Modelism - RHC Forum: real simulator virtual? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

real simulator virtual?

#31 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 15 July 2004 - 09:27 PM

Trebuie totusi putina prudenta , fiindca daca scoatem cristalul , nu va mai functiona oscilatorul RF , dar finalul e posibil sa ramana alimentat cu un curent continuu constant care poate fi foarte mare , in functie de schema ( in unele scheme , Intensitatea curentului in cc nu e limitata deloc ). In schimb nu vad de ce ar dauna etajului RF final , nescoaterea (incompleta) antenei. Parerea mea este ca ar scadea curentul consumat de final.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 15 July 2004 - 09:28 PM

0

#32 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 July 2004 - 11:42 PM

Mai auzeam si eu pe la radioamatori ca e bine ca antena sa fie acordata si sa fie la locul ei. Nu stiu daca e mai riscant cu antena neacordata (nescoasa integral) sau cu antena lipsa. Ceva de unde stationare, ceva de impedante, nu mai stiu. Aflam imediat...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#33 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 16 July 2004 - 04:10 AM

Antena trebuie acordata pentru a scoate randament maxim din statie (deci pt a transmite pe o raza cat mai mare ) , in orice alta situatie creste impedanta de iesire ceea ce duce la scaderea curentului din etajul final de RF . Precizez faptul ca antena impreuna cu circuitele acordate de la iesirea etajului final formeaza o schema echivalenta LC - serie , unde pt emisie maxima , impedanta circuitului trebuie sa fie minima.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 16 July 2004 - 04:14 AM

0

#34 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 16 July 2004 - 06:55 AM

Alexella, scoate dracului cuartzu ala si masoara tensiunea pe final...e zero...nu te mai impiedica la fievare pas!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#35 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 July 2004 - 07:03 AM

Da, exista scheme la care merge faza cu scoaterea cristalului. Am analizat schema de la emitatorul Signal , si finalii nu sunt polarizati in cc deloc , ei fiind comandati de semnalul RF , care daca nu exista (la scoaterea cristalului ) , finalul ramane blocat si deci nu exista nici un pericol pt acesta.Tensiunea pe final in acest caz nu este zero ci maxima. Zero este curentul prin final , si acest lucru este de fapt important.In concluzie la orice emitator cu schema asemanatoare , se poate scoate cristalul fara probleme.
Dar exista si emitatoare cu etaj final polarizat in cc , in acest caz e cam riscant sa se scoata cristalul .
0

#36 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 21 July 2004 - 07:47 PM

Marinaru, la 16 Jul 2004, 06:55, a spus:

Alexella, scoate dracului cuartzu ala si masoara tensiunea pe final...e zero...nu te mai impiedica la fievare pas!!!

alexella
lasa dracului cristalu akolo ca e mai sigur;baga antena de tot ca nu te deranjeaza 10 cm de antena.baga ceva fms ca e minunat si chiar ideal ash putea spune.eu am inceput acest subiect inainte sa zbor rc si acu pot sa spun ca nu prea are legatura una cu alta.da io tot bag fms.si ma ajuta.sigur spun.
si dupaia cumparatzi odata aeromodelu' ala ca m-am plictisit de cand te-astept la una mica pe maracana sau clg.

oricum....parerea mea. :rolleyes:

sanatate
si zboruri multe!!!
flying is my life...
0

#37 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying