Modelism - RHC Forum: Ajutor statie 4in1 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ajutor statie 4in1

#1 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 10-December 08

Postat 26 February 2009 - 09:52 PM

Salutare tuturor!
Am facut rost de curand de un Heli Apache 4ch. Vad ca pe receptor scrie 4in1. Heli arata ca dupa razboi si ii lipsesc despule parti componente si nu cred ca are rost sa-l mai repar, dar as vrea sa folosesc, chiar daca stiu ca nu bate mult, receptor+emitator si cele doua servo si motorase la o aripa zburatoare sau avion din depron . Intrebarea ar fi: .....Se poate? Nu am manual lui, iar pe net nu am gasit informatie despre asa ceva.
0

#2 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 26 February 2009 - 10:12 PM

Se poate, de ce nu.... Dar trebuie sa ai in vedere ca acele canale notate de obicei cu 3 si 4 sunt mixate, si nu in statie (cum ar fi de dorit) ci in acel "4 in 1" si in plus controlate de un giroscop.
0

#3 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 26 February 2009 - 10:31 PM

Nu cred ca am fost destul de explicit asa ca mai incerc o data:
- acel 4 in 1 contine un receptor cu 4 canale, un giroscop, un mixer si doua esc-uri;
- problema rezida in faptul ca doua canale (cele care controleaza motoarele) nu pot fi comandate independent din cauza mixerului si a giroscopului.
Sper ca m-am facut inteles...
0

#4 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 26 February 2009 - 11:17 PM

Ar merge sa faci un avion bimotor. Directia o ai prin diferenta de turatie a celor doua motoare. Eleroanele cu profundorul banuiesc ca nu sunt mixate...
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#5 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 February 2009 - 12:20 AM

Vezi postareaMLGore, la Feb 26 2009, 11:17 PM, a spus:

Ar merge sa faci un avion bimotor. Directia o ai prin diferenta de turatie a celor doua motoare. Eleroanele cu profundorul banuiesc ca nu sunt mixate...

Eleroanele si profundorul nu sunt mixate . As vrea sa folosesc si cele doua motorase daca nu sunt prea slabe. Si banuiesc ca imi mai trebuie un servo pt profundor. Pt inceput nu pot controla avionul doar din motorase si profundor, fara eleroane? O sa caut niste planuri. Un ajutor ar fi binevenit si in privinta asta. As prefera ceva din depron mai simplu.. Abia astept sa dau cu el de pamant :lol:

Red_gaby am inteles cum sta treaba cu canalele. Nu stiu care e rolul giroscopului si ce sunt esc-urile. Am destule de invatat in domeniul asta nou pt mine. O sa ma mai documentez pt ca imi place aeromodelismul.

Va multumesc pt raspunsuri!
0

#6 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 February 2009 - 08:38 AM

Cel mai corect ar fi un 'park-fly' in configuratie 'trainer'. Inainte de asta , fa un test al razei de actiune a statiei.
0

#7 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 27 February 2009 - 10:38 AM

Vezi postareasoso_ph, la Feb 27 2009, 12:20 AM, a spus:

Eleroanele si profundorul nu sunt mixate . As vrea sa folosesc si cele doua motorase daca nu sunt prea slabe. Si banuiesc ca imi mai trebuie un servo pt profundor. Pt inceput nu pot controla avionul doar din motorase si profundor, fara eleroane? O sa caut niste planuri. Un ajutor ar fi binevenit si in privinta asta. As prefera ceva din depron mai simplu.. Abia astept sa dau cu el de pamant :lol:

Red_gaby am inteles cum sta treaba cu canalele. Nu stiu care e rolul giroscopului si ce sunt esc-urile. Am destule de invatat in domeniul asta nou pt mine. O sa ma mai documentez pt ca imi place aeromodelismul.

Va multumesc pt raspunsuri!

Fa si tu un test de tractiune. Vezi cat consuma motoarele acum,cu palele existente, ia niste elice de aero de diferite dimensiuni, gaseste una cu care sa ai acelas consum ca in varianta heli, masoara tractiunea si incearca sa faci un model din depron care sa aibe greutatea mai mica sau egala cu tractiunea celor doua motoare.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#8 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 February 2009 - 07:21 PM

Deci, cele doua canale mixate le folosesc pt controlul motoraselor. Ma gandesc acum daca imi ajung cele 2 canale care imi mai raman pt eleroane si profundor..... Pun un servo pe profundor, dar cu eleroanele ce fac? Nu imi trebuiesc 2 sevo si implicit inca 2 canale? :unsure:
0

#9 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 27 February 2009 - 07:42 PM

Daca schimbi directia de zbor din diferenta de turatie intre cele doua motoare nu mai ai nevoie de eleroane.Diferenta de tractiune pe cele doua aripi tine loc de eleron,dar o sa fie destul de greu de controlat in zbor.
Oricum pentru eleroane este de ajuns doar un servo,cu cateva artificii mecanice.
flying is my life...
0

#10 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 February 2009 - 09:56 PM

Vreau sa ma apuc sa construiesc avionul dar nu stiu ce plan sa aleg si de unde. As vrea sa fac un bimotor mic din polistiren. A mai facut cineva asa ceva? Imi poate da cineva o idee? Daca nu, o sa-l fac la ochi si daca n-o sa zboare o sa-l modific pana zboara...:unsure:
0

#11 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 July 2009 - 06:37 PM

Cam asta a iesit.....Un avion bimotor realizat la ochi dupa o poza cu un DHC Twin Otter.
In filmare botul era inlocuit cu o bucata neregulata de polistiren din motive foarte usor de dedus <_< Motoarele sunt tot de la Apache, seria 180 parca le zice cu un reductor pt 370, adaptat la motoarele mele. Se invart in sensuri diferite.
Pt ca e primul meu avion construit de mana mea si fara sa mai vad macar unul in realitate in afara de poze, sunt f mandru. De emotie imi incremenise mainile pe telecomanda, dupa cum se si observa :D
polistiren zburator
0

#12 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 08 July 2009 - 06:53 PM

Frumos,bravo,un exemplu ca se poate face aeromodelism cu bani putini si mai multa munca.La mai mare.
0

#13 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 July 2009 - 12:38 AM

Felicitari. Foarte frumos, la cat mai multe zboruri reusite.
Parca mi s-a parut un pic usor de nas.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#14 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 09 July 2009 - 10:22 AM

misto! dar muta pakul mai in fata sau pune 20 gr de plumb in bot ! ca e CG-ul prea in spate si daia face dansul barcii nebune
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#15 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 09 July 2009 - 12:19 PM

Felicitari , acesta este exemplul perfect de perseverenta si dorinta de reusita , este foarte bine , pentru un incepator este chiar exceptional ! Poti sa pui niste poze cu micutul ? sa vedem si noi ... intradevar mai trebuie un pic echilibrat insa zboara bine si asa ! Ai testat raza telecomenzii ? Felicitari inca odata si bafta

Aceasta postare a fost editata de ad525: 09 July 2009 - 12:20 PM

0

#16 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 July 2009 - 02:59 PM

Stiu ca trebuia sa pun bateria mai in fata dar nu mai aveam loc.... Asta cred ca e unul din dezavantaje, atunci cand nu construiesti dupa un plan. Cred ca puteam sa mai corectez din profundor, dar nu ma obisnuisem cu telecomanda. Dupa filmarea aia, am iesit cu el a doua zi si batea vantul destul de tare. Avionul avea anvergura destul de mare (1200mm) pt greutatea lui (400g), si nu mai puteam sal controlez bine. Nu am avut nici rabdare si nici experienta . Nu a rezistat la prea multe cazaturi. Initial m-am gandit sa-l repar, dar mai bine fac unul nou. Acum am cev mai multa experienta si cred ca o sa iasa mai bine. Acum lucrez la o masina de taiat depron, cu fir cald. Avionul ala a fost lucrat cu un cutter. Raza de actiune a telecomenzii am testat-o doar in perimetrul ala mic (100-150m). Nu stiu ce poze mai am cu el. Daca mai gasesc o sa mai pun aici. Multumesc mult pt felicitari si incurajari!!! Daca nu ar fi existat forumul asta si posturile voastre, avionul ala nu ar fi aratat asa si nici nu ar fi zburat poate niciodata. Am citit mult si m-am documentat inainte si deci o parte din merit il avei si voi. Stima si respect din partea mea!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu