Regulatoar motor electric Numar de celule
Postat 28 May 2004 - 01:31 PM
Multam` de ajutor
Postat 28 May 2004 - 05:16 PM
Nenea Bitex, Marinaru, Big...voi astia cu experienta mai indelungata...nu bagati si voi o idee..?:)
Postat 28 May 2004 - 05:34 PM
da nu te sfatuiesc sa incerci.
cat despre
Citeaza
tocma asta ziceam si eu in subiectul week-end/sfaturi... :)
Postat 28 May 2004 - 06:14 PM
GIGI, la 28 May 2004, 17:22, a spus:
Pai exact asta ma si intereseaza ...daca cineva a incercat si s-a intamplat ceva nasol, caci eu as vrea sa ii dai ceva mai multi volti la motoras ca sa nu se taraie pe cerul patriei :)
Daca si daca in urma supravoltarii s-ar lasa cu fumigene, mai bine cumpar alt regulator cum zicea si Silviu
Postat 28 May 2004 - 11:29 PM
Eu am mai multe regulatoare. Pe unele scrie 6V, pe altele scrie 12V. Ma gandesc totusi ca cineva a avut ceva in minte cand a facut eticheta aia. M-a ros de mult sa vad ce face un regulator la o supravoltare de aproape 100% (adica sa-mi pun un akku de 12V pe barcutza si sa folosesc acelasi variator) da tot nu mi-a dat mana sa-mi risc 30-50$ sa vad daca merge. Asa ca am asteptat pana cand am gasit unu care stia si 12V.
Hai sa-ti mai dau un exemplu de posibil defect. Regulatoarele au in general si un BEC in interior (A se citi Battery Eliminator Circuit... :-)..... ), si asta da tensiune taman la receptor. [hait!!!]
E, BECu' asta, daca-l supravoltezi la intrare (avand in vedere ca la iesire tre' sa scoata in jur de 4.5V), ori crapa el, ori crapa si mai scapa ceva si pe iesire. Te risti?
Dar astea sunt speculatii...
Uite, maine cand s-o face ziua, ca acuma-i noapte, cunosc eu un om care si-a petrecut ultimii 2 ani (aproape) pe-un proiect de regulator si pe care eu il consider foarte documentat in materie, sa-mi spuna in ce conditii poti supravolta un regulator. Pana atunci, dom'le, stai cuminte si nu baga degetele-n priza ca.. te risti.
alexella
Postat 29 May 2004 - 07:20 AM
Ex:
http://www.irf.com/product-info/datasheets...ta/irl2203n.pdf
De regula sunt 4 astfel de tranzistori pentru mersul inainte conectati in punte pentru a putea suporta curenti de virf de 300-500A.
Daca se supraalimenteaza un astfel de regulator depinde in primul rind de curentul care se cere comutat de acesta, pentru motoare cu consum mic nu este nici o problema daca se folosesc 8-10 celule in loc de 6, dar cu conditia sa nu se utilizeze circuit BEC, alimentindu-se receptorul separat pentru a nu se arde sursa de 5 V.
O alta conditie o reprezinta posibilitatea de disipare rapida a energiei termice de pe radiator, pentru a nu duce la ambalarea termica a tranzistoarelor ( mai simplist, cu cit se poate racii mai eficace radiatorul cu atit se pot comuta curenti mai mari sau tensiuni mai mari).
Aceasta postare a fost editata de leo: 29 May 2004 - 07:51 AM
Postat 29 May 2004 - 03:59 PM
Postat 29 May 2004 - 04:47 PM
@leo--multam` de informatie...decat sa ajung sa fiu nevoit sa-mi iau si regulator si receptor din cauza supravoltarii mai bine imi mai iau un regulator ce suporta mai multe celule si imi pun un pack mai tapan pe el
@Se poate si asa ?--ai dreptate...greseala oricum a fost a mea...de unde l-am cumparat nu era specificat si numarul de celule suportat...asa ca am luat prin comparatie la acelasi amperaj cu un alt regulator produs de o alta firma...tzeapa mea -_-
Postat 31 May 2004 - 12:45 AM
ca idee exista acolo un stabilizator pt alimentarea receptorului care cred eu ca se poate prajii la supra tensiune, dar mai este un aspect, 8 celule 8*1.2 inseamna 9.6 dar cand le scotzi de la incarcat au cam 1.4Vcc pe element deci 11.2Vcc. Am sa ma uit maine cate celule sunt specificate pe regulatorul meu, ca poate al meu este dat cu 10 si te induc in eroare asa.
Aceasta postare a fost editata de xorg: 31 May 2004 - 12:51 AM
Postat 01 June 2004 - 09:17 PM
xorg, la 1 Jun 2004, 20:59, a spus:
Aici ai o bere de la mine nene xorg. Parca fara risc nu e distractie, ca asa sa dai o carca de bani pe avioane si sa le tii atarnate de tavan sau prin vitrine...parca nu se merita...
Nenea SILVIU66...mai sunt unele "surprize" la unele produse pe care noi le numim defecte de fabricatie, iar producatorul exploatare incorecta si cu asta te-a linistit, dat fiind faptul ca suntem in Romania cearta-te daca ai cu cine... :D