500 crashuit ..

eu le-am avut pe t-rex 500 sunt super misto si inca ceva vin cu echie de metal in set care face placere la ochi.

Aceasta postare a fost editata de nen77: 29 August 2009 - 09:32 PM

West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#3 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 953
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 31 August 2009 - 09:37 AM

Ori futaba, ori hitec.
0

#4 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 31 August 2009 - 10:39 AM

Citeaza

care face placere la ochi

Desi eu am Align-uri, aci subscriu ... :D

Despre MKS aud numai vorbe bune, chiar au si servouri cu alimentare direct in 7,4V.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 31 August 2009 - 10:40 AM

0

#5 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 31 August 2009 - 11:42 AM

Multam de sfaturi. Se potriveste cu ce am citit pe alte forumuri. Cel mai sigur e Futaba in mod evident, nimeni nu a avut cu ele surprize. Dar sunt scumpe si au gear de plastic.

La Align am renuntat, de Hitec am citit si cateva pareri negative. Marea necunoscuta sunt MKS. Am citit numai pareri bune, specificatiile sunt beton dar inca sunt putine experiente cu ele ca sa fie lucrurile foarte clare.

Faptul ca le vinde HK e un bonus ca de acolo stiu exact cum se misca. Si se pare ca sunt fizic identice cu Futaba 9650

Tre sa strang bani si sa ma mai gandesc. Stefan
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 02 September 2009 - 05:51 PM

Gata, am cumparat MKS 9660, sunt 1:1 Futaba 9650, se poate pune gear de la unul la altul. Am citit numai parerei de bine si stocul la HK se tot subtia. M-au costat aproape cat heli. Ma gandesc ca daca fac praf Protos-ul le pot pune pe o clona de Trex 500.

Dupa cum se misca HK in vreo 20 zile o sa le am, apuc sa le testez anul acesta. Dupa ce vin o sa bag aici o parere dar daca au fost bune sau nu abia peste 2-3 ani o sa pot spune.

Stefan
0

#7 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 03 September 2009 - 07:21 PM

Am si eu o intrebare ... voi schimbati preventiv servo-urile ?
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#8 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 September 2009 - 09:18 AM

Vezi postareaAhernar, la Sep 3 2009, 08:21 PM, a spus:

Am si eu o intrebare ... voi schimbati preventiv servo-urile ?

Eu unul DA. De cite vad ca ceva nu e in regula cu vre-unul, il schimb automat inainte de a ceda in zbor. Incerc la heli-uri sa fac inspectia pre-zbor cit mai riguroasa, orice nu e inregula se repara exact in momentul cind am observat, nu mai tirziu.
0

#9 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 04 September 2009 - 09:32 AM

Preventiv,adica servourile merg bine,dar au n ore de functionare.Pai cum sa le schimbi,doar suntem romani.De obicei se schimba cand dau semne de oboseala,sau la upgradeuri.
0

#10 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 04 September 2009 - 11:45 AM

Intrebarea asta mi-am pus-o si eu de nemumarate ori. Cand vad ca un servo se balbaie sau face o miscare ciudata, il schimb, dar cum iti dai seama ca a obosit.

Este vreun semn prevestitor ca un servo sta sa moara ? De pilda inainte sa moara motorul da servo-ul vreun semn ?

Stefan
0

#11 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 04 September 2009 - 11:55 AM

Nu prea. Periile se uzeaza si tzac , la un moment dat se rup . Pana acum mi-au picat 2 servo-uri , ambele la sol , unul din cauza potentiometrului si altul cu periile motorasului avariate .Asta din urma chiar a fost ciudat cand l-am desfacut una din perii mai avea doar doua degete (din 3 ) dar servo-ul nu mai mergea deloc . Era un HXT900AL ,folosit pe coada la avion...adica in cazul meu aproape nefolosit .
Preventiv am schimbat doar un HXT900 standard de pe coada belt-ului cu un robbe si l-am refolosit pentru pan la camera de pe EGL ( o aplicatie cu uzura nesemnificativa ).
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#12 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 September 2009 - 11:59 AM

Vezi postareastiganas, la Sep 4 2009, 12:45 PM, a spus:

Intrebarea asta mi-am pus-o si eu de nemumarate ori. Cand vad ca un servo se balbaie sau face o miscare ciudata, il schimb, dar cum iti dai seama ca a obosit.

Este vreun semn prevestitor ca un servo sta sa moara ? De pilda inainte sa moara motorul da servo-ul vreun semn ?

Stefan

Motorul din el nu da semne inainte sa moara. Se opreste pur si simplu (numai in zbor), fara semne si fara drept de apel. Nu-l schimba, fa-i upgrade (pune unul mai bun).

Oricum elicopterele nu ajungi sa le impusti ca se chinuie de batrinete. Te lasa ele mai repede orice ai face, fii linistit.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu