Modelism - RHC Forum: sculptura cinetica radiocomandata - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

sculptura cinetica radiocomandata sculptura cu radiocomanda

#1 Useril este offline   fiarevechi 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 05 November 2008 - 02:31 PM

Salut tuturor pasionati de robotica si modelism,sunt incepator in robotica si modelism,de aceea am nevoie de putin ajutor din partea voastra.Uitai ce vreau sa fac ... o sculptura care sa realizeze diferite miscari controlate cu ajutorul radiocomenzii sau controlate printr-un program cu ajutorul laptopului.Ceea ce nu stiu in momentul asta e de unde pot sa cumpar un servocontroler care sa imi suporte mai multe servouri .asta daca se gasesc in romania sau pe situri din afara.Apoi nu stiu cum pot controla 18 servo cu o radiocomanda care are 9 canale ,am vayut pe net niste servocontrolere care suporta pana la 21 de servo ,si lista de intrebari se poate mari dar daca se poate ca cineva care se pricepe sa ma ajute .Va multumesc anticipat

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: abb01.jpg

Aceasta postare a fost editata de fiarevechi: 05 November 2008 - 02:42 PM

0

#2 Useril este offline   fiarevechi 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 November 2008 - 07:44 PM

astept parerile voastre
0

#3 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 05 November 2008 - 08:04 PM

bine ai venit pe forum, esti un candidat ideal pentru device-ul lui charlie (cauta asta aici pe forum) si poate (sau cu siguranta) te va ajuta.

0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 06 November 2008 - 12:14 PM

Adica Kriminel zica sa vorbesti cu mine... :) astept o descriere completa, cat mai multe detalii despre ce vrei sa faci cu servo-urile...si mai ales cat este bugetul pentru acest proiect...servo-urile nu sunt chiar ieftine.
0

#5 Useril este offline   fiarevechi 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 November 2008 - 03:06 PM

Multumesc de raspuns ,pai uite ce vreau sa fac .. eu sunt la master la facultatea de arte plastice sculptura si si mai nou in creatia mea artistica vreau sa fac sculptura cinetica care s-a mai facut dar vreau sa vin cu ceva nou controlul sculpturilor cu ajutorul pc. sau radiocomenzii de preferat prin wireless ,am mai vazut cateva lucrari de genu care cred ca sunt realizate cu aparatura pe care vreau sa o folosesc.Vreau sa imi cumpar o radiocomanda futaba cu 9 canale jmechera tare radiocomanda costa vreo 2000 de ron mai multe servo poate tot futaba un servocontroler si ceva variatoare de turatie pt motorase.de exemplu sa zic ca vreau sa fac o caracatita si aceasta sa miste membrele dupa dorinta mea care mai incet care mai tare infine,ceea ce nu stiu este ce servocontroler imi trebuie si ce radiocomanda ,servo poate mai putermice ,ca lucrarea sa nu fie chiar de dimensiuni mici.in principiu am vizitat o gramada de situri da nu stiu care e mai bun daca se potriveste cu ce vreau eu sa fac si tot asa.
servo si radiocomenzi am vazut pe #$%&%#$$,servocontrolare pe lynckmotion parca asaii spunea .daca imi dai id de mess iti pot trimite ceva imagini si filmulete cu ceea ce as vrea sa fac.
0

#6 Useril este offline   fiarevechi 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 November 2008 - 03:10 PM

iar ca buget am sa le cumpar pe rand sa nu intru in impas cu banii si de aceea ma informes sa stiu exact ce trebuie sa cumpar ,sunt realist ca pot ajunge la sume mari sau chiar foarte mari dar totul pr arta,asta nu inseamna ca am bani si nu am ce face cu iei ,dar spre deosebire de altii care dau banii numa pe distractie puburi cluburi ,eu le mai reduc putin sa mai fac si altceva cu banii
0

#7 Useril este offline   fiarevechi 

• Nou venit
  • Pip

Postat 15 November 2008 - 08:55 PM

charli cu ce ma poti ajuta
0

#8 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 November 2008 - 03:55 PM

Acum am citit postul tau si am inteles ce vrei sa faci...mai bine zis am inteles ca nici tu nu stii prea bine ce anume vrei sa faci. Trebuie sa ai niste schite, niste principii de functionare, ce anume trebuie sa faca...cate de greu este ce vrei tu sa misti...cat de repede vrei tu sa misti acel ceva...etc.

Deci intrebarile tale sunt prea vagi ca sa pot emite macar vreo idee.

Mai bine incerci sa controlezi dracovenia cu un PC...astfel incat o anumita succesiune de miscari sa fie dinainte stiuta. Cu telecomanda nu poti face decat 4 "actionari" desi are 9 canale. Celelalte 5 deriva din cele 4 de baza.
0

#9 Useril este offline   fiarevechi 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 November 2008 - 06:48 PM

salut charlie ,multumesc de raspuns.daca imi dai id de mes pot sa iti arat cam ce vreau sa fac.
0

#10 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2008 - 07:31 AM

aiax_00 pe yahoo.com
0

#11 Useril este offline   OSorescu 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 13-December 08

Postat 13 December 2008 - 10:16 AM

Daca vrei sa cumperi drivere , motoare, encodere,senzori, etc ... cauta pe site-ul www.hi-end.ro dupa aceea mai vezi daca este cea ce cauti sau nu.
0

#12 Useril este offline   OSorescu 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 13-December 08

Postat 13 December 2008 - 04:29 PM

Scuze magazinul unde poti cumpara nu este www.hi-tec.ro ci www.hi-end.ro
Iar ca soft pt a putea "misca" pt inceput in 3D se poare folosi un soft free Mach3 unde cu G-Code poti sa te "misti" in orice punct x,y,z sau ex x,y ,c (c fiind unghi).
La facltatea de mecatronica "Petru Maior" un student a prezentat un brat robot miscat cu un astefel de program. Nu-i greu de imaginat trebuie doar imaginatie(ceea ce sper ca ai din plin!).
0

#13 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2008 - 11:13 AM

Gandestete ca ce vrea el sa faca este mai complicat decat un brat de robot. Mai bine zis daca la bratul ala robotic ai nevoie de un numar clar de articulatii ca sa obtii cele 6 grade de libertate, cam 3 dupa calculul meu ei bine el are "ceva" cu 20 de articulatii...care trebuie comandate sa faca o miscare...imagineaza-ti ca construiesti un SARPE din 100 de articulatii sferice si vrei sa le misti...pai iti trebuie ceva putere de calcul si procesare sa tii "in bucla" 100 de articulatii daca ma pot exprima asa.

Nu mai zic ca programarea miscarii unui sarpe sa zicem se face destul de greu. Mai ca r fi interesant sa poti capta cumva miscarea miscand tu si calculatorul sa "memoreze". Ce vrea el sa faca este destul de complicat. As putea spune ca nu stie in ce se baga.

Succes oricum.

PS: Atractia vine de la faptul ca nu este COMPLICAT si frana este pusa de faptul ca este foarte COMPLEX.
0

#14 Useril este offline   fiarevechi 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 June 2009 - 02:03 PM

Incep sa imi conturez gandurile pt acest proiect.In principiu vreau sa fac o fiinta cu multe picioare ,o varianta este sa am control pe fiecare picior iar cealalta e cu mai multe puse in miscare doar de doua motoare ,sa poata fi controlata cu laptopul sau o radiocomanda ,ps2,si pasul doi este sa pot sa o fac autonoma ,programarea microcipului .nu intentionez sa il duc momentan mai departe adica sa ii pun senzori de tot felul si alte chestii care momentan nu ma intereseaza.pentru inceput este deajuns ceea ce vreau sa fac .Greutatea robotelului nu pot sa imi dau seama la cat va ajunge.Vreau sa fie inalt de minim 60 cm lat de 30- 40cm si lung poate 100cm maxim .Concret ce ma intereseaza de la voi :daca imi puteti spune ce microcontroler sa folosesc ,servocontroler ,adaptor wireless ,servomotoare compatibile cu placile .ca de structura lui ma descurc .
0

#15 Useril este offline   katana 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 28-December 06

Postat 30 June 2009 - 10:08 PM

Deci este foarte important sa porti ochelari pentru ca genul asta de indivizi pot focaliza mult mai bine! Asta este prima cerinta. Pot sa-ti recomand vreo 200 de microcontrolere dar n-o sa ai ce face cu recomandarea mea in schimb o sa poti face ceva cu orice prastie de microcontroler atata vreme cat o sa ti se poata contura in capatzana exact caietul de sarcini pe care sa-l poti inainta celui care poate sa-ti proiecteze partea electronica. La partea de servomotoare pot sa-ti recomand cele facute de Matador pentru ca le am pe stoc dar depaseste fiecare bucata 1K EUR si poate tzi s-ar parea putin cam scump. Ti-ai stabilit un buget pentru proiect sau esti genul care viseaza cu mana pe tastatura ? Nu poti sa gasesti servomotoare compatibile cu placile cata vreme nu ai placile. Apropos - Care este rationamentul pentru care ai ales servomotoare ? ... si poti sa stai "linistit" cu structura atata vreme cat nu ai parcurs macar de curiozitate un curs de robotica (iti recomand prof.Kovacs Timisoara - tot respectul - a dat "ora exacta" in robotica pentru Romania). Nu crezi ca mai usor ar fi sa expui: tema exacta, cascavalul, termenul - nu neaparat in ordinea asta ?
0

#16 Useril este offline   fiarevechi 

• Nou venit
  • Pip

Postat 13 August 2009 - 08:35 PM

Vreau sa fac o fiinta terestra cu picioare multe peste 4 oricum ,(exteriorul ) forma lucrarii va fi adaptata dupa schelet aici este treaba cea mai simpla pt mine ca deasta sunt sculptor,ce vreau eu de fapt eu de la acest robot... sa mearga ,sa ocoleasca obiecte aflate in preajma ,sa scoata sunete,si eventual un lcd pe care sa apara niste imagini sau ceva video.Structura o sa o fac din aluminiu iar ceea ce nu ma dumires deocamdata este partea elecronica picioarele pot fi miscate de mai multe servo motoare sau ele sa fie facute in asa fel incat un motor pune in miscare doua picioare,sau pt fiecare membru un cilindru pneumatic,controlerul care este creierul robotului si controlul wireless cu radiotelecomanda.Vreau sa fie si autonom si controlat de mine .
Daca vreti sa ma ajutati as fi tare incantat,vreau recomandari pt ... ce microcontroler sa folosesc ,servo controler etc .am vazut de ex. roboat o placa de baza ce suporta windows, placa video ,wireless,se pot conecta peste 20 de servo ,sunet .oare pot conecta pe ea si cilindri pneumatici .vex robotics are kituri cu cilindri pneumatici dar nu stiu daca merg cu alt controlere decat cu cele furnizate de ei.
Astept pareri... data limita a proiectului este sfarsitul lui aprilie 2010 ,bugetul maxim de 800 de euro dar sper sa ma opresc la 600 euro ,deci 200 euro de urgenta .dimensiunea lucrari maxim 60 cm lungime ,40 50 cm inaltime si 30 cm latime totul depinde de cat de inalte sunt membrele.Referitor la programare am vazut ca ar fi posibila memorarea miscarilor eu il misc si pc inregistreaza apoi reda ,daca stie careva despre asta imi poate explica cum se face . :lol:
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu