Modelism - RHC Forum: Probleme Belt CP - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Probleme Belt CP

#1 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 27 December 2008 - 07:24 AM

Ok , am vrut ceva mai mult decat o Lama si am capatat ... probleme . Ideea era sa asamblez un elicopter cat mai mare cu preturi minime pentru a face hover-uri linistite fara sa apelez la site-uri din polinezia sau mai stiu eu de unde - dar se pare ca am luat deja o teapa . Sunt incepator dar pana si mie nu mi se pare ok cum se comporta rotorul ala :
http://www.youtube.c...h?v=8a7pKt5UFME
Voi ce ziceti ?
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#2 Useril este offline   ady.23. 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 04-August 08
  • Interests:auto si aeromodelism

Postat 27 December 2008 - 09:05 AM

Salut eu zic ca axul principal e stramb foarte stramb ... schimba-l ...
Raptor 30 V2 Thunder Tiger
Mini Titan E 325 Thunder Tiger
Graupner Elecktro Junior
Ansmann Virus 1:8
Graupner MX 16 Sinteza
0

#3 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 27 December 2008 - 09:44 AM

Asa este, pare a fi axul principal indoit. Dar verifica totusi si prinderea la rulmentii din sasiu (mi se pare ca vibreaza si main gear-ul)
0

#4 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 27 December 2008 - 10:21 AM

In primul rand regleaza presiune pinionului motor pe pinionul mare,contactul este prea mare si orice imperfectiune a pinionului se transmite la axul principal si de aici vibratii.Cursa la servo este mare,monteaza lincurile mai aproape de axul servo.Este posibil sa fie si axul indoit,dar daca heli este nou si nu a suferit crash nu sunt motive.
0

#5 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2008 - 10:25 AM

Am verificat , axul principal este indoit . Nu vizibil , dar daca il pun pe o suprafata plana si o inclin incepe sa faca hir-hir-hir .
Nasol.Defect din fabrica.Se intampla des ?. Imi recomanda si mie cineva o sursa buna de piese de schimb ?
Multumesc .
0

#6 Useril este offline   keeker 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 01-November 07

Postat 27 December 2008 - 01:17 PM

cauta pe www.^&*(*&%$%^&%#$.ro la piese de king2 , se potrivesc multe piese. Noroc !
0

#7 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2008 - 04:15 PM

Multumesc de sfaturi . Link-ul nr 2 nu merge . Daca vreun robot l-a sters spune-mi "codat " care este al-II-lea site . Ma mir cu cenzura asta ... de parca ar fi prea multe magazine de piese pe la noi .
0

#8 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 27 December 2008 - 04:40 PM

Vezi postareaAhernar, la Dec 27 2008, 04:15 PM, a spus:

Multumesc de sfaturi . Link-ul nr 2 nu merge . Daca vreun robot l-a sters spune-mi "codat " care este al-II-lea site . Ma mir cu cenzura asta ... de parca ar fi prea multe magazine de piese pe la noi .

Cred ca este www.p h o e n i x m o d e l s .ro
0

#9 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2008 - 07:25 AM

Salut .
Continui cu o problema rezolvata care poate fi de folos si altora. Aseara mi-am luat un gyro . Modelul stock banal .
Odata pus pe elicopter au inceput problemele - nu se initializa si pace ledul nu de stabiliza , continua sa clipeasca .
Am citit pe net ca trebuie sa fii atent la doua lucruri - trim pe zero si sa nu misti modelul in timpul initializarii .
Am ajuns sa schimb servo-ul , sa verific manual pozitia centrala , apoi l-am pus pe cealalta statie a mea , o futaba de patru canale.
Acolo s-a initializat fara probleme cu totul pe mijloc . Revenind la skyartecul de 70 ron pe care il am pe elicopter total contraintuitiv am incercat sa-l
initializez cu trimul la maxim stanga - si a mers . Repetat . Trimul maxim dreapta (si alte pozitii) nu merg.Nu stiu de ce gyro considera aia
ca fiind pozitia centrala pentru ca daca am un servo conectat acea pozitie este clar deviat fata de centrul cursei .
Pe scurt , cine foloseste statii ieftine poate sa intalneasca probleme ciudate demne de zona crepusculara.

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 30 December 2008 - 07:26 AM

0

#10 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 December 2008 - 10:35 AM

Majoritatea celor cu ceva experienta (care zboara heli), recomanda scule mai de calitate la elicopter (statii mai bune, giro mai performant servouri mai scumpe). Alea ieftine le pun producatorii....
0

#11 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2008 - 11:38 AM

Giroscopul ala o sa iti dea numai batai de cap, chiar si cu o statie computerizata...
La temperaturi joase (aprox 0 grade Celsius) am mai incercat eu sa initializez un giro la un HBK2 stoc si nu am reusit.
0

#12 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2008 - 12:15 PM

Nu ma indoiesc dar numai asa am reusit sa-l scot in 530RON . Cu banii astia abia daca puneam de-un giro mai acatarii cu servo pe masura.
Voi priviti situatia din prisma omului pasionat care stie ca urmeaza si pasul 2 -3 etc . Eu nu stiu daca am indemanarea necesara si nu as vrea sa-mi testez mainile potential lemnoase pe ceva ce costa 15 mil . Am facut ceva sim dar toata lumea zice ca sim-ul nu e realistic - dar te pune sa simulezi la greu ?!.Cred ca depinde de sim . Am de gand sa urmez toti pasii de aici :
http://www.dream-mod...ying-index.html
apoi daca reusesc sa pot sa-l tin in hover controlat macar bucati de 10-20 secunde calea e deschisa catre upgrade (statie si giro pentru inceput, apoi setul de aluminiu ).
0

#13 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 December 2008 - 02:01 PM

Acel curs este mult mai bun decit banuiesti acum. Te poate duce la nivelul pilotajului de baza (fara nici un crash) mult mai repede decit IDM (inainte si d'amoaca).

Mie mi-a facut probleme mult mai mari GY401 decit 0704 sau 0704A in zbor normal, situatia se schimba insa daca avansezi...
0

#14 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2009 - 07:28 PM

Azi am facut primul zbor. Am folosit acelasi shaft doar ca l-am mai indreptat putin .Nerabdarea si-a spus cuvantul si am facut cursul pe FF cu doar doua baterii . L-am tarsait putin cu a treia am facut un mic hop de o secunda apoi restul e pe film :
http://www.youtube.com/watch?v=3Upe-MdtPj0...re=channel_page
Daca nu avea tendinta de a se roti prin aer l-as fi tinut mai mult in hover , sa vad daca e de la vibratii sau de la sensibilitatea giro-ului .Deocamdata nu pot sa-i controlez activ coada - mintea imi merge doar pe trei "canale" . Mai are cineva "problema" asta ?
0

#15 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2009 - 08:49 PM

Citeaza

Deocamdata nu pot sa-i controlez activ coada - mintea imi merge doar pe trei "canale"

Mareste un pic sensibilitatea la giro, sau muta articulatia sferica de pe bratul servoului o gaura mai in afara. Succes!
0

#16 Useril este offline   Rontaila 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 29-May 07
  • Interests:Tot ce zboara cu motor sau se scufunda in mare

Postat 03 January 2009 - 11:35 PM

Salut ,

fara suparare ,unde tineai mina stinga? daca era pe maneta stinga a telecomenzii da din ea si pareaza tendinta de rotire, nu astepta sa faca gyro tot .

bafta in continuare .
Primul sosit ,ultimul plecat..
0

#17 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 January 2009 - 07:34 PM

Vezi postareaRontaila, la Jan 3 2009, 11:35 PM, a spus:

Salut ,
fara suparare ,unde tineai mina stinga? daca era pe maneta stinga a telecomenzii da din ea si pareaza tendinta de rotire, nu astepta sa faca gyro tot .
bafta in continuare .

Nu imi permit sa ma joc cu butonul de coada din cauza afectez putin si gaz-ul si avand in vedere altitudinile ametitoare la care evoluez asta inseamna ori aterizare ori panica de crash care apare la mai mult de 1m.
Am marit un pic sensibilitatea giro-ului si am reglat (zic eu ) intr-un final trimul cozii . Ultimul salt (4 din film) pare sa indice faptul ca problema a disparut .
http://www.youtube.c...h?v=ku_O5-sx430

In alta ordine de idei - am omorat butonul de idle -up (scos firele cu pistolul de lipit ) . E una din chestiile cele mai periculoase pe care le-am vazut in viata mea .Stiu ca nu se poate 3d fara el dar mie numai de 3d nu-mi arde cand ma uit cum se aschiaza main gear-ul fara sa-l fortez prea tare . Nu stiu de ce pleaca brusc motorul meu . 20% din cursa e mort apoi pleca de acolo . E valabil peste tot la brushless-uri ?
0

#18 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 06 January 2009 - 10:46 PM

Vezi postareaAhernar, la Jan 6 2009, 07:34 PM, a spus:

Nu stiu de ce pleaca brusc motorul meu . 20% din cursa e mort apoi pleca de acolo . E valabil peste tot la brushless-uri ?

Cred ca ar trebui sa initializezi cursa manetei de gaz. Depinde de controler cum se face dar de obicei e ceva de genul dai gazul la maxim si la minim dupa primul piuit de la motor... Trebuie sa gasesti asta in manualul regulatorului. Am patit aceeasi chestie pe HBK2.

Succes,
Marius
West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

#19 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2009 - 12:52 AM

Hai ca vad ca perseverezi...

Citeaza

Am marit un pic sensibilitatea giro-ului si am reglat (zic eu ) intr-un final trimul cozii . Ultimul salt (4 din film) pare sa indice faptul ca problema a disparut .

Nu, inca mai are deriva coada ta. Rotorul tau anticuplu nu compenseaza suficient. Servoul de pe coada mi se pare ca are pozitie de montaj fixa pe directia inainte-inapoi. Daca e asa, scurteaza tija de comanda a rotorului anticuplu cu doua ture si vezi ce se intampla. Daca poti muta servo, muta-l un pic mai in fata.
Nu ai suficient unghi la palele rotorului din coada, cu stick-ul de rudder pe mijloc.

Succes!

p.s. Un sfat, nu mai brusca platoul ciclic cand esti jos, sau aproape de pamant, ca era sa faci palele praf.:)

Aceasta postare a fost editata de Primus: 07 January 2009 - 12:52 AM

0

#20 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 953
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 07 January 2009 - 03:02 PM

Nu cred ca are HeadLock pe gyro ala, mereu o sa o ia coada aiurea. In plus de asta, o sa reuseasca sa isi regleze cat de cat gyro, iar dupa 5 min de functionare o sa ajunga cu trimul aproape de maxim, asa sunt gyrourile ieftine.
Nu ai cum sa inveti pe asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de morph: 07 January 2009 - 03:11 PM

0

#21 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2009 - 07:08 PM

Ok , eu ma declar multumit . Aterizarea dura de la sfarsit este mai mult din cauza bateriei seci , dupa aia nu a mai vrut sa decoleze , a trebuit sa-l reincarc .

http://www.youtube.c...h?v=52VMB781MWc
0

#22 Useril este offline   caius71 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-February 07

Postat 10 January 2009 - 07:16 PM

Vezi postareaAhernar, la Jan 10 2009, 07:08 PM, a spus:

Ok , eu ma declar multumit . Aterizarea dura de la sfarsit este mai mult din cauza bateriei seci , dupa aia nu a mai vrut sa decoleze , a trebuit sa-l reincarc .

http://www.youtube.c...h?v=52VMB781MWc
Ehh asta este, unii asteapta vremea frumoasa sa poata zbura nu toti avem un asa spatiu de 'joaca'.Succes!
0

#23 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2009 - 07:47 PM

Vezi postareacaius71, la Jan 10 2009, 07:16 PM, a spus:

Ehh asta este, unii asteapta vremea frumoasa sa poata zbura nu toti avem un asa spatiu de 'joaca'.Succes!

E podul parintilor ... trec pe la ei o data pe saptamana. Nici nu stiau ce construiesc ... este folosit doar ca un fel de debara si acum helidrom :mellow: . Eu locuiesc in casa unde am facut filmul cu cele patru salturi - nu ma pot da prin ea decat cu Lama , dar factura la gaz este 1/5 :unsure: .
0

#24 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 03:58 PM

Salut . Alte probleme , de data asta autoprovocate . Am mai zburat cu el , am scapat dintr-un mini crash pe gratis ... a sarit doar un link de la fly bar si s-a strambat din nou axul meu cel stramb si indreptat ... acu pentru a 2-a oara . Bun . Ideea este ca am zis ca sportul asta este de mine si am trecut la upgrade : o statie SANWA RD8000 . Ei bine aici am dat de naiba . Totul se misca cum ar trebui cu exceptia inclinarii stanga-dreapta pe ciclic , pe care o face corect ,dar invers (stanga e dreapta si viceversa). Practic as avea nevoie sa inversez STICK-ul caci daca ma leg de servo-uri stric efectul la colectiv .In manual ..bezna . Am vazut ca mai exista pe-aici statii ca asta , poate ma lamureste cineva .
Pe deasupra de atata inversat de servo-uri am reusit sa inversez canalul motorului care bineinteles a plecat brusc si mi-a stricat o roata principala. Deh daca mi-a trebuit statie computerizata ;) .
0

#25 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 953
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 18 January 2009 - 04:21 PM

Vezi postareaAhernar, la Jan 18 2009, 03:58 PM, a spus:

Deh daca mi-a trebuit statie computerizata ;) .

Daca ti-a trebuit BeltCP. Un regulator bun are soft start, creste turatia progresiv chiar daca stickul e in 'blana'.

Legat de problema ta, pune pe revers cele doua servouri de pe spate.
0

#26 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 04:36 PM

Vezi postareamorph, la Jan 18 2009, 04:21 PM, a spus:

Daca ti-a trebuit BeltCP. Un regulator bun are soft start, creste turatia progresiv chiar daca stickul e in 'blana'.

Legat de problema ta, pune pe revers cele doua servouri de pe spate.

Si atunci cand maresc turatia swash-ul o sa urce in fata si o sa coboare in spate (in loc sa urce toate trei ca sa mareasca pitch-ul) . Nu e bine .
0

#27 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 05:01 PM

Hai ca l-am rezolvat ...intr-un final si cu o combinatie voodoo.
Canalul 1 - elevator - reverse in manual belt scrie eleron pe statie elevator
Canalul 2 - pitch - reverse in manual belt scrie elevator ,pe statie eleron
Canalul 6 - eleron - normal in manual belt scrie pitch , pe statie pitch
Swash setat normal - cp3f

Apropo de ESC-uri destepte , recomandati-mi unul - am in vizor ceva de genul turnigy plush de 30A , dar nu stiu daca este ceea ce caut si daca pe motorul meu poate sau nu sa faca nazuri .
0

#28 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 18 January 2009 - 05:03 PM

Vezi postareaAhernar, la Jan 18 2009, 03:58 PM, a spus:

Salut . Alte probleme , de data asta autoprovocate . Am mai zburat cu el , am scapat dintr-un mini crash pe gratis ... a sarit doar un link de la fly bar si s-a strambat din nou axul meu cel stramb si indreptat ... acu pentru a 2-a oara . Bun . Ideea este ca am zis ca sportul asta este de mine si am trecut la upgrade : o statie SANWA RD8000 . Ei bine aici am dat de naiba . Totul se misca cum ar trebui cu exceptia inclinarii stanga-dreapta pe ciclic , pe care o face corect ,dar invers (stanga e dreapta si viceversa). Practic as avea nevoie sa inversez STICK-ul caci daca ma leg de servo-uri stric efectul la colectiv .In manual ..bezna . Am vazut ca mai exista pe-aici statii ca asta , poate ma lamureste cineva .
Pe deasupra de atata inversat de servo-uri am reusit sa inversez canalul motorului care bineinteles a plecat brusc si mi-a stricat o roata principala. Deh daca mi-a trebuit statie computerizata ;) .

Nu stiu statia ta dar toate au cam aceleasi functii,deci setezi cat mai multe din comenzi corect si la urma ajungi in situatia descrisa,de aici trebuie sa mergi in alt meniu,undeva cu niste valori mai mici de 100%,cam 50% la futabe si 60% la gr,acolo trebuie sa dai la eleron de ex. -50% sau ce valoare ai tu.Sper ca m-am facut inteles.
spor la treaba
0

#29 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 February 2009 - 02:25 PM

L-am mai imbunatatit un pic . In primul rand acumulator de 2400mah 15C Mystery (Super ok , zboara mult , la final e rece ). Pana acum zburam cu 1500mah 25C tot Mystery , care la final deveneau calzi (nu fierbinti ) . In al-II-lea rand un ESC Turnigy plush de 60A cu BEC de 3A . L-am luat pentru softstart si BEC , am gasit un programel (servomances) unde erau trecute si servo-urile mele cu 700ma asadar 4*700 depaseau cu mult cei 2A ai BESC-ului precedent . In sfarsit am inceput sa-mi placa statia (SANWA RD8000) . La inceput am incercat cu exponentiale , dar nu mi-au placut , in schimb curbele pe throttle mi-au transformat modelul (practic am marit un pic turatia rotorului la acelasi lift iar efectul a fost benefic ) . Acum urmeaza un giro , inclin catre un logictech2100 . Banuiesc ca o sa ma scape de necesitatea corectiei capului la fiecare modificare a turatiei rotorului .
Va pun si un ultim film , am avut ceva tentative de piruete , dupa prima m-am trezit cu modelul head-in ...asa ca am folosit singura comanda neinversata aflata la dispozitie ... jos!! :wub:

http://www.youtube.com/watch?v=dEBTAgEq-ao...re=channel_page
0

#30 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 10 February 2009 - 03:28 PM

Faci progrese frumoase, ma faci invidios. Poate nu e o idee rea sa il scoti si la aer curat, pe Chitila de exemplu. ESC acela Turnigy cred ca e cel mai bun raport pret/caracteristici. Nici nu simte cei 15-20 A pe care ii consuma Belt, e putin greu.

Eu am cumparat un Futaba GY401+7257 in ideea ca toata lumea il stie si inca foarte bine aici la noi. Nu face surprize. Urmatorul gyro scump, cine stie.

Cand ai cumparat heli mi-a fost teama ca o sa il faci bucati inainte sa apuci sa zbori dar in mod evident nu e cazul. De acum chiar daca il faci bucati este pentru ca zbori cu el si nu pentru ca ai incurcat stanga cu dreapta.

Cele bune, Stefan
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu