Am vazut acest gyro la 150 USD. In aceste conditii merita sa mai uit la alte gyro scumpe sau asta e o oferta prea buna. Futaba GY401 este cam 130-150 USD si e vechi de 10 ani. Spartan e 200 USD.
Pentru cine studiaza piata de gyro ce parere aveti ? Evident nu il compar cu un gyro de 20 USD care de altfel poate fi bun, il compar cu cele din clasa lui deci gyro de 100-200 USD.
GY401 este/era practic etalonul dupa care se judeca alte gyro (in sus sau in jos), senzatia mea e ca Futaba cu GY520 a stabilit un nou etalon, la un pret mic (pentru Futaba). De altfel ma intreb daca Futaba mai face si alte gyro sau vinde din stocurile vechi.
Sau acum tehnologia a ajuns atat de buna incat intre gyro de 20 USD si cel de 200 USD nu e prea mare diferenta pentru un incepator si, eventual, numai cei care trag maxim de heli vad aceasta diferenta.
Ca sa fie clar unde ma situez e clar pentru mine ca intre un Lipo de 15 USD si unul de 100 USD nu mai e nici o diferenta. Nu la fel clar sta treaba la servo (desii tinde sa se niveleze), ESC (la fel) sau motoare (desii aici la motoare mici nu mai e nici o diferenta intre scump si ieftin). La kituri de heli e inca diferenta mare intre cel de 35 USD si cel de 300 USD.
Stefan
Pagina 1 din 1
Futaba GY520 - cel mai bun de la Futaba Merita sa ma mai uit la alte gyro ?
Postat 25 August 2009 - 01:01 PM
planoarele mele http://www.rhcforum....lanoarele-mele/
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 25 August 2009 - 03:23 PM
Salutare, am trei astfel de giro, si pot sa spun ca sunt incredibil de usor de configurat. Set-up-ul este facut in 2 minute, si este intuitiv, cu ajutorul led-ului.
Un plus mare fata de GY401:
Limit-ul este separat pentru stanga si pentru dreapta, deci cursa dintr-o parte nu mai are "de suferit" din cauza celeilalte.
Cu interfata de PC optionala te poti juca cu setarile lui default.
La zbor cu spatele tine mai bine coada decat 401, cel putin la mine se simte.
Am mai scris si cu alta ocazie, gain-ul a trebuit coborat cam cu 10 procente, ceea ce imi spune ca e mai rapid ca 401.
Intre timp competitia nu sta degeaba. JR a scos unul mic JR370, Spartan se pregateste.
Un plus mare fata de GY401:
Limit-ul este separat pentru stanga si pentru dreapta, deci cursa dintr-o parte nu mai are "de suferit" din cauza celeilalte.
Cu interfata de PC optionala te poti juca cu setarile lui default.
La zbor cu spatele tine mai bine coada decat 401, cel putin la mine se simte.
Am mai scris si cu alta ocazie, gain-ul a trebuit coborat cam cu 10 procente, ceea ce imi spune ca e mai rapid ca 401.
Intre timp competitia nu sta degeaba. JR a scos unul mic JR370, Spartan se pregateste.
Aceasta postare a fost editata de Primus: 25 August 2009 - 03:28 PM
Postat 25 August 2009 - 08:19 PM
Salut,
nu cred ca o sa gasesti raspuns la intrebarea asta... am vrut si eu un gyro bun si am citit destul, nu e o concluzie clara si nici nu are cum sa fie. Depinde mai mult de cine scrie review-ul si cui al cui fan este... ca daca pana acum zicea ca exista doar GY401, acum vede doar gy520.... Daca s-a saturat de cei abia mentionati, o sa alega orice altceva decat Futaba :)
Nu am GY520, am un Spartan, si nici nu as face diferenta intre ele daca as avea. Plecand de la la 401, care dupa umila mea parere ar trebui sa coste ~$50, si care e un gyro excelent (la $50...), din cate am citit (si cum ziceam am citit destul), mai departe diferentele apar la chestii mai avansate gen zbor cu spatele sau si mai incolo daca e important pentru tine de ex. "piro rate" consistent. Adica atunci cand o sa faci un "piro funnel" cu siguranta o sa iti trebuiasca mult mai mult decat ceva gen 401 :). Si o sa poti sa zici "c....-as in el de Spartan, trebuia sa imi iau 520!" pana atunci, nu stiu ce sa zic, s-ar putea sa mai apara inca vreo 2-3 generatii de gyro :). Vorbesc mai mult pentru mine, probabil altii sunt infinit mai talentati
Spartan-ul l-am incercat pe toate cele 3 heli ale mele (de la 200 la 500) si nu am nici cel mai mic repros sa ii fac. E usor de configurat si in acelasi timp poti sa il setezi in detaliu, daca cumperi si interfata USB sau BT. De ex., nu iti place ca stopul intrun sens e altfel decat in celalalt, se rezolva. Chiar daca problema provine din design-ul mecanic, nu de la gyro. Poti sa dai jos programul de la ei de pe site, merge si fara gyro, iar daca tii cursorul peste orice setare, iti explica ce si cum
nu cred ca o sa gasesti raspuns la intrebarea asta... am vrut si eu un gyro bun si am citit destul, nu e o concluzie clara si nici nu are cum sa fie. Depinde mai mult de cine scrie review-ul si cui al cui fan este... ca daca pana acum zicea ca exista doar GY401, acum vede doar gy520.... Daca s-a saturat de cei abia mentionati, o sa alega orice altceva decat Futaba :)
Nu am GY520, am un Spartan, si nici nu as face diferenta intre ele daca as avea. Plecand de la la 401, care dupa umila mea parere ar trebui sa coste ~$50, si care e un gyro excelent (la $50...), din cate am citit (si cum ziceam am citit destul), mai departe diferentele apar la chestii mai avansate gen zbor cu spatele sau si mai incolo daca e important pentru tine de ex. "piro rate" consistent. Adica atunci cand o sa faci un "piro funnel" cu siguranta o sa iti trebuiasca mult mai mult decat ceva gen 401 :). Si o sa poti sa zici "c....-as in el de Spartan, trebuia sa imi iau 520!" pana atunci, nu stiu ce sa zic, s-ar putea sa mai apara inca vreo 2-3 generatii de gyro :). Vorbesc mai mult pentru mine, probabil altii sunt infinit mai talentati
Spartan-ul l-am incercat pe toate cele 3 heli ale mele (de la 200 la 500) si nu am nici cel mai mic repros sa ii fac. E usor de configurat si in acelasi timp poti sa il setezi in detaliu, daca cumperi si interfata USB sau BT. De ex., nu iti place ca stopul intrun sens e altfel decat in celalalt, se rezolva. Chiar daca problema provine din design-ul mecanic, nu de la gyro. Poti sa dai jos programul de la ei de pe site, merge si fara gyro, iar daca tii cursorul peste orice setare, iti explica ce si cum
Mircea
Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
Arata acest topic
Pagina 1 din 1